• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

slm kızlar uzun zmndr bakmıodum siteye baktkça cnm sıkılıyo çnkü. ben nerdeyse 1 yıldr bu illetle uğraşıyorum.siğillerim aşılarımıda yaptrmama ragmen hala tek tük ara ara çıkıyor.bnde çıktıkça doktora gidip dondurtuyorum.smear sonclarım hep temiz çıkıyodu fakat 2 ay önceki smear testi sonucum ascus cıktı.aranızda hiç smear sonucu ascus çıkan varmı?doktorum 6 ay sonra takip önerdi fakat bidahaki ay gtcem tekrr yaptrcm gene sıkıntılı cıkarsa smear testim doktorum kolposkopi yaptrcagnı söledi çok korkyrm inş. temiz çıkar bide kolposkopi fln yaptırıp sıkıntı içinde sonuç beklemk istemyrm Allahım hepimize şifa versin ben inanıyrmki geçicek haytmz boyunca siğil çıkamaz ya bigün onlarda pes eder umarım bu hastalık insana sabrlı olmayı ögretiyo bnm tek korkum yaşım daha 21 çocugumda yok kötü bi sonuç çıkar çocugum olmaz ilerde diye korkuyorum.smear testi ascus cıkan varsa yazsn kızlar yada kolposkopi yaptran inş. temz cıkarda gerek kalmaz kolposkopiye hepinize acil şifalar diliyorum bozmayın moralinizi daha kötü çaresiz hastalrı düşünüp şükredelim halimize.

Bu kolposkopi ne oluyor
Belki olmusumdur da adini bilmiyorumdur
Smear testi evlerden uzak kanser öncesi dönemleri gösteriyor bildigim kadariyla
Acsus ne oldugunu bilmiyorum ama pap smear testleri 5-6 dereceye kadar zaten.
En Son asama en riskli olani ama erken teshis oluyor bildigim kadariyla.

Benimde smear testim iyi degil
Pap smear IVa suan insaallah düzelir
Bugun doktoruma gittim konusmaya ama kapaliymis
Sali günü gidip bir konusayim diyorum

Hem arkadaslar cok riskli bir durum da hemen tedaviye baslarlar zaten
bekletmezler bildigim kadariyla degil mi?

Sana da gecmis olsun bacim Allah sifa versin.
Hic degilse asilarini olmussun bize istiyoruz da yapmiyorlar
Riskli Sigil grubunda degilsen korkma icini ferah tut,riskli gruplar kansere dönüsme
Ihtimali cok cok az bildigim kadariyla.

Yalniz Sigil cikar geldikce yakarlar yada dondururlar,yeter ki Allah beterinden korusun.

Kolposkopi çok zor bir işlem değil. Normal muayene olur gibi. Tek fark içeri bir sıvı sürüyorlar. Bu sıvı varsa lezyonları beyaza boyuyor. Nerelerin boyandığını, gerekirse nereden biyopsi alınacağını iyi tespit etmek için de büyüteçli bir kamerayla bakıyorlar.

asena sen hangi aşıyı oldun ve aşını bitireli ne kadar oldu? bu aşının tutup tutmadığını gösteren bir test var mı? hepatit aşısındaki gibi?

ben gardesil aşısını oldum cnm 3 doz şeklinde oluosun ilk dozunu oluosun ondan 2 ay sonra 2.yi oluosun ondan 4 ay sonrada 3. yü oluosun.aslında aşı şuan işe yarıomu bilmyrm virüsü kaptktan sonra pek bi önemi yok herlde ama genede doktrlar ol diolar oldum bnde ama hala ara ara siğillerm cıkmaya devam edio aşıyı olmamın sebebide daha yüksek tiplere karşı koruma saglıyo.bn gerci hangi tipi kaptgmıda bilmiyrm tip belrleme yaptrmadm ztn smear testini bile korkarak yaptryrm sonuc beklemk bni deli edio kolposkopi acı veren bi işlemmi ne kadr sürüo cnm kötü bişe cıkarsa ya cok korkyrm

