arkadaşlar siğillerim olmamasına rağmen benim o bölgede sürekli yanma batışma kaşınma vardı...doktora gidiyorum fitil krem veriyor geçmiyor...çok huzursuzum.bu hastalık yüzünden rahmim alındı....şimdide genital bölgeye zarar veriyor sanırım....tip 16 taşıyıp bu problemleri yaşayan varmı...deliricem bıktım artık...tedavi edici aşıyı sürekli takip ediyorum.şimdide bitiş tarihini 2014 yapmışlar.biran önce çıksa allahım kurtulsak bu pis hastalıktan....
yok JANIM arkadasım doktor soledı bana sırkede dogal asıt ozellı war dedı ... muhakkakn dene ılk bı acıo ama surdun de sac kurutma makınasını soguk ayarla kurut tekrar pamukla sur kurut sona sur bır ıkı hafta hep dene gece yatarkende pamugu koy bır haftada dokulucek bak gore dıorum ya bende we bı cok kısıde gectı
normal bıldıgımız yemeklerde kullanılan sırke onu sabah ogle aksam surecceksın aksam yatarken de pamuga dok onunla bırlıkte yat ...
janım arkadasım sen 2014 du bekleyene kadar muhakkak we muhakkak GARDESIL ASI OLMAN LAZIM VE GENITAL TEMIZLIYICI JEL KULLAN EGER KASINTI WARSA BILKI DOKTOR FITIL WERMESINE RAGMEN KASINIYOR ISE pısıkolojıktır o durum genıtal temızleme sabunu kullan we ası ol 2014 gec cok gecccc zaten asının amacı bır ust tıpe yuksekmesını onlemeekkkk muhakkak ası ol......:26:
yani siğilimiz düşük riskli olsa bile zamnla bu tip yüksek tipe dönüşebiliyr yani ölemi ...
merhaba
uzun zamandır vajina girişinde iki tane siğilim varmış .ilk önceleri jiletle kestim zannettim ama çoğalınca bu işin içinde bi iş var dedim.hemen;
-ilk devlet hastahanesine gittim ve bana çok kötü muamele yaptı kötü kadınmışım gibi(erkekti ve ilk muayenem olduğu için cok utanmıştım ). uygun gününde gel yakıcaz dedi. annenle gel dedi.ağlamaklı ayrıldım oradan.(ne alakaysa)
bende bi daha oraya gitmek istemedim ve başka bir devlet hastahanesine gittim.burada doktor aldara verdi(bayan). kullan 12 gün sonra kontrole gel dedi. hergün sür dedi. ben başladım kullanmaya ..... 1.gün 2. gün.3. gün derken 4. günün sonunda klioristin altındaki yerler bebek yumurtalığı gibi şişti. sonra özel bi hastahanede kadın doğum uzmanına gittim. ülser de var burada demedi misiğiller için yakıcaz dedi tmm dedim ogün yaktık. benden parça almış ve patalojiye yollamış sonucuma bakmadı ben biliyorum ne cıkıcanı dedi. bende sonucumu aldım okudum ama hiçbirşey anlamadım. kan tahlili verdim VDRL negatif çıktı.ve antibiyotik ağrı kesici ve bephantene verdi. 3 günde iltihaplı olan yerler iyi oldu.
- yakma işleminden sonra tekrarladı siğillerim hem yakılan yerde hem karşı vulavada yani iki taraftada siğillerim oluştu ve makattada 3 tane var.2 haftta sonra kontrol günü geldi gittim kontrol etti yaraların çok güzel iyileşmiş dedi.ama dedim çoğaldı ? aldarayı kullanacağız 8 hafta dedi. haftada 3 kes sürüceksin aralara birer gün koayarak dedi. şimdi uyguluyorum kremi ama siğillerde bi değişiklik yokartıyoda sanki tedaviye başlayalı 1 buçuk ay oldu. aldarayada dün başladım. tekrar yaktırmalımıyım? yoksa aldaraya devam mı etmeliyim? çok korkuyorum ve pisikolojik olarak berbat bi durumdayım
Bende bugün doktora gittim.. Öncesinden özel hastanede doktora gitmiştim küçük bi siğil var büyürse yakarız deyip önemsememişti doktor hanım!
Bugün bu konuyla çok ilgilenen bir doktora gittim söylediğine göre 20 tane siğilim varmış neyseki içlere bulaşmamış kökleri zayıfmış, biraz daha geç kalsam baya zorlaşcaktı işim..
Mikroskopla baktı tek tek, bana da gösterdi ekrandan teker teker bunlar siğil diye böylece anlamış oldum, çok ilgili ve çok bilgili bir doktor, ona rast geldiğim için çok şanslı hissediyorum kendimi,
Bugün onları lazerle yaktı, zaten smear yapmıştım hastanede onun sonucunu gösterdim temizdi o da..
2 hafta sonra kontrole gitcem, tekrar etme olasılığı ilk senede oluyomuş, bana %5 ihtimal dedi, 6 senede vücuttan atılır dedi.
