Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

cocoa çok geçmiş olsun canım..bende iki kere yaktırdım allahtan benimde çok cabuk iyileştiler herhangi bi rahatsızlık duymadım.siğillerin en kötü yanı tekrarlaması...nisanında dediği gibi biraz inatçı bir virüs heleki benimkiler:)yarın tekrar doktora gidicem bu sefer benimde pey fazlalar ama alışıyo insan allah baska dert vermesin çok fazla kafana takmamaya çalış ...hatta unut gitsin öpüyorum

Merhaba,
Oncelikle sunu belirtmeliyim ki hemen hemen butun yorumlari okudum ve gercekten moral buldum.
Insan bir hastalik ya da bir problemi oldugunda kendini dunyada bu durumu tecrube eden tek insan saniyor, ama bunun boyle olmadigi cok acik ortada :)

Ben de bu sorunu yasayan birisiyim ve yaklasik bir ay once yakma islemi gecirdim.
Sigiller oncelikle kasintiyla basliyor ve daha sonra kabartilar ortaya cikiyor. Insan ister istemez kasimaya basliyor, oncelikle bunu yapmamamiz gerekir. Genital sigillerin ne oldugu hakkinda yasamadan bir fikrim yoktu. Eger arada sirada ortaya cikan kasintiniz varsa ihmal etmeden doktora gidin ve smear testini yaptirin. Belki de olusabilecek sigilleri kremlerle onleyebilirsiniz. Ben kasintiyi yasarken yurtdisindaydim ve Turkiye'de doktora gitmek istedigim icin burada gitmeyi erteleyerek belki de farkina varamadigim sigillerin yayilmasina neden oldum.

Dedigim gibi yaklasik bir ay once yaktirdim ve daha sonrasinda tekrar yurtdisina donmek zorunda kaldim. Mudehaleden 15 gun sonra doktor kontrolune gitmem gerekiyordu ama yurtdisinda gitmek istemedigim icin erteledim. Son bir haftadir tekrar kasintilar basladi ve 2 gundur inceledigimde yine cesitli yerlerde hafif kabariklar oldugunu gordum. Yurtdisindayim, evimden uzagim ve kendime beslenme konusunda yeterli ozeni gosteremedigim icin bu rahatsizligin bagisiklik sistemime ve psikolojime bagli olarak tekrarladigini dusunuyorum. Bakalim buradaki doktorlar ne onerecekler, nasil bir tedavi izleyecekler... Suan yurtdisinda gidecegim yer bir universite hastanesi, umarim iyi doktorlara denk gelirim.

Bu rahatsizligi kafamiza takmak inanin iyilesmesine yardimci olmuyor. Kafamiza takmayalim, sadece ihmal etmeyelim. Ben de size bunu soyledigim icin kendim de uygulayacagim, kafama takmayacagim :)

merhaba Foxy,
aramıza her yeni katılan arkadaşla aslında hüzünleniyorum, keşke kimse yaşamasa şu hastalığı, ama neyse ki bu forum gibi birbirimize destek olabileceğimiz bir yer var, kendimi iyi hissediyorum hemen...a.s

yurtdışında tedavine mutlaka devam et canım, süreyi uzatmamalısın. dilerim iyi bir hastanedir, bize mutlaka haber ver olur mu ?

sevgiler! a.s.

Kesinlikle haber verecegim canim, belki de uyguladiklari farkli metodlar vardir.
(Nisancim, seni hic konusmadan bile ayri bi sevdim., bunu belirtmeden gecemeyecegim, iyiki varsin.)

Opuyorum, herkese yuksek moralli ve saglikli bir pazar diliyorum.
Olup bitenleri sizlerle paylasacagim.
:)

çok tesekkur ederim tatlımmm :1hug:
ben de hepinzi çok seviyorum! herkese iyi haftasonları! =))Şeniz

Çok geçmiş olsun Foxy. İnşallah en kısa zamanda kurtulursun bu hastalıktan. Ben siğillerimi yaktırdığımdan beri 2 haftayı geçti ama hala yaram tam olarak kapanmadı. İyileşmenin bu kadar uzun sürdüğü kimse varmı aranızda. Yanık kremi kullanıyorum. aynı zamanda açık yara olduğu için baticon ile temizliyorum sürekli hala tam olarak kapanmadı :KK43: Düşünmek istemiyorum ama sızladığı için sürekli aklımda burada okuduklarımıdan sonra kafama takmamaya çalışıyorum ama mümkün olmuyor...