öncelikle bu derdi ceken bütüün herkese gecmiş olsun diorum. bendede siğil oluştu ve dr gittim bana hiç hpv vürüsnden faln hiç bişeyden bahsetmedii sadece baktı onları ordan temizlememiz gerek genel anestezi ile yakıp almamız lazım sonra parça patolojiye gönderilir ona göre konusuruz dedii bende tmm dedim ve gecen hafta amilyatla siğilllerimii aldı. ben yine hiçbişyden hbrsiz hayatıma devm ediyodum kiii ta ki 2 gün öncesine kadar internetten genital siğil die yazdığımda gördüklerimeee inanamadım ve sok gecirdimm okduklarım karsında 2 gündür hayatım zindan oldu die bilirim. bide bu cinsel yolla bulasır yazıyo heryerde ben bekarım ve hiç bi şekilde cinsel bi yakınlaşma birleşme yaşamadım bu nasıll oldu diee düşünmekten kafayı yiycem:s yrn patoloji sonucum cıkcak ve dr gitcem yrna kadar nasıl sabretcem bilemiyorum. tek merak ettiğim her cıkan siğil hpv taşıyomu. taşıyosa bundan sonraki süreç nasıl olcak hiç bilmiyorm. biraz bilgi verirseniiz cok sevincem herkese allah şifa versiin :(

öncelikle bu derdi ceken bütüün herkese gecmiş olsun diorum. bendede siğil oluştu ve dr gittim bana hiç hpv vürüsnden faln hiç bişeyden bahsetmedii sadece baktı onları ordan temizlememiz gerek genel anestezi ile yakıp almamız lazım sonra parça patolojiye gönderilir ona göre konusuruz dedii bende tmm dedim ve gecen hafta amilyatla siğilllerimii aldı. ben yine hiçbişyden hbrsiz hayatıma devm ediyodum kiii ta ki 2 gün öncesine kadar internetten genital siğil die yazdığımda gördüklerimeee inanamadım ve sok gecirdimm okduklarım karsında 2 gündür hayatım zindan oldu die bilirim. bide bu cinsel yolla bulasır yazıyo heryerde ben bekarım ve hiç bi şekilde cinsel bi yakınlaşma birleşme yaşamadım bu nasıll oldu diee düşünmekten kafayı yiycem:s yrn patoloji sonucum cıkcak ve dr gitcem yrna kadar nasıl sabretcem bilemiyorum. tek merak ettiğim her cıkan siğil hpv taşıyomu. taşıyosa bundan sonraki süreç nasıl olcak hiç bilmiyorm. biraz bilgi verirseniiz cok sevincem herkese allah şifa versiin :(

cnm geçmiş olsun öncelikle siğiller hpv virüsüne baglı olarak ortaya cıkıyor.ve bu virüs cinsel ilişkiyle geciyor fakat senn gbi cinsel temas yasamaynlardada nadir olsada bu siteye yazanlardan biliyorum ortak esya kullanımı havlu hamam havuz vs böle yerlerdende gectgni söleyenler var fakat doktrlar cinsel temasla yada ilişkyle gectgni söylüyolar.bi sonucun cıksın bakalm siğillerini yakmıslardr patalojiye göndermk içinde 1 siğilinden parça almıstr doktor.çıkan siğilleri yakarak yada dondurarak yada krem veya asit gbi şeylerle yok ediyolar.senden nasıl olustu anlayamadm fakat smdi yapman gereken bagısıklık sistemini vitamnlerle meyveyle sebzeyle kuvvetlendrmen siğillern cıkmamasıı saglamak için moralinide bozmamaya calıs morallede cok alakalı bnde 1 yıldr ugrasyrm bu siğillerle ara ara cıkıyor hala.rahim agzı kanseri aşısı var bunla ilgili doktorunla görüş ve o aşıyı yaptr mutlaka cnm maliyeti brz yüksek 3 doz seklnde oluosun 2 tane ası var cervarix gardesile göre daha uygn fytlı bi ası bn gardesil oldum 6 ay içinde 3 doz oluosun tek dozunu tanıdık eczacıdan 220 mlyna aldm.daha önceden bu aşıyı yaptrmıs olsydk bu illetle hiç tansmamıs olcktk ama aşının genede yüksek tiplere karsı koruma saglandgı söyleniyo bn asılarımı oldktn snra siğillermde tek tük cıkmaya basladı sen doktrnla bi görüş bunları cnm o seni daha ii aydnltr sonuclarn hakkndada bilgi ver bze gecms olsn

