• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

sidelya79, en başta siğil zannetmiştin ya, o üzüntüden büyüdü herhalde o siğil. üzüntü aşırı artırıyor mikrop virüs vb tür şeylerin aktifliğini. Şu an hpv de fırsatçılık yapmış çıkmış hsv ile beraber. Neyse ki ikisi de günü geldiğinde bitiyor çıkıyor hayatlarımızdan. Uçuk yıllarca çıktı dudağımda benim. biri batar biri çıkar, aynı anda 3-4 bölgede birden çıkar. Yemek yiyemediğim olurdu ağrıdan. Görüntüsü de ayrı tabi. Ama artık bitti. En son hpv ile uğraşırken geçen kış çıktı yıllardan sonra. Ama minicik, zayıf. dudağımda tek bir yerde..Kremle iki günde de geçti zaten.

tekrar geçmiş olsun.

Canımmm çok teşekkür ederim. Sanırım dediğin gibi oldu. Hayırlısı olsun hakkımızda. Şuan çok iyiyim allahıma şükür. Bunlar birgün bitecek kesinlikle. İnanıyorum. O günü sabırsızlıkla bekliyorum. Kalın sağlıcakla....

herkese selamlar....yeni arkadaşlar gelmiş tecrübeli biri olarak tekrar önerilerde bulunmak istiyorum....bu hastalığa yakalandınız hemen jinekolog hemde hiç vakit kaybetmeden...ünivs. hastanelerini tercih ediniz. boşuna özellerde paranızı ziyan etmeyin...oralarda en ileri testler yapılıyor...hpv pcr (tipleme testi) testi gibi....özellerde bu konuda büyük suistimal var...bizzat kendimden biliyorum....muhakkak ama muhakkak tipleme testini yaptırın...türkiyede bu hastalık konusunda dr.lar pek bilgili değl...örneğin ilk doktorum (özel) siğil olduğu için tipleme testine gerek duymamıştı....ben ünivs. hastanesine başladığımda kendim istedim testi(siğilden yapılıyor bu test)bende 3 tip birden çıktı 6,11,16 tip 16 en tehlikelisi...bu ne demek ben pcr testini yaptırmasaydım (tip 16 siğil yapmıyor)kanser yapan bir durumum olduğunu belkide bilmekte geç kalıcaktık.....çünkü ben cin3 oldum...ve rahim ağzım alındı.....kesinlikle ve kesinlikle iyi beslenin bağışıklığınızı yükseltin.....moral bozmak yoookkkk....ben 2 ayda kendimi üzmekten hastalığıma evre atlattım...ascus sonucum 2 ay sonra cin3(yüksek displazi) geldi....vitamin kesinlikle alın özellikle kış aylarında bağışıklık düşer....siğillerinizi muhakkak yaktırın kremle bilmem neyle uğraşmayın hemde hiççç vakit kaybetmeden...çok pis illet bir hastalık çok çabuk ilerliyor...birlikte olduğunuz kişiyle bu durum bitene kadar yakınlaşmayın hpv sürtünmeylede çok çabuk bulaşıyor...elma sirkesini kesinlikle yapın ama sabırla....çörek otu bal karışımı yiyin.....ekinezya kullanın(ekinezyayı 15gün kullanıp bırakıcak 15 gün ara vericeksiniz)temizliğe çokk dikkat edin hergün iç çamş.değiştirin....iç çamaşırlarınızı evdekilerden ayrı yıkayın....veeeeee en önemlisi bu hastalığa yakalandıktan sonra ömür boyu smear testine devam.....aslında tüm sağlıklı kadınların da yaptırması gerek tabi....ama biz daha fazla risk taşıyoruz...yeşil çay muhakkak için günde 2,3 fincan.....tip 6,11 kanser riski olmayan tiplerden hiiççç korkmayın yaktırın gitsin.....bi daha çıkmıyolar...ben 2 kere yaktırdım defolup gittiler....herkes canı gönülden dua etsin de şu tedavi aşı biran önce çıksın... aşı son aşamasında dört gözle bekliyoruz....herkese sağlıklı günler.....

arkadaslar bisey merak ediyorum bilen biri cevaplarsa cok sevinirim. ben hic tip testi yaptirmadim. bende cikan iki cesit sigil var. biri normal ten renginde yassi ama hafif cikintili sigillerden. digeri sadece bir noktada cikiyo o da aynen yassi falan ama rengi daha koyu morumsu bi renk. sanirim burda okumustum biri riskli tip tasidigini sigillerinin renginin oyle morumsu oldugunu soylemisti. ben onemsemedim o zamanlar o kadar, yakildi gitti zaten de simdi erkek arkadasim da dedi bende de bi tane koyu renkli cikti diye. icime yeniden kurt dustu. bunla ilgili bi bilgisi olanlar varsa cevaplasin lutfen..herkese saglikli gunler.

