Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

ya benimde bu konuyla ilgili bi sorunum var nisanlimla iliskiye girdik ve sonra onda hpv virusu oldugu ortaya cikti kendisindede sigil vardi fakat bilincsiz oldugumuz icin önemli birsey degildir diye düsündük diger gün doktora gittk ve acikladi herseyi simdi banada bulastimi bulasmadimi bilmiyorum birkac hafta sonra doktoruma gidip test yaptirdim temiz cikti ama güvenemiyorum bende henüz sigil seklinde birseyler cikmadi ama korkuyorum nisanlimda sigillerini yaktirdi fakat yenileri cikiyor ve doktor hic bir sekilde ona kullanabilecegi ilac fln vermemis ikimizde psikolojikmen cökmüs durumdayiz

karşı tarafta bu virüs varsa kesinlikle ilk ilişkide bulaşırmış doktorum bana böyle söylemişti. uzun bir süre hiç belirti vermeden gizlice yaşarmış virüsler, belki ömür boyu hiç sorun yaratmadan kalırlarmış, belki hemen belkide yıllar sonra belirti gösterirmiş. mesela bende 11 ay sonra ortaya çıktı ben gittiğim gün biri daha vardı bu sorunla gelen onunda 4 yıl sonra ortaya çıkmış. birde illa siğil olacak diye bişey yok sanırım.

Yaktırdığı yerler iyileştikten sonra elma sirkesi kullanabilir yeni çıkanlar için. Siğil varken tedavisi bitene kadar ilişkiye girerseniz mutlaka korunun tekrar tekrar farklı yerlere bulaştırma olmasın. Çökmeyin psikolojik olarak, virüsün en sevdiği şey stresli insanlar. Smirin temiz çıkmış ama genelde zaten bir aydan önce smirde virüs görünmüyor. Testi 3 ay sonra tekrarla bence nolur nolmaz. o da temizse eğer yılda bir kontrollerini aksatmaman ve siğil vb gibi birşey görürsen hemen tedavisini olman yeterli olacaktır.
geçmiş olsun

canım ben amestezi teknikeriyim bu sorundan çok görüyoruz.bu cinsel ilişkiyle bulaşır. partnerin seni aldatmış olabilir dikkat???? hem senin hemde partnerinin tedavisi şart tek tarasflı tedaviyle olmazzz.aklına takılanları bana sorabilirsin.

canım benim bende ilk ögrendigimde korkmuştum sanki dünyanın sonu gelmişti gecem gündüzüm kararmıştı sonra 2 haftada aldara kremle geçti dr ye kontrole gittigimde tertemiz hiç bişeyin kalmamış korkma dedi ama yerleri kırmızı gibiydi cilt düzelmemişti sonra tekrar çıktılar.aldaraya başladım bende bunun yanındada bagışıklık sistemimi kuvvetlendirici ilaç kullanıyorum yine geçtiler tertemiz.. rahat ol ilerisi içinse şimdiden korkupta kendini strese sokma bu stresle ileriye kalmadan şimdiden çıkıcaklar rahat ol dr var tıp var canını sıkma üzülme moralini yüksek tut allah şifasını biran önce verir..

Son düzenleme:

:85:ya ben istemiyorm cok korkuyorum internetten resimlerine baktim korkunc ya :85::85:

belirli bir tedavisi yok demi ortadan kaldiracak asiyi okudum yalniz oda zaten virus bulasmadan önce vurundugun zaman virus bir daha ömür boyu bulasmiyormus cagresizim cagresiz:85::85:

tsk ederim... umarim bulasmamistir ya sadece o ümitle yasiyorum... tavsiyeleriniz icinde cok tsk ederim sizede gecmis olsun :85:

