Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

benim suan kullandıgım iki krem var biri hamaten biri cinko oksit ama ben bunları vajen için kullanmıyorum sadece makata kullan dedi doktr eger gecmezse biopsi yaparız dedi sonuçlarını paylaş canım dilerim inşşşşşşş temiz cıkar sonuçlarını cok merak ediyorum

melan_choly28, o hastane fatihte diye okumuştum, hpvsitesi diye bi site car ordan doktor medusayla iletişime geçebilirsin yardımcı oluyor sanırım ordakiler çok memnun

never1990, gerçekten çok sevindim senin durumuna inş onlar da hemen geçer de tamamen kurtulursun geride kalır herşey :)

bende bugün kontrole gittim yeni siğil yok dedi doktor, o benim siğl sandıklarım doğal yapıymış öyle dedi, ama yine de tuhaf gelio o doğal yapı bana neyse siğil olmadığına çok şaşırdım sevindim tabi :) kahverengi akıntım da ara kanamaymış senede 2 kere falan olur öyle normal dedi yara falan yokmuş şuan normalim galiba :) yeni birşey çıkmaz inş..

selam arkadaşlar...
şimdi bendeniz, yıllık smear takibinde ascus ve hpv tarama önerisi şeklinde bi sonuçla karşılaştım
hiçbir siğilim yok ne benim ne eşimin...
doktorum dedi ki, bizim hastane patolojisi böyle sonuçlar çıkarabiliyr, bünye kendiliğinden de yenebiliyor bu durumu
normalde 3 ay sonra smear istenir tekrar ama sen 1.5 - 2 ay sonra yine gel tekrar yapalım...

kafam kazan gibi düşün düşün yoktur işin misali...
- şimdi ben bu aynı kamil patologlara tekrar smear vermekten emin değilim, ya yine yalancı pozitif gibi bişey çıkarsa diye
- bi yandan da şeytan diyo salla gitsin seneye smear verirsin
- başka bi yanım da sonra pişman olma diyor...ağlayacam şimdi...

ne yapayım ki ben şimdi bi de size danışayım dedim....

cokkkkk sevindim yeni siğilinin olmadıgına ama ben yine biraz umutsuzluga kapıldım yaaa kremleri kullanmama ragmen o hep bahsettiğim kptrtlanmalar yne devam edio puffff cok bunalmdım yine ama senin durumuna inan cok cok cokkkkkkk sevndim :)

çoook saol hep birlikte kurtulcaz inş :) bence takma sen öyle şeyleri kafana, sonuçta siğil falan değilmiş onlar, iç kısımlarda birşey olması da mümkün değil o yüzden olabilcek birşey bile önemli bir tehlike içermicektir, kremini kullan bi onlardan kurtul ondan sonra o tarz rahatsızlıklar devam ederse onların üstünde durursun ne falan diye, belki kremle onlar da zamanla geçer,

çok tuhaf geldi bana, böyle sonuçlar çıkarabiliyor ne demekki.. bence başka biyerde yaptır testi, bir de dış kısımlara ve iç kısımlara baktı mı doktor, çünkü oraya asit sıkıp siğil olup olmadığını görülüyor bir de mikroskopla yakından bakıyor doktorlar, bir de iç kısımlara bakılıyor, belki iç kısımlarda vardır farketmemişsindir, bazı türleri de hiç siğil çıkartmıyorlar onlar daha tehlikeli, kansere neden olabiliyor. Ama tabi test sonucun doğruysa, sen öyle söyleyince ben emin olamadım. Bence sen bide başka bir doktora git hem emin ol hem için rahat etsin derim ben.
Ama sakın seneye falan bırakma, 3 ayda bir temiz çıkana kadar yaptırmalısın smear testini

Kamil aslında kemale ermiş, olgun kişi demek. Ama senin kullandığın anlamıyla kullanırsam kamil olan patologlar değil değerlendirmeyi yapan dr. Sana yeterli açıklama yapmadığı için seneye smir vermeyi düşünüyorsun ama sakın bunu yapma. Ascus hpv veya farklı bir hastalıklı durumda ortaya çıkabilen smir sonucu. Eğer yaşın 30 altında ise dr un dediği gibi 1-2 ay bekleyebilirsin smir tekrarı için ama asla 3 max 6 aydan fazla beklememelisin. Eğer yaşın 30 üzerinde ise hemen sana kolposkopi ve hpv tip testi yapacak, gerekirse biyopsi alacak bir jinekologa gitmelisin. Bu hemen sözü sende bağışıklık sistemini zayıflatan bir rahatsızlık varsa da geçerli. İnşallah önemli bir sebebi yoktur. Ama sen yine de emin ol durumdan. Mutlaka tetkik yaptır. Başka bir dr dan 2. görüş al. Siğil olmayan hpv sinsi bir hastalık. İhmal etme sakın. Geçmiş olsun.

