Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Sevgili arkadaslar ilesmek isrtiyorsaniz onceliklee
gardesil yada cervalix asiyi vurunun.
Her gun bir kasik aktardan direci yuksek tutan bi macun alin hazir macunlarin fiyati daha uygun oluyor icone ekstrada corek otu cektirin bir sabah bir aksam yemeniz lazim
her gun bir bardak portakal suyu ve oglen aksam ymeklerinde salata yemeniz lazim

2008 mayis ayindan beri 50ye yakin sigillr 4ay bas ettim ve ozamandan sona kendime iyi baktimher gun vitamin balik yag kapsulu portakal suyu icti

agdaciya gitmedim ewde jiletle kendim aldim ve kullandim jiletler tek kullanillikti
ic camasirlarimi makinada yikadim gene ekstradan tek yptim utulemek oldu

baskasina ait hic biso kullanmadim.
Sakin olaaa sigil varken iliskiye girmeyin ilestikten sonaaa korunun bi sure oralarvilessin sona olur olabilir
unutmadan ben sigillerin hayatimda yok olduktann bir sure sona haftada bir kez sirke uyguladim

y.sormak istediniz bisi varsa yazabilirsiniz optummm

Ben de birsey danismak istiyorum umarim yardimci olursunuz. Bu sigillerden erkek arkadasimda cikti bikac tane hic zaman kaybetmeden yaktirdi. Ben de smear testi yaptirdim. Doktor temiz dedi. Ama sunu merak ediyorum. Bu testin sonucunun temiz olmasi bu hpv virusunun vucudumda olmadigi anlamina mi geliyo? Yani benim vucudum bu virusu ya yendi ya da hic bulasmadi mi? Testin temiz olmasi ne demek yani kisacasi bunu ogrenmek istiyorum. Bu test virusun vucutta olup olmadigini mi gosteriyo? Az once bisey okudum biri anuste sigil var, smearim temiz cikti demis. Lutfen biri yardimci olursa cok sevinirim.

Siğil varken ilişkiye girdiyseniz %99 hpv sana da bulaşmıştır. Vücudun şu an virüsü kontrol altında tutuyor olabilir, kuluçka evresinde olup 2-3 aya kadar çoğalıp siğiller çıkacak olabilir, 6 ay sonra gidip smir yaptırdığında smirin temiz de çıkabilir, bozulma da olabilir. hpvnin kesin tespitini belirtisi yokken yapabilen bir test henüz yok. Senin yapabileceğin şey kendine bakmak, özellikle sana bulaşma ihtimalini farkettikten sonraki ilk 6 ay-1 yıl boyunca beslenme, dinlenme, stres vs dikkat etmek, çörekotu, çinko, betaglukan, ekinezya, likopen gibi besinlerle takviye yapmak, önümüzdeki en az 2 yıl boyunca 6 ayda bir, sonrasında her sene mutlaka jinekolojik kontrole gitmek, smir aldırmak ve kendini rutin olarak kontrol edip siğil çıktıysa eğer hemen tedavisini olmak. Geçmiş olsun.

cook tesekkur ederim cevabin icin, bu ihtimalden once de kendime iyi bakardim umarim vucudum savasiyodur suanda :) ben yine de saydigin seylere daha fazla dikkat edicem :)

testin temiz cikmasi iyi guzel vurusu vcut 5yilda vcuttan atiyore iliski sirasinda korun sgil warsa iliskiye girme kensine iyi bak yogun c viatamini al.

testin temiz cikmasi iyi guzel vurusu vcut 5yilda vcuttan atiyore iliski sirasinda korun sgil warsa iliskiye girme kensine iyi bak yogun c viatamini al.

canım kiloo durumun nasıl peki hastalandıktan sonra kilo aldın mı verdin mi bir günlük öğünün nasıl sabah öğle akşam ne tarz yiyosun mesela hiç şeker hamur işi felan yokmu hayatında ?

