Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Arkadaşlar; Hepimize geçmiş olsun. Zamanında bir şekilde bilgilendirilmediğimiz bir çok virüs gibi, bizler bu hastalığa yakalanmış insanlarız. Hpv özellikle kendini siğil olarak gösterdiğinde cinsel temas da anında bulaşabilen bir virüs. Ama dış ortamda kendini uzun süre koruyabildiği için havlu kullanımında dahi bulaşabileceğini söyleyen bir çok dr. var. Tam olarak şudur diye sınırlanı çizemiyorlar bulaşma şeklinin ama yüzde olarak cinsel yolla bulaşması daha yüksek olduğu için bunu yorumu yapıyorlar. Aramızda cinsel deneyimi olmadan bu hastalığa yakalanmış ve ciddi olarak zan altında kalmış arkadaşlarımız var. Tekrar tekrar geçmiş olsun.

Ben pataloji sonucunda incir siğilleri dedikleri türe yakalandım. Psikolojik olarak da etkilendim. Dua ile güç kazandım. Kesinlikle bağışıklık sistemiyle ilgili.

Dr. gittim hemen yaktı. ıyileşmesi bir ayı buldu yanığın ama çok şükür ki her lavobo ihtiyacından sonra baticon kullanımı ve krem kullanımıyla yara olmadan iyileştirdim. Lakin çok kısa bir zaman sonra tekrarladı kendini ve daha ziyadesiyle. Tekrar çıkmaya başladığı ilk anda dr. gittim bu kez yaktırmak istemediğimi aldara kullanmak istediğimi söyledim. Kullandım bir faydasını görmedim. Sanki küçülüyor gibi oluyordu ama bir gün arayla kullanıldığı için ertesi gün yine aynı forma bürünüyordu.

Bir daha yaktırmayacağım dedim... Siğiller çoğaldı hatta idrar çıkışında bile çıktı. Stres altındaydım. Ama Bir kutusunu bitirmiş olduğum Minuleks (mustafa nevzat) tekrar aldım. Yanında da içinde tüm vitaminlerin ve ciseng bitkisinin yer aldığı 35,00 tl ödediğim bir vitamin aldım. Düzenli kullanmaya başladım. sabah Bir tane bağışıklık kuvvetlendirici ve vitamin yuttum. Bir hafta sonra Bağışıklık kuvvetlendirici olan minuleks i sabah ve akşam olmak üzere kullandım. Siğillerim yavaş yavaş kücülmeye başladı. En küçükleri bir hafta geçmeden yok oldu. Büyükler küçülüyor küçüldükçe moralim düzeliyordu. ŞıMDı YOKLAR. Çok mutluyum. Sadece bir kutu vitamin ve dua. Deneyin ne kaybedeceksiniz. Aynı zamanda içi rahat etmeyecek olanlar tedavi de olsun. Zaten dr. öneriyor vitamin ya da bağışıklık sistemini kullandırıcı bir ilaç iyi bak kendine diyor. YABANA ATMAYIN VE DENEYıN BEN KURTULDUM DARISI BAŞINIZA HATTA ıLERı GıDıP BAĞIŞIKLIK SıSTEMıMıN BU VıRÜSÜ YOK ETMESıNı SAĞLAYACAĞIM ALLAH IN ıZNıYLE. HEPıNıZE ACIL ŞıFALAR.

DENEYENLER LÜTFEN ETKıLERıNı YAZSINLAR.

bu arada lütfen ekmeği az yiyin. Pilavdan uzak durmaya çalışın. tedavi süresince tatlı yemeğin o dönem ben böyle yaptım. zincirleme bir birliktelik sağlamış olabilirim ilaçlarla. Sizleri hpv li olduğunuz için seviyorum. Üzücü bir şey bu ama tek olmadığımı bilmek iyi hissettiriyor. Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkürler. Sağlıcakla kalın.