Merhaba, benim 3 sene önce ilk çıkan siğiller kahve rengi ve tenim düzeyindeydi. Yani çıkıntılı değildi. Tip 31 çıktı tipleme testinde. Yani yüksek riskli. 3 senedir çıkmamıştı. Uçukla beraber çıkan siğiller ise, tenimin renginde fakat et beni gibi çıkıntılı. Doktorum bunun farklı bir tipte olabileceğini fakat bunun da riskli tip olabileceğini söyledi. Yani siğilin rengi belirlemiyor riskli olup olmadıgını. Ben endişelenme derim. Kendine iyi bak kontrollerini aksatma. Smear testini ihmal etme derim. Çünki cidden endişelendikçe büyüyor bunlar. Yaşadım gördüm. Kalın sağlıcakla...

Merhaba, benim 3 sene önce ilk çıkan siğiller kahve rengi ve tenim düzeyindeydi. Yani çıkıntılı değildi. Tip 31 çıktı tipleme testinde. Yani yüksek riskli. 3 senedir çıkmamıştı. Uçukla beraber çıkan siğiller ise, tenimin renginde fakat et beni gibi çıkıntılı. Doktorum bunun farklı bir tipte olabileceğini fakat bunun da riskli tip olabileceğini söyledi. Yani siğilin rengi belirlemiyor riskli olup olmadıgını. Ben endişelenme derim. Kendine iyi bak kontrollerini aksatma. Smear testini ihmal etme derim. Çünki cidden endişelendikçe büyüyor bunlar. Yaşadım gördüm. Kalın sağlıcakla...

cok tesekkur ederim cevapladigin icin. evet kontrolleri, tedaviyi aksatmiyorum. yakin zamanda smear e gidicem zaten yine. kontrolu birakmadikca riskli tip tasiyan arkadaslar dahil hepimiz bundan kurtuluruz. yeni gelen arkadaslar da runya7272 nin yazdiklarini yapsinlar. herseyi ozetlemis en bastan..

arkadaşlar selam. bende de bu illet yeni çıktı. şimdilik 2 tane var hemen doktora gittim. yakmalıyız dedi. lokal anesteziyle olabilirmiş. bu işlemi yaptıranlardan bazıları çok can yakıcı olduğunu yazmış. çok mu acı verici bir operasyon acaba?

arkadaşlar selam. bende de bu illet yeni çıktı. şimdilik 2 tane var hemen doktora gittim. yakmalıyız dedi. lokal anesteziyle olabilirmiş. bu işlemi yaptıranlardan bazıları çok can yakıcı olduğunu yazmış. çok mu acı verici bir operasyon acaba?

sakin onlari okuyup moralini bozma. ben de o yorumlari okuyup koteri erteledim. keske o kadar ertelemeseydim simdiye onunu almistim bu isin. ben genel anesteziyle oldum tabiki islem sirasinda hicbisey hissetmiyosun. islemden sonra kalkip yuruyup gidiyosun. bi aci sizi olmuyo sadece orda bi gerginlik bi his oluyo ama aci degil. ben hatta baya alisveris merkezinde gezdim falan bikac saat :)) fazla oturunca biraz agri oluyo o yuzden islemden sonra hemen eve gelip uzanip dinlenirsen hicbiseyin kalmaz bi gunde geciyo ertesi gun hicbisey hissetmiceksin. bak ben de cok korkan biriydim. deneyimledim gordum. kesinlikle acimicak.erkek arkadasim lokal anesteziyle oldu o da hic acimadigini soyluyo.

