Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

10 senedir dediği bayanın şöyle evlenmiş siğil çıkmış ama tip tayini yaotırmamış sadece hpv olduğunu öyle biliyor Ocak ayında ilk kez hpv baktırmış ve 52 pozitif gelmiş bu 10 yıldır 52 taşıdığını göstermez 52 geçen senede kapmış olabilir yani 10 senedir 52 tipini taşıyor gibi düşünmeyin
AMA ben tek esliyim o nasil oluyor

AMA ben tek esliyim o nasil oluyor
Benim söylemek istediğim siz 10 yıldır tip 52 taşıdığınızı bilmiyorsunuz sadece hpv olduğunuzu biliyorsunuz yani bilemem uykuda kalıp sonrada çıkıyor veya başka bulaş yolları var diyende var ama benim doktorum bu konuda net cinsellik %99 dediği için ben ona inanmayı tercih ediyorum

Tip değiştirme diye bir şey yok nasıl böyle net şekilde fikir beyan ediyorsunuz hayret ediyorum. Birden fazla tip taşıyor olabilirsiniz fakat bunların ortaya çıkması aynı dönemde olmayabilir. Yani hem 16 hem 18 ve başka tipler de mevcut diyelim ama tipleme yaptirdiginiz vakit sadece birisi pozitif çıkabilir. Diğer tipler kuluçkada olup sonradan varlık gösterebilir. Bu süre içerisinde korunmadan ilişki yaşayıp bağışıklığa dikkat etmediyseniz zaten negatif olmayı beklemeyin. Ve sadece sizin tek eşli olmanız yetmiyor ilişki yaşadığınız kişinin de tek eşli olması lazım ki sonradan başka tip kapmayin.

Veya şöyle olabilir gerçekten 10 yıldır 52 vardır hiç dikkat etmediyseniz geçmemiş olabilir öyle bir ihtimal konusunu bilmiyorum doktorunuzdan daha net bilgi alabilirsiniz
Doktoruma sormustum, bazi kisiler hpv yi yenip vücuttan atabiliyorlar, bazisida 80 yasina kadar bunu vücudunda tasiyabiliyor demisti. Yani arkadas gercekten 10 yildir pozitif olabilir.

Doktoruma sormustum, bazi kisiler hpv yi yenip vücuttan atabiliyorlar, bazisida 80 yasina kadar bunu vücudunda tasiyabiliyor demisti. Yani arkadas gercekten 10 yildir pozitif olabilir.
Evet bi cok doktor konusmalrini izlemistim doktorlarin dedigi su insanlarin cogu bu virusu atiyor cok nadirde olsa vucuttan atamayanlar varmis doktorlar icinde onemli olan bu hastalarmis.risk olusturabiliyormus

Evet bi cok doktor konusmalrini izlemistim doktorlarin dedigi su insanlarin cogu bu virusu atiyor cok nadirde olsa vucuttan atamayanlar varmis doktorlar icinde onemli olan bu hastalarmis.risk olusturabiliyormus
Evet, maalesef atamayabilenler varmış, ve bende sanirim onlardanim 😞

Bu sure zar
Malesef bende oyleyim.bu sure zarfinda 4 sezeryanim oldu haliyle bagisikligim dustu normaldede basilisk dusun biriyim😥
Allah şifa versin inşAllah atlatırsın 🤲🏻
Ben bana ne zaman bulaştığını bilmiyorum bile, 3-5 belkide 15 yıl oldu...
bağışıklığımda hep düşüktü, hala dahada öyle...

Buna emin olmak çokta mümkün değil neyazıkki sonuçta tedavi ortak ayrıca bağışıklık ve korunma yöntemlerine dikkat etmek şart hpv varken

Buna emin olmak çokta mümkün değil neyazıkki sonuçta tedavi ortak ayrıca bağışıklık ve korunma yöntemlerine dikkat etmek şart hpv varken
tabii bunu vücudun yenememesinde çeşitli faktörler olabilir ama sonuçta atamayan insanlar varmış. Yurtdışında yaşıyorum, burada hpv virüsünün çok yaygın olduğunu doktorlarından bundan dolayı tecrübeli olduklarını düşünüyorum.

