Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Ben de siğil kontrolü yaparken bir sürü şeyden şüphelenmiştim. buradaki dr una güveniyorsan sabret yakında gelecekmişsin nasılsa. ona direkt göstererek sorarsın. biraz komik oluyor bu ne bu ne diye herşeyi soran küçük çocuklar gibi ama olsun :) minik nokta dediklerin fordyce tanecikleri olabilir. önemsiz, normal cilt oluşumlarıymış onlar.

hamılelık donemınde yogun c wıtamını al portakal suyu ıc gunluk yogurta corek otu ye cektır aktardan macun fılan al vucut dırencını sakın aola asya cekme sebzeyı bol ye

sırke sur bır hafta yatarken sırke sur bır hfta sırke hemen dusurur yogun c wıtamını al eger sıgılse yayılır

arkadaşlar bu gün 2. kez yaktırdım.başka doktorra gittim bu sefer.kremler dışında ağrı kesici ilaç c vitamini ve bağışıklık sistemini güçlendirici ilaçlarda verdi.inşallaahh bidaha tekrarlamaz.hepinize acil şifalar diliyorum

mrb arkadaşlar.. hel-in bişe merak ettım 1 doz aşı işe yarar mı ?

teşekkür ederim.artık moralimi bozmamaya çalışıcam.aralıkta nolacaksa olacak.

peki vajina içi kontrol nasıl yapılıyor bir aletle mi yoksa doktor gözle mi bakıyor?

teşekkür ederim.artık moralimi bozmamaya çalışıcam.aralıkta nolacaksa olacak.

peki vajina içi kontrol nasıl yapılıyor bir aletle mi yoksa doktor gözle mi bakıyor?

vajina icinin daha rahat gorulmesi icin bi alet sokuyo, girisi bu sekilde aciyo. ama gozle bakiyo. beslenmene ve uykuna dikkat et ki araliga kadar isini daha kolaylastirmis olursun. bu sekilde kendiliginden bile gider.

gününüz aydın olsun kızlar :) yeni evliyim ve eşimde tip 6 hpv mevcut 10 gun kadar prezervatif olmadan ilişkiye girdik. sonra onu doktora gonderdım ve ardından bende gittim,eşim ilaçla tedavisini olurken bende doktorumun ısrarla tavsıyesı uzerıne ilk aşımı oldum.. işte bu sabah intennette gezınırken konuyla ılgılı bulduklarım.
. Kırk kadına HPV 18 L1 virus benzeri partikül aşısı ya da plasebo verilmiş. Aşı grubunda oluşan antikor titreleri bu enfeksiyonu geçiren kadınlara göre 60 kat daha fazla bulunmuş. İleri çalışma yapılması gerektiği belirtilmiş (18).
yanı benım yorumum hpv yı kapmıs olsanız bıle, aşılanmak gerektiği, tedavı olurken(yaktırma,dondurma,ilaç..vs.) aşılanmakta hiçbir sakınca olmııcaa gıbı tekrarlamasını önlüo.. sizin yorumlarınızı da merakla beklıyorum..
sağlıkla kalın

doktorlar enfeksiyonu geciren kadinlarin asi olmasinin tedavi edici ozelligi olmadigini soyleseler bile ben buna inanmiyorum. internette cok fazla buna dair tecrube okudum. cok fazla sayida kisi asi olduktan sonra tedaviyle birlikte ataklarin azaldigini soyluyo. sonucta dediginiz gibi tedavi olurken asi olmanin bir sakincasi yok. ben de tibbi ve alternatif tedavimi oluyorum. yaninda asimin da iki dozunu oldum. daha once de yazdigim gibi asi ikinci dozdan sonra etkinligini gostermeye basliyomus. benim koter ve ikinci doz asim ayni gun yapildi. ve ben bu islemlerden sonra vitamin destegi kullanmaya basladim. bi aydir yeni bir sigil yok. rastlanti mi yoksa asi ve tedavinin birlesik etkisi mi bilmiyorum ama durum boyle.