merhaba öncelikle herkese korkulacak birşey olmadığını belirtmek istiyorum tüm mesajlara kısaca baktım paylaşımlar için teşekkürler. Bende 2007 Kasım ayında bu siğil durumu belirdi ilk başta doktora gitmekten çekindim sonra durum daha da sıkıntı yaratınca doktora gittim önce doktorum krem tedavisi denedi işe yaramayınca hemen lazerle yaktı önce uyuşturucu iğne yaptı gerçi ne kadar uyuşsa da acı oluyor tedavi sonrası 4 gün ağrım oldu çok zamanlar geçirdim ama daha sonra sürekli temizleme jeli ve 6 ayda bir kontrol ve gerekse ultrasonla kontrolle tekrarlamadı. Aradan yaklaşık iki sene geçti hala iyiyim tedavileri takip ediyorum aşı olamayacağım söylendiği için aşı olmadım ama son takiplerime göre 2011de tedavi içeren bir aşı çıkacakmış. Bu arada ailem her zaman bana destek oldu özellikle annem her ağladığımda yanımdaydı bu duruma işyerindeki kullanılan tuvaletten geldiğimi düşünüyorum çünkü işyeri dışından da kullananlar oluyordu zaten ailem bu konuda bana karşı iyice psikolojimi bozucak şekilde yaklaşmadılar çünkü aileme herzaman açık oldum yapılan kontrollerde de annem bizzat kendisi tarafından durumu görmüş oldu doktorum tarafından kendisine kanıtlandı. Doktorum bunu yani tedavi sırasında yakma işlemini yasal önlem olarak annemin gözleri önünde yaptı. Sağlığım yerinde ve gayet iyiyim ama psikolojik olarak çok yıprandım özellikle platonik olarak kendisini sevdiğim erkek arkadaşım kendisiyle herşeyimi paylaştığım için bu konuyu açtığımda çok ters bir tepki verdi bütün psikolojimi bozdu onun yüzünden kanama geçirdim bağışıklık sistemim zayıfladı ama tüm bunları geri de bıraktım bu hastalık bana çok şey kattı başta dirençli ve güçlü olmayı. Çevremdeki insanların yüzlerini gördüm dostumu düşmanımı tanıdım: Hayata bakış açım değişti. Kendime daha çok önem verdim eskiden insanlara daha çok önem verirdim ve önceliklerimi değiştirdim. Yapmak istediğim ne varsa yapmaya başladım içimde kalmış heves ettiğim hobilere sarıldım sonra yeniden okumak için sınavlara girdim hala da uğraşıyorum. Gerçi tek bir korku bıraktı erkeklere karşı çok soğuk oldum bilmiyorum bundan sonra erkek arkadaşım olur mu çünkü bu hastalık yüzünden okadar çok incitildim ki o kişi tarafından birini seversem ve ona açıklamak zorunda kalırsam ve o da aynı tepkiyi gösterir diye korkuyorum çok soğudum çünkü ben içi dışı bir insanım gizlim saklım olmadığı için eğer bir insanı hayatıma sokmaya karar vermişsem ve ciddi düşünüyorsam ilerde benimle evlenmeyi düşündüğünde ben o kişiye karşı sır saklamış olmam ikiyüzlülükle eşit değil midir? Halbuki bazı kesimlerde hala tuhaf anlayış sistemi mevcut bu hastalığın sadece cinsel yolla bulaştığına dair duyumlar alıyorum ilginç bir şey doktorum bile bu konuda bana çok hassas davrandı insanın özellikle bizim toplumumuzdaki evlenmemiş kızların psikolojisini siz düşünün artık bir de bu sadece cinsel yolla bulaştığına dair iddialar insanı zan altında bırakmıyor mu? Zaten tam olarak ne olduğu belirlenemeyen bir hastalığın üstelik kansere yol açma riski olan sinsi bir hastalığın hemde en mahrem bir bölgede oluşması psikolojinizi alt üst ediyor. Benim tavsiyem ne olursa olsun üzülmeye değmez hayata bir kere geliyorsunuz bu hayat sizin kendinizi çok sevin ne siz ne de başkası sizi üzmesin. Bu arada özellikle deniz ve havuza girenler hastalık sahibi olsun olmasın ben artık denize çok sık giremiyorum çabuk mikrop aldığım için sadece bir kez denize girip duş alıp kuru mayoyla güneşleniyorum özellikle temiz ve kendime ait havlunun üzerinde. Suda fazla kalmamaya çalışıyorum. Çünkü fazla denizde kalınca çabuk üşütüyorum ondan tavsiyem temiz denize girmeniz ve kuru kalmaya dikkat göstermeniz temizlik çok önemli özellikle el temizliği ve tuvalet temizliği mümkünse dışarda bilmediğiniz topluluğa açık tuvaletleri kullanırken kapı kolları ve musluklara dikkat edin mutlaka tuvalet kağıdının iç kısmını kullanın bir de mutlaka klozetin içine bir parça tuvalet kağıdı bırakın mümkünse oturmayın.