çok çok geçmiş olsun fox..nisanında dediği gibi keşke kimse bu hastalığa yaklanmasa ama öyle seyler varki hep dediğim gibi allah beterinden korusun. ben inanıyorum ki birbirimize desteğimizle bunu yenicez.helede nisanın yazdıkları bana gerçekten ilaç gibi geliyo.bende üçüncü kere tekrraladı iki ay içinde dun doktora gidicektim korkumdan gidemedim bugun gidicem inş. bu seferden sonra tekrarlamaz .herkese sağlıklı gunler diliyorum

sositosositosositososito merhaba arkadaşlar bende aranıza bugün katıldım ve hemen hemen 10 aydır bu hastalıkla uğraşıyorum.ilk çıktığında yaktırdım daha sonra tekrar yeniledi ve tekrar yaktırdım.ama sürekli çıkmaya devam etti yakma işlemini yapan dr ise ilk gittiğim dr yani çok kötü bi dr du ve beni söyledikleriyle çok korkutmuştu aynı zamanda 2. yakma işlemini o kadar derin yapmıştıki enfeksiyon kapmıştım ve yaram bi tülü kapanmak bilmedi ve evlenmemede 3 hafta vardı evlenmeden 1 gün önce sine kadar acıdan kaşıntıdan uyuyamıyordum hiç uyuyamıyordum hemde zayıfalmaıştım sürekli ağlıyordum moralim çok bozuktu.düğünümden 1 gün önce başka bir dr gittim onun verdiği ilaçlarla enfeksiyonum 1 gün içinde geçmeye başladı.düğünüm çok güzel oldu:)sonra siğilleri yakmam için bana bi krem vardi bu krem siğillerimi yakıyodu ama asitli olduğu için hastalıklı olmayan deriyide yakıyodu.ve bi süre sonra siğillerim tekrar çıkıyordu.sinirlerim inanılmaz bozuktu sürekli ağlıyodum ve hiç birşeye odaklanamıyordum aklımdan atamıyordum bi türlü eşimede söyleyemedim.ama bi süre sonra dayanamayıp söledim bana çok destek oldu şimdi farklı bi dr gidiyorum cildiyeciye bana aldara krem verdi 4 ay yani 4 kutu kullanmam gerktirğini söyledi 3. kutuya geçtim yine siğiller kaybolup ara ara çıkıyodu ama az bi şekilde.bu sitede bir arkadaşımızın çörekotu tavsiyesine uydum ve kullanmaya başladım siğillerim yokoldu ve beslenmeme çok dikkat ediyorum ve bol sebze ve meyve yiyorum moralimide yüksek tutuyorum.kendinizi hiçç üzmeyin vücut direncinizi arttırın hiç bir problem kalmıycağına emin olun sağlıklı günlersositososito

Çok geçmiş olsun canım. Tam düğününe denk gelmesi çok kötü olmuş. Neyseki herşey yoluna girmiş sevindim senin adına.. Moralini bozup ağladıkça inan daha çok çıkıyor. Eşine söylemekle iyi yapmışsın. onunda aldara kullanması gerekiyor. Çünkü virüs büyük olasılıkla onada geçmiştir ve sen tedavi olsanda ondan tekrar bulaşmış olacak. Bu yüzden ikinizinde aldara kullanmasını tavsiye ederim. Tekrar geçmiş olsun

Arkadaşlar bayadır takip ediyorum şu konu için üye oldum :)
Bendede 1 tanecik vajina dışında siğil var..yazılanları okuduktan sonra içime kurt düşürdünüz kanser manser diyerek yoksa beni rahatsız etmiyodu güzel güzel yaşıyodum: ) doktora gittim ya dondururlar yada yakarlar dedim ama doktor hanım başka bi yöntem uyguladı iğneyle uyuşturduktan sonra makasla kesti aldı onu bakalım bu yöntem işe yaricakmı ilk operasyonum: P ama ben pozitifim bitti gitti diyorum kurtuldum diyorum şimdiden bi gelişme olursa yazarım..

