Merhaba,
Oncelikle sunu belirtmeliyim ki hemen hemen butun yorumlari okudum ve gercekten moral buldum.
Insan bir hastalik ya da bir problemi oldugunda kendini dunyada bu durumu tecrube eden tek insan saniyor, ama bunun boyle olmadigi cok acik ortada :)
Ben de bu sorunu yasayan birisiyim ve yaklasik bir ay once yakma islemi gecirdim.
Sigiller oncelikle kasintiyla basliyor ve daha sonra kabartilar ortaya cikiyor. Insan ister istemez kasimaya basliyor, oncelikle bunu yapmamamiz gerekir. Genital sigillerin ne oldugu hakkinda yasamadan bir fikrim yoktu. Eger arada sirada ortaya cikan kasintiniz varsa ihmal etmeden doktora gidin ve smear testini yaptirin. Belki de olusabilecek sigilleri kremlerle onleyebilirsiniz. Ben kasintiyi yasarken yurtdisindaydim ve Turkiye'de doktora gitmek istedigim icin burada gitmeyi erteleyerek belki de farkina varamadigim sigillerin yayilmasina neden oldum.
Dedigim gibi yaklasik bir ay once yaktirdim ve daha sonrasinda tekrar yurtdisina donmek zorunda kaldim. Mudehaleden 15 gun sonra doktor kontrolune gitmem gerekiyordu ama yurtdisinda gitmek istemedigim icin erteledim. Son bir haftadir tekrar kasintilar basladi ve 2 gundur inceledigimde yine cesitli yerlerde hafif kabariklar oldugunu gordum. Yurtdisindayim, evimden uzagim ve kendime beslenme konusunda yeterli ozeni gosteremedigim icin bu rahatsizligin bagisiklik sistemime ve psikolojime bagli olarak tekrarladigini dusunuyorum. Bakalim buradaki doktorlar ne onerecekler, nasil bir tedavi izleyecekler... Suan yurtdisinda gidecegim yer bir universite hastanesi, umarim iyi doktorlara denk gelirim.
Bu rahatsizligi kafamiza takmak inanin iyilesmesine yardimci olmuyor. Kafamiza takmayalim, sadece ihmal etmeyelim. Ben de size bunu soyledigim icin kendim de uygulayacagim, kafama takmayacagim :)