Rica ederim. Bir öneri daha: Mümkün olduğunca şekeri, şekerli gıdaları tüketmemek lazım. Genel olarak da yetişme çağı dışında herkes için şeker o kadar gereksiz bir besin ki. Vücuttaki virüs ve mikroplar da şekerden besleniyorlar. Pekmez yerine çekilmiş çörekotu+bulabildiğin en saf, organik bal karışımını tavsiye ederim. hatta yutabilirsen sadece çörekotunu ye.
bu hastalık 2 yıl içinde %90 geçiyor. sende ilk fark edeli ne kadar zaman oldu bilemiyorum ama iki yıl dolmadıysa geçmemiş olması normal. Vücuda bu süreyi vermek gerekiyor. Bu süre içinde ilişkiye girmek -özellikle korunmasız- tedavi süresini uzatıyor. Çünkü çevre dokulara virüs tekrardan bulaşmış oluyor. yaşı 30 üzeri olanlarda da daha geç bitiyor. bunları araştırmalarla tespit etmişler. bir de kendim gözlemlediğim kadarıyla bu virüsün ilk ortaya çıkmasıyla tedaviye başlama arasındaki süre ne kadar uzunsa tedavi de o kadar uzun sürüyor.
aldığın besinler güzel. kullandığın haplarda mutlaka çinko da olsun. ekinezyayı da tavsiye ederim. bu ikisini sürekli kullanamıyorsun ama ara vererek kürler halinde uygulayabilirsin. çinkoyu da asla aç karnına içme fena mide bulandırıyor :) şekeri bırakmanın zor olduğunu yazmışsın bir de. meyvede, sütte doğal şeker var. geri kalan şekerli besinler, paketli yiyeceklerdeki şekerler, seri üretim baklava börekler - hele ki şu mısır şurubu vb ile tatlandırılmışsa - hepsi gereksiz ve zararlı. sadece hpv için değil, şeker hastalığı, fazla kolesterol için de zararlı. ilk başlarda biraz zorladı beni tatlıdan uzak durmak ama geri adım atmadım. sigarayı bırakma gibi bir yoksunluk süresi var. onu atlattıktan sonra şimdi de aklıma dahi gelmiyor. pasta vb yiyemiyorum ağır geliyor.
arkadaslar merhaba ben gecen gün doktora gittim ve genital sigil oldugunu söyledi aldara diye bi krem verdi bide geçirmezse yakılır dedi..ancak çok korkuyorum...yakma izşleminin kızlık zarına bi zararı varmı yakma işlemi nasıl bişey bilmiyorum ve çok korkuyorum bide internette hiç iyi bişey değildiye okuyunca bütün dengem altüst oldu ne yapmam gerekiyor...yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirimm
herkese selam
ben aldaraya baslicam bugun ama merak ettigim bisey var. doktor da eczaci da disardaki sigillere suruceksin dedi. doktor sadece ustune sur dedi ama eczaci boyle o cevreye biraz yay dedi. napmam gerek kullananlar cevaplarsa cok iyi olur. bi de cok icerde degil ama dis dudaklarin ic kenarindakilere surulebilir mi?
çok teşekkür ederim ...yakma işleminin öyle oldugunu bilmiyordum ve kızlık zarını zedelediğini düşünmüştüm..umarım kremin faydasını görürürümde yaktırmaya hiç gerek kalmaz ama bütün psikolojimi altüst etti bu hastalık
Teşekkür ederim su serptiniz içime. Çok tedirginim çünkü burada bir arkadaş iğne yapıldığında acıdan ağladığını falan yazmış bende acayip korktum. 2 tane için de genel anestezi yapmazlar sanırım doktorlar mecbur lokalle olmam gerekecek. Deneyimlerimi ben de paylaşırım buradan.
Geçmiş olsun ben Aldara kullandım. Eczacının dediğini gibi siğillerinin etrafına da sürebilirsin. Aldara o bölgenin bağışıklığını yükseltiyormuş.Kullanacağın zaman o bölgenin kupkuru olmasına çook dikkat etmelisin ve eminim biliyrsundur kremi gece yatarken kullanacaksın. Dış dudaktakilere de sürebilirsin.
arkadaşlar benim yaklaşık 9ay önce falan vajinada siğiller oluştu.doktora gittim tedavisi olmadığını yakarak tedavi edildiğini söyledi.yakıyorum bi ilaç sürüp geçiyo sonra tekrar çıkıyor.allah korusun rahim ağzı kanseri olma riski daha fazlaymış.bana bi tavsiyesi olan varsa lütfen yazsın.teşekkürler...
akhylis geçmiş olsun. inşallah çabucak iyileşirsin bir daha da hiç çıkmaz. önemsiz lezyon demişsin anlayamadım bunu. tip testi mi yaptırmıştın?
Teşekkür ederim karat.
bende simir testinin sonucunda spesifiye edilemeyen hücre anormallikleri çıkmıştı. Sonra cumartesi kolposkopi yaptılar. rahim ağzına kamera ile bakıyorlar bu arada renkli bir sıvı püskürtüyorlar sonra da renk değişimine göre hücrelerden örnek alıyorlar. verdikleri sonuçta skor aralıkları vardı 0-2 arası önemsiz yazıyordu. sonraki aralıklarda da CIN 1 - CIN 2 ve işte tehlikeli gibi şeyler yazıyordu. benim skor 0 çıkmış. acaba bu yaptıkları tip testi mi ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?