Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Cin 1 yenersen bazen hpv kaliyor bazende bağisikliga bagli işte bağişiklik iyiyse oda bitiyor tabiki ama gardasil iğne en etkili cozum bence
Gardasil iki doz oldum. Ben cin1 için leep yaptiriyim diyorum. Bu forumda önceleri yaptıran kızlar olmuş. Bir arkadaş bahsetti. Leep yaptırıp negatif bile olan varmış. Sanırım virüs yükü azaldığı için bağışıklık kolay atlatıyor. Bu konuyla ilgili leep deneyimi olan varsa yazabilir mi tecrübelerini :)

Gardasil iki doz oldum. Ben cin1 için leep yaptiriyim diyorum. Bu forumda önceleri yaptıran kızlar olmuş. Bir arkadaş bahsetti. Leep yaptırıp negatif bile olan varmış. Sanırım virüs yükü azaldığı için bağışıklık kolay atlatıyor. Bu konuyla ilgili leep deneyimi olan varsa yazabilir mi tecrübelerini :)
Ben leep oldum cin 3 ile ve 9 ayda hpv 16 negatif oldum

arkadaşlar benim yaklaşık 9ay önce falan vajinada siğiller oluştu.doktora gittim tedavisi olmadığını yakarak tedavi edildiğini söyledi.yakıyorum bi ilaç sürüp geçiyo sonra tekrar çıkıyor.allah korusun rahim ağzı kanseri olma riski daha fazlaymış.bana bi tavsiyesi olan varsa lütfen yazsın.teşekkürler...
Evet bendede oyle bir sorun var. Ilk hamileligimde vajinamda olusmustu. Bende yandirdim. Doktorum dogru soylemis popilloma virusunun tedavisi yoktur. Karsi cinsten surtunme, iliski sirasinda geciyo insana ve kanda omrumuzun sonuna kadar kaliyo. Ikinci gebeligimden sonra gogusumde meme yanlarinda olusmaya basladi eczaneden aldigim ilacla yakdim. Vucudun direnci asagi dusunce yeniden olusuyor. Yedigine icdigine dikkat etmelisinki zayiflamayasin yoksa yeniden cikiyo.

Evet bendede oyle bir sorun var. Ilk hamileligimde vajinamda olusmustu. Bende yandirdim. Doktorum dogru soylemis popilloma virusunun tedavisi yoktur. Karsi cinsten surtunme, iliski sirasinda geciyo insana ve kanda omrumuzun sonuna kadar kaliyo. Ikinci gebeligimden sonra gogusumde meme yanlarinda olusmaya basladi eczaneden aldigim ilacla yakdim. Vucudun direnci asagi dusunce yeniden olusuyor. Yedigine icdigine dikkat etmelisinki zayiflamayasin yoksa yeniden cikiyo.
Geçmediği doğru değil. Hele ki genital alan dışında başka bir bölgede olduğunu ilk defa duyuyorum. Heralde jinekologlara söyleseniz onlar da ilk defa duyar. Sağlıklı çalışan bir bağışıklık sistemi ile bir iki sene içinde (yeniden enfekte olmamak, yani cinselliği kesmek şartı ile) bu virüsü yenersiniz. Burda da çok fazla örneği var. Okursanız göreceksiniz negatif olan arkadaşları. Nasıl geçmez? Siz sürekli size bulaştıran kişi ile veya virüsü taşıyan başka biri ile ilişkiye girmeye devam ederseniz, bağışıklık sisteminiz zayıfsa geçmez. Bunun dışında genital bölgeyi etkileyen tipler ağız dışında başka hiçbir organı etkileyemez. Genital yol ile bulaşanlar ancak mukozalara tutunabilir. Burda hepimiz destek ve bilgi arıyoruz. Yanlış bilgi vererek paniğe yol açmayalım.