Tedavi edici aşıyı sordum onun üstünde çalışıyolar piyasaya süremiyolar çünkü yan etkileri var dedi. Bana da aşı yaparız sana da dedi, bende dedim virüs bulaştıktan sonra etkisi olurmu ki diye, o da sendeki kanser etkisi yaratmamış virüs uyuyodur uyanıp kanser etkisi yaratmadan aşıyı olursan kanser etkisini kaldırırsın tarzı bişey söyledi tam olarak hatırlayamıyorum,
Lazerle iz kalcak mı dedim, yok kalmaz dedi, şuan tabiki oraların yakıldığı belli oluyo bana silverdin yanık kremi verdi zamanla ne olcağını görcem, 2 hafta sonra kontrol de var, şuan çok rahatladım önceki doktor yüzünden resmen streslerdeydim nolcak bu siğil kalcakmı böyle bende diye..
Bana sen çok zayıfsın diye bağışıklık güçlendirici ilaç da verdi.
Bir de ağız yoluyla bişeyler yaşayıp yaşamadığımı sordu, onun için de önce sağ yada sol dudak iç kenarlardnda, sonra dil üstünde, sonra dilin ilerisinde boğazın üst kısmında çıkarmış bu sırayla gidermiş hep bilginiz olsun arkadaşlar
Benim tek birlikte olduğum adam da yoktu yanımda, ama saolsun 2 tane arkadaşım var herşeyi bilen, bırakmadılar hiç beni her zaman yanımdaydılar, şuan bu hastalıkla ilgili bişeyler yaptım sonunda lazerle yakıldı, şimdilik mutluyum ama bi yandan da korkuyorum bu mutluluğu kaybetcem diye.. umarım ağızda yada tekrarlanma gibi bir durum yaşamam umarım hiçbirimiz yaşamayız
peki nezmandr var siğillerin
geçmiş olsun. ben son kontrolüme de gittim. 2 hafta sonra çağırmıştı. sonra tekrar ücretsiz kontrol yaptı ve aşımı vurdu. bağışıklık güçlendirici ilacı ben de kullanıorm. egzama vardı elimde. o bile geçti :) umarım herşey yolunda gider, hepimiz kurtuluruz :)
aşıyı iki ay sonra tekrar olmam gerekiomuş. moralim artık yerinde. yediğime faln dikkat ediorm. meyveye bayılırdım zati, daha da fazla tüketiorm. işime geldi :)
üzülme hiç. biz yine erken tedavi oldk. çok ilerlemiş durumda olanlar da var. moralini hiç düşürme. nelere dikkat etmemiz gerektiğini öğreniyoruz :)
imkanlarımı zorlayıp istanbula gtmeyi planlıyorum.yapacak başka bişeyim kalmadı umarım bende atlatırım
Aa İstanbul'a mı gelmeye karar verdin sonunda. İnş net bi şekilde çözüm bulunur ya
Son kontrolüme gittim. olumsuz bir durum yok :) test sonucum tip 6 çıktı. aşımı oldm. 2 ay sonra tekrar aşı olmam gerekiomuş. sonra azalan aralıklarla olcam. bağışıklık için ilaç yazdı. zınc pıcolınate 22 mg. faydasını görüorm. hem elimdeki egzama geçti hem de eskisi kadar çok uyku basmıo :) erkek arkadaşım da aşı oldu ve aynı ilacı o da kullanıor. şimdilik herşey çok güzel gidiyor. umarım hepimizin rahatsızlığı sona erer. :) hem bu hastalık sayesinde çok da ii bir jinekoloğum olmuş oldu. ileride gebe kalırsam güvenebileceğim biri var artık :)
arkadaşlar siğillerim olmamasına rağmen benim o bölgede sürekli yanma batışma kaşınma vardı...doktora gidiyorum fitil krem veriyor geçmiyor...çok huzursuzum.bu hastalık yüzünden rahmim alındı....şimdide genital bölgeye zarar veriyor sanırım....tip 16 taşıyıp bu problemleri yaşayan varmı...deliricem bıktım artık...tedavi edici aşıyı sürekli takip ediyorum.şimdide bitiş tarihini 2014 yapmışlar.biran önce çıksa allahım kurtulsak bu pis hastalıktan....
bende aynı zmanda yazmaya baslayan arkadaslarım sizler yaktrp kurtuldunuz atlatıyosunuzda ben hala ugrasıyorum banada dua edin olrmu
merhaba runya, yapabileceğin en önemli şey iyi beslenmek, besin takviyesi almak ve bu hastalığı kafaya takmamak. bağışıklık sisteminin güçlü olmasına dikkat et lütfen... istisnasız günde en az iki fincan yeşil çay iç, çörek otu tüket, bir de bol su içmeyi ihmal etme.
tip 16 taşıyan bir arkadaşım var yaklaşık 7 yıldır taşıyormuş bir kez hücre bozukluğu olduğu için temizleme işlem yapıldığını söylemişti, onun dışında beslenmesine dikkat ediyor ve hastalığı çoktan unutmuş durumda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?