Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

ben yasadımm bunu 1.5 hafta boyunca sagoolsun doktorumm vajınal fıtıl verdıı ıdrarda yanma yapıyorduu cokk kötuu bırrr dogumm sancısınaa bedell dıyebılırımm dogum yapmadımm amaa o acıı tahmınn edılecekk bırseyy az cokk kesınlıkle vajınal muayene gereklıı ılıskı yasakk pamuklu ıc camasırıı sart hpv vırusune kadar gıdıyorr ama merak edıpte cokk arastrmayın sadece doktora gıdınn cunku ben google da gorsellerde sıtelerde vs. cok arastrdımm ve psıkolojım bozulduu gorduklerım karsısındaaa ALLAHIM Bırdaha yasatmasınn olanlara acılllllllllllll sıfalar ılıyorumm kesınlıklee doktoraaa gıdınnn hemdee hemennnnnnnnnnnnnnnn

yakma en ılerıkı sfahalarda oluyorrr ama o oyle bır acıkıı yakma tedavısıne bıle razı olurumm boyutuna gelıyor ınsan benden smear aldılar ama bırsey cıkmadıı onu beklemek bıle kötuu bır hısss bence fazla ırdelemedenn sadeceee kadın dogumm uzmanına gıdınızzz fıtıldee cokk yakıyorrrr ıdrarda yanandan 10 kat fazlaaa amaaa o acıı ıle yeterkı gecsınn denılıyor fıtıl bıttıgınde de gecmıs oluyorr zatenn tıptan bu ılacları yapandann allah razıı olsunnn korkmayınn sadece yenıden soyluyorumm doktora gıdınn yaralardaa patlamıs sıvılce gorunumundee oluyorr mısal:sarı bas vermıs sıvılcenın uzerınnı kopardıgınızı dusununn nasıl olur ucu acıkk kalırrr bu genıtall sıgıllerde ucu acık kırmızı ve ıdrarlaa asırı yanan bırr yara ve bu sadece ustte gorunenı jınekolojık muayenede doktorr soklada karsılasıp bununla nasıl durdunn ve farkedemeıdnn bıle dıyebılıyorr cunku ben farketmedımm ve esımle ılıskıyedeegırmıss bulundummm ama o acıyı yanmaları yada hıcbırseyı hıssetmedımm sadece dısarı sızmaya basladıgında ıdrar yanaması sayesındee anladımm vee en kotusudee jınekolojık muayenedee ısmını unuttugumm bır alletle yaraya bastırıpp acıktıklarıı sıraydıı ama hepsıı gectı mutluyumm o gunlerı o acıyı hatırlamak bıle ıstemıyordumm ayzıyıı gorunce bıle kotuu oldumm acıllllllllllll sıfalarr

Evet ne fitiliymis bu,HPV fitille gecse keske öyle birsey olsa
Sendeki HPV degil de ciban gibi birsey olmasin,karistirmayasin.

Son düzenleme:
Gurbetciğim, o güzel dilek ve duaların için binlerce kez aminn diyor temennilerin için teşekkür ediyorum. Aldarayı almadım, dediğim gibi korktum. gerçi yaklaşık 1 aydır yakıcı bi ilaç olan asit uyguluyorum ben. Doktorum aldara verdi ama asiti de bitene kadar kullan dedi istersen.Hala asit sürüyorum. çıkması durdu sürdüğüm yerlerde patetes gibi soyuldu ama o siğiller hala pütür pütür duruyor ve karardı. ama gurbet varya o bölgem mahvoldu hani yara deşilir ya aynen öyle. bugünden itibaren asiti sürmeyi düşünmüyorum. 1 hafta kadar bepanthen süreyim diyorum derimin iyileşmesi için. sonra da tavsiyelerine uyup aldarayı alıcam. Rabbim baska dert vermesin hiçbirimize inşallah ama sıkıldım artık geçmio yaa buda gitgide sinirlerimi bozuo (

hpv testi yaptırmadan ve sonucunuz pozitif çıkmadan asla bişey kullanmayın derim.ben de aynı şeyleri yaşadım bir sürü doktor gezdim.yanlış teşhis uğruna.

arkadaşım sen hpv den bahsettiğine eminmisin...ne ağrısı ne fitili...ben şuan hpv'nin en kötüsünü yaşıyorum...(tip 16,11,6)var bende....rahim ağzında ciddi problem var ve ameliyat olucam...senin problemini tam olarak anlayamadım ben....detaylı anlatırmısın.. tam olarak hangi problemi yaşıyorsun....