Son düzenleme:
Arkadaşlar; Hepimize geçmiş olsun. Zamanında bir şekilde bilgilendirilmediğimiz bir çok virüs gibi, bizler bu hastalığa yakalanmış insanlarız. Hpv özellikle kendini siğil olarak gösterdiğinde cinsel temas da anında bulaşabilen bir virüs. Ama dış ortamda kendini uzun süre koruyabildiği için havlu kullanımında dahi bulaşabileceğini söyleyen bir çok dr. var. Tam olarak şudur diye sınırlanı çizemiyorlar bulaşma şeklinin ama yüzde olarak cinsel yolla bulaşması daha yüksek olduğu için bunu yorumu yapıyorlar. Aramızda cinsel deneyimi olmadan bu hastalığa yakalanmış ve ciddi olarak zan altında kalmış arkadaşlarımız var. Tekrar tekrar geçmiş olsun.

Ben pataloji sonucunda incir siğilleri dedikleri türe yakalandım. Psikolojik olarak da etkilendim. Dua ile güç kazandım. Kesinlikle bağışıklık sistemiyle ilgili.

Dr. gittim hemen yaktı. ıyileşmesi bir ayı buldu yanığın ama çok şükür ki her lavobo ihtiyacından sonra baticon kullanımı ve krem kullanımıyla yara olmadan iyileştirdim. Lakin çok kısa bir zaman sonra tekrarladı kendini ve daha ziyadesiyle. Tekrar çıkmaya başladığı ilk anda dr. gittim bu kez yaktırmak istemediğimi aldara kullanmak istediğimi söyledim. Kullandım bir faydasını görmedim. Sanki küçülüyor gibi oluyordu ama bir gün arayla kullanıldığı için ertesi gün yine aynı forma bürünüyordu.

Bir daha yaktırmayacağım dedim... Siğiller çoğaldı hatta idrar çıkışında bile çıktı. Stres altındaydım. Ama Bir kutusunu bitirmiş olduğum Minuleks (mustafa nevzat) tekrar aldım. Yanında da içinde tüm vitaminlerin ve ciseng bitkisinin yer aldığı 35,00 tl ödediğim bir vitamin aldım. Düzenli kullanmaya başladım. sabah Bir tane bağışıklık kuvvetlendirici ve vitamin yuttum. Bir hafta sonra Bağışıklık kuvvetlendirici olan minuleks i sabah ve akşam olmak üzere kullandım. Siğillerim yavaş yavaş kücülmeye başladı. En küçükleri bir hafta geçmeden yok oldu. Büyükler küçülüyor küçüldükçe moralim düzeliyordu. ŞıMDı YOKLAR. Çok mutluyum. Sadece bir kutu vitamin ve dua. Deneyin ne kaybedeceksiniz. Aynı zamanda içi rahat etmeyecek olanlar tedavi de olsun. Zaten dr. öneriyor vitamin ya da bağışıklık sistemini kullandırıcı bir ilaç iyi bak kendine diyor. YABANA ATMAYIN VE DENEYıN BEN KURTULDUM DARISI BAŞINIZA HATTA ıLERı GıDıP BAĞIŞIKLIK SıSTEMıMıN BU VıRÜSÜ YOK ETMESıNı SAĞLAYACAĞIM ALLAH IN ıZNıYLE. HEPıNıZE ACIL ŞıFALAR.

DENEYENLER LÜTFEN ETKıLERıNı YAZSINLAR.

bu arada lütfen ekmeği az yiyin. Pilavdan uzak durmaya çalışın. tedavi süresince tatlı yemeğin o dönem ben böyle yaptım. zincirleme bir birliktelik sağlamış olabilirim ilaçlarla. Sizleri hpv li olduğunuz için seviyorum. Üzücü bir şey bu ama tek olmadığımı bilmek iyi hissettiriyor. Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkürler. Sağlıcakla kalın.

merhabalar vitamin olarak Minuleks adını yazmışınız ama böyle bi ilaç yokta ımuneks adlı bi ilaç var.bahsettiğiniz ilaç bu mu acaba?acaba doktorunuz mu tavsiye etmişti yoksa siz mi alıp kullandınız?devlet karşılıyor mu bu ilacı? sorulaıma cevap verirseniz çok mutlu olurum.iyi günler.