tabii bunu vücudun yenememesinde çeşitli faktörler olabilir ama sonuçta atamayan insanlar varmış. Yurtdışında yaşıyorum, burada hpv virüsünün çok yaygın olduğunu doktorlarından bundan dolayı tecrübeli olduklarını düşünüyorum.
Doktorların hangi konuda tecrübeli olduğunu düşünüyorsunuz anlamadım. Vücuttan 10 yılda atılıp atılmadığı konusunda birşey demedim zaten söylediğim 10 yıldır aynı tipi taşıdığından emin olması mümkün değil çünkü testi Ocak ayında yaptırmış bunu söylememde ki amaçta burada herkes negatif olmayı bekliyor be 10 yıldır gitmemiş diye üzülmesin kimse ve yazan kişide üzülmesin belkide 10 yıldır yok.

Bu konuda hem fikiriz, bende konu sahibi veya başkaları üzülsün diye yazmadımki, bunlar doğrular...
Burayı gerçekten Yıllarca negatif olmamış kişilerde okuyabilir...
kimse üzülmesin (bende dahil) diye bunu vücut atıyor, bir gün negatif olunacak diyemeyizki. Atanda var atamayanda, atamayan kişilerdeki virus hasara sebebiyet verecek diye kesin birşey yok yani. vücütta bu 10, 20, 30 yılda kalabilir, hiç ilerlemeden Başka bir hastalık oluşmadan ... Hatta yazmış olduğum yazıdada 80 yaşına kadar diye misal var, “o yaşa kadar kadına hiç bir şey olmamış”...

Bağısıkliğa dikkat edip stresten uzak durup aşı olunup cinsel iliskiye ara verilip (negatif olana kadar) bu virüs en fazla 3 yılda atılır.Geçmiş sayfalara bakın herkes bırakıp gitmiş buraları.Hala buralarda olmadıklarına göre. Kuluçkada yatan bir tip olmazsa yada ayrica başka tip kapmazsak birgün bitecek inşallah..

Bağısıkliğa dikkat edip stresten uzak durup aşı olunup cinsel iliskiye ara verilip (negatif olana kadar) bu virüs en fazla 3 yılda atılır.Geçmiş sayfalara bakın herkes bırakıp gitmiş buraları.Hala buralarda olmadıklarına göre. Kuluçkada yatan bir tip olmazsa yada ayrica başka tip kapmazsak birgün bitecek inşallah..
Doktorların hangi konuda tecrübeli olduğunu düşünüyorsunuz anlamadım. Vücuttan 10 yılda atılıp atılmadığı konusunda birşey demedim zaten söylediğim 10 yıldır aynı tipi taşıdığından emin olması mümkün değil çünkü testi Ocak ayında yaptırmış bunu söylememde ki amaçta burada herkes negatif olmayı bekliyor be 10 yıldır gitmemiş diye üzülmesin kimse ve yazan kişide üzülmesin belkide 10 yıldır yok.
Benim olayim soyle 10 sene once evliligimin ilk aylarinda sigillerim oldu gitik ozel bi hastanede yaktirdik.benim bu konuda hicbir bilgim yoktu kansere kadar goturdugunu falan bilmiyordum doktor denikecek kisi bana hic bilgi vermedi test yapmadi oylece kapandi giti bu konu taki gecen ocak ayinda tessdufen yaptigim hpv testimde hpv pozitif ascus 56 oldugumu ogrendim. AMA simirlerim temiz cikiyordu. Kolposkopi biyopsi yapildi tabi bu arada hpv hakinda yeterince bilgi edindim okadar cok agladim korktumki bu 10 senelik surede Allah korusun kesin kanser oldugumu dusundum kendimi en kotusune hazirladim.cok sukurki biyopsi sonucum taktir kronik servist cikti halk dilinde Rahim agzi yarasi diye biliniyor.gecen gun verdigim smir sonucum temiz cikti ama doktor yine kolposkopi istedi.cunku ara kanamalarim var bu Rahim agzi yarasi ara kanama yapiyormus.yinede ayrintili bakmakda yarar var.bu surede 4 sezeryanim oldu basilisk dustu tabi ve vucudumda Boyle bi virus oldugunu bile bilmiyordum okadar da korkmamak lazim 10 sene boyunca tasimisim haberim olmadan hemde yuksek tip.inslalah hepimiz negatif oluruz.bir gun

X