Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

hpv yi test etmenin iki şekli var. bu negatif-pozitif testinde belli yüksek risk hpv tiplerinin varlığı test ediliyor. Yüksek risklilerden birini veya birkaçını bulursa sonuç pozitif oluyor. Bulamazsa da negatif. Diyelim ki sizde siğil var. Teste gitti. Sonuç negatif çıkabiliyor eğer siğili yapan hpvnin düşük risk grubundan ise. Diğer hpv testi de belli yüksek ve düşük riskli hpv tiplerinin varlığını arıyor ve negatif-pozitiften çok "hpv dna bulunamadı" veya "tip ... dna sı tespit edildi" şeklinde sonuç geliyor.
Negatif-pozitif testi bunları düşününce bana da anlamsız geliyor. Ama sanırım fiyat, geri ödeme, yaygınlık gibi sebepler yüzünden tercih edebiliyor dr lar. Hem bizim bilmediğimiz kimbilir nice rahatsızlıklar var siğil gibi de görünebilen. Belki bunun ayrımını yapmak için istiyorlardır. Test pozitif çıktıktan sonra bir de dna testini yaptırmanın tek manası eğer 16,18 gibi aşısı olan tiplerden değilse aşıyı yaptırmak için olabilir gibi geliyor.

önce özel bi kadın doğum merkezine gittim orası smear bile istemeden direk yakalım dedi hatta mikrobik bişi demişti siğil olduğunu bile sölememişti. bende maddi çıkarları olabilir die düşündüüm için bi poliklinie gittim ordaki doktor emin olamadı siğil olup olmadıkları hakkında ama smear testi yaptılar. pzt günü sonuçlarımı alıcam. neyse doktor anlıamaınca ne olduunu beni tam teşekküllü bi devlet hastanesindeki doktor arkadaşına yönlendirdi. ordaki doktor smear testi sonuçlarımı görmek istedi soora da cerrahi müdehaleyle alıcaz dedi. ben hep jinekoloji uzmanlarına gittim. dermatoloa hiç görünmedim. 22 yaşındaım. bugüne kadar hiç devlet hastanesine gitmemiştim sosyal güvencemizden dolayı. cinsel birlikteliim oldu fakat ailemin bilmesini istemediim için sosyal güvencemi kullanamıorum. devlet hastanesinde de nasıl sıra alınır onu bile bilmem. yalnızca poliklinikteki doktorun devlet hastanesinde çalışan arkadaşına gittim onda da sıra falan almadım. şimdi ege ünv hastanesine gitmek istiyorum aslında ben de. bi de bugün aktardan çörek otu zencefil falan gibi şeler aldım ona da başlıcam.
şuanda ihtiyacım olan tek şey destek sanırım ve bunu da sizlerde buluorum arkadaşlar hepimize çok geçmiş olsun. inşallah kimsenin böle bi problemi olmaz da ilerde bu forumu okumak zorunda kalmaz ama eer kalırsa ilerde ben de herkese bu illetten nasıl kurtulduumu anlatmak istiyorum çünkü kesinlikle geçiceine inanıorum. tabi ne kadar hızlı geçerse o kadar da mutlu olcam.
benim bi sorum daha olucak sizlere. özel bölge temizlii için agda jilet tüy dökücü sakın yapmaın dokor eldiveniyle alın diolar ama ben tek tek doktor eldiveniyle alamam çok canım acır dayanamam yani. başka bi çözümü var mı bunun acaba?

bana bu hastalik bulastigindan beri kucuk bi makasla kisaltiyorum. uzun bi sure de boyle yapicam sanirim. cunku bu virus derideki mikroskobik catlaklardan girip yerlesiyo, var olan sigillerden camasirimdan yenileri bulasmasin diye tahris etmemeye ozen gosteriyorum o yuzden uzun sure agdaya elveda dedim..

