bu çok faydalı, okunulası bir makale arkadaşlar. Pap smear ve hpv'ye dair herşey var, tedavi yöntemleri vs. Okumanızı tavsiye ederim.
http://hpv.sitesi.ws/wp-content/uploads/group-documents/2/1270049185-dr_ozlem_karaahmet.pdf
arkadaşlar benimde 2 gündür moralim çok bozuk..
benimde genital bölge dış kısmında küçük küçük kaparcık şeklinde birşeyler çıktı.
mantar mı siğilmi anlayamadım..
yarın doktora gideceğim zaten ama sormak istediğim bir şey var.
bu siğiller kaşınıyormu..
benim kaşınıyor ve hafif yanma oluyor otururken rahatsız ediyor yani..
kaşındığı için mantar olabilir gibi geldi bana..
çok korkuyorum siğildir diye..
evet o doktoru aradım telefondan yardım etmesinin mümkün olmadıgını söyledi muayne ücreti ve yakma dahil nekadar ödedin
never1990, makatından vajinaya sıçramış olduğunu nerden anladın ? smear falan niye aldıramıyosunki tedavi oluncak yer sorunumu? bir de sen kendin bi ilaç uyguluyodun o etkili olmadı mı ki
ben ikisi bir arada bir doktr arıyorum aslında ikisi birarada derken şimdi genitalimdakiler için kadın doktoru makattkler için genel cerrahi heriki anlamda tedavimi tam anlmıyla yapacak bir doktr arıyorum maddi acıdanda sıkıntılıyım gercekten dediğin gibi tamamen pütürler yakılsa gercekten rahatlıcam enazından virüsü atlatma dönemine geccem ama siğillerden kurtulmadan atlatamak için nekadar motive olablrki insan aslında istanbuldan bi doktr 200liraya tamamen hepsini yakablecegini söyledi ama mesele oraya geleblmekteanladığım kadarıyla sen bakire olduğun için içlere gitmez bu siğil dolayısıyla kanser oluşturmaz dışardakilerle sınırlı kalır diye pek önemsenmiyo, ben böyle anladım yani. bende öyle okumuştum içlere gitmez sende, içlere gitmiceği için şanslısın zaten kanser etkisini öyle gösteriyor diye biliyorum, o yüzdn smear yaptırman da gereksiz olur diye düşünüyorum şahsen çünkü içteki dokudan örnek alıncak, kendine stres yapmamaya çalış dıştakileri hallet inan daha kolay, ama neden yakılmıyor anlamadım, yakılsa baya bi rahatlicaksın ama senin şehir sorunun çıkıyo hep karşına. etraftaki şehirlerden falan doktor araştırdın mı? İyi bi doktor bulsan çok rahatlicaksın ama işte Türkiyede bu hastalıkla pek ilgilenmiyolar, bende ilk gittiğimde doktor hiçbişey yapmamıştı bile..
hmmm, hangi doktor o ? bende çok maddi sıkıntı çekiyorum çok zor bu hastalık da yaa.. ben de 1 hafta önce lazer uygulanmıştı, şimdi yeni siğiller çıktı tam giriş kısmındadoktora söyledim, endişe etme 2 hafta kontrol süresini doldur dedi, 1 hafta daha bekleyip diğer lazer yerlerinin iyileşmesini beklicem ama çok moralim bozuldu ya kesin siğil onlar öf
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?