kızlar ben de bu siğillerle ilk karşılaştığımda çok korkmuştum gece gündüz ağlıyordum, sonra jinekoloğa gittim evet bunlar siğil ama cildiyeye gitmen lazım orda tedavi uygularlar dedi. daha sonra vakit bulamadım hala gidemedim cildiyeye. ancak bu süre içinde bi iki gün sirke sürdüm onu da tam anlamıyla düzenli bi şekilde yapmadım. şimdi baktığımda çoğu geçmiş gibi gözüküyor. önceden cok fazlalardı iki dudağa da yayılmış karnıbahar görünümü vardı ama şimdi kendiliğinden azaldılar. sadece 2-3 tane gözle görülür. tabii tekrardan gidicem doktora bu hafta içinde ama, gerçekten moralle ilgili bu hastalık. canımı sıktığım zamanlarda daha da artıp yayılıyorlarmış gibi geliyordu son bi iki haftadır hiç kafama takmadım ve azaldıklarını gördüm. acaba doktora hiç gitmeden de bunların bitme ihtimali var mı diye düşünüyorum. cünkü devlet hastanesinde randevu bulamıyorum özele gittiğimde de ailemin öğrenmesinden korkuyorum.

ya bendede siğil var doktor banada fitil verdi geçmiş sayfalarda ilaçlarımın isimleri var ordan bakabilirsiniz. ben hala fitil kullanıyorum birde bi krem verdi aparatı var doldurup onla en derinlere sıkıyorum. bende başlayalı 20 gün oldu sanırım. ilk verdiği fitili 10 gn kullandım şimdikide 1 haftalık az kaldı. gittiğimde tam geçmemiş ama bunlarda geçer dedi. ama ben baktığımda bişey göremiyorum ilk çıktığı zamanlarda görüyordum. siğil çıktığı zaman illa hpv virüsü var anlamına geliyo dimi. ya virüs yapıyo yani siğilleri. peki virüsün testinden bahsedilmiş bu virüs varmı yokmu diye yapılacak bi testmi var. ben smear yaptırdım temiz çıktı. doktor ilaç verdi sadece bana tipleme yapılması gerektiğinide söylemedi. istemelimiyim acaba.

Selam arkadaslar ,Size birkac sorum olucak, cevap verirseniz cok sevinirim.
Benim esimde sigil cikti, bir kac ay once,ama biz sigil oldugunu 2 hafta once doktora gidince ogrendik, ve bendede cikabilir belki diye dusunerek, rahim agzi kanserine karsi asi varmis onu yaptirmayi dusunuyorum,
bu asi sigil olmasini engelliyormu acaba?

bide ben yurtdisinda yasiyorum, sordum bu rahimagzi kanser riskine karsi asiyi 9-26 yas arasi bayanlara yapiliyormus sadece.
ve 3 asi birden yapiyorlarmis.
birinin fiyatida 150 dolarmis.

Turkiyede bu asi ne kadar acaba ? SADECE 1 asi mi yapiliyor ? yakin zamanda turkiye gelecegim turkiyede yaptirmammi daha iyi olur yoksa burda amerikada yaptirmammi daha iyi olur.
cevaplariniz icin simdiden tesekkurler..

amerikada cogu sigorta sirketi asiyi karsiliyor ama turkiyede sigorta asiyi karsilamiyor.sigortaniz varsa bedavaya amerikada asiyi olabilirsinz.sigorta sirketinizde sorun karsiliyorlarmi?

Son düzenleme:

slm munu..benımde makat bolgemde bu sıgıller yaklasık 1 ay once cıktı ancak sıgıl oldugunu ogrenelı 2hafta oluyor...elektrokoterızasyonla yaktı doktor sımdı de aldara kullanıyorum..sankı daha ıı gıbı...bayag temızlendı...önlem olsun dıye de vajınama smear ve hpv tıpleme testlerı de yapıldı.cok sukur smear temız cıktı..hpv de rısklı grup taraması yapılmıstr ancak sonuc negatf dendı..Yanı doktoruma gore gayet temızmısım.Hemen rahım agzı kanserı asşısının ılk dozu da yapıldı.Sımdı tek korkum ılerıde tekrardan cıkarsa makatta sıgıller dıye...Doktorum cıkacagını sanmıoyorum dese de...Bıraz pimpirikliyım iste..Nısanlımla kestım zaten ılıskıyı kı o da tedavı gormeye basladı..Malum ondan bulasmıs bana da

asi yaptiran arkadaslar, 3 asamalimi yaptirdi acaba?