benim sormak istediğim bi şey var. smiar testim temiz çıktı sadece biraz iltihap var dedi ilaçları kullanmaya devam et dedi. şimdi hiç siğil kalmadı zaten çok çok azdı tamamen yok oldu. doktor 10 gün ilişki kesinlikle yasak demişti. şimdi siğil yokken ilişki nasıl olacak korun diyosunuz ya ne şekilde korunucaz ilişki esnasında yine bulaşma olma riski varmıdır şu anda.

arkadaslar bundan bır hafta öncesınde bende de makat bolgesınde sıgıller oldugundan doktora gıttım..yaktı hepsını..ayrıca smear ve hpv tıpleme testlerı yaptı.smear ım tEmiz cıktı,hpv tıplemesınde de sonuc soyle cıktı..'Yuksek rısk grupları olan16,18,31,33,39,45,51,52,56,58 taraması yapılmıştır.Sonuç NEGATİFTIR' denıldı.Doktorum kanser rıskım olmadıgını soyleyıp dun hemen ılk aşımı yaptı.Kolum bayag uyustu,hatta gece agrı kesıcı aldım.Ancak bundan sonrakı surecten hala tereddutluyum.Dun eve gelıp bakınca gordumkı makatta sankı bır tane kalmıs yıne siğil,ayrıca doktor küçük olanlar için aldara kullanmamı soyledı.Tekrar cıkarsa ya da dha kotu olursa dıye korkuyorum.Ayrıca bu konuyla ılgılı bana önerebileceğiniz,ankara cıvarından doktor var mı?
Eşim henız tedavı olmadı kı acıkcası ondan bana bulastı.Duydugum kadaryla aşı kansere karsı koruyor ancak siğillerin önune nasıl gececegız?

Size tavsiyem ,kalan bir tane sigilide doktora gidip dondurmaniz. Esinizinde hemen doktora gidip dondurmasi. yoksa cogalma riski var.Bu donemde iliskiye girerkende prezervatif kullanmaniz. Ayrica sizdeki sigillerinde tekrar cikma olasiligi olabilir, ama uzulmeyin , cikinca yine doktora giderseniz. gecmis olsun..

Arkadaslar normalde aldara kremini Gun asiri suruyordum.
Pazartesi surmek gerekti surmedim adet olmustum bugun yine sürmem gerek normalinde
Adetliyken aldara kremini surebilirmiyiz.iki gündür surmeyerek
Insalah yanlis yapmamisimdir,5-6 gunluk Kremim kaldi ama suan gozle görünür bir duzelme görmedim

aldara krem kullanmadım ben başka bi ismi var ilaç ismi vermek yasak sanıyorum. birde bana fitil verdi birde mikro öldürücü hap,şu anda hiç siğil kalmadı ama o bölgenin rengi değişti açık pembe renginde olan yerler kırmızı oldu ama siğil falan yok rahatsız edici bi durumda yok ilaçlarımı hala kullanıyorum. birde bana tipleme testi yapmadılar smeara baktı temiz ilaçların bitsin öyle gel dedi. tipleme testini mutlaka yaptırmalımıyım. doktordan istemeliyim bu testi yapmasını. bide aşıyı her durumda vuruyorlarmı bilginiz varmı. yani temiz çıksada vurulmamızmı lazım. benide aydınlatırsanız sevinirim kızlar.

canım kiloo durumun nasıl peki hastalandıktan sonra kilo aldın mı verdin mi bir günlük öğünün nasıl sabah öğle akşam ne tarz yiyosun mesela hiç şeker hamur işi felan yokmu hayatında ?