hiç hpv ye yakalanmamış birinin aşı olması -kadın veya erkek farketmez- bence çok mantıklı. hpv ye yakalanmış biri olarak kişisel fikrim yoğun siğil vb ataklar bittikten sonra aşıya başlamak. çünkü vücut zaten siğillerle savaşıyor. bu arada bir de aşının yarattığı etkiyle uğraşması kuvveti ikiye bölmek gibi. Yeni başladım bu yüzden ben. İkili aşıyı oluyorum. Son gittiğimde dr umla aşı, koruma konularını konuştuk. Mevcut aşıların koruyucu olduğu, tedavi edici olmadığını söyledi o da. İnternette yazılanlar bazen reklam amaçlı da olabiliyor. aşının koruduğu 16 ve 18 numaralı olan virüs tipleri servikal kanserlerin %70ini oluşturuyormuş. Ama asla bu tedbiri elden bırakabileceğin anlamına gelmez diyor dr um, çünkü kansere yol açabilen daha en az 10-12 tip virüs var ve bunların aşısı yok. Bu yüzden aşı olsak da tedavi olup atlatsak da kontrollere devam etmek mühim.
runya arkadaşımızın bahsettiği bir aşı vardı daha deneme safhasında olan. o aşı araştırmaları bitip onaylandığında tedavi edici aşı da olacak inşallah.

SELAM ARKADAŞLAR EPEYDİR YAZMIYORUM AMA SAYFAYI TAKİP EDİYORUM...TEDAVİ EDİCİ AŞIYI VERDİĞİM LİNK'TEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ....

Phase I of Human Papillomavirus (HPV) DNA Plasmid (VGX-3100) +

AYRICA TİP 6,11 GİBİ SADECE SİĞİL YAPAN TİPLERDEN HİÇ KORKMAYIN.....KESİNLİKLE YAKTIRIN VE BAĞIŞIKLIĞINIZI YÜKSELTİN DEFOLUP GİDİYOLAR.....BEN RİSKLİ TİP TAŞIYORUM (TİP 16) DÖRT GÖZLE AŞIYI BEKLİYORUM....EMİN OLUN KURTULUCAZ BU İLLET HASTALIKTAN......SEVGİLER.......

AYRICA BU SAYFADANDA AŞIYI TAKİP EDEBİLİRSİNİZ...

VGX-3100 - Inovio Biomedical Corporation

Merhaba arkadaşlar. Bugün kontrolüm vardı. Sabah gittim. Uçuklar iyileşti çok şükür. Ama ben uçuklarla uğraşırken vücut direncim taban yaptıgı için sanırım 3 sene sonra 2-3 tane siğil gördü doktorum. Hemen o anda krio yapıldı. Daha geçen hafta gittiğimde hiç siğil yokken özellikle bir tane siğilin bu derece büyümüş olması doktorumu şaşırttı. Neticede krio yapıldı ve gittiler şükür. Şuan baticonla pansuman yapmamı söyledi. Uçuk atakları gelirken hissettiğimde içmem için ilaç verdi. İlacın kesinlikle yanında olsun herzaman dedi. Ağrı olur uçuklar çıkacagı zaman hissedersin dedi. O anda hemen bu ilaçtan 4 tane alacaksın, 12 saat sonrada yine 4 tane alacaksın. Bu atağı durdurur dedi. Vücut direncimi düşürmemem gerektiğini agır diyetlerden kaçınmam gerektiğini kendime iyi bakamamı söyledi. Regl olacagım bu sıralar. O bittikten sonra hemen smear testi yaptırmamı o konuda da içimizin rahatlaması gerektiğini söyledi. Durum bu arkadaşlar....

sidelya79, en başta siğil zannetmiştin ya, o üzüntüden büyüdü herhalde o siğil. üzüntü aşırı artırıyor mikrop virüs vb tür şeylerin aktifliğini. Şu an hpv de fırsatçılık yapmış çıkmış hsv ile beraber. Neyse ki ikisi de günü geldiğinde bitiyor çıkıyor hayatlarımızdan. Uçuk yıllarca çıktı dudağımda benim. biri batar biri çıkar, aynı anda 3-4 bölgede birden çıkar. Yemek yiyemediğim olurdu ağrıdan. Görüntüsü de ayrı tabi. Ama artık bitti. En son hpv ile uğraşırken geçen kış çıktı yıllardan sonra. Ama minicik, zayıf. dudağımda tek bir yerde..Kremle iki günde de geçti zaten.

tekrar geçmiş olsun.