Çörek otundan aldım bala bulayıp agzıma atıyorum sonra suyla yutuyorum napim çiğnenmiyo yanlışmıyım :)

tatlım, çörel otunu aktarda çektirerek bala karıştır =)
yani toz haline getir, böylece daha kolay yersin a.s

sositosositosositososito merhaba arkadaşlar bende aranıza bugün katıldım ve hemen hemen 10 aydır bu hastalıkla uğraşıyorum.ilk çıktığında yaktırdım daha sonra tekrar yeniledi ve tekrar yaktırdım.ama sürekli çıkmaya devam etti yakma işlemini yapan dr ise ilk gittiğim dr yani çok kötü bi dr du ve beni söyledikleriyle çok korkutmuştu aynı zamanda 2. yakma işlemini o kadar derin yapmıştıki enfeksiyon kapmıştım ve yaram bi tülü kapanmak bilmedi ve evlenmemede 3 hafta vardı evlenmeden 1 gün önce sine kadar acıdan kaşıntıdan uyuyamıyordum hiç uyuyamıyordum hemde zayıfalmaıştım sürekli ağlıyordum moralim çok bozuktu.düğünümden 1 gün önce başka bir dr gittim onun verdiği ilaçlarla enfeksiyonum 1 gün içinde geçmeye başladı.düğünüm çok güzel oldu:)sonra siğilleri yakmam için bana bi krem vardi bu krem siğillerimi yakıyodu ama asitli olduğu için hastalıklı olmayan deriyide yakıyodu.ve bi süre sonra siğillerim tekrar çıkıyordu.sinirlerim inanılmaz bozuktu sürekli ağlıyodum ve hiç birşeye odaklanamıyordum aklımdan atamıyordum bi türlü eşimede söyleyemedim.ama bi süre sonra dayanamayıp söledim bana çok destek oldu şimdi farklı bi dr gidiyorum cildiyeciye bana aldara krem verdi 4 ay yani 4 kutu kullanmam gerktirğini söyledi 3. kutuya geçtim yine siğiller kaybolup ara ara çıkıyodu ama az bi şekilde.bu sitede bir arkadaşımızın çörekotu tavsiyesine uydum ve kullanmaya başladım siğillerim yokoldu ve beslenmeme çok dikkat ediyorum ve bol sebze ve meyve yiyorum moralimide yüksek tutuyorum.kendinizi hiçç üzmeyin vücut direncinizi arttırın hiç bir problem kalmıycağına emin olun sağlıklı günlersositososito

geçmiş olsun ekepçiğim..:))
umarın bir daha tekrarlamaz a.s.

ama susam gibi bu daha ne kadar toz haline gelicek:S

geliyor kuzum, aktara götür, bunu bana çeker misiniz de, çeksin. sonra da istediğin oranda balla karıştırıp ye =)
ben önce ekmeğe bal sürüyorum, üzerine çörek otunu döküyorum, çok güzel oluyor =)a.s