yani partnerin seni aldatmış olabilir dikkat diyen birinemi sorsun soruları. bu kadarda olmaz ama yaa kızın zaten morali sıfır bide partnerin seni aldatmış olabilir diyosunuz. bu problem %90 partnerden %10da hijyen olmayan nedenlerden bulaşabilirmiş ben çok iyi araştırdım ve doktorumda aynen böyle söyledi haa şuna gelince bendede bu virüs var eşimdenmi bana bulaştı eşim beni aldattımı ben daha yeni evliyim ve eşimin ilki benim benimde ilkim eşim yani bu mümkün olmayan bişey. bu virüsü taşıyan bir bayanla aynı havluyu aynı tuvaleti veya aynı çamaşırı kullanan bir kadına bulaşma riskide yüksek bunu unutmayalım lütfen. kötü niyetle yazmadınız belki ama kırıcı oldunuz farkında olmadan. burda bu sorunla yaşayan bir çok kadın var siz hepimize partnerinizin sizi aldattı diyosunuz. böyle yardım edemezsiniz kimseye kusurabakmayın

canım hiçte çaresiz değilsin hiçbirimiz çaresiz değiliz allah daha büyük problemler yaşatmasın. bende senin gibi deli gibi araştırıyordum ilk öğrendiğimde neler gördüm neler okudum nette moralim tamamen çöktü halbuki doktor bana sakın stres yapma bak çoğalır demişti ama elimde olmadan çook stres yaptım. sakın üzülme stres yapma hayatına her zamanki gibi devam et moralini yüksek tut sonra çoğalınca dahada zorluk yaşarsın yapma. ha partnertin seni aldatıyor olabilir gibi laflarada ayrıca moralini bozma. gereksiz konular bunlar.

Son düzenleme:
2 gün önce doktordaydim
Pap smear testlerim IVa maalesef
Cin I

Doktoruma dedim suan nasil yine kötü hastaliga mi yakalandim diye
Oda sükürler olsun degilsiniz hayir dedi,
Yalniz sonuclariniz iyi de degil kötü de degil dedi
Int okudugumu aile doktoruma sordugumu ordan edindigim bilgiye göre
Adini agzina almaya korktugum hastasin diye ögrenince
Birkez daha beynimden vurulmusa döndüm

Kadin doktorum hayir sonuclar temiz Pap testim kötü ama Cin degerin önemli dedi
Cin I önemli olan bu dedi
Sagda yineleyen kist Disinda iyi görünüyor dedi hamdolsun
Tabii yenileyen sigilleri saymazsak
Bende de Sigil degil de cilt bozuklugu oluyor
Ciltte morar ma,siyahli morlu irili ufakli lekeler
Pürtuk pürtük Sigil seklin de degil

Garnasil asiyi olmak istedigimi soyledim
Bosuna 500 eu vermeyin bu hastalik bulasmayanlara vuruluyor
12 yasindan sonraki genc kizlara dedi
Bende int okudugumu hastalik oldugu Halde bu igneyi olduklarini
Ve sigillerin tekrarlamadigini duydugumu söyledim
Ins tekrarlamaz birdaha
Ben 2 ayda bir doktordayim neden se en ufak bir degisiklikte
Hemen gidiyorum
Suan igneyi yazdi Al Maden hemen yapalim dedi
Eczanede sordum 157 eu bir igne 3 kere yapilacak
Daha almadim Alipta en kisa zamanda asilarimi olurum insaallah

Yarin regaip kandili
Rabbim den bütün bu hastalikla mücadele Eden ve sifa bekleyen tüm insanlar icin dua edecegim
Allahim bu illet ile ugrasan herkese acil sifalar versin,mikrobu tamamen silsin görmedige döndürsün insaallah.

aminnn aminnn. çok çok geçmişolsun. ben aşıyı daha sormadım doktoruma ama en kısa zamanda soracam bakalım ne dicek. faydası olurmuki bilmiyorum sonuçta bu virüsü taşıyorum. allah hepimize acil şifalar versin ne diyelim dua etmekten başka çaremiz yok gibi görünüyor.

rahim içinde çıkmış polipin dediğin hiçbirşeyle uzaktan yakından alakası yok. nasıl böyle yazabiliyorsun?

rahim içinde çıkmış polipin dediğin hiçbirşeyle uzaktan yakından alakası yok. nasıl böyle yazabiliyorsun?