Arkadaslar bana ne zaman hangi tedavi uygulansa Tam gecti gibi oluyor ama tedavi sonlarına doğru regli oldum için yeniden tekrarlıyor. Benim gibi regli sonrası atakları olan varmı ? bugün. 4. kez koter oldum ben

Son düzenleme:
Arkadaslar bana ne zaman hangi tedavi uygulansa Tam gecti gibi oluyor ama tedavi sonlarına doğru regli oldum için yeniden tekrarlıyor. Benim gibi regli sonrası atakları olan varmı ? bugün. 4. kez koter oldum ben

ben en son eylulun birinde koter oldum cok sukur o zamandan beri cikmadi ama onun oncesinde benim de sigillerim regl doneminde tavan yapiyodu. o donem bagisiklik cok dusuyo cunku. bi de genelde sigillerin agrisiz kasintisiz oldugu soyleniyo ama ben resmen ciktigini hissediyodum. boyle igne batmasi gibi, elektrik carpmasi gibi acili bi kasinti oluyo. o kasintilarda en cok regl oncesi ve regl sirasinda oluyodu.

karat canım beni merak ettiğin için çok teşekkür ederim...canım benden özel mesaj gitmiyor sebebini anlayamadım....ben yazmasamda burayı takip ediyorum...sizinleyim yani :)))) ben ameliyattan sonra ilk kez kontrole dün gittim görünürde bir şey yok...ama daha başka problemler var o yüzden smear testi yapılamadı...farklı testler yapıldı onların sonucu pazartesiden sonra çıkıcak...ama ameliyattan sonra çok problemler yaşıyorum her ay felaket bir kanama ve ağrı çekiyorum çekilir gibi değil...asistan doktor ameliyatla alakalı olduğunu zaman geçtikçe düzelebileceğini söyledi ama ben her ay buna nasıl katlanıcam bilemiyorum.....bende 2. koterden sonra hiç siğil çıkmadı...ama tip 16 siğil yapmadan hücreleri bozuyor... bu beni çok endişelendiriyor...o yüzden diyorumki siğil yapan tip taşıyanlar hiç korkmasın yaktırın onlar defolup gidiyorlar....sürekli aşıyı takip ediyorum linkini tekrar yazdım ordan sizde takip edin aşı son aşamasında....biran önce çıksada rahat ve huzurlu yaşasak.....tekrar yineliyorum bu hastalıktan kurtulmak için bağışıklığı yükseltmek şart...temizlik şart...ben 12 kilo aldım ve gardırobumu yeniliyorum malesef ne yapalım sağlık önemli olan....sağlıklı günler herkese....sevgiler....

bende bu jinekolog islerinden sikildim....siz hpv virusu tasidiginizi nasil anladiniz....ben bir kac ay once smear testi yaptirdim ve snuc anormal cikti ve kolposkopi biopsi yapildi kanser supesi icin sonuc temiz cikti daha sonra 18 gunluk fitil kullandim 3 ay sonra tekrar biopsi yapildi sonuc normal gorunuyor 2 gun sonra baska bir sonuc geldi hpv virusunden bahsediliyor acikcasi korktum bende bu vurusmu var yoksa bu vurusun taramasimi yapildi randevum hafta cumartesi ama korkuyorum ama bende sigil felan yok

arkadaslar bisey merak ediyorum bilen biri cevaplarsa cok sevinirim. ben hic tip testi yaptirmadim. bende cikan iki cesit sigil var. biri normal ten renginde yassi ama hafif cikintili sigillerden. digeri sadece bir noktada cikiyo o da aynen yassi falan ama rengi daha koyu morumsu bi renk. sanirim burda okumustum biri riskli tip tasidigini sigillerinin renginin oyle morumsu oldugunu soylemisti. ben onemsemedim o zamanlar o kadar, yakildi gitti zaten de simdi erkek arkadasim da dedi bende de bi tane koyu renkli cikti diye. icime yeniden kurt dustu. bunla ilgili bi bilgisi olanlar varsa cevaplasin lutfen..herkese saglikli gunler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…