Arkadaşlar Merhaba. Öncelikle bu sıkıntıyı yaşayan herkese bir an önce acil şifalar dilemek istiyorum. Bende bu sıkıntıları yaşayan birisi olarak tecrübelerimi sizinle paylaşmak istedim. İnşallah faydam olur. Bir yıl önce ağda yaparken vajinanın göbeğe doğru olan üst kısmında bir kabarcık gördüm ve kıl dönmesi diye sıktım birşey çıkmadı. İkinci ağdada yine aynı yeri sıktım çıkmadı ve olgunlaşmadı demekki diye düşündüm. . cü ayki ağda yaparken sıktığımda bu kez kanadı gene bıraktım. Bir hafta geçti aradan baktım ki 1 olan kabarılık 3 adet oldu ve Ankara Tıp Fakültesi kadın doğuma gittim. Muayene sırasında bana Genital Herpes (Genital siğil) teşhisini koydular ve bir çoğunuzunda kullandığı gibi Aldara Kremi tavsiye etti. Ama Hatane bunun için bana rapor çıkardı ve 15 Tl Yüzdesini vererek aldım. Sağlık karşılıyor anlıyacağınız boşa 115 tl yi ödemeyin. Aldarayı 1 ay kullandım ama küçüklerdi zaten onları bile kurutamadık. Daha sonrasında Rahim ağzı kanser aşısı olan gardisel iğneyi sordum dr ma ve bana bu hpv virüsü vücuda girdikten sonra bir faydası olmuyor kullanmanız çözüm olmaz dedi.Ve eğer rahim ağzı kanseri olsa bu siğiller dışarda çıkmaz vajina içinde çıkar ve hasta bunları görmediği için 10-15 yıl sonra rahim ağzı kanseri olabilir sakin olacaz dedi. Ve bu siğillerin cinsel yolla ve direk ilişki yaşanmasa dahi sürtünme yoluyla bile bulaştığını söledi. Aldara çözüm olmayınca podofil hazırlattık ve bunu haftada 3 gün hastaneye giderek dr um birebir kendisi uyguladı ama buda eczaneler tarafından dr un verdiği doz tam hazırlanamıyormuş ve uzatmayalım diyerek kotalizör uygulamasıyla yakıldı. Siğiller bitti. Aradan 1 yıl geçti bir ağda sırasında yakılanların biraz üstünde bir adet daha gördüm ve dr ma gittim oda kotalizörle yakıldı derken ilk yakılmada aradan 1 yıl geçince çıktı süre kısaldı be 1 ay sonunda 2 adet yine çıktı koştum dr a. tabi bu aralarda smir tesleri yapıldı sonuçlar temizdi. En son 1 ayda çıkan siğili bu sefer parça olarak aldı rahim duvarından da smir aldı en dipten ve ikisinide patolojiye yolladı kanser araştırması için. Sonuçların çıkması 2 ay sürdü ve ben hop oturup hop kalktım. Çünkü benim annanemde rahim kanserinden öldü ve genetik olarak risk var aileden. Neyseki 20 ocakta sonuçlarım çıktı ama 2 ay çok araştırıldı testlerde bir çok boyamalı koktelyler de bekledi. Sonuç temiz kanser değilim ve teşhis Papillom vulva (Genital siğil). Dr la sonuç sonra uzun uzun konuştuk. Şimdi bana anlattıklarını yazayım size. Bu virüs cinsel yolla erkekten bulaşırmış ve çok belirti vermezmiş erkeklerde bizdeki siğil gibi. Ve bir çok insanda varmış ve hiç bir belirti vermeden yıllarca bu virüsle yaşarmış insanlar. Fakat Bayanların anotomi olarak vücut yapıları ve bağışıklık sistemleri erkeklere oranla daha düşük olduğu için bu tüp siğillerle en zayıf anda çıkarmış. Bazı insanlarda bir kez çıkar dedavi edilir ve bir ömür boyuda tekrarlamaya bilirmişte. Yani bu tamamen vücudun savunma mekanizması ve bağışıklık sisteminin güçlüğüne bağlıymış. Şimdi dr um tarafından İmmünoloji servisine gönderildim burası bağışıklık sistemimi ölçecekmiş. Bu sonuçlara göre eğer düşükse sistem bunu yükseltelim bu virüsü yenelim dedi. Yarın gideceğim İmmünolojiye bakalım ne yapılacak. Ayrıca bende sizler gibi bekar bir isan olarak evlenince doğum anında hamilelikte çıkarsa çocuğada bulaşıyormuş ne yapacağım diye sordum ve Dr bana doğum esnasında eğer vajinanın içinde varsa siğil bebek doğum kanalından geçerken bu virüsü kapar ve bebeğin ses tellerinde tahribay yapar ama senin dışında takılma buna dedi. Diyelimki içinde olsaydı buda doğumun seyrini değiştirir normal değil ama sezeryan doğum olur bunun çözümü var dedi. Dr a ayrıca diyelim evlendim hamilelik döneminde çıktı siğil hamile insana iğne vurularak yine kotorilazör yapılırmı dedim. Hamilelik aşamasında yapılmaz ama doğumdan sonra yine dedavi edilir dedi. Daha sonra dr a diyelim İmmünolojide bağışıklık sistemim zayıf çıktı bunu güçlendirmek için İmmunex diye özü ekmek mayası olan bir vitamin var bu Vücudun bağışıklık sitemini güçlendiriyor bunu kullanayım mı dedim. Dr da bana tesler bir çıksın buna birlikte karar verelim dedi. Diyeceksiniz bu soruları nerden buldun. 1 yıldır hep araştırıyorum ve kafamda ki sorulardı sordum ve rahatladım. Arkadaşlar benim ankarada yaşayan ve böle sıkıntısı olan arkadaşlara Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden şaşmamalarını tavsiye ederim. Drlar çok ilgili ve Üniversite hastanesi olduğu içinde çok araştırılıyor. Ve bu kotorilazörler filan hep hastanede ve ücretsiz yapılıyor.Benim yüzüm sonuçlardan dolayı 2 gündür güldü şükürler olsun ki kanser yok. Allah hiç kimseyi korktuğuna uğratmasın inşallah ve hepimize şifa versin. Çok uzun yazdım kusura bakmayın. gelişmeleri haberdar ederim. Sorularınız olursada kendi tedavim hakkında bilgim kadarını paylaşırım. Kendinize iyi bakın.