Son düzenleme:
Bende bir aydir aldara kullaniyorum,yarin Son kullanacagim
Ama daha iyilisme yok gibi,simdide söylemesi ayip popomda cizgi olan yerde
Aci basladi,cocuk poposu piser gibi kizarmis,maalesef bir iki tane orda da cikmis
Artik okadar ezberledim ki yerlerini yenisi ciksa anliyorum.
Makatta acayip aci hissediyorum,hemoroidden olabilir mi acaba
Birde bu yeni peydahlananlari görünce sinirim bozuldu
Arkadaslar bende sigiller ben seklinde mor renge dönük büyüklu kücüklü
Cikiyor yani kabarik degil düz siyah lekeler,
Sizde de mi böyle yoksa bildigimiz sigil gibimi

Panik yaptim yine yarin doktora gidecem insaallah
Allahim bizlere sabir versin gercekten hepinizin neler cektigini
Anca bu derdi yasayan bilir.okadar da iyi beslenmeye calisiyorum
Côrek otu yagi,aslan pencesi cayi fln kafayi yiyecem
Psikolojik tedavi görsem iyi olacak Allah korusun seytana uyup
Canima kiyip günahkar olarak ölecegim diye korkuyorum.

Bazen buraya yazdikca sanki sizlerle sohbet ediyorum derdimi anlatip
Ferahliyorum,yazarken göz yaslari icin de yazdigim oluyor.
Ben cok gücsüz kimsesiz hissediyorum kendimi.saglikli sihhatli coluklu cogumuz ailelere
Imreniyorum,bizim günahimiz neydi Allahim diyorum.

Hastaliklarimizin hepsi günahlarimizin kefareti olur insaallah
Bizleri iyi edecek olan doktorlar degil,o yüce kudret sahibi,
Merhameti sonsuz Allahimdir.

Rabbim bunu biz istemedik sen verdin,sen al yarabbi,bu hastaliktan
Muzdarip dua edip sifa bekleyen kullarina sifa ver güldür yüzümüzü yarabbi.

Belki diyeceksiniz bu kadin da ne böyle paronayak,piskopat mi ne diye
Biraz icimi döküp dertlesmek istedim,hepiniz bayan oldugunuz icin,belki beni
Anlarsiniz diye.

Rabbim kimseye tibben caresiz dermansiz hastalik vermesin,hic görmemise
Dönün insaallah.

Amin inşallah. Cana kıymak filan asla olamaz biliyorsun, bu bizim için bir sınavdır. İstediğin zaman konuşabiliriz, özel mesaj da atabilirsin istersen.
Siğil ten renginden farklı olmuyor ama belki sende üst üste tedaviler olduysa cildinin toparlanacak vakti kalmamış ve rengi o şekilde kalmış olabilir. Dr a sormakta fayda var.

Şu bağışıklık sistemiyle ilgili diğer hastalık için farklı bir çözüm yok mu? Onu kullandıkça yediğin, içtiğin çörekotu vs nin de etki etmesi zorlaşıyor.

Bende ilk ciktigindan beri mor irili ufakli sigiller,öyle Sigil gibi cikintili degilller
Su anda belime yakin kuyruk sokumu olan yerde cikmis birkactane.

Cildimin rengi degisti,5-6kez lazer tedavisi oldum
Simdide isik terapisi ile yakmayi düsünüyorlar.
Diger hastaligim Akdeniz atesi Genetik sürekli hasta dolasiyorum
Yorgun bitkin bu hastaliktan dolayi maalesef ilaclarimi tam alsam da
Bu hastalik bagisiklik sistemi mi cökertiyor,suan 2-3 aydir bogazlarim agriyor
Gidip Test yaptirmaya korkuyorum insaallah bu mikrop orayada yerlesmemistir.
Allah korusun.

tatlım bütün hastalıklar moralle alakalıdır ztn ama sadece morali yüksek tutmak hastalıktan kurtulmaya yetmez tedavi olmalısın erken önlem alman açısından özel hastaneye gdebilirsin birsürü hastane var ailenin gtmedği bi hastaneye gt ailen ögrenmez rahat ol.hasta hakları diede bişey var özel durumlarda hastanın bilgisi olmadan kmseye bilgi vermiyolar.mutlaka git tedavni ol cnm bekleme.

cnm o fitilin adı ne ne işe yarıyor siğiller içinmi kullanıosun?siğiller hpv virüsünden dolayı çıkıyo.hpv dna testi yapılıyo sonuc hpv negatfse virüsü taşımıyosun pozitfse taşıyosun anlamına geliyor.bnde tipleme yada hpv dna testi yaptrmadm özele gdyrm doktorum gerek görmedgni sölemişti ögrensekte tedavi degsmz demsti ama smearlerim temz cıktıgı için sölemişti bunu.tipleme testne fln para vermk yerine ben aşılarımı oldum tatlm doktor gerek görse sölerdi sanada tipleme yaptr diye.ama smear testin temz cıktysa sorun yok ama 4 5 ayda bir smear testini yaptr cnm ihmal etme.

siğil nasıl oluyor neresinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…