Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Herkese merhaba, ben de 2016 yılından beri bu rahatsızlıkla uğraşıyorum. Ankara'da özel bir hastanede çalışan ve jinekolojik onkolojinin duayenlerinden kabul edilen bir doktora gidiyordum. Kendisine toplamda 2 ya da 3 sefer gittim. Ondan sonra bütçem elvermediğinden farklı doktorları da denedim. Bende siğil olmasına rağmen ne özel hastanedeki doktor ne de diğerleri şu zamana kadar hpv dna testi istememişti. Bugün özel hastanedeki jinekolog onkolog benden hpv testi de aldı. Sormama rağmen tatmin edici bir cevap alamadım önceden almıyordu şimdi niye aldı diye. Umarım kötü bir şey görmemiştir. Hpv nin pozitif olması durumunda doktorlar nasıl bir yol izliyor? Herkese acil şifalar diliyorum.

Öncelikle herkese çok geçmiş olsun.

Annem meme ca geçmişli kontrol hastası.Menapoz snrası kanamalı polipi vardı ve ameliyatla alındı.Patoloji sonucu çıkmış galiba,anlayan varsa die sormak istedim. Kimse doktor değil biliyorum aama sormak zorundayım kusura bakmayın.
20200902_201817.jpg

Annem meme ca geçmişli kontrol hastası.Menapoz snrası kanamalı polipi vardı ve ameliyatla alındı.Patoloji sonucu çıkmış galiba,anlayan varsa die sormak istedim. Kimse doktor değil biliyorum aama sormak zorundayım kusura bakmayın. Eki Görüntüle 2684347
Sonuç temiz polip önemli bir durum yok

Annem meme ca geçmişli kontrol hastası.Menapoz snrası kanamalı polipi vardı ve ameliyatla alındı.Patoloji sonucu çıkmış galiba,anlayan varsa die sormak istedim. Kimse doktor değil biliyorum aama sormak zorundayım kusura bakmayın. Eki Görüntüle 2684347
Rapor burada bitiyormu ayrıca sanki devamı var gibi

Herkese merhaba, ben de 2016 yılından beri bu rahatsızlıkla uğraşıyorum. Ankara'da özel bir hastanede çalışan ve jinekolojik onkolojinin duayenlerinden kabul edilen bir doktora gidiyordum. Kendisine toplamda 2 ya da 3 sefer gittim. Ondan sonra bütçem elvermediğinden farklı doktorları da denedim. Bende siğil olmasına rağmen ne özel hastanedeki doktor ne de diğerleri şu zamana kadar hpv dna testi istememişti. Bugün özel hastanedeki jinekolog onkolog benden hpv testi de aldı. Sormama rağmen tatmin edici bir cevap alamadım önceden almıyordu şimdi niye aldı diye. Umarım kötü bir şey görmemiştir. Hpv nin pozitif olması durumunda doktorlar nasıl bir yol izliyor? Herkese acil şifalar diliyorum.
Haccettepeye git canım orası çok iyi

Canım benim de çok vardı 10 15 tane belki. Doktor bana dedi ki istersen yakma dondurma yapalım maks 2 seans sürer.istersen de verrutol solüsyon ile 1 2 aya bitirelim. Verrutolu tavsiye ederim dedi. Tavsiyesine uydum. Haftada 2 kere, sonra 1 kere sonra 10 günde bir gibi aralıklarla doktora gittim. Solüsyonu yanımda götürüyordum. Kendisi bana sürüyordu yani genitaldeki siğillere. O gün duş almıyordum etkisi geçmesin diye bu şekilde 1 1,5 ayda bitti siğiller. Dedi ki 1 yıl boyunca tekrar etmezse bir daha tekrar etme ihtimali çok düşüyor. Tedavi bitti, seyreden 1 yıl boyunca tekrar çıkmadı. Şuan 2 yıl oldu tedavinin üstünden. Tek bir tane bile çıkmadı bende. Bu şekilde bir tedavi protokolü uygulatabilirsin. Benimle aynı zamanda başka hastalara da uyguluyordu bunu. Onlar da memnun kalmışlardı. Geçmiş olsun
Merhaba hangi şehirdesiniz ve doktorunuzuz kimdi acaba? Bana hiç böyle bir tedavi onerilmedi

Merhaba🍎
Aşağdaki link doktora tezime ait bir ankettir.
Pandemi sürecinde yüzyüze data toplamak imkansız olduğu için data tolamakta çok zorlanıyorum.
Birkaç dakika zamanınızı ayırıp doldurur musunuz lütfen?
Teşekkürler😍🥰
...

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuan gittiğim doktor da başkent'te ve çok iyi. Riskli tip varsa ve smear testi normalse herhangi bir şey yapılıyor mu? Çünkü ilk defa hpv sürüntüsü alındı benden

Rapor burada bitiyormu ayrıca sanki devamı var gibi
Yok,raporun devamı yok.Bir tuhaf yazmışlar biliyorum ama bu kadar..Ben sadeece isim ve doğrulama kodu kısmını kestim resimde.