öncelikle teşekkür ederim,
doktorum ki yıllardır kendisine sürekli giderim, normalde gayet de pimpirikli bi tip olmasına rağmen bu sefer rahat davranıp bi de topu patologlara atınca ( bizimkiler bazen böyle snuçalr çıkartabiliyor deyince ) biraz işkillendim
korktuğumu anlayınca da normalde ben 2 ay sonra çağıracaktım ama sen temmuz sonu gel en iyisi dedi.
yaşım 28, sanırım herşeyi temmzu sonundaki smear belirleyecek
ama bi taraftan da farklı doktora gitmeyi de düşünüyorum...

işte o kadar kafam karışık ki...bi taraftan siğil yok, bi taraftan daha güvenilir diye thin prep tekniğiyle smear çalışan bir patolojinin yalancı pozitif çıkarma ihtimali...yemin ederim içim şişti...
ben en iyisi bu smeari tekrarlayayım ihmal etmeyeyim gerisi Allah kerim

siğillerin için tip testi yaptrmışmıydın bide siğillerim cogaldı demişsin siğillerin büyüme yapıyrmu merak ettim

karat senin siğilleri atlatmıştın değilmi

Allaha şükürler olsun ki 2 yıla yakın bir zaman geçti çıkmayalı. Bende düşük riskli hpv olmasına rağmen hücre bozukluğu da yapmıştı. İleride tekrarlar mı emin olamıyor insan tabi ama inşallah çıkmayacak bir daha. O dönem aldığım kilolar kaldı halen veremedim daha. Yine de tekrar tekrar şükrediyorum ki galiba bitti. Kontrol ağustosta bakalım dr ne diyecek..

böyle tekrar etmeyenleri duydukca cok mutlu oluyorum sende öyle tabi atlatmış olman nekdar güzel.ben snirsel egzama ilaçları kullanıyorum ama yne hiç fayda yok sanırsam yne yanlış teshs oldu bi umutla yazmıştım burayada ama moralim yne alt üst durumda ya bide sunu merak ediyorum şimdi ben bakire oldugum için içlere gecmez deniyr yaa yani bu wirüsün içtede olması durumundamı hücresel değişk yapıyr yoksa genitalinde o wirüsn bulunması yetyormu cnkü bi yazı okudum uzman bi doktr hpv ile karsılasan bakirelrin allahım korusun kanser olma riski daha fazlaymış diyordu herkez smear almayı göze alamıyor tabi bekarlara

karat
daha öncede sormuş olabilirim sorduysam hkkını helal et.sen siğillerinde podoflmmi kullanmştın bi kez yaktrdıktan sonramı bi daha tekrar etmedi ve yaygınlarmıydı merak ettmde

arkadaşlar benimde 2 yıl önce 4 tane siğilim oluştu yakma işlemi yapıldı ve o gün bugündür bir daha çıkmadı. eşimde hiç çıkmadı. yakma işlemini tıp fak.de yaptırdım 15 gün sonra bir hada gel yakıcaz dediler gittiğimde sönmüşlerdi ama gene de yaktılar ve 15 gün sonra yine gel dediler busefer gittiğimde hiç bir şey kalmamıştı. umarım bir daha çıkmaz...

karat
daha öncede sormuş olabilirim sorduysam hkkını helal et.sen siğillerinde podoflmmi kullanmştın bi kez yaktrdıktan sonramı bi daha tekrar etmedi ve yaygınlarmıydı merak ettmde

podofilm kullanıldı. çok yaygın değildi çünkü ben fark eder etmez dr a gittim. diğer soruna gelirsek...dışarıda siğil var diye içeride illa hücre bozukluğu olacak denemez. sen içinin rahat etmesi için yine de bakire smiri alan bir dr a görün derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…