Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

arkadaslar gercekten bilgi verenlerden allah bın kere razı olsun.hepımız tez zamanda ıyıleselım ınsallahh..bugun smear sonucumu aldım temız cıkmıs cok sukur..artık tedavı kısmınıda pek gozumde buyutmuyorum gecıcek elbet cogaldı ama olsun ne hastalıklar ne acılar oluyo bunada sukur beslenmeme ozen gosterıyorum nefret ettıgım yesılcayı dahı ıcıyorumm bakalım yakma yontemını ıstıcem doktorum krem fln dıo ama yazılanları tek tek ınceledım yakılması daha ıyı gıbı cogalıo cunku kucuk kkucukk..hepnıze cok tesekkur ederıımm ayrı ayrı cok guzel bılgıler var..

tamam karat sagol 22 yasındayım cok sekerlı yıyecekler yıyordum artık baya azallttım tatlılarıda aynı zamanda.. corekotu yutayım ozamn bal falann dengelı beslenıcem cok sukur bunada gercekten cok yararlı bı kulup olmus bıkmadan usanmadan okuyorum butun bılgılerı..allahh baska kotu dert vermesın..

fark edeli yedi ay oldu sanirim. dedigin gibi iki yil gecmesi gerektigini biliyorum aslinda ama tam butun motivasyonumu sagladim derken yenileri cikinca stres yapiyorum haliyle. istiyorum ki boyle o islemlerden sonra bi ay falan hicbisey cikmadan rahat rahat zaman geciriyim.fark ettigimden beri iliskiye girmiyorum, agdayla tras bicagiyla tahris etmiyorum. zaten sigara icmiyodum sansliyim o bakimdan. arada bir icki iciyodum disari ciktikca artik o da yok. tam bi yesilayci oldum. ekinezya da iciyorum arada bir ama onu 15 gun icip 15 gun ara vermek gerekiyomus oyle okudum. immuzinc kullaniyorum mesela onun icinde var cinko. bi de dedigin gibi hazir yiyeceklerden uzak durup spor yapsam kesin gecer bu illet. simdi yazarken moral oldu ya bunca sey yapiyorum illaki bi gun ise yaricak, bana geri doncek bunca yatirim :) umarim hepimizinki gecer de baskalarina moral kaynagi oluruz hpvsi gecmis insanlar olarak. herkese stressiz, sigilsiz, saglikli gunler.. karat sana da ayrica tesekkur ederim :)

arkadaslar merhaba ben gecen gün doktora gittim ve genital sigil oldugunu söyledi aldara diye bi krem verdi bide geçirmezse yakılır dedi..ancak çok korkuyorum...yakma izşleminin kızlık zarına bi zararı varmı yakma işlemi nasıl bişey bilmiyorum ve çok korkuyorum bide internette hiç iyi bişey değildiye okuyunca bütün dengem altüst oldu ne yapmam gerekiyor...yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirimm

Geçmiş olsun ,yaktırmanın kızlık zarına hiç bir zararı yok. işleme gelince de anestezi altında yapılıyor ve korkulacak hiç bir şey yok. Aldaradan fayda görürsün inşallah.

öncelikle çok gecmiş olsun canım...bende 1 aydır aynı dertle ugrasıyorum..vajinamın cevresinde siğiller oldugunu söyledi doktor ve aldara diye bir krem verdi ve yakılması grekiyor dedi ancak çok korkuyorum daha çok ilerlermi diye..bide siğilleri yaktıran varmı..yakma işlemi nasıl bişey kızlık zarına zararı varmı bilmiyorum ve çokkorkuyorum.tüm psikolojimi bozdu bu hastalık ((

çok teşekkür ederim ...yakma işleminin öyle oldugunu bilmiyordum ve kızlık zarını zedelediğini düşünmüştüm..umarım kremin faydasını görürürümde yaktırmaya hiç gerek kalmaz ama bütün psikolojimi altüst etti bu hastalık

herkese selam
ben aldaraya baslicam bugun ama merak ettigim bisey var. doktor da eczaci da disardaki sigillere suruceksin dedi. doktor sadece ustune sur dedi ama eczaci boyle o cevreye biraz yay dedi. napmam gerek kullananlar cevaplarsa cok iyi olur. bi de cok icerde degil ama dis dudaklarin ic kenarindakilere surulebilir mi?

Geçmiş olsun ben Aldara kullandım. Eczacının dediğini gibi siğillerinin etrafına da sürebilirsin. Aldara o bölgenin bağışıklığını yükseltiyormuş.Kullanacağın zaman o bölgenin kupkuru olmasına çook dikkat etmelisin ve eminim biliyrsundur kremi gece yatarken kullanacaksın. Dış dudaktakilere de sürebilirsin.