Polip ameliyatı ve kürtaj yapılcak demişlerdi zaten.Demek ki farklı bişi cıkmamıs demek değil mi şükür.Sadeece tanı 1'de "endoservikal epitel fragmanları " yazıo yaaa.Bir tek orası farklı geldi bana,bilginiz var mıdır acaba

Eşimle birlikte internette gezinirken ... diye bir kremin reklamına denk geldik. Teredüütle yaklaştık başta ama son 4 yıldır o kadar fazla şey yaşadık ki denemediğimiz şey kalmadı, yaktırdık dondurduk koca karı ilacımı dersin hacı hoca mı dersin çok yorucu bir süreydi. 3 4 haftalık kullanımdan sonra neredeyse hiç bir şey kalmadı son 3 aydır her hangi bir sorun yaşamıyoruz siğil miğil kalmadı ama söylediklerine göre aslında 6 ay 1 yıl aralığında vücut bu virüsü atıyormuş, bu sürede de bağışıklığı güçlendirmek ve dikkat edilmesi gereken şeyleri anlattılar. Hiç yoktan telefonla arayıp konuşmanı tavsiye ederim. ilk başta bizde güvenmemiştik. arayıp konuştuğumuzda fark ettik.

Sağolsunlar her saniye ilgilendirler desem yeridir kullanım sırasında bir sorun ya da merak ettiğimiz bir şey olduğunda arıyorduk mesaj atıyorduk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlar daha önce molloscum gecireniniz oldu mu? Nasıl Bir tedavi ile geçti? Hangi krem veya ilaçları kullandınız?

Canım smearde ascus çıkınca hpv sürüntüsü alıyorlar. Hpv de pozitif ise tip için ayrı bir hpv dna testi yapılıyor. 16,18 riskli.. Siğil yapanlar ise kansere yol açmıyor ve zararsız. Hangi tip olduğu tespit edilince, kolposkopi yapılıyor. Kolposkopi ise rahim ağzının mercekle incelenip şüpheli bölgelerden minik parçalar alınması. Kısa sürüyor, acısız. 10 dk maksimum. Sonra sonucunca cin 1, cin2, cin 3 gibi sonuçlar çıkıyor. Bütün aşamalardan geçtim. Ben de kolposkopi sonucu temiz çıktı. Eğer cin 3 olsaydı leep işlemi yapılıyor, lazerle o bölgeyi yakıyorlar, kanser öncülü hücreleri öldürüyorlar. Cin1, cin 2 de genelde rutin kontrollere devam ediliyor. İlerleme gerileme durumları takip ediliyor. Süreç bu şekilde işleniyor. Siğiller var ise uygun yöntemlerle yok ediliyor. Geçmiş olsun canım... Allah herkesi kurtarsın bu illetten.. 2,3 seneye vücut atıyor bu hastalığı deniyor. Ben de 3 yıldır pozitif, kimisinde 1 yılda yok oluyor. Kimisi ömür boyu taşıyor. Ama kontrol altında olduğu, takibi yapıldığı sürece kanser engelleniyor...

Gardasil iki doz oldum. Ben cin1 için leep yaptiriyim diyorum. Bu forumda önceleri yaptıran kızlar olmuş. Bir arkadaş bahsetti. Leep yaptırıp negatif bile olan varmış. Sanırım virüs yükü azaldığı için bağışıklık kolay atlatıyor. Bu konuyla ilgili leep deneyimi olan varsa yazabilir mi tecrübelerini :)
Gardasil bi doz oldum 1 ay önce 1 haftadır regl gecikti ilk defa böyle bi şey yasadınız mı

Şuan gittiğim doktor da başkent'te ve çok iyi. Riskli tip varsa ve smear testi normalse herhangi bir şey yapılıyor mu? Çünkü ilk defa hpv sürüntüsü alındı benden
Smear temiz olduğu sürece herhangi bir işlem yapılmıyor, belki de hpv negatif / pozitif durumuna bakmak için test yapılmasını istemiştir , smear temiz hpv yüksek risk olsa da sadece takip..
Birde tam anlamadım ilk defa hiç suruntusu aldı derken normal smear suruntusu aldı ve hpv için ekstra test yapılmasını istedi değil mo başka işlem yok?

Aynen öyle. Normalde siğilim olduğunu bildiği halde önceki iki gidişimde hpv testi yapmamıştı. İçeride siğil var mı dedim yok dedi, fakat ben de endişelendim kötü bi şey var da mı yapıyor acaba diye.

Yüksek riskli tip varsa kolposkopi yapabilir yapmasıda herzaman iyidir çünkü smear temiz çıkabiliyor çünkü sadece dökülen hücreler alındığı için benim smear sonucu iki kez temiz çıktığı halde kolposkopi biyopsi cin 3 geldi

Yok,raporun devamı yok.Bir tuhaf yazmışlar biliyorum ama bu kadar..Ben sadeece isim ve doğrulama kodu kısmını kestim resimde.

Polip ameliyatı ve kürtaj yapılcak demişlerdi zaten.Demek ki farklı bişi cıkmamıs demek değil mi şükür.Sadeece tanı 1'de "endoservikal epitel fragmanları " yazıo yaaa.Bir tek orası farklı geldi bana,bilginiz var mıdır acaba
Kesitin adı o farklı bir şey değil polip çıkmış sadece

X