Ayrıca kana da geçmez bu virüs 😡

Geçmediği doğru değil. Hele ki genital alan dışında başka bir bölgede olduğunu ilk defa duyuyorum. Heralde jinekologlara söyleseniz onlar da ilk defa duyar. Sağlıklı çalışan bir bağışıklık sistemi ile bir iki sene içinde (yeniden enfekte olmamak, yani cinselliği kesmek şartı ile) bu virüsü yenersiniz. Burda da çok fazla örneği var. Okursanız göreceksiniz negatif olan arkadaşları. Nasıl geçmez? Siz sürekli size bulaştıran kişi ile veya virüsü taşıyan başka biri ile ilişkiye girmeye devam ederseniz, bağışıklık sisteminiz zayıfsa geçmez. Bunun dışında genital bölgeyi etkileyen tipler ağız dışında başka hiçbir organı etkileyemez. Genital yol ile bulaşanlar ancak mukozalara tutunabilir. Burda hepimiz destek ve bilgi arıyoruz. Yanlış bilgi vererek paniğe yol açmayalım.
Hayir canim yalnis soylemiyorum nette de arastira bilirsiniz insan popilloma virusu kana kecmisse hic bir sekilde tedavisi yoktur. Ayrica bedenin yumusak olan et kisimlarinda boyun, vajina, koltuk alti ve saire gibi yerlerde de olusabilir ben evliyim ve evet bana esimden gecti kac yildir bununla ugrasiyoruz ama sonuc negativ gecmiyor

Hayir canim yalnis soylemiyorum nette de arastira bilirsiniz insan popilloma virusu kana kecmisse hic bir sekilde tedavisi yoktur. Ayrica bedenin yumusak olan et kisimlarinda boyun, vajina, koltuk alti ve saire gibi yerlerde de olusabilir ben evliyim ve evet bana esimden gecti kac yildir bununla ugrasiyoruz ama sonuc negativ gecmiyor
Benim doktorum söyledi bu dalda uzman bir doktor kanda bulunmuyor canım intte gördüklerine inanma seni kanser eder öldürür bile

Hpv yi hsv ile karştırmayasınız ?

Arkadaslar propolis kullanın. Ben bee nin damla propolisini yarim Cay bardagisuya damlatip aksamlari iciyorum gunde bir defa ve kulak cubunun ucunada damlatip sigil olan boyleye suruyorum. 1 ay icinde geciriyor uzun surede cikkiyor 2 sene once yapmistim bu yontemi ve asilarida olmustum hpv nin ama vucuttan arilimi malesef gerceklesmiyor deri altinda gizleniyor. Ve bagisikligin dustu andada tekrarlayip cikabiliyor sigil seklinde. Surekli sigil yaktirma isi gercekten hem maddi hemde manevi olarak.insani zorluyor psikolojisini etkileyen yikan bir hastalik bu. Sadece propolis onerebilirim.size belki kullanirsiniz o sigilerin gecip dokunun dumduz oldugu hissati bile insani rahatlatiyor psikolojik olarak.

Ayrıca evet en sık bulaş türü cinsellik ama cinsellik dışında da bulaştığı dünya sağlık örgütü tarafından onaylanmış yani.. Sadece cinsellikle diyerek insanlar da yanlş yönlendirilmesin lütfen..

Hahaha, kızlar. Atılmıyor diyenler; Bunun onkojenik türleri var hadi geçtik siğili. Şimdi sizin mantığa göre dünyadaki kadınların %80inin rahim ağzı kanserinden ölmesi gerekirdi. Toplumda hpv pozitifliği o oranlarda zira. Dünyayı boşverin sırf bu forumda bile negatif olan bir sürü arkadaş var. Atılmadığı bilgisi çok eski 90lı yıllara ait.
Kandan tipleme yapmaya çalışan arkadaşa gelince bence de sen herpesle karıştırıyorsun. Hpv human papilloma virüs açılımı. Uçuk virüsü değil yani. Kanda çıkmaz DNA VİRÜSÜDÜR VE DNA TARAMASI YAPILAN TESTLERDE ÇIKAR.
Bilgisi olmayan yanlış yönlendirme yapmasın.

X