sidelya79, en başta siğil zannetmiştin ya, o üzüntüden büyüdü herhalde o siğil. üzüntü aşırı artırıyor mikrop virüs vb tür şeylerin aktifliğini. Şu an hpv de fırsatçılık yapmış çıkmış hsv ile beraber. Neyse ki ikisi de günü geldiğinde bitiyor çıkıyor hayatlarımızdan. Uçuk yıllarca çıktı dudağımda benim. biri batar biri çıkar, aynı anda 3-4 bölgede birden çıkar. Yemek yiyemediğim olurdu ağrıdan. Görüntüsü de ayrı tabi. Ama artık bitti. En son hpv ile uğraşırken geçen kış çıktı yıllardan sonra. Ama minicik, zayıf. dudağımda tek bir yerde..Kremle iki günde de geçti zaten.
tekrar geçmiş olsun.
arkadaslar bisey merak ediyorum bilen biri cevaplarsa cok sevinirim. ben hic tip testi yaptirmadim. bende cikan iki cesit sigil var. biri normal ten renginde yassi ama hafif cikintili sigillerden. digeri sadece bir noktada cikiyo o da aynen yassi falan ama rengi daha koyu morumsu bi renk. sanirim burda okumustum biri riskli tip tasidigini sigillerinin renginin oyle morumsu oldugunu soylemisti. ben onemsemedim o zamanlar o kadar, yakildi gitti zaten de simdi erkek arkadasim da dedi bende de bi tane koyu renkli cikti diye. icime yeniden kurt dustu. bunla ilgili bi bilgisi olanlar varsa cevaplasin lutfen..herkese saglikli gunler.
Merhaba, benim 3 sene önce ilk çıkan siğiller kahve rengi ve tenim düzeyindeydi. Yani çıkıntılı değildi. Tip 31 çıktı tipleme testinde. Yani yüksek riskli. 3 senedir çıkmamıştı. Uçukla beraber çıkan siğiller ise, tenimin renginde fakat et beni gibi çıkıntılı. Doktorum bunun farklı bir tipte olabileceğini fakat bunun da riskli tip olabileceğini söyledi. Yani siğilin rengi belirlemiyor riskli olup olmadıgını. Ben endişelenme derim. Kendine iyi bak kontrollerini aksatma. Smear testini ihmal etme derim. Çünki cidden endişelendikçe büyüyor bunlar. Yaşadım gördüm. Kalın sağlıcakla...
arkadaşlar selam. bende de bu illet yeni çıktı. şimdilik 2 tane var hemen doktora gittim. yakmalıyız dedi. lokal anesteziyle olabilirmiş. bu işlemi yaptıranlardan bazıları çok can yakıcı olduğunu yazmış. çok mu acı verici bir operasyon acaba?
bende bu jinekolog islerinden sikildim....siz hpv virusu tasidiginizi nasil anladiniz....ben bir kac ay once smear testi yaptirdim ve snuc anormal cikti ve kolposkopi biopsi yapildi kanser supesi icin sonuc temiz cikti daha sonra 18 gunluk fitil kullandim 3 ay sonra tekrar biopsi yapildi sonuc normal gorunuyor 2 gun sonra baska bir sonuc geldi hpv virusunden bahsediliyor acikcasi korktum bende bu vurusmu var yoksa bu vurusun taramasimi yapildi randevum hafta cumartesi ama korkuyorum ama bende sigil felan yok
sakin onlari okuyup moralini bozma. ben de o yorumlari okuyup koteri erteledim. keske o kadar ertelemeseydim simdiye onunu almistim bu isin. ben genel anesteziyle oldum tabiki islem sirasinda hicbisey hissetmiyosun. islemden sonra kalkip yuruyup gidiyosun. bi aci sizi olmuyo sadece orda bi gerginlik bi his oluyo ama aci degil. ben hatta baya alisveris merkezinde gezdim falan bikac saat :)) fazla oturunca biraz agri oluyo o yuzden islemden sonra hemen eve gelip uzanip dinlenirsen hicbiseyin kalmaz bi gunde geciyo ertesi gun hicbisey hissetmiceksin. bak ben de cok korkan biriydim. deneyimledim gordum. kesinlikle acimicak.erkek arkadasim lokal anesteziyle oldu o da hic acimadigini soyluyo.
Koter den kesinlikle korkmayın. Lokal anestesiyle de hiç bir acı hissetmiyorsun. ben 4 defa oldum. Şu anda ise tipleme testi yaptırıyorum. Tiplemeden once HPV negatif mi yada pozitif mi ona bakılacak eğer ki pozitif çıkarsa tiplendirme yapılacakmış. Dün benden siğil aldılar. Haftaya belli olacak. İnsallah Hpv çıkmaz inşallah. Herkese acil şifalar dilerim.
selam meryem....canım yazdıklarında çok büyük tezatlık var....öncelikle siğili olan ve 4 kere koter olan bir kişi hpv negatif olamaz...daha dün siğillerini almışlar....malesef ki öyle sadece şu durumda tip tayini yapılır....aslında çok geç bile kalmışsın....smear testlerin nasıl çıkıyor canım....önemli olan odur....en son ne zaman yaptırdın.....sendeki olanlar hpv değilse (yani siğil)koteri neye yaptılar valla traji komik....senin doktor nereden almış diplomayı çok merak ettim...:)))))acil şifalar canım....
selam meryem....canım yazdıklarında çok büyük tezatlık var....öncelikle siğili olan ve 4 kere koter olan bir kişi hpv negatif olamaz...daha dün siğillerini almışlar....malesef ki öyle sadece şu durumda tip tayini yapılır....aslında çok geç bile kalmışsın....smear testlerin nasıl çıkıyor canım....önemli olan odur....en son ne zaman yaptırdın.....sendeki olanlar hpv değilse (yani siğil)koteri neye yaptılar valla traji komik....senin doktor nereden almış diplomayı çok merak ettim...:)))))acil şifalar canım....
ben de ayni seyi dusundum, siz yazmissiniz. daha yeni sigil alinmissa negatif olmak imkansiz. eger bu negatif/pozitif testi ile tipleme testi ayri testlerse ki ben ayri diye biliyorum sanki ortada bi para tuzagi var gibime geldi. meryem233 bence doktora bunu sormalisin.
arkadaşlar sakin davranmaya çalışıorum ama başarılı olamıorum sanırım. her boş anımda kendimi bilg başında forumları okurken buluyorum. lütfen biri bana cvp versin. neden patlıyor bu siğiller? bi de bu konuda izmirde doktor önerebilirseniz çok sevinirim çunkü benim gittiğim doktorların çok iyi olduklarını düşünmüyorum. ama hepsinden önemlisi bu problemi benim gibi yaşamış arkadaşlarla bir an önce konuşmaya ihtiyacım var
valla böyle sivilce gibi bi miktar büyüo soora kendi kendine patlıyo iltahap gibi bişiler akıo. şimdilik 3 4 tanesinde oldu öyle ama en büyükleri patlıyo nedense. pzt doktora gidicem ama doktorlar da tam bişi sölemiolar ki. ama çok merak içindeim. bi de bana cvp yazdıın için de gerçekten çok çok çok teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?