slm kızlar uzun zmndr bakmıodum siteye baktkça cnm sıkılıyo çnkü. ben nerdeyse 1 yıldr bu illetle uğraşıyorum.siğillerim aşılarımıda yaptrmama ragmen hala tek tük ara ara çıkıyor.bnde çıktıkça doktora gidip dondurtuyorum.smear sonclarım hep temiz çıkıyodu fakat 2 ay önceki smear testi sonucum ascus cıktı.aranızda hiç smear sonucu ascus çıkan varmı?doktorum 6 ay sonra takip önerdi fakat bidahaki ay gtcem tekrr yaptrcm gene sıkıntılı cıkarsa smear testim doktorum kolposkopi yaptrcagnı söledi çok korkyrm inş. temiz çıkar bide kolposkopi fln yaptırıp sıkıntı içinde sonuç beklemk istemyrm Allahım hepimize şifa versin ben inanıyrmki geçicek haytmz boyunca siğil çıkamaz ya bigün onlarda pes eder umarım bu hastalık insana sabrlı olmayı ögretiyo bnm tek korkum yaşım daha 21 çocugumda yok kötü bi sonuç çıkar çocugum olmaz ilerde diye korkuyorum.smear testi ascus cıkan varsa yazsn kızlar yada kolposkopi yaptran inş. temz cıkarda gerek kalmaz kolposkopiye hepinize acil şifalar diliyorum bozmayın moralinizi daha kötü çaresiz hastalrı düşünüp şükredelim halimize.