Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

hmmm anladım en iyisi ben muayene sırasında doktora herşeyi anlatayım.içime çok sıkıntı yaptı yarın doktoru arayıp randevu alıcam ama çok korkuyorum çünkü ailem bu konuda çok hassas cinsel ilişkiyle bulaştığını anlarlarsa çok ciddi sorunlar çıkarrr offf ( umarım doktor anlayışlı olurrr bilmiyorumkismile

bu kadar korkma streste yapma bak siğilleri tetikliyor eminim doktor anlayışlı olacaktır ii şanslar bizi haberdar et doktora gittikten sonraopuyorumnanaktan

dr muayene etmeden anlayamaz demi.muaye masasını uzanınca bezle kapatıyoruzda dr bezi açıp mı bakıyor.siğil görünecek şekilde bezle kapasak olmaz mı :uhm: ayyyyyy yani açmadan olmaz mı siğilin görünmesi yeterli değil mioofffff ne zormuş ya:çok üzgünüm:

canım muayene masasında sadece ustunu kapatıyorsun içte olma ihtimalide var o yuzden açıo tabikimafoldumben çok can sıkıcı bi durum ama bakması lazım allah korusun içerde varsa bakmadana nasıl bilecek

hel-in teşekkürler canım .kendimi daha iyi hissediyorum şimdi.yine kafama takılan olursa sizlere yazıcam.hepinizi öpüyorum.birbirimize destek olmalıyız ben bunu şimdi daha iyi anlıyorum.opuyorumnanaktan

arkadaşlar hürriyet gazetesinin bir haberini paylaşıorum aşıyla ilgili;
hürriyet gazetesi 27.01.2010 tarihli yazı

Kadınları sevindirecek haber

Önlenebilir kanser türleri arasında olan Rahim Ağzı Kanseri aşısının fiyatının indirilmesi kadınları hastalıktan korumayı amaçlıyor.

GlaxoSmithKline (GSK), tüm dünyada kadınlar için ciddi bir sağlık tehdidi oluşturan rahim ağzı kanserine karşı etkili korunma sağlayan GSK aşısına erişimi kolaylaştırmak için firma, aşının doz fiyatını daha fazla kadının aşıya erişebilmesi için 129.37 TL’ye indirdi. Böylece dünyada olduğu gibi Türkiye’de de daha fazla kadın bu tehlikeli kanser türünden aşılanarak korunabilecek.

ıkinci ölüm nedeni

Dünyada genç kızlar ve kadınlar arasında kanser hastalığından kaynaklanan ölümlerin ikinci en büyük nedenini oluşturan rahim ağzı kanserine (serviks kanserine) karşı mücadelede çok önemli bir adım atıldı. Araştırmacı ilaç firması GlaxoSmithKline, 3 doz olarak ugulanan rahim ağzı (HPV) kanseri aşısının doz fiyatını 129.37-TL’ye indirdi. Böylece tüm dünyada ve Türkiye’de aşıya erişim artabilecek.

GSK Türkiye Genel Müdürü Yiğit Gürçay konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“GSK olarak, bütün kadınların rahim ağzı kanserine karşı korunma hakkı olduğuna inanıyoruz. GSK’nın dünya çapında benimsediği bu yaklaşım sonucunda ülkemizde de rahimağzı kanseri (HPV) aşısına erişimin artmasına ve bunun sonucunda hastalıktan yaşamlarını yitirenlerin sayısı düşerken, rahim ağzı kanserinin Türkiye’nin sınırlı kaynakları üzerindeki baskısı ve ekonomik faturasının da azalmasına katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz.”
yani arkadaslar artık asıyı daha ucuz alabılecegız

bide şunu sorayım bu uçuk her ay çıkmaz dimi. yani kendime iyi baktığım sürece çıkmaması lazım. bazı sitelerde sürekli çıktığı söyleniyo eşiyle boşanma noktasına gelenler varmış. çok kötü bişey bu abartıyorlarmı yoksa ilaç satmak içinmi söylüyorlar. kafama takılıyo. regl dönemleri tetikliyormuş uçuğu o bakımdan her ay çıkar diye korkuyorum. çok takıntı yaptım galiba

ben dr dan öğrendiğime göre öylede olsa başka mikroplar için her halükarda aşıyı olmalıyız.
sana tekrar söylüyorum asla sıkıntı yapma iyi bir dr la tedavini ol ve bağışıklık sistemini iyi koru.
merak etme kurallara uyarsak geldikleri gibi gidiyorlar.
temizliğine çok dikkat et.opuyorumnanaktan

ne kadar iyi olmuş ama henüz uygulanmıyor sanırım.. çünkü ben koter yaptırmadan önce sordum hastaneye 3 doz yaklaşık 1000 tl dediler bana..

canım benim haklısın bazı dr lar aşırı tepkili oluyorlar butür hastalıklara karsı bende yaşadım.. ama hatırladığım kadarıyla sen zaten bakireydin dr da bunu görünce anlar zaten bakire oldugunu sende bana cinsel yolla bulaşmadı dediğinde bunu tasdiklemiş olursun.. yine de dr dan randevu almak için aradığında da telefonda bi çıtlat istersen muayneden önce de annenin yanında konuşmasın.. sonra sen derdini anlatınca üstü kapalı geçer..

sewgılı arkadsım masumgul;;;;;;
sana kım soluyor bunları anlamıyorummm her ay cıkcak dıe bısı yok cıkması ıcın vucut dırencının dusuk olması lazım o yaneee su tawsıe etmekte oldum macunu kullan.... yada arastır bulamassan ıcındekıler gbı bı macun bul al ama sana ttawsıe ettım macun top x cok cok cok cock ock yararlıdır

reng donemı gelmeden yane bu ay sana soledım vırosıl kremı al onu bı an once surrr korkmaa sen kendıne dedım gbı ıyı bakarsan cıkmazzz korkucak bısı yok bak sıgıl hpv dıl allahtan ..... elını surme sabah aksam yıka ılık suyla sabah uyandında we yatarken ıkı hafta dayan ılesecektır vırosıl krem pıyasada en cabuk tdawı eden krem oldu ıcın ben onu kullandım