cnm geçmiş olsun öncelikle siğiller hpv virüsüne baglı olarak ortaya cıkıyor.ve bu virüs cinsel ilişkiyle geciyor fakat senn gbi cinsel temas yasamaynlardada nadir olsada bu siteye yazanlardan biliyorum ortak esya kullanımı havlu hamam havuz vs böle yerlerdende gectgni söleyenler var fakat doktrlar cinsel temasla yada ilişkyle gectgni söylüyolar.bi sonucun cıksın bakalm siğillerini yakmıslardr patalojiye göndermk içinde 1 siğilinden parça almıstr doktor.çıkan siğilleri yakarak yada dondurarak yada krem veya asit gbi şeylerle yok ediyolar.senden nasıl olustu anlayamadm fakat smdi yapman gereken bagısıklık sistemini vitamnlerle meyveyle sebzeyle kuvvetlendrmen siğillern cıkmamasıı saglamak için moralinide bozmamaya calıs morallede cok alakalı bnde 1 yıldr ugrasyrm bu siğillerle ara ara cıkıyor hala.rahim agzı kanseri aşısı var bunla ilgili doktorunla görüş ve o aşıyı yaptr mutlaka cnm maliyeti brz yüksek 3 doz seklnde oluosun 2 tane ası var cervarix gardesile göre daha uygn fytlı bi ası bn gardesil oldum 6 ay içinde 3 doz oluosun tek dozunu tanıdık eczacıdan 220 mlyna aldm.daha önceden bu aşıyı yaptrmıs olsydk bu illetle hiç tansmamıs olcktk ama aşının genede yüksek tiplere karsı koruma saglandgı söyleniyo bn asılarımı oldktn snra siğillermde tek tük cıkmaya basladı sen doktrnla bi görüş bunları cnm o seni daha ii aydnltr sonuclarn hakkndada bilgi ver bze gecms olsn

cnm cok tşk ederimm ben hiç böle bişey olduğunuu bilmiyodum tek aklıma gelen ağda salonundan olmuştr die düşünüyorum ilk böle minik bişey oluşmustu 1 sene öncesiinde ben sivilce kıl dönmesi flan sandım sıktım faln kanadı sonra tabi ağda yaptıtıken yine kopmalar ve kanamalar oldu ve 1 ken 4 tane daha oluştu bende artık hiç üstüne düşmedim ağrısı faln olmadığı için öle kanatmamaya calsıtım ve uzun zmandırda coğalmadan duruyodu gecen haftalrda artık üniversite hastanesine dr gitmeye karar verdim kadın doğuma yönlendirdier prof kadın doğum uzmanı muayene etti ve dedi siğillerin var onları ameliyatla yakarak temizlemz gerek sonra patoljiye gönderip sonuca göre değerlenririz dedii ve baska bişey demedi bu virüsten faln hiç bi şekkilde hbrim yoktu neyse bende amilyat deyince sok oldum sonra gecen hafta genel anestezi ile siğilleri temizlediler 1 haftadır bişey yok gayt iyidim bi sorunum yoktu önemli bişey cıkcak faln hiç aklımn ucuna gelmedi bile 2 gün önce internetten bi bakayım deidm ve yaznaları gönrünce moralim cok bozuldu yrn işte sonclarımı almaya gdecem ozamn belli olcak drla ayırntılı konuscam hbr veririm a rtık gelişmelerii ooff bilmyorum soktayım halaa:S:S:S

ben gardesil aşısını oldum cnm 3 doz şeklinde oluosun ilk dozunu oluosun ondan 2 ay sonra 2.yi oluosun ondan 4 ay sonrada 3. yü oluosun.aslında aşı şuan işe yarıomu bilmyrm virüsü kaptktan sonra pek bi önemi yok herlde ama genede doktrlar ol diolar oldum bnde ama hala ara ara siğillerm cıkmaya devam edio aşıyı olmamın sebebide daha yüksek tiplere karşı koruma saglıyo.bn gerci hangi tipi kaptgmıda bilmiyrm tip belrleme yaptrmadm ztn smear testini bile korkarak yaptryrm sonuc beklemk bni deli edio kolposkopi acı veren bi işlemmi ne kadr sürüo cnm kötü bişe cıkarsa ya cok korkyrm