Alışıyorsun canım takma kafana. Yeni olan herkes senin durumunu yasıyor. Ben 1 yıldır tedavi oluyorum Yaktırmak inan krem kullanmaktan daha kolay.

herkese merhaba tekrar. simir sonuçlarımda hücre anormallikleri çıktı. sonra bu cumartesi kolposkopi yaptılar. önemsiz lezyon olarak çıktı allahtan benimki :) bir de koter işlemini yaptırdım ama çok korktuğumdan genel anestezi istedim :) sonuç birşey hissetmedim. bir tek dün sızı hissettim azıcık ama o da dar pantolon giydiğimdendi sanırım. şimdi rahatım. cuma günü kontrolüm olacak, yakılan 3 yere bakıcaklar.

evet evet gece baslicam surmeye, tesekkur ederim cevabin icin. dis dudaklar derken, nasil anlatsam, biraz ayirinca gorunen hafif ic kenarda kalan yeri kastediyorum, oralar ic sayilir mi diye. cunku ice surme dedi doktor. prospektuste de boyle yaziyo ama ic derken ne kadar ic emin olamadim..

akhylis geçmiş olsun. inşallah çabucak iyileşirsin bir daha da hiç çıkmaz. önemsiz lezyon demişsin anlayamadım bunu. tip testi mi yaptırmıştın?

almondtree aldara tahriş edebilen bir ilaçmış. çok yayarak değil ama siğil çevresinde 1-2 mm lik alanı da kaplayacak şekilde sürülmesi uygunmuş.

arkadaşlar rahim ağzı kanseri risk grubunda olanlar için enginar kürü iyiymiş. Haftada 2-3 kere çok az suda haşlanmış enginar yemek çok faydalıymış. yağsız olması en iyisiymiş ama yağsız yenemiyorsa sadece sıvı yağ, o da porsiyon başı max 1 tatlı kaşığı olabilirmiş. Yağ etkisini azaltıyormuş. Enginarı seçerken tercihen tazesini, yoksa derin dondurucuda satılanlarından olması iyiymiş. Haşlama suyunu da dökmeyin için yazıyor okuduğum kitapta. Kitabın yazarı prof dr İbrahim Saraçoğlu.

senin doktorun saçmalamış güzelim.Bende vardı geçen yıl bu sigiller.1 ay boyunca ilaç tedavisi gördüm krem içten söndürdü ve çogu kendi kendine kayboldu.Kalanlarda yakıldı.Ve bir dahada tekrarlamadı.Yakıldıktan sonra belirli aralıklarla yine ilacımı sürdüm önlem olarak şükür ki şuanda yok.Yanlız naylonumsun iç çamaşırlardan ve ıslak kalmasından sakınman lazım.Yoksa geçmez.He doktorun sana ilk gittiginde asit tarzı iki ilaç sürmesi lazım o ilaçlar zaten patlatıyor sigilleri.

akhylis geçmiş olsun. inşallah çabucak iyileşirsin bir daha da hiç çıkmaz. önemsiz lezyon demişsin anlayamadım bunu. tip testi mi yaptırmıştın?

Teşekkür ederim karat.
bende simir testinin sonucunda spesifiye edilemeyen hücre anormallikleri çıkmıştı. Sonra cumartesi kolposkopi yaptılar. rahim ağzına kamera ile bakıyorlar bu arada renkli bir sıvı püskürtüyorlar sonra da renk değişimine göre hücrelerden örnek alıyorlar. verdikleri sonuçta skor aralıkları vardı 0-2 arası önemsiz yazıyordu. sonraki aralıklarda da CIN 1 - CIN 2 ve işte tehlikeli gibi şeyler yazıyordu. benim skor 0 çıkmış. acaba bu yaptıkları tip testi mi ki?

Yok tip testi değil biyopsi yapılmış. Önemsiz çıktıysa gayet iyi. Tekrar tetkik için ne zaman çağırdı dr? genelde 6 ayda bir smir yaptırmak hatta gerekiyorsa kolposkopi de yaptırmak gerekiyor siğil çıkmasa dahi. Sonuç güzel ama sen yine de ihmal etme :)

herkese merhabalar,
arkadaslar bende aynı dertten muzdaribim benimde genitalbölgemde siğil cıktı doktor aldara krem verdi ancak su sirke mucizesini nasıl kullanacagımızı paylaşırsanız cok memnun olucam çünkü moralim cok bozuluyor dahada ilerleyecek diye (

arkadaslar verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim..bide sey duydum sizinbilginiz varmı bilmiyorum genital sigil için sirke ve kırmızı kantaron yagı iyi geliyormus yaktırmaya gerek kalmadan ortadan kaldırıyormus...duyanınız varmı ??

arkadaslar bugun bi tv prgramında rasladım siğil için duadan bahsediyolardı... yer gök dua üzerine kurlmusutr denemkete yarar ver die düşünnyorum bende deneyeceğim sizlerlede paylaşmak istedim belki faydası olur die ... uygulaması ilk önce bitane soğanı ortadan ikiye bölüp 3 ihlas 1 fatiha okduduktan sonra bide 11 tane fil suresi okuncakmıs sonra o soğan parçasını siğile sürüldükten sonra biyere gömülcekmiş 2 haftada kuruyomus cıkan siğiller... Allah bu derdi çeken herkese dermanını versin en yakın zamnda sifa bulalımm kurtulalım bu illetten

Son düzenleme:
arkadaslar sirkenin genital siğile iyi geldiğini duymustum.bende denemek istedim pamukla siğil olan yere sirke sürdüm sonrada gece yatarkende kırmızı kantaron yagıyla pansuman yaptım... iki gün kullandım bunları ancak söyle bişey var...evet siğillerin renginde bir beyazlaşma oldu ancak sanırım saglıklı yerlerede kaçırdım sirke ve kantaronu oraları kızardı tahriş oldu ve simdidide vajinamın girişi oturup kalkarken yatarken sanki igne batırıyorlarmıs gibi sızlıyor... sirke ve kantaronu kullanan varmı onlardada bu etkiyimi yaptı...bide tahriş olan yerler için ne kullanmalıyım bilgisi olan varmı arkadaslar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…