kızlar bendede vardı o sorun benimkini dogumdu yaktırdım sonra eşimde oldu oda yaktırdı ama sonra tekrarladı bi arkadaşı olunca incir sütü dök gecer dedi bizde yeşil incirin baş tarafını kestik onun sütü cıktı damla gibi kullandı 2 günde gecti şimdi hiç bişeyi yok :)

bende bu jinekolog islerinden sikildim....siz hpv virusu tasidiginizi nasil anladiniz....ben bir kac ay once smear testi yaptirdim ve snuc anormal cikti ve kolposkopi biopsi yapildi kanser supesi icin sonuc temiz cikti daha sonra 18 gunluk fitil kullandim 3 ay sonra tekrar biopsi yapildi sonuc normal gorunuyor 2 gun sonra baska bir sonuc geldi hpv virusunden bahsediliyor acikcasi korktum bende bu vurusmu var yoksa bu vurusun taramasimi yapildi randevum hafta cumartesi ama korkuyorum ama bende sigil felan yok

bu dünyaya erkek değil de kız olarak dünyaya geldiysek jinekologdan sıkılmak yok :) düzenli olarak görüşmemiz gerekiyor onlarla hatta uzun yıllar boyunca. ilk smir testini olmadan önce siğil vb var mıydı? hpv varlığının en basit kanıtı siğil çünkü. siğil olmadan da hpv olabiliyor bunu da smir testi ve hpv dna ile bulabiliyorlar. testlerin yapısı gereği bazen yanlış pozitif veya negatifler olabiliyor. farklı hastalıklar anormal smir sonucu verebiliyorlar. veya hpv olmasına rağmen smir temiz gelebiliyor çünkü alınan örnek sınırlı. bu yüzden smir testi normalde her yıl, smirinde bozukluk çıkmış kişilere de ortalama 6 aylık aralıklarla tekrarlanıyor. gerekli durumlarda da biyopsi alınıyor.
son çıkan sonuçta hpv varsa da korkma. tedavisi var. ancak sabır gerekiyor bir hayli. birkaç kez tedavi olmak gerekebiliyor. zahmetli ve sıkıntılı bir süreç. yine de tekrarlıyorum: tedavisi var. günü gelince de bitiyor. yeter ki moralini yüksek tut, tedavilerini, kontrollerini aksatmadan yap ve kendine iyi bak. Allah hepimizi, herkesi dermansız, çaresi bulunamamış hastalıklardan korusun. Böyle hastalıklara yakalananlarada şifa ve sabır versin inşallah.

sakin onlari okuyup moralini bozma. ben de o yorumlari okuyup koteri erteledim. keske o kadar ertelemeseydim simdiye onunu almistim bu isin. ben genel anesteziyle oldum tabiki islem sirasinda hicbisey hissetmiyosun. islemden sonra kalkip yuruyup gidiyosun. bi aci sizi olmuyo sadece orda bi gerginlik bi his oluyo ama aci degil. ben hatta baya alisveris merkezinde gezdim falan bikac saat :)) fazla oturunca biraz agri oluyo o yuzden islemden sonra hemen eve gelip uzanip dinlenirsen hicbiseyin kalmaz bi gunde geciyo ertesi gun hicbisey hissetmiceksin. bak ben de cok korkan biriydim. deneyimledim gordum. kesinlikle acimicak.erkek arkadasim lokal anesteziyle oldu o da hic acimadigini soyluyo.

Teşekkür ederim su serptiniz içime. Çok tedirginim çünkü burada bir arkadaş iğne yapıldığında acıdan ağladığını falan yazmış bende acayip korktum. 2 tane için de genel anestezi yapmazlar sanırım doktorlar mecbur lokalle olmam gerekecek. Deneyimlerimi ben de paylaşırım buradan.

Koter den kesinlikle korkmayın. Lokal anestesiyle de hiç bir acı hissetmiyorsun. ben 4 defa oldum. Şu anda ise tipleme testi yaptırıyorum. Tiplemeden once HPV negatif mi yada pozitif mi ona bakılacak eğer ki pozitif çıkarsa tiplendirme yapılacakmış. Dün benden siğil aldılar. Haftaya belli olacak. İnsallah Hpv çıkmaz inşallah. Herkese acil şifalar dilerim.

