arkadaşlar herkese geçmiş olsun ,bi sorum var size benim gibi cinsel yol dışında bu virüsü kapan yokmu yaa(
hijyenik olmayan tuvaletten yada hamamdan kaptım die düşünüorum bnde senağlama
çaresizlil içinde şu pc basında oturmak canımı sıkyor kızlar!ben bu lanet hastalıktan kurtulamıycak mıyım yacok sıkıldım ya bunalıyorum ölmek ıstıyorum........
arkadaşlar aynı problem bende de var..fark edip internette araştırma yapmaya başlayınca burayı buldum bütün yorumları okudum diyebilirim..çok güzel bbir bağ kurmuşsunuz aranızda ben de ilk başlarda çok bunalmiştim hala zaman zaman öyle hissediyorum diyebilrim..ben fakeder etmez hemen jinekoloğa gittim aynı zamanda mantar problemim de vardı ilaçlar verdi mantar için, siğiller için de cildiyeye yönlendirdi..geçen hafta smear testimin sonucunu aldım temiz çikti jinekolog gözün aydın temiz çikti falan dedi sonra cildiyeye gittim cildiyeci de temiz çikabilir ama bu hpv taşımadığın anlamına gelmez dedi bende de karnıbahar görünümünde oluşmuştu görüntü itibariyle tipik hpv falan dedi kriyoterapi uygulayalım dedi (yani dondurma) ben de kabul ettim şimdi üstünden 3 gün falan geçti hiç bir değişiklik yok anlaamdım ben bundan bir kızarıklık dahi yok yani aynen de duruyolar canım sıkıldı ya..şimdi biz smear testini boşa mı yaptrıyoruz tam gerçeği yansıtmama ihtimali varsa kafam karişti:uhm:
merhabalar, aramıza hoş geldin...(keşke hastalık olmasaydı tabi :)
canım, HPV virüsünün 2 tane tehlikeli tipi var ve bunlar 10-15 yılda tedavi edilmezse rahimağzı kanserine yol açabiliyorlar ama bu tipler, görünürde siğile sebep olmuyorlar. yani sende siğil varsa kafan rahat olabilir. yine de doktorlar, konntrol ve önlem almak adına, her siğil vakasını da Smear testi ile kontrol ederler. Smear testinde, rahim ağzı sıvısından alınan örnekte, kanser öncesi lezyon olup olmadığına bakılır. yani kanserli hücre taramasıdır smear...eğer sen ayrı bir talep ile smear'de HPV taraması da istersen, ona da bakarlar. ama sende zaten siğil var yani HPV'nin bir çeşidi mevcut. o yüzden sende sadece kanser taraması yaptılar...anlaştık mı ?
eğer riskli tipten birini taşıyıp taşımadığını merak ediyorsan, siğillerinden bir örnek alınır (biopsi) o incelendikten sonra DNA ile tip teşhisi konur. sen bunu yaptırmadın...doktorun da gerek görmemiş.
şimmmdiiiik, dondurduğun siğiller halen geçmedi diyorsun. bu konuda doktorunla acilen konuşmalısın canım... ben dondurma tecrübesi yaşamadım, bu konuda net bilgim yok malesef...ama geçmesi gerekiyordu sanırım olanların...
şimdilik söyleyebileceklerim bu kadar canım, sevgiyle kal, geçmiş olsunn =))a.s.