ben de öyle bi deniim canım çok teşekkür ederim verdiin bilgiler için. daha önce yazdıklarını da okumaya çalıştım geçtiğini söylemişsin şuan temiz dimi bi daha çıkmadı yani? bi de benim erkek arkadaşımda görünürde bişi yok ama yine de ben onun da gidip kontrol edilmesini istiyorum o da kabul etti. int ten biraz araştırdık dn tip testi gibi bişiler yapılıomuş sanırım siğili olmayan erkeklere bu konuda bi bilgin var mı acaba biz biraz tedirginiz de

gecti sandim gecmemis. cok kucuk boyutlarda yenileri cikiyo suan. bu kadar cok tekrar etmesinin nedeni bence zaten cikicak olan sigillerin farkli zamanlarda cikmasi. kac kere yaktirdim yine cikti diyenler var ki ben de onlardan biri olucam yakinda. eger sigiller koter gibi sigilin kokune inilebildigi yontemlerle yakilirsa ayni yerden bi daha cikmiyo. biz sigilleri yaktirmaya gittigimizde aslinda baska yerlerde ya cikmaya hazir deri altinda ya da cok kucuk ama gorunemeyen sigiller de oluyo. yaktirip var olanlardan kurtuluyoruz ama biraz zaman gecince o kucukler bu sefer buyuyo. yani aslinda bundan kurtulmak mumkun. hepsi birer kere cikiyo yakiliyo. ciktikca yaktiricaz ta ki kalmayana kadar.yani biraz uzun ve zahmetli bi yol ama eninde sonunda bitiyo. nasil olsa bulasti iliskiye girsem bisey olmaz diye dusunmemek lazim. bulasmayan yerlere de bulastirirsak onunu alamayiz. erkek arkadasina tavsiyem hatta sen de yapabilirsin. eline beyaz isikli bi fener alip derini incelemek haftada bir duzenli olarak. beyaz isikta normal dokudan farkli butun puturukler ortaya cikiyo. benim testlerle ilgili hicbi bilgim yok. onu baska bi arkadas yanitlar bilen vardir mutlaka.

ben çoğu şeyin kafada da bittiğine inanıorum. hatta cerrahi bi işlem olmadan ilaçla kükürtlü sabunla ya da sirkeyle bile geçebiliceine nerdeyse eminim ki normal zamanda hiç de polyanna değilimdir. belki okutup üfletmek bile geçirebilir =) deneyen varsa ve paylaşabilirse çok da mutlu olurum. kişinin bünyesine göre yalnızca geçme zamanlarımız farklılaşıo. insanlar ne kadar kötü kanserlerden yüzde ellinin üstünde bi etkiyle morallerini yüksek tutarak kurtuluolar. bu derdi çeken bizler mi kurtulamıcaz. ayrıca eşlerinin ya da erkek arkadaşlarının onları aldattığını düşünen arkadaşların yazılarını okudum bu sitede. koca bi saçmalıktan başka bişi olarak görmüorum çünkü kim bu hastalıa yakalandıysa bu virüsü 10 yıl önce de almış olabilir. buna aldatıldıını düşünen bayanlar da dahil.
almondtree canım doktor sana koterden soora aldara falan önermedi mi sonuçta çıkanlar küçücükken bu gibi asit bazlı ilaçların mutlaka geçirebiliceini düşünüorum.
bi de senin hayatındaki insanda da bu siğillerden var mı acaba? ya da var mıydı?
son olarak da koter çok can acıtıo mu diye sorcaktım? genel anestezile olduunu yazmışsın sanırım ama defalarca oldum dedin hepsi mi genel anesteziyleydi?
çok soru sordum sanırım yine ama merak edio işte insan

ben bikac kere krio oldum, bi kere genel anesteziyle koter oldum, asit kullaniyorum cok kucukler icin. en son doktora gittim koter icin,koter yapmadi aldara verdi bu sefer. onu da aldim. simdi erkek arkadasimla beraber cok detayli inceledik sigil olan olmayan butun puturuklerin uzerine ilaci surduk. onlar duser dusmez kreme baslicam. erkek arkadasimda da var o da ayni sekilde surekli inceleyip kucukken asitle yakiyo. defalarca oldugum dedigim degisik yontemleri denedim iste tek tek. en basta sirkeyle gecicegine ben de inandim ama tahris etmekten baska ise yaramadi. cok kucukse sigiller belki ise yarar bilemiyorum. koter acitmiyo. lokal anesteziyle olursan sadece igne acisini hissediceksin o da anlik bi aci cok acimiyomus. ben sadece koter sonrasi olucagini dusundugun aciyi soyliyim. ben boyle oturamicam kalkamicam zannediyodum. bi de ailemle yasiyorum ben eve gelince hareketlerimden anlasilcak falan zannediyodum. hic bisey olmuyo. agri kesici bi ilac al. ertesi gune kalmadan gecti benim. en fazla dort bes saat ordaki hissi hissetmisimdir. sonra gecti gitti. o da aci degil. boyle nasil anlatsam ya cok cok hafif bi sizi, bi gerginlik var sadece aci yok. sakin korkma. erkek arkadasin da bence deigim gibi bi baksin, ya da doktora gitsin.

