ben yasadımm bunu 1.5 hafta boyunca sagoolsun doktorumm vajınal fıtıl verdıı ıdrarda yanma yapıyorduu cokk kötuu bırrr dogumm sancısınaa bedell dıyebılırımm dogum yapmadımm amaa o acıı tahmınn edılecekk bırseyy az cokk kesınlıkle vajınal muayene gereklıı ılıskı yasakk pamuklu ıc camasırıı sart hpv vırusune kadar gıdıyorr ama merak edıpte cokk arastrmayın sadece doktora gıdınn cunku ben google da gorsellerde sıtelerde vs. cok arastrdımm ve psıkolojım bozulduu gorduklerım karsısındaaa ALLAHIM Bırdaha yasatmasınn olanlara acılllllllllllll sıfalar ılıyorumm kesınlıklee doktoraaa gıdınnn hemdee hemennnnnnnnnnnnnnnn
arkadaşım sen hpv den bahsettiğine eminmisin...ne ağrısı ne fitili...ben şuan hpv'nin en kötüsünü yaşıyorum...(tip 16,11,6)var bende....rahim ağzında ciddi problem var ve ameliyat olucam...senin problemini tam olarak anlayamadım ben....detaylı anlatırmısın.. tam olarak hangi problemi yaşıyorsun....
kızlar benim 2 haftada geçmişti aldara kremle şimdi tekrar çıktı yine krem kullanmaya başladım. sanırım hata yaptım geçti diye kremi kullanmayı bırakmıştım, bırakmayıp devam etmek gerekiyormuş demek ki.. benimkiler makatta benim gibi makatta mı sizinkiler yoksa vajinada mı?? çok acayip kaşındırıyor.. kremi kullanmaya korkanlar ise korkmayın rahat olun çok basit yakmıyor.. bagışıklık sistemi mi kuvvetlendirici ilaç kullanmayı düşünüyorum..
...
Rabbim bunu biz istemedik sen verdin,sen al yarabbi,bu hastaliktan
Muzdarip dua edip sifa bekleyen kullarina sifa ver güldür yüzümüzü yarabbi.
Belki diyeceksiniz bu kadin da ne böyle paronayak,piskopat mi ne diye
Biraz icimi döküp dertlesmek istedim,hepiniz bayan oldugunuz icin,belki beni
Anlarsiniz diye.
Rabbim kimseye tibben caresiz dermansiz hastalik vermesin,hic görmemise
Dönün insaallah.
kızlar ben de bu siğillerle ilk karşılaştığımda çok korkmuştum gece gündüz ağlıyordum, sonra jinekoloğa gittim evet bunlar siğil ama cildiyeye gitmen lazım orda tedavi uygularlar dedi. daha sonra vakit bulamadım hala gidemedim cildiyeye. ancak bu süre içinde bi iki gün sirke sürdüm onu da tam anlamıyla düzenli bi şekilde yapmadım. şimdi baktığımda çoğu geçmiş gibi gözüküyor. önceden cok fazlalardı iki dudağa da yayılmış karnıbahar görünümü vardı ama şimdi kendiliğinden azaldılar. sadece 2-3 tane gözle görülür. tabii tekrardan gidicem doktora bu hafta içinde ama, gerçekten moralle ilgili bu hastalık. canımı sıktığım zamanlarda daha da artıp yayılıyorlarmış gibi geliyordu son bi iki haftadır hiç kafama takmadım ve azaldıklarını gördüm. acaba doktora hiç gitmeden de bunların bitme ihtimali var mı diye düşünüyorum. cünkü devlet hastanesinde randevu bulamıyorum özele gittiğimde de ailemin öğrenmesinden korkuyorum.
ya bendede siğil var doktor banada fitil verdi geçmiş sayfalarda ilaçlarımın isimleri var ordan bakabilirsiniz. ben hala fitil kullanıyorum birde bi krem verdi aparatı var doldurup onla en derinlere sıkıyorum. bende başlayalı 20 gün oldu sanırım. ilk verdiği fitili 10 gn kullandım şimdikide 1 haftalık az kaldı. gittiğimde tam geçmemiş ama bunlarda geçer dedi. ama ben baktığımda bişey göremiyorum ilk çıktığı zamanlarda görüyordum. siğil çıktığı zaman illa hpv virüsü var anlamına geliyo dimi. ya virüs yapıyo yani siğilleri. peki virüsün testinden bahsedilmiş bu virüs varmı yokmu diye yapılacak bi testmi var. ben smear yaptırdım temiz çıktı. doktor ilaç verdi sadece bana tipleme yapılması gerektiğinide söylemedi. istemelimiyim acaba.
cnm o fitilin adı ne ne işe yarıyor siğiller içinmi kullanıosun?siğiller hpv virüsünden dolayı çıkıyo.hpv dna testi yapılıyo sonuc hpv negatfse virüsü taşımıyosun pozitfse taşıyosun anlamına geliyor.bnde tipleme yada hpv dna testi yaptrmadm özele gdyrm doktorum gerek görmedgni sölemişti ögrensekte tedavi degsmz demsti ama smearlerim temz cıktıgı için sölemişti bunu.tipleme testne fln para vermk yerine ben aşılarımı oldum tatlm doktor gerek görse sölerdi sanada tipleme yaptr diye.ama smear testin temz cıktysa sorun yok ama 4 5 ayda bir smear testini yaptr cnm ihmal etme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?