arkadaşlar hepinize selam bende bu siğillerle gecen hafta tanıştım böyle bi virüsün olduğundan haberim bile yokken aniden siğilleri görmem beni şok etti. dün doktora gittim baya çoklar aneztesi yapıp seni uyutup almamız lazım ilaç tedavisi uzun süreç bu kısa yoldan temizleme dedi. ama dikkat ediceksin uzun bi süre yaraların tedavi olana kadar cinsel ilişkiye girmiceksin dedi çok korkuyorum ailemin haberi yok allahtan yalnız ayrı şehirde yaşıyorum. acaba bi doktora daha gitsemmi hemen aldırmasammı :KK43: erkek arkadaşımlada ayrı şehirdeyiz.. acaba yaralar kaç ayda tamamen geçer yaptıran arkadaşlara soruyorum? yalnız olmadığımı bilmek güzel hepinize sevgiler...

arkadaşlar hepinize selam bende bu siğillerle gecen hafta tanıştım böyle bi virüsün olduğundan haberim bile yokken aniden siğilleri görmem beni şok etti. dün doktora gittim baya çoklar aneztesi yapıp seni uyutup almamız lazım ilaç tedavisi uzun süreç bu kısa yoldan temizleme dedi. ama dikkat ediceksin uzun bi süre yaraların tedavi olana kadar cinsel ilişkiye girmiceksin dedi çok korkuyorum ailemin haberi yok allahtan yalnız ayrı şehirde yaşıyorum. acaba bi doktora daha gitsemmi hemen aldırmasammı :KK43: erkek arkadaşımlada ayrı şehirdeyiz.. acaba yaralar kaç ayda tamamen geçer yaptıran arkadaşlara soruyorum? yalnız olmadığımı bilmek güzel hepinize sevgiler...

krem tedavisi gerçekten uzun işlem.bende dondurtmuştum ama yine çıktı.size doktorunuz sanırım lazer yapacak.lazer daha çabuk yok olmasına neden oluyor.burada lazerle yaptırdıktan sonra hiç çıkmayanlar var.maalesef bende hala var krem sürüyorum ama geç bitcek.bence lazerle yaktırın.geçmiş olsun.illaki birgün geçicek bu hastalık korkmayın:)iyi günler.

krem tedavisi gerçekten uzun işlem.bende dondurtmuştum ama yine çıktı.size doktorunuz sanırım lazer yapacak.lazer daha çabuk yok olmasına neden oluyor.burada lazerle yaptırdıktan sonra hiç çıkmayanlar var.maalesef bende hala var krem sürüyorum ama geç bitcek.bence lazerle yaktırın.geçmiş olsun.illaki birgün geçicek bu hastalık korkmayın:)iyi günler.

nasıl alıcağını söylemedi lazer olmayadabilir yakadabilir bilemiyorum p tesi tekrar gidip detayları konuşucam biarkadaşım biliyo onlar beraber gidicez kimseyede söyleyemiyorum.. yakma dondurma bunlardan sonra hemen kalkabiliyomusun acaba ayağa? çok teşekkür ederim ilgin için öpüyorum inşallah seninde en kısa zmanda geçer...

merhaba melıscım,
oncelıkle gecmıs olsun,bnm doktorum yakma ıslemını kullanmıstı,benım sıgıllerım sayıca cok değıldı sanırım o nedenle lokal anestezı yaptı,cok az bır ıgne acısı hıssetmıstm,yakılırkende cok cok az bı acı ve ıslemden sonra kalkıp arkadaslarımla bulusmaya gıdebılmıstm,bedanten krem kullandm yanık ızlerıde hemencık gectı,kısacası kendı yasadıgım deneyımden yola cıkarak korkmamanı tavsıye edıorm cnm..

merhaba melıscım,
oncelıkle gecmıs olsun,bnm doktorum yakma ıslemını kullanmıstı,benım sıgıllerım sayıca cok değıldı sanırım o nedenle lokal anestezı yaptı,cok az bır ıgne acısı hıssetmıstm,yakılırkende cok cok az bı acı ve ıslemden sonra kalkıp arkadaslarımla bulusmaya gıdebılmıstm,bedanten krem kullandm yanık ızlerıde hemencık gectı,kısacası kendı yasadıgım deneyımden yola cıkarak korkmamanı tavsıye edıorm cnm..