kızlar yenı uye oldumm ve 1 hafta once farkettım sıgıllerı agdaya gıttıgımde kucuktu ama agdadan sonra dagıldı baya var su an..kadın dogum doktoruna gıttım smear testı yaptı ve hpv dedii( cok uzuldum agladım ustune sevgılıme soyledım ınanırmısınız soyledıkten sonra oyle degıstıkı dun ayrıldık destek olması gerekırken onun yuuznden oldu yanı ama resmen hastalıklı gıbı gordu benı dunyam yıkılıdı kendımı toplamaya calısıyorum ama zorr( carsamba testın sonucu cıkcak podofılm surdu gıttıgımde dktor duscek fln dedı ama cok yanı..cokk mutsuzum bı haftada cöktum resmen

YÜZDE YÜZ ETKİN
Merck şirketinin “Gardasil” aşısını geliştiren klinik grubunun başkanı Dr. Eliav Barr, aşının deneme safhasında yüzde yüz etkin olmasının çok seyrek görülen bir şey olduğunu belirterek, “Şampanyaları patlatıyoruz” dedi.

Araştırmanın sonuçları, Amerikan Bulaşıcı Hastalıklar Derneği’nin 7 Ekim’de yapılacak toplantısında sunulacak.

Rahim ağzı kanseri aşısı yolda

İlk araştırmadan sonra, devam eden araştırmaya yüzlerce kadının daha eklenmesiyle yapılan ikinci deneyde ise tek doz verilen aşının yüzde 97 etkili olduğu belirlendi. İkinci araştırmaya katılan ve aşı yapılan 5 bin 736 kadından sadece birinde kanser ya da kanser öncesi lezyona rastlanırken, aşı olmayan 5 bin 766 kadından 36’sında kanser ya da kanser öncesi lezyona rastlandı. Barr, yüzde 97 etkinliğin daha gerçekçi bir sonuç olduğunu, çünkü hastaların bazen ilk aşıdan sonraki aşılarını veya testlerini kaçırdıklarını ya da geciktirdiklerini belirtti.

kızlar ister yarıda kesin ister tamamlayın yani 1 kez olsun aşılanın

yazının dewamını okumak ısteyenler için

Rahim az as yzde yz etkin

Geçmiş olsun moonmoon. Sana 3 önerim var: 1. Sakın ağdacıya filan gitme bir daha, jiletle de alma- en azından siğiller tamamen bitene dek. 2. Beslenmene, dinlenmene çok çok dikkat et, bu başlıktaki tavsiye edilen çörekotu, çinko vb takviyelerden kullan ve mutlaka mevcut siğilleri tedavi ettir. 3. İsteğine/tercihine göre kurban kes, şükür namazı kıl veya sadaka dağıt çünkü anlayışsız, bencil ve ağaç türevi (odun, kalas vs gibi) birinden kurtulmuşsun.

