2 yıldır evliyim. Ekim ayında siğil çıkarttım. Eşimde siğil yok.Doktor evlenmeden önce kapmış olabileceğimi,yıllar sonra ortaya çıkabileceğini söyledi.5 yıl gibi bir süreden bahsediyoruz ya nasıl olabilir![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
2 yıldır evliyim. Ekim ayında siğil çıkarttım. Eşimde siğil yok.Doktor evlenmeden önce kapmış olabileceğimi,yıllar sonra ortaya çıkabileceğini söyledi.5 yıl gibi bir süreden bahsediyoruz ya nasıl olabilir![]()
Bendede siğil mevcut dondurma ve krem fayda etmedi2 yıldır evliyim. Ekim ayında siğil çıkarttım. Eşimde siğil yok.Doktor evlenmeden önce kapmış olabileceğimi,yıllar sonra ortaya çıkabileceğini söyledi.
Koterizasyon yaptırdım. Tekrarlamamasını umuyorum.Bendede siğil mevcut dondurma ve krem fayda etmedi
Olabilir 5 de olur 10 da olur belirti vermeden vücutta kalabilir5 yıl gibi bir süreden bahsediyoruz ya nasıl olabilir![]()
Özelde kadın doğumda koter yapıldı. Devlette asit sürmüşlerdi.Devlette mi yaptırdınız şuan devlette cildiyeci doktor kesinlikle bulunmuyor hep stajyer. Ortada kalmışım Umarım sizinde çıkmaz
Merhaba bendede vardı flora bozukluğu öncelikle sağlıklı beslen en onemlisi bu...(Asitten fastfooddan uzak dur sarımsak soğan şifa) sonrası fitil kullaniliyor ya da enjeksiyon gibi krem var o reçete ediliyor oral da yazılan ilaçlar var bunları ihmal etme evet hpv de etkiler cunki vajinanın ph değerini değiştiriyor kaşıntı çabası sigilliyse bide..pamuklu çamaşır kullanman lazım (ters ütülemen önemli her yikamada hijyen daha da önemli dar kiyafetler giyme ve de cinsellikten uzak dur tedavi surecinde) bana doktorum sirkeli su ile yıka genital bolgeni ve açık bırak hava alsın demişti aama fitil kesin cözumdu benim için..Merhaba hanımlar ben de hpv testi yaptırdım. Sonuç ne zaman çıkıyor genellikle? Birde hpvli olup mantardan da muzdarip olanlar var mı? Son bir senedir mantarım da bir türlü iyileşemiyordu onu da artık hpvye bağlıyorum
Hpvyi atlattınız sonradan servikal hücremi çıktı.hpvyi nasıl atlattınızBu arada buraya çok sık gelmiyorum eskisi gibi hikayemi anlatmak istedim gözünüz korkması için asla değil 2016 yılında sigille tanıştım kabusum olmuştu geçmiş mesajlarimda görebilirsiniz 2 yıl sigillerimle uğraştım acemiligime geldi asitle yaktirdim sonra radyofrekans laserle kurtuldum uzun süren tedavi ve takiple arada çıkıyor işte derin üzüntü hamilelik doğum gibi durumlarda gosteriyr kendini ..2019 da doğum yaptım sezeryan çünkü rahim duvarindada çıktığı için çocuğuma bulassin istemedim ama çocuğum hernekadar tam 9 aya yakın alınsa da otizmli doğdu yani zihinsel gerilik zor yani bunu sezeryandan dolayı nefessiz kalan çocuğum hayatiyla ödüyor belki normal doğum yapsam böyle olmazdı hpv çok şey çaldı benden tam kurtuldum rahat ettim dedim 1 yıl öncede rahim yarası var herksdinda var dendi ama ben herkadin değil hpv ggeciren bı kadınım bu virüs yok olmuyor sadece uyuyor açık yara gordumu oraya yerleşiyor ikamet ediyor yani bu yüzden jilet asla kullanmayın 2016 yılından beri hayatımda asla jilet yok..şuan tekrar geldim bu platforma çünkü şimdi daha büyük sorunum var rahim de servikal hucre için ne yapılır nasıl bı yol izlemeliyim tecrubeli arkadaslar dönüş yaparsa sevinirim sormak istedikleriniz olursa seve seve cevaplarım ne de olsa 9 yıl olmuş![]()
Ne zaman yaptırmıstınız, bu işlem için fiyat aralığı nedir acabaÖzelde kadın doğumda koter yapıldı. Devlette asit sürmüşlerdi.