Benim bir 10 dk filan sürdüydü. Biyopsi almadı benden ama o da çok can yakan birşey değilmiş. Korkma dua et, dua edelim inşallah iyi olsun herşey. :71:

bende doktora gittiğimde bana hpv den bahsetmedi siğil dedi sadece sonra nette araştırdığımda bu siğillere yol açan virüsün hpv olduğunu öğrendim, ikinci gittiğimde bu virüs cinsel yolla bulaşır genelde ilk birleşmede bulaşır ama hemen patlak verecek diye bi şey yok bazı kişilerde hiç belirti göstermeyebilir hatta ölene kadar bu virüsle yaşayan ama bilmeyen çok kadın vardır dedi. bazen hemen belirti verir bazende yıllar sonra dedi. sonra neden cinsel yolla bulaştığını sordum yani eşimde var bu virüs peki neden oluyor dedim ondada siğiller çıkabilir dedi ama genelde cinsel yolla bulaşır kesin değil bu dedi, yani tuvaletlerden ve hijyen olmayan ortamlardanda bulaşabiliyormuş. senden önce tuvalete bu virüsü taşıyan bi bayan girer sonra hemen üzerine sen girersin bulaşma ihtimali yüksek olur dedi. illa eşinden bulaştı demiyorum korkutma eşinide dedi. o zaman biraz olsun rahatlamıştım çünkü hemen aklıma eşimde varsa bidaha bidaha bu siğiller çıkabilir diye düşünmüştüm ama zaten bu virüs bana geçmiş eşimle alakası olsada olmasada bu siğiller her an çıkabilirmiş bidaha şimdi korktuğum şey siğillerin başka yerlere atması. alah korusun düşünmek bile istemiyorum. herkese çok çok geçmişler olsun.

bende doktora gittiğimde bana hpv den bahsetmedi siğil dedi sadece sonra nette araştırdığımda bu siğillere yol açan virüsün hpv olduğunu öğrendim, ikinci gittiğimde bu virüs cinsel yolla bulaşır genelde ilk birleşmede bulaşır ama hemen patlak verecek diye bi şey yok bazı kişilerde hiç belirti göstermeyebilir hatta ölene kadar bu virüsle yaşayan ama bilmeyen çok kadın vardır dedi. bazen hemen belirti verir bazende yıllar sonra dedi. sonra neden cinsel yolla bulaştığını sordum yani eşimde var bu virüs peki neden oluyor dedim ondada siğiller çıkabilir dedi ama genelde cinsel yolla bulaşır kesin değil bu dedi, yani tuvaletlerden ve hijyen olmayan ortamlardanda bulaşabiliyormuş. senden önce tuvalete bu virüsü taşıyan bi bayan girer sonra hemen üzerine sen girersin bulaşma ihtimali yüksek olur dedi. illa eşinden bulaştı demiyorum korkutma eşinide dedi. o zaman biraz olsun rahatlamıştım çünkü hemen aklıma eşimde varsa bidaha bidaha bu siğiller çıkabilir diye düşünmüştüm ama zaten bu virüs bana geçmiş eşimle alakası olsada olmasada bu siğiller her an çıkabilirmiş bidaha şimdi korktuğum şey siğillerin başka yerlere atması. alah korusun düşünmek bile istemiyorum. herkese çok çok geçmişler olsun.

sanada cok gecmiş olsun peki sğillerini aldılar mı ne durumda suan:S birde benm gecen hafta alındı ykılarak ve sonrasında hiç bi ilaç krem vs. bişey vermedi dr sadece ağrım olursa die ağrı kesici verdi:S siğiller yakıldıktan sonra yapılması gereken bişey varmı acaba

sanada cok gecmiş olsun peki sğillerini aldılar mı ne durumda suan:S birde benm gecen hafta alındı ykılarak ve sonrasında hiç bi ilaç krem vs. bişey vermedi dr sadece ağrım olursa die ağrı kesici verdi:S siğiller yakıldıktan sonra yapılması gereken bişey varmı acaba

canım sen başka bi doktora daha görün bence nasıl ilaç vermez. ben ilk hissettiğimde hemen gittim doktora 20 gün önce oldu bu, siğil dedi yaktı sonra merhem, fitil ve bakteri öldürücü haplar verdi kullandım bitti tekrar gittim bi tane kalmış sadece dedi yine fitille krem verdi hala kullanıyorum. ben 5 gün rahatsızlık hissettim sonra geçti ağrı sızı falan yok zaten batıyor ve kaşınıyordu 5 günde bunlar geçti sonra yavaş yavaş kızarıklıkta kalmadı yakılan yer beyaz oldu sonra o beyazlıkta geçti. ilaç vermesi gerekiyordu ve seni uyarması mesela o bölgeye dokunup başka bi yere dokunma çünkü çok çabuk yayılan hemen bulaşan bişey bunlar. ve sürekli temiz tutman gerekiyor. kremi eldiven takarak sürüyorum yada hemen elimi bi yere değirmeden yıkıyorum. aman dikkat et başka doktorada görünmende fayda var bence. geçmişolsun.