Merhaba kızlar;
Bu illet bana 6 yıl önce musallat oldu.Bir ay içinde anüs çevresinde oluşan hpv siğillerini tam 6 kez koter ve genel anestezi ile yaktırdım.Ama baktım sürekli çıkıyor ve bu koter maliyetli iş podofilin diye bir ilaç getirttim almanyadan.
Eşim büyüteçle bakarak podofilini sürdü ve görünürde hiçbirşey kalmadı.Ama kaşıntısı hala bakidir.Çünkü bu hücrelerden içerde de var ve biz onları göremiyoruz.Dr bana 6 ayda bır smear dedı bir yaptırdım iki yaptırdım bıraktım smear ı salak gibi.Size sonucu söyliyim yaşım 27 3 yıl aradan sonra aldırdığım smear de kanser öncesi oluşum lezyonları 1.aşama CIN I çıktı.Hemen parça biyopsi derken sonuç CIN II yani 2.aşama çıktı.O gün ameliyat oldum ve leep yapıldı yani rahim ağzım alındı.Sonuç itibari ile bu hastalığı önemseyin.Şuan hamileyim smear aldıramıyorum ama doğumdan sonra ilk işim bu olucakkk

tesekkur ederım karat onerılerın ıcın.. beslenmeme dıkkat etmeye basladım pekmez fln da ıcıyorum artık daha dıkkat edıcem morel bozuklugumda gecıo gıbı o odundan sonra yıkıldım tabı bukadarını beklemıodum hıc bıraktı gıttı yanıı oylece yıllarımı verdım sonucta guvenım kalmadı kımseye hıc bır arkadasıma da durumu soyleyemedım onlarada guvenım yok kımsem yok derdımı paylasacagım ..kadın dogum doktoru akrabam oluyo onda tedavı olucam cogalıyor sankı ama sankı ıse yaramıs podofılm bıraz bıkac sıgıl uzerınde..yaktırcam yanı sonucta boyle teadvı uzuyo yarın alıcam smear testını ıns temız cıkarr..

doktor ra git çünku mantarda ola bilir cilt önce kadin doğuma git

herkese selam....foruma yeni katılan arkadaşlar biraz yazılanları okusanız öncelikle epey bilgileneceksiniz....ben bu hastalığı ciddi anlamda yaşayan ve epey bilgisi olan birisi olarak sürekli tavsiyelerde bulunuyorum...
arkadaşlar her zaman söylüyorum kesinlikle ilk önce bağışıklığınızı kesinlikle yükseltmeniz gerekiyor....bunun bir çok yolu var.....siğillerinizi hiç ama hiç vakit kaybetmeden yaktırıııııııııınnnnnn........kremle dondurmayla falan uğraşmayııınnn.....aktif siğiliniz varken cinsel ilişki yasakkkk.....(bu illet hastalık sürtünmeyle çok rahat geçiyor)....temiz olmak hijyen şart.....elma sirkesini muhakkak yapın....(bir kaç kere yaptıktan sonra hiç rahatsız etmiyor)çörek otu , yeşil çay tüketin.....bağışıklık için şiddetle ekinezya tavsiye ediyorum.....veeee herkesten canı gönülden dua etmesini istiyorum....TEDAVİ EDİCİ AŞI YOLDA BİRAN ÖNCE ÇIKSIN.......BANA SORMAK İSTEDİĞİNİZ BİŞEY OLURSA SEVE SEVE YARDIMCI OLURUM......SAĞLICAKLA KALIN.....

arkadaşlar dün smear testi sonucumu aldım önce ikinci gittiğim poliklinikteki doktora gösterdim rahim ağzı kanseri deilsin ama vajinada gizli hücre değişimin var hp virüsü taşıosun dedi. bu doktorun arkadaşı olan doktor tepecik hastanesinde çalışıodu ben kontrol için ona da gitmiştim ama adam hastane deiştirmiş. poliklinikteki doktor smear testi sonucumu arkadaşı olan doktora telefonla sordu ikisi de aynı düşüncedeydi. neyse doktor hastane değiştirmiş olsa da benim bilgilerim tepecik hastanesinde olduğu için git orda yaktır dedi poliklinikteki doktor. ben de gittim tepecik hastanesine. hiç tanımadıım bi doktora derdimi anlatmaya çalışırken doktor bi muayene ediim dedi. girdim içeri bi baktı bunlar siğil falan değil dedi. siğillerimin patladığını söylemiştim ama doktor da aynen almondtree gibi siğiller asla patlamaz sen de molluskum denen bi virüs var dedi. onun da tedavisi yakmak dondurmak gibi şeylermiş ama benimkiler çok da yakılcak kadar büyük değilmiş. ağızdan alınan bi antibiotikle genital bölge temizlii için bi kaç ilaç yazdı. 1 hafta 10gün sonra yine gel bakalım dedi. yani benim de diceğim şu ki ben 4 5 aydır siğillerim var diye dolanıodum ortalıkta. ewe geldiim an internete girip molluscum virüsünü araştırdım genital siğille ve genital uçukla çok fazla karıştırılabilen bi virüsmüş. bu beni gören 4. doktordu. size tavsiyem durumunuz varsa ne kadar çok doktora gidebiliosanız gidin ve bu virüsü bi araştırın derim ben. hepimize çok geçmiş olsun kızlar. allah kimsenin başına böle hastalıklar vermesin inşallah....