ben her seyden yedım
bı sabah kawaltı da 7 sekerlı cay ıcıyorum ondan vazgcemedım o kadr
o gunden sonra her yemegım de salata yemekgı alıskanlık halıne getırde we c vıtamını aldım bana kılo yapmadı yanı

balık yag kapsılulu ıctım o gobek yaptı o kadr hala ıcıorm ama kendıme ıyı bakmam lazım o yzuden bu bı sorumluluk bı daha o masaya yatmak ıstemıyorm cunku 5 10 sıgıl dıl dıyorum ya 50 ye yakın sıgıl yakıldı yogun uyusturuldu vucudum belkı ama azda olsa acı cektım sımdıı ıyım ıste hala sabah kawaltıdan sona portakal suyu ıcıorm bde oglen aramda ıcıyorm muz fılan yıyorum hamur ısı fılan yıyorum ama tadımlık ıste ..

sımırın temız cıksada muhallkkak ası ol CERVALIX YADA GARDESILI

gardesıl 4
Cervalıx 3 tıp vurusten koruyor

ezanede
gardesıl 240 tl
cervalıx 120 tl ben cervalıx oldum 4 tane arkadasım da cervalıx oldu cok sukur onlarda ıyı

ası 1. ay 2 ay we 6ay sonra wuruluyor toplamda 3 doz.

sirke sur aldara ıse yaraması bırazz zor hastayken aldara surulmuyor we aldara kerem ıkı dunde bır surulmesı lazım bı sırkeyı denesene (pamuga sırke dok sıgıl olan yere koy pamugu aksam onla yat sabah yıka orayı )

eyer korunmak ıstıyorsan korun ewlıysen ıstıyoasan korunma sen bılırısın

ama sewgılın se korun muhakkak su an sıgıl yoksa ne gusel onemlı olan kadın vajınasına farklı sperm sıvısının deymememesı we ordakı hucrelerın deyısmemesı bolece sıgıl cıkmamaması cocun olurılerde sonucta o zaman da korunamazzıın bı sure krun ıstersen sona tamamen ıstemıoan korunmazsın
:94:

evliyim canım korunmayı tekrar olurmu acaba anlamında sordum bidaha yaşamak istemiyorum bunu.

Son düzenleme:

yarın kontrolüm var doktora gidicem bunları sormam lazım dimi. sormadan bişey yapmiyim. bakalım ne dicek. çok teşekkürediyorum canım.

İnanın bu hastalıktan kurutlmuş biri olarak tekrar yazıyorum. Aldara krem kullandım ve şuan tertemiz o bölgem izleri bile kalmadı ve çok rahatladım. Aldara haftada 3 gün sürülyor onun dışında sirke falan kullanmanıza gerek yok hatta denemeyin. Regl dönemindeyken de kullanın, tampon kullanın rahat edemezseniz ama kesinlikle günlerini aksatmayın derim çünkü onun bir süreci var kullananlar bilir önce kızarır sonra kabuk bağlar gibi olur küçülür ve yok olurlarrr!=)
Hepinize yeniden geçmiş olsun gerçekten amleyata falan lüzum yok boşuna canınızı sıkmayın=)

Arkadaşlar ben de bir konuda fikrinizi öğrenmek istiyorum yanıtlarsanız çok sevinirim. Benim vajinamda 2 defa çok küçük sivilcelerden çıktı ama ikisi de regl dönemimde oldu ve çok çabuk iki gün içinde temizliğime dikkat edince geçti. Benim cildim çok hassas olduğu için pedlerden dolayı olduğunu düşünmüştüm çünkü havasız kaldığı için pedler çok tahriş ediyor .doktora gösteremeden geçtiler.Size göre bu genital siğillerden olabilir mi?

Sivilceyle siğilin yapısı farklı. Sivilceye dokununca ağrı olur, sıkınca iltihap çıkar vsvs özelliklerin hiçbiri siğilde yoktur. Yalnız vajina dediğin yer iç kısım orada sivilce çıktığını hiç duymamıştım. Belki siğil de sivilce de değil başka birşeydir. Yıllık dr kontrollerini ihmal etmez bir daha çıkarsa da dr a gidersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…