herkese merhaba,
ve hepinize geçmiş olsun.
ben 23 yaşında, eşcinsel bir bayanım. amerikada okuyorum. 2 buçuk yıl önce küçük bir siğilim çıkmıştı ve hpv tanısı kondu.yaktırdım. bir daha da tekrar etmedi. taki bugune kadar. ben 2 buçuk yıldan sonra vucudum virüsü atmıştır diye düşünürken vajinamda bir kaç siğil gördüm.
hatta klitoris etrafında minicik noktalar var ancak emin olamıyorum onlar siğil mi yoksa oranın dokusu mu diye.
şu an amerikadayım. burada kimsenin evinde çamaşır makinası yok ortak alanlarda çamaşır makinaları kullanılıyor.muhtemelen bundan dolayı kapmış olduguma inanıyorum.çünkü bugune kadar ki partnerlerimin geçmişlerini biliyorum ve onlarda hastalık olmadıgına %99 eminim.
burada doktora gittim.jinekolog bile vermediler herhangi bir doktor baktı.aa evet hpv bunlar dedi dondurdu anında bana sormadan. ama klitorisime dahi bakmadı.aralıkta tr ye döneceğim ve asıl jinekologuma gideceğim.ancak çok içime dert oldu yine. aralığa kadar durmadan açıp bakasım bi gelişme var mı diye kontrol edesim geliyor ama çok sıkıldım.burada doktora gitmek çok pahalı ne yazık ki en ufak işlem 2500 dolardan başlıyor ve ben öğrenciyim.
merak ettiğim şeyse bugune kadar klitorisimi detaylı incelememiştim. şimdi baktıgımda klitorisin etrafındaki dudaklar ve etlerin şekli sanki parçalı gibi bu normal mi?ve ara ara minik nokta siğil gibi şeyler var gibi.bilemiyorum ne oldugunu.doktorda hiç incelemedi..
teşekkürler..
arkadaşlar bana hpv tanısı yaklaşık 5 yıl önce konuldu.Bir ayda tam dört kez yakma işlemi gerçekleştirildi.Bana 6 ayda bir smear denildi iki kere yaptıdım.Temiz çıktık diye birdahada yaptırmadım.Geçen yıl kurt durttu içimi aralık 15 te semar aldırdım.Cın 1 tanısı konuldu.Yani hpvler rahim ağzı kanseri olma yolundaki ilk adımlarını atmışlar.Dr hemen biyopsi dedi.Altı parça alındı ve pataloji sonucu Cın II çıktı.Ve hemen rahim ağzımı tamamen aldılar.Bunların hepsi 3 gün içinde oldu.Bu arada 28 yaşındayım.10 yaşında bir oğlum var.Ama nerdeyse rahmimin alınması gerekebileceğini öğrenince bir çocuk daha yapmaya karar verdim.Rahim ağzım olmdığı için bebek düşer dediler.Ama yaşım genç olduğu için rahim ağzı 2,5 ayda kendini yeniledi.Şu an 7 aylık hamileyim ama bu sürede smear alamıyorlr malesef.Bakalım Aralıkta doğum var sonra gene smear aldırıcam.Aranızda benim gibi leep olan var mı?
herkese merhaba,
ve hepinize geçmiş olsun.
ben 23 yaşında, eşcinsel bir bayanım. amerikada okuyorum. 2 buçuk yıl önce küçük bir siğilim çıkmıştı ve hpv tanısı kondu.yaktırdım. bir daha da tekrar etmedi. taki bugune kadar. ben 2 buçuk yıldan sonra vucudum virüsü atmıştır diye düşünürken vajinamda bir kaç siğil gördüm.
hatta klitoris etrafında minicik noktalar var ancak emin olamıyorum onlar siğil mi yoksa oranın dokusu mu diye.
