bu hastalık 2 yıl içinde %90 geçiyor. sende ilk fark edeli ne kadar zaman oldu bilemiyorum ama iki yıl dolmadıysa geçmemiş olması normal. Vücuda bu süreyi vermek gerekiyor. Bu süre içinde ilişkiye girmek -özellikle korunmasız- tedavi süresini uzatıyor. Çünkü çevre dokulara virüs tekrardan bulaşmış oluyor. yaşı 30 üzeri olanlarda da daha geç bitiyor. bunları araştırmalarla tespit etmişler. bir de kendim gözlemlediğim kadarıyla bu virüsün ilk ortaya çıkmasıyla tedaviye başlama arasındaki süre ne kadar uzunsa tedavi de o kadar uzun sürüyor.
aldığın besinler güzel. kullandığın haplarda mutlaka çinko da olsun. ekinezyayı da tavsiye ederim. bu ikisini sürekli kullanamıyorsun ama ara vererek kürler halinde uygulayabilirsin. çinkoyu da asla aç karnına içme fena mide bulandırıyor :) şekeri bırakmanın zor olduğunu yazmışsın bir de. meyvede, sütte doğal şeker var. geri kalan şekerli besinler, paketli yiyeceklerdeki şekerler, seri üretim baklava börekler - hele ki şu mısır şurubu vb ile tatlandırılmışsa - hepsi gereksiz ve zararlı. sadece hpv için değil, şeker hastalığı, fazla kolesterol için de zararlı. ilk başlarda biraz zorladı beni tatlıdan uzak durmak ama geri adım atmadım. sigarayı bırakma gibi bir yoksunluk süresi var. onu atlattıktan sonra şimdi de aklıma dahi gelmiyor. pasta vb yiyemiyorum ağır geliyor.