slm kızlar.. nasılsınız ..ben bugun yine doktordaydım bi yakma operasyonu daha geçirdim :)))şüpheli ne varsa yaktık gülüyorum halime:))))bazen acaba diyorum rüyamı görüyorum artık tiye almaya basladım yoksa sinirlerimi aldırmak zorunda kalıcam:)))hepinizi öpüyorum
genital siğil derdi benimde basımda, bu rahatsızlığı yasayıpta kurtulan varmı, lütfen cevap verirseniz memnun olurum. hoşçakalın saglıkla kalın.
hanımlar muhakkak vardır aranızda bu sikayetle ank da dr a giden birileri, önerebileceğiniz bir isim var mı ben HRS yi dusunuyorum (netten buldum) aranızda HRS ye gitmiş olan varsa tecrubelerini paylassın lutfen.. ben de siğil yok ama eşimde var, netten yaptıgım arastırmalar beni cıldırmanın esiğine getirdi, rahim agzı kanserine bu virus sebep oluyomus, akıntıdan baska da sikayetim yok, ama cok korkuyorum uyku falan kalmadı bende. eşimde varsa bu virus bende de kesin var mı demek, bi bilen varsa cvp lutfen
Öncelikle herkese geçmiş olsun. Aynı sorunu bende yaklaşık 3 aydır yaşıyorum. İlk önce tanıdık bir doktor arkadaşımızın tavsiyesiyle aldara kullanmaya başladım ve yaklaşık 2 ay aralıksız çok sıkı bir şekilde tedaviye devam ettim ama maalesef sonuç alamadığım gibi siğillerde çok fazla artış oldu saysını saymakta zorlanıyordum çünkü yassı şekilde büyüyorlardı. Neyse baktık bu böyle olmayacak Bodrumda bir hastaneye gittik Orada doktorlar çok iyi ilgilendi (daha önce gitmediğimize çok pişman olduk) bana yakma işlemini önerdiler hemen kabul ettim siğiller çok sayıda olduğu için ve büyüklüğüde fazla olduğu için lokal anesteziyile daha çok acı çekeceğimi söyledi ve genel anesteziyle yakma işlemini uyguladılar. Tabi bunun oncesine smear testide yapıldı. Yaklaşık bir hafta oluyor ve hala yarası geçmedi. Geniş bir bölgede olduğu için iyileşmeside zaman alıyor. Çok kötü sızlıyor. Günde 3 - 4 defa baticon ile temizleyip Ağrı kesici krem sürüyorum. En kısa zamanda geçmesini umut ediyorum. Allah kimseye bu hastalığı yaşatmasın. Eski sağlıklı görünümüme kavuşmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Allah daha beterinden korusun inşallah. Herkese tekrar geçmiş olsun
merhaba.. bambam sanada çok geçmiş olsun .pek yazmıyorum bu aralar ama sizleri takip ediyorum.daha öncede belirtmiştim bende iki kere yaktırdım.yaktırmadan önce aldara krem kullandım ama bende ne yazıkkı faydasını görmedim doktorum çok etkili olmıcanı sölemişti ama ben yaktırmaktan korktuğum için kullanmak istedim tabi o arada arttı ve iki haftada iki kere yaktırdım Allahtan taktırdıktan sonra yara yada ağrım hiç olmaıd ve çok çabuk düzeldi sanırım küçük olduğu için .şuanda yine üç dört tane çıktı tekrar yaktırıcam .bazen merak ediyorum ömür boyu böylemi devam edicek diye:)) Allah beterinden korusun bu hastalığın en kötü tarafı psikolojik yönü yeni çıkan her siğili farkettikçe resmsn çöküyo insan alışmak çok zor ama yapıcak bişeyde yok alışıcaz.hepimiz inş. bu virüsü yeneriz
canım geçmiş olsun, üzülme olur mu ? yalnız değilsin...=))
yaraların da mutlaka geçecek, vajina bölgesi kendini en iyi ve hızlı yenileyen dokudur. ilk zamanlar biraz acı verir ama zaten gereken ilaçları uyguluyorsan sorun olmaz a.s
bir de ben, günlük ped kullanmamanı öneriyorum. sürtünmeyi artırıp canını yakabilir ki zaten doğru bişey değil günlük ped. tam pamuklu çamaşır kullan canım,
iyi şanslar, iyi haberlerini bekliyoruz :1hug:
merhaba bayanlar ben 17yasında bekar bir kızım..benimde vajina siğili sorunum vardı 3gün önce yakıldı..siğiller cok fazla miktarda var..siğillerimin birini aldılar ve patolojide inceleniyor..suan krem kullanıyorum...acaba ne zaman gecer bu siğiller yaklaşık olarak? ve adet görmem gerekiyordu adetim 5-7gün gecikti...siğil durumunda adet gecikmesi olabiliyormu başına gelen var mı?
ve kullandığınız kremin adı nedir ? ve bana iç çamaşırı giymemem söylendi böyle birşey varmı ve ne kadar sürmeli?
bunları yaşayan veya bilen varsa beni bilgilendirirse çok sevinirim
teşekkür ederim nisan.
evet doktorun verdiği yanık kremini sürüyorum
3gün önce yakılmasına rağmen hızlı bir şekilde geçiyorlar çok şükür..kimileri cok içte diye yakılmadı ben bayıltılarak yakıldı...alınan parcamın sonucuna göre tedavi uygulanacakmıs..evet cok fazla stres icindeyim korkuyorum sonuctan ve adet göremiyorum