şu an amerikadayım. burada kimsenin evinde çamaşır makinası yok ortak alanlarda çamaşır makinaları kullanılıyor.muhtemelen bundan dolayı kapmış olduguma inanıyorum.çünkü bugune kadar ki partnerlerimin geçmişlerini biliyorum ve onlarda hastalık olmadıgına %99 eminim.
burada doktora gittim.jinekolog bile vermediler herhangi bir doktor baktı.aa evet hpv bunlar dedi dondurdu anında bana sormadan. ama klitorisime dahi bakmadı.aralıkta tr ye döneceğim ve asıl jinekologuma gideceğim.ancak çok içime dert oldu yine. aralığa kadar durmadan açıp bakasım bi gelişme var mı diye kontrol edesim geliyor ama çok sıkıldım.burada doktora gitmek çok pahalı ne yazık ki en ufak işlem 2500 dolardan başlıyor ve ben öğrenciyim.
merak ettiğim şeyse bugune kadar klitorisimi detaylı incelememiştim. şimdi baktıgımda klitorisin etrafındaki dudaklar ve etlerin şekli sanki parçalı gibi bu normal mi?ve ara ara minik nokta siğil gibi şeyler var gibi.bilemiyorum ne oldugunu.doktorda hiç incelemedi..
teşekkürler..
jNM BENIM kremı bosuna alma 130 tl kreme werene kaddar gıt ası ol bır doz derım yazık gunah ya sırke sur kızlık zarının oraya we ceveresıne her gun ne ugrasıon onemlı olan sıgılın cıkmasından cok kendıne ıyı bakman we ası olman onemlı gunlukj yarım kılo portakal mandalına tukettt:82:
mrb arkadaşlar.. hel-in bişe merak ettım 1 doz aşı işe yarar mı ?
Ben de siğil kontrolü yaparken bir sürü şeyden şüphelenmiştim. buradaki dr una güveniyorsan sabret yakında gelecekmişsin nasılsa. ona direkt göstererek sorarsın. biraz komik oluyor bu ne bu ne diye herşeyi soran küçük çocuklar gibi ama olsun :) minik nokta dediklerin fordyce tanecikleri olabilir. önemsiz, normal cilt oluşumlarıymış onlar.
teşekkür ederim.artık moralimi bozmamaya çalışıcam.aralıkta nolacaksa olacak.
peki vajina içi kontrol nasıl yapılıyor bir aletle mi yoksa doktor gözle mi bakıyor?
gününüz aydın olsun kızlar :) yeni evliyim ve eşimde tip 6 hpv mevcut 10 gun kadar prezervatif olmadan ilişkiye girdik. sonra onu doktora gonderdım ve ardından bende gittim,eşim ilaçla tedavisini olurken bende doktorumun ısrarla tavsıyesı uzerıne ilk aşımı oldum.. işte bu sabah intennette gezınırken konuyla ılgılı bulduklarım.
. Kırk kadına HPV 18 L1 virus benzeri partikül aşısı ya da plasebo verilmiş. Aşı grubunda oluşan antikor titreleri bu enfeksiyonu geçiren kadınlara göre 60 kat daha fazla bulunmuş. İleri çalışma yapılması gerektiği belirtilmiş (18).
yanı benım yorumum hpv yı kapmıs olsanız bıle, aşılanmak gerektiği, tedavı olurken(yaktırma,dondurma,ilaç..vs.) aşılanmakta hiçbir sakınca olmııcaa gıbı tekrarlamasını önlüo.. sizin yorumlarınızı da merakla beklıyorum..
sağlıkla kalın
Arkadaslar bana ne zaman hangi tedavi uygulansa Tam gecti gibi oluyor ama tedavi sonlarına doğru regli oldum için yeniden tekrarlıyor. Benim gibi regli sonrası atakları olan varmı ? bugün. 4. kez koter oldum ben
sidelya79, en başta siğil zannetmiştin ya, o üzüntüden büyüdü herhalde o siğil. üzüntü aşırı artırıyor mikrop virüs vb tür şeylerin aktifliğini. Şu an hpv de fırsatçılık yapmış çıkmış hsv ile beraber. Neyse ki ikisi de günü geldiğinde bitiyor çıkıyor hayatlarımızdan. Uçuk yıllarca çıktı dudağımda benim. biri batar biri çıkar, aynı anda 3-4 bölgede birden çıkar. Yemek yiyemediğim olurdu ağrıdan. Görüntüsü de ayrı tabi. Ama artık bitti. En son hpv ile uğraşırken geçen kış çıktı yıllardan sonra. Ama minicik, zayıf. dudağımda tek bir yerde..Kremle iki günde de geçti zaten.
tekrar geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?