Burada HPV ile ilgili özgecmisimi anlatmistim,bilenler bilir
HPV Tip 16 en yüksek Riskli HPV tipini tasiyorum 2005 yilindan beri
Bu süre zarfinda nerdeyse heryil sigiller yakildi ameliyat oldum birkac kez rahim agzi kazindi
Kürtaj oldum,en Son 3 ay önce oldum,rahim ağzı iç kısmına doğru farkettikleri
Beyaz degisiklikten şüphelendiler,gecen yil olusan sigillerden birtanesi klirotisde kötü huylu çıkmıştı
Onları kesip aldılar,dudak kısımlarını dikdiler,görünümü bile degisti,birtek rahim ağzı açık sekilde
Bôyle olmak önceleri cok zoruma gitti,her kadına baktigimda igrenir oldum
Çünkü bende onlar gibi olmak istiyordum,onlarda birsey yok sagliklilar diye kiskaniyordum
Psikolojim cok bozulmuştu,halende ôyle ,iyileşmek istiyorum.
Kurtulmak istiyorum bu virüsten hastaliktan
Heryil hastahanede yatmak tam narkoz ile ameliyat olmak bünyemide benide yoruyor
Hamdolsun gecen yil yaşadığım o habis hastalik gecmis durumda
Gelebilir heran diyorlar belli olmaz diyorlar sürekli kontrol altindayim
Bunun yanında Akdeniz ateşi hastadiyim 14 yildir sürekli kullandığım hapım var tedavilerim
Kontrollerim fln var.
Yasim 30 bu hastalıklarıma rağmen cocukda cok istiyorum
Gecen yıla kadar düzenli olan hormonlarim yasadigim habis hastalıktan sonra alt üst oldu
Kan degerlerimde erken menopoz teşhisi kondu.
Yumurtalarının bittiğini tüp bebek bile yapamiyacaklarini söyledi doktorlar
Bir kez daha dünyam basıma yıkıldı
Kıbrıs Yunanistan'a vs gidip başka kadının yumurtası ile hamile kalabilirsiniz
Onda da garanti veremeyiz dediler.
Bazen yaşayıp yasamadigimin farkında degilim
Bir delilik yapmaktan cok korkuyorum
Hasa asla isyan etmiyorum
Sadece halime üzülüyorum zaman zaman beterini görünce sükrediyorum

Bu zaman zarfinda yaklaşık 9 aydır hakiki côrek otu yağı iciyorum
Birtek gecenay içmedim bulamsmistim
Arada bir günasiri yeşil çay iciyorum
Nerdeyse kendime iyi bakmaktan 8-9 kilo aldım
Herkes kilo almissin diyor moralim bozuluyor ama saglıgım için yemek zorundayim

VİN degerim önceleri nerdeyse 3-4 yil VİN III idi 3 ay önce oldugum kürtaj sonrası alınan sonucta II olmuş
Cin I di 6 ay öncesi simdi tamamen gitmis(Allah'a hamdolsun)
Pap VIa idi (4a) 6 ay önce simdi pap III bir derece düşmüş

Yani sonuclarım birer kademe iyi çıkmış,Rabb'ime hamdolsun
İnsaallah daha iyi olduğu günleride gôrürüm,görürüz

Bana yumurtlama yapmiyorsun 30 yadinda menopoza girmissin
Tahlil sonucların bunu gösteriyor diyordu doktor,cocuğu unut senin için cok zor
Birçok hastalığın var,ayrietten yumurtlama yapmiyorsun deyip dünyamı basıma yıkmıştı

Ben 6/7 ay önce 3 ay boyunca sürekli agnus castus (hayit hapini) ictim
4-5 aydir icmiyorum
Önceleri adetim gevikmeli oluyordu bazen 2 ay buluyordu
Bazende 3-4 haftada bir düzenli oluyordu
O hapi ictikten sonra hap tamamen bitkisel
4 ay icinde 3 ayini 20-21 günde bir adet gördüm
Buayda hamdolsun 27. Gün düzenli oldum
Insaallah böyle devam gider.Bugün Gittim bana hic yumurtlama yapmiyorsun
Diyen doktor sagda bir yumurtam oldugunu söyledi,cok sevindim birlesme zamanlarini söyledi
Dedim siz bana yumurtlama yapmiyorsun unut bebek isini deyince bende Kinder Wunsch cocuk icin klinige gitmeyi biraktim demistim.
Beni simdi özel bir Hormon merkezine yolluyor,adresi fln aldim
Orda bir ölctür hormonlarin nasil baksinlar orayi daha özel deneyimli bu konuda dedi

Simdi oradan Termin,randevu alacagim,hayirlisi insaallah
Insaallah saglimiza kavusuruz bu hpv denilen virüsten kurtuluruz rabbimin izniyle

Allah bu hastalikla mücadele Eden tüm hastalara acil siralar versin
Bu hastsliktan bir eser birakmasin insaallah

Arkadaslar burada HPV virüs yakalananlara asi cikacak calismalarinizda sürüyor fln
Diye bir yazi okumustum
Bugün doktora dedim haberim yok yeni bir asi cikacagindan dedi
Asi var ama Virus bulasmayanlar icin var dedi