çok çok teşekkür ederim moral buldum bu sözlerinden inşallah benimde geçer insan başına gelince anlıyor. sayıca benim çoklarmış ondan sanırım genel anestezi yapıcam dedi doktor. çok düşündüm başka doktorada gitsemmi diye, bide benim özel hastane acaba dedim para içinmi hemen alalım dedi ilaçla geçmezmiydi ? yakıldıktan sonra dikiş atılıyormu yaralar kaç günde iyileşiyor sayısına göre değişirmi?neyse çok soru sordum :) yarın tekrar gidicem doktora öpüyorum..

normal canım ilk başlarda insan öyle bir araştırmaya başlıyor ki doktordan çok şey bilir hale gelmiştim ben,bana da doktorum genel mı lokal mı yapalım diye sormuştu,ama sayıca çok olunca benım bildiğim kadarıyla genel anestezi altında yapılıyor,dikiş falan yok canım ucu ince özel bi aletle dokunuyor yakıyo sanırım,ben işlemden sonra baktığımda nokta kdr izler görmüştüm onlarda normal yakılıyor sonuçta ama kısa sürede geçtiler onlarda şimdi iz yok hiç..
bende aileme söylememiştim,bir arkadaşımla gittim işlemden sonra eve uğrayıp üstümü değiştirip arkadaşlarımla buluşmaya gittim yanı :) senın sayıca çokluğu vb nedenlerle belki biraz daha fazla acın olabılır sonrasında en fazla sende hemen işlemden sonra değilde ertesi gun gezmeye gidersin canım nolucak :)
hiç tatlı canını sıkma,biras uyuyup uyanınca geçip gidicekler,daha sonrasında dezenfekte için her tuvaletten sonra battıcon ve bepanten kullan demişti doktorum bende öyle yaptım.
şimdiden geçmiş olsun tatlım

normal canım ilk başlarda insan öyle bir araştırmaya başlıyor ki doktordan çok şey bilir hale gelmiştim ben,bana da doktorum genel mı lokal mı yapalım diye sormuştu,ama sayıca çok olunca benım bildiğim kadarıyla genel anestezi altında yapılıyor,dikiş falan yok canım ucu ince özel bi aletle dokunuyor yakıyo sanırım,ben işlemden sonra baktığımda nokta kdr izler görmüştüm onlarda normal yakılıyor sonuçta ama kısa sürede geçtiler onlarda şimdi iz yok hiç..
bende aileme söylememiştim,bir arkadaşımla gittim işlemden sonra eve uğrayıp üstümü değiştirip arkadaşlarımla buluşmaya gittim yanı :) senın sayıca çokluğu vb nedenlerle belki biraz daha fazla acın olabılır sonrasında en fazla sende hemen işlemden sonra değilde ertesi gun gezmeye gidersin canım nolucak :)
hiç tatlı canını sıkma,biras uyuyup uyanınca geçip gidicekler,daha sonrasında dezenfekte için her tuvaletten sonra battıcon ve bepanten kullan demişti doktorum bende öyle yaptım.
şimdiden geçmiş olsun tatlım

nasıl rahatladım anlatamam çok çok çooooook teşekkür ediyorummmm :) mucuk..

Selam arkadaşlar, yaklaşık bir hafta önce yaklaşık 10-12 tane olan siğillerimi yaktırdım. Yüklü miktar para karşılığında hem de!! Fakat siğilleri yakan doktor ne bir test yaptı, ne de bir aşı önerdi?Sadece batticon ve bir tane krem verdi. Cinsel ilişkiye girme, şöyle yapma, böyle yapma gibi tavsiyelerde de bulunmadı! Bunlar beni biraz düşündürdü.
Yazılarınızdan takip ettiğim kadarıyla birkaç arkadaşım yakma işleminden sonra dikiş attıklarını yazmış! Bende dikiş falan yok?
Bir hafta geçmesine rağmen kaşıntı ve akıntı var. Ayrıca son 2 gündür de hafif kanamam başladı! KAFAM İYİCE KARIŞTI! Yardımlarınızı bekliyorum kızlar...
fisfisfis

benim siğillerim haziran ayınca çıkmaya başladı.5.ayıma giriyorum ne zaman geçicek bunlar.cinsel ilişkimde hiç yok.dondurttum ve şuanda aldara krem kullanıyorum.hastalığı geçen arkadaşlara soruyorum
ne zaman geçicek bu hastalık?
ne kadar süredir başınızda bu hastalık?
en fazla ne kadar süre daha çıkıcak?moralim bozuluyor artık :KK43:
bir de hiç cinsel ilişkisi olmayanda zamanla bu virüs yok oluyormuş diye yazmıştı burda bir bayan.doğru mu? bunu duyan arkadaşlar lütfen cevap yazsınlar :KK43:

Sevgicim geçmiş olsun. Panik yapma hemen. Bu illetle 1,5-2 sene uğraşan var. Bunu hep söyledik tatlım. Ne zaman geçecek diye düşünme bile. Düzenli beslenme ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak ve en önemlisi de moralli olarak bu hastalığı yenebilirsin. Hemen hemen bütün doktorlar bunda hem fikir canım. Cinsel birlikteliğinde olmuyormuş şuan. Bundan en yakın zamanda kurtulacağına eminim canım.

Moralini bozma lütfen. En çok 1,5-2 sene içinde bu virüsün inaktif olabileceğini söyleyen doktorlar çoğunlukta. Ama burda hem tedavinin hemde sizin büyük katkılarınızın olması gerekiyor. Tedavini oluyorsun sen, sanırım eksiklik moralde ve bağışıklıkta. Ha bunlarda var diyorsan, şuda düşünülebilir. Hangi tipte olduğunu bilmiyorum ama bazı tipler agresif olabiliyormuş yani çok tekrarlayan. Biraz sabır ve inançla bunu yenebilirsin canım. Aşı oldun mu peki sevgi ??? Bu virüsü kapanların aşı olmasına gerek yok diyenlere şiddetle karşıyım. Ha istemezseniz olmayın, ama virüsü kaptık artık aşının faydası olmaz demek çok saçma. Aşının lezyonları engellemede de etki yaptığını bir çok yerde okudum.

Canım sana moral verecekse kendimi söylyeyeyim hemen. ılk olarak şubat ayıydı sanırım doktora gitmem. Mart ayında 25-30 tane siğil donduruldu. Nisanda ise 5-6 tane donduruldu. Mart ayında ilk dondurmadan sonra başladım aldaraya. 3. kutu bitti şuan. Nisanın sonundan beri yani ikinci donduruluştan beri siğillerim yok. Çıkmadı bir daha. Hala aldaraya devam ediyorum ben ama siğillerim olmadıgı için 15 günde bir sürüyorum şuan. Yüksek riskli tip taşıdığımı söylememe gerek yok sanırım. Ama kendime bakıyorum, düzenli yaşıyorum, sigarayı bıraktım. Spor yapıyorum. Yediklerime cidden dikkat ediyorum. Bitki çaylarıyla günlerim geçiyor. Artık hoşlanmaya başladım üstelik bitki çaylarından :)) Aşımıda oldum. Aşı benim için büyük motive kaynağı olmuştu. Aşı olduktan sonra tamam ben iyileştim dedim kendi kendime bir daha bunlar çıkmayacak dedim. Buna cidden inandım. Çok şükür çok iyiyim şuan. Evet tekrarlayabilir dedi doktor. Bunun bende bilincindeyim zaten. Olsun. Hiç bozmuyorum moralimi. Tekrarlarsa giderim yine doktora. Şunu anladım. Benden önemli sağlığımdan önemli hiçbirşey yok hayatta. Ben iyiysem sağlıklıysam kızımda iyi eşimde iyi anamda iyi babamda iyi kardeşlerimde iyi. Ben iyi olmazsam sağlıklı olmazsam kimseye faydam olmaz. Bu hastalık bana iyi yönde bir sürü şey kattı. Her gün yeni bir hayatmış akıllı insan için. Bunu anladım.
Lütfen arkadaşlar, moralinizi bozmayın, geçeceğine inanın. Çünki geçecek... Sevgiyle kalın...

Sevgicim geçmiş olsun. Panik yapma hemen. Bu illetle 1,5-2 sene uğraşan var. Bunu hep söyledik tatlım. Ne zaman geçecek diye düşünme bile. Düzenli beslenme ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak ve en önemlisi de moralli olarak bu hastalığı yenebilirsin. Hemen hemen bütün doktorlar bunda hem fikir canım. Cinsel birlikteliğinde olmuyormuş şuan. Bundan en yakın zamanda kurtulacağına eminim canım.