fox umarım faydasını görürsün boşluk bırakmana gerek yokki sen birgun arayla devam et sürmeye pazartesi çarşamba cuma pazar tekrar salıdan baslıyosun o sekilde devam ediyo bende öyle kullandım dikkat etmen gereken sey sürerken siğillerin dısında cildine değdirmeyeye özen göster tahriş yapabiliyo gerçi bende hiç bi sıkıntı yaratmadı aldara.geçmiş olsun ..

kızlar bu siğiller nasıl bendede var ama sanki ucu olmayan sivilce gib ama acı falan yok onlarmıki???????:nazar:

celo çok geçmiş olsun yasadıklarını bizimle paylaştığın için çok tşkler..bende iki gun önce üçüncü defa yaktırdım 3 ayda üç kere ve bu süre zarfında herhafta doktordayım benimkiler çok inatçı dirençli çıktı son yaktırmamda epey vardı. ne kadar takmıyorum takmayın desemde ben farkında olmadan kafama çok takıyorum buda etkiliyo sanırım bende bağışıklık sistemini guçlendirici ilaç alıyorum yeni basladım umarım etkisi olur.bide artık internette falan bununla uğraşmıcam yazılanlar insanın sinirlerini psikolojisini daha fazla bozuyo ve korkutuyo.doktorum ve sizlerin dısında baska yazılan ve söylenenleri çok fazla dikkate almamaya karar verdim en azından bizler bunu yasayan kişileriz bizbirimize bu yönden çok faydamız olduğuna inanıyorum. yalnız olmadığını bilmek çok güzek çok büyük moral.hepinize yeniden çok tşk ederim .en kısa zamanda hepimiz ve bunu yasayan herkes eski sağlığına kavusur inş.Allah butun hastalara acil şifalar versin.

sivri biber ilk basta bendede sivilce gibi basladı acımıyo yada kasınmıyo en azından ebnimkiler öyleydi sonra büyüyo beyaz bi süre sonra pütürlü bi hal alıyo senin olmayabilirde ama ihmal etme biran önce doktora git canım en sağlıklı bilgiyi sana doktorun vericektir.

Çok geçmiş olsun canım. Tam düğününe denk gelmesi çok kötü olmuş. Neyseki herşey yoluna girmiş sevindim senin adına.. Moralini bozup ağladıkça inan daha çok çıkıyor. Eşine söylemekle iyi yapmışsın. onunda aldara kullanması gerekiyor. Çünkü virüs büyük olasılıkla onada geçmiştir ve sen tedavi olsanda ondan tekrar bulaşmış olacak. Bu yüzden ikinizinde aldara kullanmasını tavsiye ederim. Tekrar geçmiş olsun

bambamcım eşimde hiç bir belirti yok siğil falan ama aldara krem o da kullansın demişsin.bu krem dr ların dediğine göre sadece siğilin üzerine sürülüyor siğil olmadığı zaman kullanılması sakıncalı olabilir mi acaba

Merhaba Dolunaycığım haklısın artık bende çok araştırmıyacağım netten ama son bir şey var bağışıklık sistemini güçlendirmeyle ilgili onuda deneyim gerisini yaradana bırakıp bekliyeceğim. Nette Gökçek İksiri diye bir ürün var bunun üzerinde duruyorum kullanayım mı diye ama şu İmmünolojiden bağışıklık sistemi sonuçlarım bir çıksın diye ağır ağır araştırıyorum. Bilgi ediniyorum ki dr mada sorayım bu iksiri ve içeriği hakkında bilgisini alayım diye. Hiç olumsuz olmayalım. Hepimi yeneceğiz. Korksun bizden hopilluma virüsleriiiii. Hepinize sevgiler...:lepi::hooray:kaydirigubbakcemile5

foxy dikkatli bi şekilde iyice yedirebilirsen daha iyi olur...siğil yokken aldarayı kullanmak tahrişe yol açabilir..
celo dun akşam gökçek iksirini bende okudum senin gibi acaba dedim denesem mi ama kararsızım.bide aynı sorunu yasayan bi arkadasım bundan duayla kurtulduğunu söyledi taha suresının 105 106 ve 107.ayetleri böyle bi kaçda yazı okudum denemekten zarar gelmez.. sanırım suya okunuyo ve o su içiliyo tabi inançda çok önemli Allah büyüktür eğer gökçek iksirini denersen bizleeide bilgilendirirsen çok sevinirim bende diğer yöntemi denicem derdi veren dermanınıda verir...ve son olarak dediğin gibi bu virüsü öyle yada böyle yenicez öpüyorum

X