çook geçmiş olsun. internete aldanma bende senin gibiydim delirmek üzereydim ama alısıosun. takma kafana internete asla ama asla aldanma doktorunu dinle sadece. beterin betieri var unutma bunda bi şey yok. hepimiz kurtulacağız allahın izniyle :))

çook geçmiş olsun. internete aldanma bende senin gibiydim delirmek üzereydim ama alısıosun. takma kafana internete asla ama asla aldanma doktorunu dinle sadece. beterin betieri var unutma bunda bi şey yok. hepimiz kurtulacağız allahın izniyle :))

evet cnm ilk muayeneye gittiğimde dr bana bişey dememişti hiç bi şekilde 2 gün önce internette okuduklarımı görünce sok gecirdim ve bugun dr gittim sonucumu göstermeye temiz dedii hpv vrüsü var ama zararsız olanındamıss ben 2 gündür internettekileri okduktan sonra yasadıkları anlattım oakdar moralini bozacak bişey yok bunu bi grip gibi düşün gripde zaten bi virüsten olusuyo hiç canını sıkmaa 2 ayda bi kontrle gelceksin dedii zaten siğilllerimi yakarak aldıı oda bulaşma riskini %90 azaltıyomus virüsde bağışıklık sistemini nekadar güçlü tutarsan onu yenersin dedii içimii rahatlattıı yinede ben sonucumu kendi dr baska 3 dr ada gösterdim korkulcak bişey yok dedii hepside ama yniede burda yaznalarıı düşününce morlaim bozuluyo:S:S inş cnm hepmiiz kurtulalımm allah yardımcımız olsunn hepmizinde bu derdi verende allah alanda yine BÜYÜK ALLAHIM olcak sifasını vercek ve kurtulcaz ben inanıyorum...

geçmiş olsun canım. benim ilk dış dudak içinde çıktı 2 kez koter oldum sonrasında makata yayıldı. çok fazla değil ama benimde şu an makatta var :(

canım bana da koter uygulandı ve yakıldı..sonra da aldara kullandım...henuz 3 kere surdum de regl donemıne girince doktor kullanma dedı..cok sukur bugun baktımda hıc bısı yok gıbı..yıne de regl bıttıkten sonra kullanmaya devam edecegım bır sure daha..bana da smear ve hpv tıpleme testlerı yapıldı...temız cıktı hepsı cok sukur...aşının ılk dozunu da oldum....umarım bır daha cıkmazlar...:((
nısanlımdan bulasmıstı bana ama o daha tedavıye baslamadı..yarın gdecek doktora...umarım onda da kotu bır sey cıkmaz..sureklı moral vermeye calsıyorum ona ama sankı korkuyor bıraz...acaba kotu bır sey cıkarsa ondan ayrılırım dıye mı dusunuyor anlayamadım da...halbukı cok sevıyorum onu ve bır an once saglgına kavusmasını ıstıyorum ama....:((hepımıze gecmıs olsun..

Şu anda sende bi şey kalmayıp geçmiş olmasına inan çok sevindim. bana da dr.um son olarak aldara verdi ama daha öncesinde de bi asit vermişti. İstersen bunu da kullanmaya devam edebilirsin dedi.bu yzden hala asit sürüyorum. asit son derece yakıcı bi ilaç. Şu anda o bölge kabuk bağlayıp soyuluyor ama soyulan yerin altı pütür pütür doruyor. Bu ilaç bitince aldara alıcam sanırım ama yapılan yorumları okudum da aldara beni çok korkuttu birazda bu yuzden biraz almayı ihmal ettim. Aldara kullananan biri olarak sence korkulacak bi şeymi, çokmu acı veriyor. Nişanlına da sanada çok geçmiş olsun. Brde aldarayı ne kadara aldın canım.