Moralini bozma lütfen. En çok 1,5-2 sene içinde bu virüsün inaktif olabileceğini söyleyen doktorlar çoğunlukta. Ama burda hem tedavinin hemde sizin büyük katkılarınızın olması gerekiyor. Tedavini oluyorsun sen, sanırım eksiklik moralde ve bağışıklıkta. Ha bunlarda var diyorsan, şuda düşünülebilir. Hangi tipte olduğunu bilmiyorum ama bazı tipler agresif olabiliyormuş yani çok tekrarlayan. Biraz sabır ve inançla bunu yenebilirsin canım. Aşı oldun mu peki sevgi ??? Bu virüsü kapanların aşı olmasına gerek yok diyenlere şiddetle karşıyım. Ha istemezseniz olmayın, ama virüsü kaptık artık aşının faydası olmaz demek çok saçma. Aşının lezyonları engellemede de etki yaptığını bir çok yerde okudum.

Canım sana moral verecekse kendimi söylyeyeyim hemen. İlk olarak şubat ayıydı sanırım doktora gitmem. Mart ayında 25-30 tane siğil donduruldu. Nisanda ise 5-6 tane donduruldu. Mart ayında ilk dondurmadan sonra başladım aldaraya. 3. kutu bitti şuan. Nisanın sonundan beri yani ikinci donduruluştan beri siğillerim yok. Çıkmadı bir daha. Hala aldaraya devam ediyorum ben ama siğillerim olmadıgı için 15 günde bir sürüyorum şuan. Yüksek riskli tip taşıdığımı söylememe gerek yok sanırım. Ama kendime bakıyorum, düzenli yaşıyorum, sigarayı bıraktım. Spor yapıyorum. Yediklerime cidden dikkat ediyorum. Bitki çaylarıyla günlerim geçiyor. Artık hoşlanmaya başladım üstelik bitki çaylarından :)) Aşımıda oldum. Aşı benim için büyük motive kaynağı olmuştu. Aşı olduktan sonra tamam ben iyileştim dedim kendi kendime bir daha bunlar çıkmayacak dedim. Buna cidden inandım. Çok şükür çok iyiyim şuan. Evet tekrarlayabilir dedi doktor. Bunun bende bilincindeyim zaten. Olsun. Hiç bozmuyorum moralimi. Tekrarlarsa giderim yine doktora. Şunu anladım. Benden önemli sağlığımdan önemli hiçbirşey yok hayatta. Ben iyiysem sağlıklıysam kızımda iyi eşimde iyi anamda iyi babamda iyi kardeşlerimde iyi. Ben iyi olmazsam sağlıklı olmazsam kimseye faydam olmaz. Bu hastalık bana iyi yönde bir sürü şey kattı. Her gün yeni bir hayatmış akıllı insan için. Bunu anladım.
Lütfen arkadaşlar, moralinizi bozmayın, geçeceğine inanın. Çünki geçecek... Sevgiyle kalın...

moral verdin çok teşekkürler bende haftaya yaktırıcam.. yanlız merak ettiğim bişi var belki çok özel olucak ama geçmezse yakıldıktan sonra tekrarlarsa , hiç cinsel ilişkiye giremicekmiyiz 1 yıl 2 yıl yada ne kadar sürerse... erkek arkadaşımla nişanlanmayı düşünüyorduk ayrılmayı bile düşünüyorum evlilikte cinsellik olmazsa nasıl yürücek off :KK43:

ama dediğin gibi bende kendime beslenmeme dikkat ediyorum artık sebzemi meyvemi yiyiyorum bide gecen konuşmalarda çörek otunu okumuştum sabah akşam balla onuda yiyiorum.. belkide bu hastalık olmasa kendimize bakmıcaktık herişte bi hayır var napalım bunada şükür beterin beteri var moral çok önemliymiş benim doktorumda öle söyledi..
herkese sevgiler...