ANESTEZİST20 sen kimsin yaaaa...burda insanları yalan yanlış yönlendiriyosun. önce ANESTEZİ nasıl yazılır onu öğren...polip cinsel yolla bulaşan bir hastalık değildir biiirrrrr...ikiiiiii burda insanları duygusal anlamda ikileme düşürme...ne o öyle eşin seni aldatmıştır dikkatt falan...burası HPV ile alakalı bir forum.mantıklı düşüncelerin veya bu konuyla alakalı bir problemin varsa tartışalım.burada saçma sapan yazılar yazıp insanları germe.......

hiç korkma internetteki resimlerle alakası yok. İnternette bu konuyla alakalı bi sektör olusmus insanları daha cok korkutmak adına kesinlikle aldanma derim. Bu durumla ilk karşılasan herkes maalesef bu korkuyu yasıyor, ben bu korkunun oluşan sektöre maddi açıdan katkı sağlaması için olduğunu dusunuyorum. Allah hepimizin yardımcısı olacaktır insallah

Selam canım bana Aldara'yı alıp kullanma konusunda çok buyuk destek verdin. ( haberin olmasa'da ) bugun aldım aldara'yı. Su anda siğillerin olduğu yerler tahrip olmus durumda deri iyilesince surmem gerekiyormus. kullanmaya basladığımda sana detayları anlatırım. Sevgiyle kal.

selam meryemcım yaraların gecmeden bencede baslama cunku benmde koterden dolayı kucuk bı yaram vardı hanı o bıraz daha yanıyordu hıssedıyordum ama yne de dedıgım gıbı oyle asıt gıbı yakıp da can acıtan bır sey degıl..benmde reglım yenı bıttı bende bugunden ıtıbaren tekrar kullanmaya baslayacagım..aslında görünürde hiçbir siğil felan yok ama hanı vırusun tamamen o bölgeden atılıp temizlenmesi,yeni oluşumların engellenmesı ıcın kullanmaya devam etmem gerekıyormus.Haftaya da doktora kontrole gideceğim zaten.Ben de gelişmeleri buraya yazarım.Umarım hepimiz bir an önce atlatır bu durumu sağlığımıza kavuşuruz.
:94:

Arkadaşlar Op.Dr Nevra TOPALİSMAİLOĞLU diye bi dokto var hatta yer şişlide bir hastanesi var. onun internet adresinde ayrıntılı bi şekilde anlatıyor ordan bilgi edinebilirsiniz. Ben ordan çok bilgi öğrendim tavsiye ederim.
Genel konular
xxxxxxxxxxxxxxxx
Siğil için

xxxxxxxxxxxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhabalarr;
Doktorum en son kotrolümde genital siğil olduğundan şüphelendi. Emin olmak için 1 hafta sonra mikroskopla bakacağını söyledi.İncelemede İç kısımlarda biraz var diye Aldara krem verdi. Ancak aynayla göstermesine rağmen ben çıplak gözle göremiyorum Zaten o bölge küçük olduğu için heryere bastıra bastıra sürücem artık. Siğil görmedende tedaviyi nasıl bakalım. Doktor eğer kullanmassan 5-6 ay sonra bunlar büyürler dedi. Ama görünürde hiç bişey yok :)

Arkadaşlar ben internette ararştıdım ama bulamadım beni bilgilendirirseniz sevinirim. Kadın hastalıkları muayene ücreti ne kadar? benim şuan ssk olmayabılır çünkü borç olabilir.
Buyuzden normal fıyatı ve ssk lı fıyatını söyleyebılır mısınız? Genital siğil olmasından şüphleniyorum birazda korkuyorum.
Eğer siğil varsa tedavi bittikten sonra aşıda olunabilir mi? daha sonrası için.
Araştırdığım kadaryla yuzde 90 gecıyormuş yuzde 10 vucutta hala kalıyormuş virüs. Vücüdun direnci az oldugu zaman tekrar cıkıyormuş, aşırı üzüntü, alerji, hamılelık gıbı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…