Gercekten Virus bulasanlarada koruyucu asi Tedavi vs birsey cikacak mi
Insaallah cikar rabbim yüzümüze güler

Özel mesaj yazan arkadaslara malesef öm yazamiyorum
Mesaj sayim yetersizmis,o yüzden cevaplayamiyorum hicbir mesaji
Kusura bakmayin

Allah hepinize sifalar versin,cok yazdim caninizi SIktIm hakkinizi helal edin

Ya $afi

Koter den kesinlikle korkmayın. Lokal anestesiyle de hiç bir acı hissetmiyorsun. ben 4 defa oldum. Şu anda ise tipleme testi yaptırıyorum. Tiplemeden once HPV negatif mi yada pozitif mi ona bakılacak eğer ki pozitif çıkarsa tiplendirme yapılacakmış. Dün benden siğil aldılar. Haftaya belli olacak. İnsallah Hpv çıkmaz inşallah. Herkese acil şifalar dilerim.

selam meryem....canım yazdıklarında çok büyük tezatlık var....öncelikle siğili olan ve 4 kere koter olan bir kişi hpv negatif olamaz...daha dün siğillerini almışlar....malesef ki öyle sadece şu durumda tip tayini yapılır....aslında çok geç bile kalmışsın....smear testlerin nasıl çıkıyor canım....önemli olan odur....en son ne zaman yaptırdın.....sendeki olanlar hpv değilse (yani siğil)koteri neye yaptılar valla traji komik....senin doktor nereden almış diplomayı çok merak ettim...:)))))acil şifalar canım....

selam meryem....canım yazdıklarında çok büyük tezatlık var....öncelikle siğili olan ve 4 kere koter olan bir kişi hpv negatif olamaz...daha dün siğillerini almışlar....malesef ki öyle sadece şu durumda tip tayini yapılır....aslında çok geç bile kalmışsın....smear testlerin nasıl çıkıyor canım....önemli olan odur....en son ne zaman yaptırdın.....sendeki olanlar hpv değilse (yani siğil)koteri neye yaptılar valla traji komik....senin doktor nereden almış diplomayı çok merak ettim...:)))))acil şifalar canım....

ben de ayni seyi dusundum, siz yazmissiniz. daha yeni sigil alinmissa negatif olmak imkansiz. eger bu negatif/pozitif testi ile tipleme testi ayri testlerse ki ben ayri diye biliyorum sanki ortada bi para tuzagi var gibime geldi. meryem233 bence doktora bunu sormalisin.

Selam Runyacığım,Yazdıklarına katılıyorum canım ama durum aynen şu şekilde, Önceleri özelde tedavi oluyordum 2 koterimi orda oldum, o doktorum tiplemeye gerek duymadı. Şu anda ise yaklaşık 8 aydır Çapa 'da tedavi oluyorum. 2 koter ve çeşitli ilaç tedavileri uygulandı. İlk Çapa' ya polikiliniğe gittiğimde istendi benden bu test, fakat hastanede gerekli olan malzeme kalmadığı ama yakında geleceği söylenerek beklettiler beni. Daha sonra da cerrahpaşaya sevk ederek burdan yaptırabileceğimi söylediler. Tipleme testi Cerahpaşa da öncelikle pozitif mi negatif mi diyerek baklıldıktan sonra eğer ki pozitif çıkarsa, bu defa da hangi tip olduğuna bakılıyormuş. Aynı senin gibi tepki verdim bende, hpv olmasa neden siğil cıksın ki dedim. Bu belli olmuyor, belki hpv değil de baska bişeydir dediler :) Aynen bu... belki de para cıkarmak için yapıyorlar. ilk test 70 lira bunu sgk karsılıyor ama pozitif cıkma durumunda hangi tip olduğunun belirlenmesini istersem 200 lira ben ödüyormuşum daha sonra da tipleme yapılıyormuş. Smear testini ben hiç yaptırmadım canım bakireyim. Diyorlar ki bakirelere de yapılıyor hastane de sordum yok yapılmıyor dediler. Durum böyle işte sana da çook geçmiş olsun.

Son düzenleme:
ben de ayni seyi dusundum, siz yazmissiniz. daha yeni sigil alinmissa negatif olmak imkansiz. eger bu negatif/pozitif testi ile tipleme testi ayri testlerse ki ben ayri diye biliyorum sanki ortada bi para tuzagi var gibime geldi. meryem233 bence doktora bunu sormalisin.