Bu arada bende aşı olmak istiyorum yakıldıktan sonramı aşı olmamız lazım?
Onun zmanı varmı acaba ?

arkadaşlar benim yaklaşık 9ay önce falan vajinada siğiller oluştu.doktora gittim tedavisi olmadığını yakarak tedavi edildiğini söyledi.yakıyorum bi ilaç sürüp geçiyo sonra tekrar çıkıyor.allah korusun rahim ağzı kanseri olma riski daha fazlaymış.bana bi tavsiyesi olan varsa lütfen yazsın.teşekkürler...

aa bendede vardı erkek arkadaşımdan gecti sanırım o askerdeyken bir geldi bende kaptım moralini bozmak gibi olmasın ama sevgilin başka biriyle beraberken senle birlikte olduktan sonra sana gecio ama şölede denebilir başkasının birşeyini giymişse yada hamam tarzı yerlerden de o kapıp sana gecio...yani öleee.....ben kadın doğumda çalıştım ordan biliorum...benimkide askerdeyken herkesi donundan tut herşeyi yer değiştinden o da kaptı...yaktırma sakın cokkk canın acıooo ben bunu yaşadım...kenarlarında demi bi sürü siğiller var onun üzerine nasır için bir ilaç vardı adı VERRUTOL...bunu kullan derim olduğu yere sürüceksin ama tam siğilin üzerine ve cok yanıcak 2-3 dk sonra gecio ama ve onlar pürtük pürtük olucak ve kendiliğinden düşecek bunu her akşam uygulayacaksın ve o kuruduktan sonra bepanten krem sür daha iyi olur....cok gecmiş olsun 10 gün sonra hiç bişey kalmaz...ama aynı işlemi eşinde yapması gerek...kötükedihüso

arkadaşlar merhaba,

uzun süredir yazmıyorum ama takip ediyorum ben bu illetten kurtuldum sorusu olan arkadaşlar varsa yardımcı olmaya çalışırım 5 çıkmıyo umarım sonsuza dek çıkmaz inş hepiniz kurtulursunuz tez zamanda :)

moral verdin çok teşekkürler bende haftaya yaktırıcam.. yanlız merak ettiğim bişi var belki çok özel olucak ama geçmezse yakıldıktan sonra tekrarlarsa , hiç cinsel ilişkiye giremicekmiyiz 1 yıl 2 yıl yada ne kadar sürerse... erkek arkadaşımla nişanlanmayı düşünüyorduk ayrılmayı bile düşünüyorum evlilikte cinsellik olmazsa nasıl yürücek off :KK43:

ama dediğin gibi bende kendime beslenmeme dikkat ediyorum artık sebzemi meyvemi yiyiyorum bide gecen konuşmalarda çörek otunu okumuştum sabah akşam balla onuda yiyiorum.. belkide bu hastalık olmasa kendimize bakmıcaktık herişte bi hayır var napalım bunada şükür beterin beteri var moral çok önemliymiş benim doktorumda öle söyledi..
herkese sevgiler...

Canım, bende siğil varken eşimle cinsel hayatımız elbette oldu. Çünki bunun ne oldugunu bilmiyorduk. Ha öğrendik ne oldu değişen hiçbirşey olmadı :)) Korunalım mı dedim. Bir doktor gerek yok dedi. Eşinde siğil yokmuş dedi. Diğer doktor eşine geçer korunun dedi. Biz korunmadık canım. Normal hayatımız devam etti. Eşimde hiç siğil çıkmadı. Ben bunu, eşimin bağışıklığının kuvvetli olmasına bağlıyorum. Spor yapan ve kendine çok iyi bakan biri. Belkide vücut direnci baskılıyor virüsü bilemiyorum yani. Ama çoğu doktora göre en azından siğiller nüks etmeyene kadar cinsel perhiz yaparsanız daha çabuk kurtulursunuz yönünde bilgi veriyorlar. Durum bu tatlım. Korkmayın. Mutluluğunuzu ertelemeyin bence. Sende aşıyı ol. Doktorla konuşun sevgilininde aşılama yapılması gerekiyorsa yaptırın. Ne diyecek bakalım. Sevgiyle kalın...

Son düzenleme:
Ne güzel umarım bir daha hiç çıkmaz arkadaşlar. Bende de yaklaşık 5 aydır hiçbirşey yok çok şükür. Aman arkadaşlar, siğil felan çıkmıyor diye sakın kontrollerinizi ihmal etmeyin. Özellikle smear testini yaptırmayı unutmayın.

Meliscim aşının zamanı yok güzelim. Yaktıracaksan yada dondurtacaksan yaptır işlemi ve aşını ol canım. 3 doz zaten biliyorsun. En önemlisi geçeceğine inan lütfen. Geçmiş olsun tatlım....

X