merhaba, bende hpv 16 cin 3 çıktı süreci anlatayım. henüz atlatmış değilim fakat bilgilendirmek istedim. genellikle cin2 ve cin3 e eğer çocuk sahibi olmadıysan leep işlemi yapılıyor. leep ile o bölge bir nevi traşlanıyor ve alınan parça patolojiye gönderiliyor. bu işlemle hem o bölge temizleniyor hem de anormal hücre gerçekten cin2 ya da hangi seviye çıktıysa kolposkopide gerçek durumu kesinleştiriliyor. leep işleminde şöyle bir durum var benim başıma da geldi. bu bölge traşlandığı için (traşlanmadan kastettiğim ince bir dilim çıkarılıyormuş gibi düşünebilirsin) bu anormal hücrelerin olduğu bölgenin tamamı çıkarılamıyabiliyor. çünkü rahim ağzı boyunu azaltmamak adına zaten bu traşlama denilen işlem yapılıyor yani leep işlemi. aynı zamanda cerrahi sınır denilen bir tabir var bu da şu demek oluyor eğer cerrahi sınırlar pozitif ise tüm anormal hücreli bölgenin tamamı alınamadı; cerrahi sınırlar negatif ise tüm bölge temizlendi demek. bende bu bahsettiğim cerrahi sınırlar pozitif çıktı ve leep işlemini tekrar yapacaklar. sonra tekrar bakılacak tamamı alındı mı alınamadı mı diye. leep işlemini 3 kez yaptıranları bile okudum tabi bu işlemi ne kadar yaptırırsan rahim ağzı boyutu o kadar işlem görüyor. doktorum bana 2.kez yapmamız gerekiyor fakat bu işlemden ötürü ilerde erken doğum ve düşük riski olabilir bilgin olsun dedi. şuan ben de iyileşme aşamasındayım ilk leep olalı 3 hafta oldu daha. iki hafta sonra tekrar gidicem 2.leep işlemi için. süreç bu şekilde ilerliyor eğer negatif çıksaydı belli aralıklarla takip edilecektim. bu arada maalesef ilaç tedavisi yok buna sebep olan virüs kaynaklı olduğu için. tabi bazı doktorlar bağışıklığı güçlendirmek adına ek takviye falan söylüyorlarmış ama ben 2 doktora gittim ikisi de ilacı yok bağışıklığını güçlendirmen lazım dedi. bunu da dengeli beslenerek spor yaparak ve özellikle sigara içiyosan bırakarak yapabilirsin. bu şekilde virüs vücudundan atılır tekrar oluşma riski azalır bence. Tabi sen doktoruna da sorarsın bunları zaten.
Umarım bu bahsettiğim işlemler senin adına daha güzel sonuçlanır. şimiden geçmiş olsun :) inşallah kurtuluruz dediğin gibi...
Allah şifa versin inşallahMerhabalar bende hikayemi burada paylasmak istedim.3tane kizim var en son dogumdan sonra vajinal mantarim gecmedi gecip gecip tekrar yeniledi.Artik dayanilmaz hale gelmisti iliski sirasindada canim cok yaniyordu.Ve dayanamayip doktora gittim smear verdim birde ketemde de de verdim ayni gun.Sonuclarim cikti hpv 16 pozitif geldi.Kolkoskopi yaptirdim 5 parca aldilar ve sonuc cin 2 cin 3 birde in situ adenokarsinom.Kadin dogum doktoru bu sonuclari gorunce jinekoloji onkoloji bolumune sevk etti.
O bolumun doktoru rahmi tamamen almayi önerdi ama öncesinde leep konizasyon islemi yapildi.28 şubatta konizasyon islemini yaptirdim ve patolojiye gitmisti simdi sonuclari geldi ve doktorum rahmi almayi öneriyor.Doktorum farkli şehirde olduğu için yüzyüze görüşemedik.Persembe gunune gorusme ayarladi.Ve ben rahim aldirma konusunda cok korkuyorum ve duygusal olarakda istemiyorum cok zor durumdayim bian once karar vermek zorundayim.
31 yasindayim ve 3 kizim var.Esimde aldir kafamiz rahat etsin diyor.Ama ben hormonel olarak ne durumda olacagimi bilmedigim icin korkuyorum.Rahmini aldiran olduysa yorumlarini bekliyorum.
Ben hpv asisinada basladim esimle beraber 2.dozunu sali gunu uaptiracağız.
Hepimize Rabbim şifa versin![]()
Gecmis olsun nasilsiniz suan hangi surectesiniz.O dediginiz doktor hangisiSosyal medya platformunda bir doktor hastalarının patolojilerini paylaşıyor ve hikayeleri uzun seneler atamayan hatta farklı tipler gözlenen hastaları var lütfen gören negatifler yazabilir mi düzenli komtrlllerde sorun yaşayan oldu mu ? Yıllardır devam ediyor mu?