Haklısın, 2 ayrı test ve kesinlikle para tuzağı. Dr. uma gelince zavallım ağzı var dili yok zaten. Ne sorsam cevap alamıyorum ki kendisinden. Asistan yada yeni başlamış işe. Benden bu testi de isteyen o değil ilk muaneyene olduğum yerdi. ( ilk poliklinikte muayene oluyorsun daha sonra tedavi için başka bölüme yolluyorlar ). 8 aydır burda tedavi oluyorum ve ilk kez 1 aydır aynı doktor var. Maalesef her defasında baska biri oluyor. Bu tedavim için aslında hiçte iyi bi durum değil ama şu anda tekrar özele gitmem mümküm değil ki canım.

Son düzenleme:
merhaba son bi haftadır siteyi takip ediorum forumları tek tek okumaya çalıştım bugün de üye oldum. şimdi benim bi kaç sorum var aslında ben de genital siğil mevcut yaklaşık 10 tane civarında dağınık halde. 3 tane doktora gösterdim son gittiğim doktor cerrahi müdahaleyle çıkarmayı önerdi ama benim siğillerim kendi kendilerine patlıyolar. ve çok büyük değiller. smear testi sonucumu henüz almadım. doktorlardan hiç biri tip testi yapmaı da önermedi. acaba patlamalarının sebebi kendi kendilerin geçiyor olmaları olabilir mi? ya da ben mi kendimi buna inandırmaya çabalıyorum acaba? bi deneyimi olan varsa lütfen paylaşabilir misiniz

arkadaşlar sakin davranmaya çalışıorum ama başarılı olamıorum sanırım. her boş anımda kendimi bilg başında forumları okurken buluyorum. lütfen biri bana cvp versin. neden patlıyor bu siğiller? bi de bu konuda izmirde doktor önerebilirseniz çok sevinirim çunkü benim gittiğim doktorların çok iyi olduklarını düşünmüyorum. ama hepsinden önemlisi bu problemi benim gibi yaşamış arkadaşlarla bir an önce konuşmaya ihtiyacım var

arkadaşlar sakin davranmaya çalışıorum ama başarılı olamıorum sanırım. her boş anımda kendimi bilg başında forumları okurken buluyorum. lütfen biri bana cvp versin. neden patlıyor bu siğiller? bi de bu konuda izmirde doktor önerebilirseniz çok sevinirim çunkü benim gittiğim doktorların çok iyi olduklarını düşünmüyorum. ama hepsinden önemlisi bu problemi benim gibi yaşamış arkadaşlarla bir an önce konuşmaya ihtiyacım var

canim ben patlayan sigil hic duymadim. patliyo derken boyle patlayip acik yaraya mi donusuyo?belki sigil degil de genital ucuktur dicem ama onun nasil olduguyla ilgili cok fikrim yok o yuzden yanlis yonlendirmek de istemem. burda daha bilgili deneyimli arkadaslar var. mutlaka biri yazar. panik yapma. ama dedigim gibi ben duymadim hic patlayan sigil. kendiliginden kopan, sonen sigil duydum ama. bence panik yapmadan sakince iyi bi doktor arastir. umarim ogrenirsin bi an once de tedavine baslarsin..

valla böyle sivilce gibi bi miktar büyüo soora kendi kendine patlıyo iltahap gibi bişiler akıo. şimdilik 3 4 tanesinde oldu öyle ama en büyükleri patlıyo nedense. pzt doktora gidicem ama doktorlar da tam bişi sölemiolar ki. ama çok merak içindeim. bi de bana cvp yazdıın için de gerçekten çok çok çok teşekkür ederim.

valla böyle sivilce gibi bi miktar büyüo soora kendi kendine patlıyo iltahap gibi bişiler akıo. şimdilik 3 4 tanesinde oldu öyle ama en büyükleri patlıyo nedense. pzt doktora gidicem ama doktorlar da tam bişi sölemiolar ki. ama çok merak içindeim. bi de bana cvp yazdıın için de gerçekten çok çok çok teşekkür ederim.

almondtreenin de dediği gibi bahsettiğin uçuğa daha çok benziyor. patlayan siğil ben de hiç duymadım. uçuk da cerrahi müdahaleyle filan çıkarılmaz aman diyeyim. veya başka bir şeydir. sen jinekologa mı gittin yoksa dermatolojiye mi? İzmirde dr ismi bilemiyorum ama şimdiye kadar olmadıysan bir üniversite hastanesinde jinekoloji polikliniğinde muayene ol derim. Geçmiş olsun.

Back