Rica ederim. Bir öneri daha: Mümkün olduğunca şekeri, şekerli gıdaları tüketmemek lazım. Genel olarak da yetişme çağı dışında herkes için şeker o kadar gereksiz bir besin ki. Vücuttaki virüs ve mikroplar da şekerden besleniyorlar. Pekmez yerine çekilmiş çörekotu+bulabildiğin en saf, organik bal karışımını tavsiye ederim. hatta yutabilirsen sadece çörekotunu ye.

sekerle ilgili soylediklerini ben de okumustum ama sekerden tatlidan uzak durmak o kadar zor ki..

sevindim merve sigil olmamasina. erkek arkadasimda ilk sigilleri ciktiginda molloskum da cikmisti. hepsini beraber yaktirmisti. ama sen patliyo diyince nedense aklima o gelmedi. onunki bi daha tekrarlamadi. hpv gibi degil zannedersem, tedavisi ayni ama tekrar etmiyo cok fazla.

ben bu sitedeki baska sitelerdeki butun yazilari, onerileri okudum. cogunu da duzenli olarak hayatima soktum ama demek ki bagisikligim yukselmiyo. anlayamiyorum. doktor seninki kadar tekrar edenini gormedim dedi. halbuki cok sk hastalanan bi insan degildim hala degilim cok sukur. herkes gripten olur ben cok nadir olurum. niye bunca yaptigim sey ise yaramiyo. nerde eksik yapiyorum. duzenli besleniyorum. hergun yesil cay iciyorum, corekotu yiyorum, sarimsak yutuyorum. vitamin hapi kullaniyorum. propolis kapsulu bile iciyorum. neyi eksik yapiyorum da kurtulamiyorum yaa artik her gun yasli gibi sunu yiyim, bunu yutuyim dusunmek istemiyorum..

bu hastalık 2 yıl içinde %90 geçiyor. sende ilk fark edeli ne kadar zaman oldu bilemiyorum ama iki yıl dolmadıysa geçmemiş olması normal. Vücuda bu süreyi vermek gerekiyor. Bu süre içinde ilişkiye girmek -özellikle korunmasız- tedavi süresini uzatıyor. Çünkü çevre dokulara virüs tekrardan bulaşmış oluyor. yaşı 30 üzeri olanlarda da daha geç bitiyor. bunları araştırmalarla tespit etmişler. bir de kendim gözlemlediğim kadarıyla bu virüsün ilk ortaya çıkmasıyla tedaviye başlama arasındaki süre ne kadar uzunsa tedavi de o kadar uzun sürüyor.
aldığın besinler güzel. kullandığın haplarda mutlaka çinko da olsun. ekinezyayı da tavsiye ederim. bu ikisini sürekli kullanamıyorsun ama ara vererek kürler halinde uygulayabilirsin. çinkoyu da asla aç karnına içme fena mide bulandırıyor :) şekeri bırakmanın zor olduğunu yazmışsın bir de. meyvede, sütte doğal şeker var. geri kalan şekerli besinler, paketli yiyeceklerdeki şekerler, seri üretim baklava börekler - hele ki şu mısır şurubu vb ile tatlandırılmışsa - hepsi gereksiz ve zararlı. sadece hpv için değil, şeker hastalığı, fazla kolesterol için de zararlı. ilk başlarda biraz zorladı beni tatlıdan uzak durmak ama geri adım atmadım. sigarayı bırakma gibi bir yoksunluk süresi var. onu atlattıktan sonra şimdi de aklıma dahi gelmiyor. pasta vb yiyemiyorum ağır geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…