ılk duyydumda ılerde hpv we hsv oldumda ılerde nası ewlencem dıe cok korkumsutum bazı ınternet sıtelerınde kanser boyutlarını yanınlayıp ınsanların moralcazlarını bozuyolar onlara ınanma kendıne ıyı baktın surecede bısı olmazzz bu ay boyunce bol mandalıne we taze portakal suyu ıc bıde sana solemıs oldum gbı cam balı alll eyer tıksınmezsen bıde ada cayı we cıwan percemı all karsıtır harmanla ıcıne lımon sık sııcakken sogumaya bırak gunde bı r bardak ıc cıwan percemı cok ektılıdır..... bısı olursa msn ozelden atımm mucuk_______ hıııı bıde cınsel ılıskın baslamamıs ası olmanı tawsıe ederımmmm

ımkanın warsa tabııı gardesıl we cervılacx doktorlara 170 tl gbı bı rakama gelıyor 270 t l yerıne tanıdık warsa eyer cok ıyı olur

ne kadar iyi olmuş ama henüz uygulanmıyor sanırım.. çünkü ben koter yaptırmadan önce sordum hastaneye 3 doz yaklaşık 1000 tl dediler bana..

tek doz fıyarı asının bırı 250 dıyerı 277 tl pıyasa fıyatı ezanleker pazarlıkla tek dozu 260 tl werıo 3 doz fıyarı da 750tl 900 arası bı rakama gelıo

ama eyer doktor bır tanıdınız war ıse ya da ılac umessılı sıze tek dozu 170 tl getırır bılgınız olsn sagınızda solunuzda arkasınıza sorun getıtırın derımmmmmmm bennnn ben ole yaptımmm 900 tl yerıne 510 tl uc dozu aldım yane eyer ımkan ları bıraz zorlassak ınanan ıyı olur ıkı dozu bırlıkte alın ne olru olmaz nasılsa dyer d2 dozdadyer ay olunuyorrr mucukkaydirigubbakcemile2

canım sen hıc bunları kafana takma zatn hersey saglıgımız ıcın degılmı bu hastalıga yakalanınca ne kadar önemlı oldugunu anladım .evet doktora en mahrem yerlerımızı gösterıyoruz ama hıc utanma cunku bunu hemen hemen her kadın yapıyor bende kac kere gösterdım ama bır sonuc alamadım cünkü doktorum umursamadı ve bana yol göstermedı sımdı sen ıı bır doktor bul ve ona tedavı ol ondan da memnun kalmassan onuda degıstır hersey senın saglıgın ıcın bırde senın sıgıller vajına ıcındemı benımkıde öylede ve hamıle oldugum ıcın doktor bıraz beklemen lazım dedı 1 ayı gectı sanırım ve cogaldı ve buyuduler gecenlerde gene gıttım ama yuzume bıle bakmadı sımdı ankaya gıdıyorum aılemın yanına ınsallah koter olcam
üzülme benım durumum da ne ası olabılıyosun ne de ılac kullanabılıyosun bence cok sanslısın bıran önce gıt tedavını ol ve asılarını mutlaka yaptır.by

canım benimki genita bölgemin dudak kısmında çıkıyor üst tarafında görünen yer 3-4 gün sonra kayboluyor.onun için sadece bezle kapatsam olur mu diye sordumakannehir

canım benimki genita bölgemin dudak kısmında çıkıyor üst tarafında görünen yer 3-4 gün sonra kayboluyor.onun için sadece bezle kapatsam olur mu diye sordumakannehir

aslında işin ilginci ben kadındoğuma gitmiştim siğil için. dr bana sen cildiyeye git dedi.
gittim ordada özellikle bayan cildiyeci aradım buldum.herkes kadındoğuma gidiyormuş .jinekolog bana neden bakmadı ozamanfisfisfis.
ve dr nasıl rahat gösterebilirsen öyle davran dedi. hiç zorlanmadım yani.
birde dert etme sende sonuçta önemli olan sağlık yani.biran evvel git ve tedavini ol.geçmiş olsun.:teselli:

teşekkürler canım bende kadın-doğuma gidiyorumda işte benim dr erkek:kedi:

dr sorup öyle bezle kapatsam baksa olur mu:uhm: zaten siğil dışarıda çıkıyor öylede göre bilir.sacede bakacak başka birşey yapılıyor mu:uhm:içeri falan bakmasına gerek yok herhalde:1no2:

dr sorup öyle bezle kapatsam baksa olur mu:uhm: zaten siğil dışarıda çıkıyor öylede göre bilir.sacede bakacak başka birşey yapılıyor mu:uhm:içeri falan bakmasına gerek yok herhalde:1no2:

biz görmeyebiliriz ama içerdede olabilir çekinme bakması avantajına.
biraz idare et sonra güleceksin bu günlere.kaydirigubbakcemile5

canım benim doktorumda erkek daha önce hep kadın doktorlara gidiodum seni şimdi o kadar iyi anlıyorumki doktora gitmeden uyuyamadım ay napcam erkek doktor diye ama sonra farkettimki bugüne kadar gittim bütün kadın doktorlardan daha rahatlatıcı davranıyor şimdi doktorumu deiştircek olsam kadın doktora gitmem bana neler demişlerdi resmen bunalıma girmiştim rahat olmaya çalış canım zemuszemus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…