Son düzenleme:
Şu anda sende bi şey kalmayıp geçmiş olmasına inan çok sevindim. bana da dr.um son olarak aldara verdi ama daha öncesinde de bi asit vermişti. İstersen bunu da kullanmaya devam edebilirsin dedi.bu yzden hala asit sürüyorum. asit son derece yakıcı bi ilaç. Şu anda o bölge kabuk bağlayıp soyuluyor ama soyulan yerin altı pütür pütür doruyor. Bu ilaç bitince aldara alıcam sanırım ama yapılan yorumları okudum da aldara beni çok korkuttu birazda bu yuzden biraz almayı ihmal ettim. Aldara kullananan biri olarak sence korkulacak bi şeymi, çokmu acı veriyor. Nişanlına da sanada çok geçmiş olsun. Brde aldarayı ne kadara aldın canım.
canım bana sadece aldara verdı o da kuçuk olanları yakamayız onlar bu kremle gececek dedı doktor.ınan bana ılk surdugumde sınek ısırıgı gıbı bır agrı oldu o da 3-4 sanıyeyı gecmedı yanı.sonrasında hıc acı felan olmuyor.aksam yatarken surup sabah hemen sabunlu su ıle guzelce yıkayıp ıyıce kuruluyorsun...bır de doktor mutlaka kuru tut o bolgeyı kı yaraların ıyılessın dedı o kadar.Kremı 130 tl ye aldık.Yanı henuz sadece 3 kere surdum ama bence rahatlıkla kullanabılırsın.Ben de ılk basta asıdık bır krem yakar felan dıye okumustum ınternetten ama ne kabuk kabuk dokulmeler ne de oyle yakıcı bır agrı olmadı ben de..Tabı bunyeden bunyeye degısebılır bu durum onu bılemem ama ben de herhangı bır olumsuzluk yasatmadı.Yalınız ılk 2 suruste sankı hıc bır faydası yokmus gıbı hıssettım de 3.surusumden sonra ufak olan o sıgıller dokuldu.Hanı ılk uygulamada bır sonuc olmayınca moralını bozma sakın.
Bır de merak ettım nerde doktora gttın? ben ozel bı klınıkte tedavı gordum de ..Acıkcası dokto r ıyıydı ama ınsan emın olamıyor ıne de..ARDINdan özel hastaneye gidip genel cerrahıde de baska doktorlara da gttım.Hatta kadın doguma da gıdıp gosterdım sonuclarımı.Şımdılık her sey ıyı dedıler umarım hep boyle gder bır daha da yasamam aynı seyı.Alallah hıcbırımıze yasatmasın,olanlara da tez elden şifa versn.

arkadaşlar vajinal siğil hepimiz için bir kabus....İnsan b,r kez vajinal hastalıklardan he hangi biriyle uğraşınca tüm hastalıklarla ilgili bilgi sahibi olmak istiyor. Çok şükür ben siğil sorunu yaşamadım ama çok sevdiğim bir ablam bu sorunla boğuştu. Maalesef makata çok yakın olduğundan aylarca basür zannederek önemsememiş. Sakın ha siz de yanılmayın. Aradık taradık sonunda Bursa' da bir doktorla bu sorunu çözdük.kısa sürede ve bir seansta.
Gittiği hastahanede tanesini yakmak için çok para istemişzler 10 taneden fazlaydı.
Doç.Dr.Murat Arslan bir seansta kısa sürede hepsini yok etti. Tabi onun için çocuk oyuncağı.
o gün bu gündür jinekoloğum Doç.Dr.Murat Arslan, daha önce deyazmıştım size miyom ameliyatımı da kendisi yaptı.Tek geçerim...xxxxxmail adresinden kendisi ve kadın hastalıkları ile ilgili her şeyi bulabilirsiniz.
herkese sevgiler

Son düzenleyen: Moderatör:
BENİM HİKAYEM'E...
Canım bende özel bir klinikte tedavi oldum hala da oluyorum. İlk iç dudak kısmındaydı ilk koterden sonra çoğaldı ve 2. koter yapıldı. sonrasında ise yenilerinin olmadığını sadece ufakların olduğunu söyledi doktorum. bunun içinde kimyasal bi ilaç olan asiti verdi. 15 gn kullandım ve yine kontrole gittim. Doktorum bu defada Aldara verdi ama istersen asitede devam edebilirsin dedi. 1 aydır sabah aksam asiti kullanıyorum. yaktı yıktı mahvetti desem yeridir :( ama yenileri çıkmıyor çok şkr. siğiller tahrip oldu ama yerinde gibi hala. asit cok az kaldı, ya bitmesini bekleyip öyle alıcam aldarayı yada hemen yarın alıp baslıycam. Allah hiç birimize daha buyuk dert vermez insallah ama inan cok sıkıldım canım yaa gecmiyoo. Ama alıstım artık ilk gnler hergun öluyodum. Ama gececek gececek :)

Son düzenleme:
Back