Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Evet bendede oyle bir sorun var. Ilk hamileligimde vajinamda olusmustu. Bende yandirdim. Doktorum dogru soylemis popilloma virusunun tedavisi yoktur. Karsi cinsten surtunme, iliski sirasinda geciyo insana ve kanda omrumuzun sonuna kadar kaliyo. Ikinci gebeligimden sonra gogusumde meme yanlarinda olusmaya basladi eczaneden aldigim ilacla yakdim. Vucudun direnci asagi dusunce yeniden olusuyor. Yedigine icdigine dikkat etmelisinki zayiflamayasin yoksa yeniden cikiyo.
Hpv kana geçmez yanlış bilgilendirme yapmayınız. Vücuttan atılan bir virüs

Canim kanda bulunmasaydi popilloma viusunun hansi tipden oldugunu anlamak icin kandan test
Yapilmazdi
Insallah bu yazdiklarinızi hpv hakkında hiçbir ön bilgisi olmayan hpv olduğunu yeni öğrenmiş biri okumaz😡.Bu kadar bayanız burda.Rica ederim Varsa birisi çıksın desin benim Hpv tipim kan tahlilinde belli oldu diye🤭

Merhaba arkadaşlar, 2 aylik gebeyimve kuyruk sokumumda apse oluşmuş, tedavi olsam bebeğime zarar verir mi 😞 aşırı ağrılarım var

Evet bendede oyle bir sorun var. Ilk hamileligimde vajinamda olusmustu. Bende yandirdim. Doktorum dogru soylemis popilloma virusunun tedavisi yoktur. Karsi cinsten surtunme, iliski sirasinda geciyo insana ve kanda omrumuzun sonuna kadar kaliyo. Ikinci gebeligimden sonra gogusumde meme yanlarinda olusmaya basladi eczaneden aldigim ilacla yakdim. Vucudun direnci asagi dusunce yeniden olusuyor. Yedigine icdigine dikkat etmelisinki zayiflamayasin yoksa yeniden cikiyo.

Bence de hsv ile karıştırıyor olabilir misin , bahsettiklerin bu virüsün tanımına benziyo, yok hpv diyorsan acilen doktorunu degistirmelisin..
**geçenlerde doktor sitesinde oral hpv ile ilgili kbb doktorlarınin sorulan sorulara verdikleri cevapları okurken , bir kaç prof un bile "hpv varlığı için kan testine bakılması gerekir " cevaplarini gorunce şok olmuştum, oha nasıl olur diye :)
bu konuda doktor seçimi gerçekten titizlikle yapılmalı ve hpv yani siğil varlığı mevcutsa Sende doktorunu değiştirmelisin

Arkadaslar propolis kullanın. Ben bee nin damla propolisini yarim Cay bardagisuya damlatip aksamlari iciyorum gunde bir defa ve kulak cubunun ucunada damlatip sigil olan boyleye suruyorum. 1 ay icinde geciriyor uzun surede cikkiyor 2 sene once yapmistim bu yontemi ve asilarida olmustum hpv nin ama vucuttan arilimi malesef gerceklesmiyor deri altinda gizleniyor. Ve bagisikligin dustu andada tekrarlayip cikabiliyor sigil seklinde. Surekli sigil yaktirma isi gercekten hem maddi hemde manevi olarak.insani zorluyor psikolojisini etkileyen yikan bir hastalik bu. Sadece propolis onerebilirim.size belki kullanirsiniz o sigilerin gecip dokunun dumduz oldugu hissati bile insani rahatlatiyor psikolojik olarak.
Gizli kalabilir de atılabilir de tamamen.

Arkadaşlar merhaba bende daha once hpv 16 vardi 10 ay once negatif oldu. kontol amacli smear verdim bu sabah ama benim bildigim iliskiden 3 gun gecmesi lazim bir gun gectigink soyledim doktora sorun olmaz dedi smear aldi 20 gun sonra sonuc cikicak birdr ultarasonla vajinal muayene yapti kucuk bir miyom var yok arasi gibi bisey dedi bende zarari varmi dedim herhangi bir zarari yok yok olarak say dedi rahim temiz dedi ya miyom nedir kafam karisti bilgisi olan varmi cocuga engelmi bir sorun olustururmu bilen varmi

Arkadaşlar nolur bana yardımcı olun.siğiller heryerime yayıldı gittiğim doktor genel anestezi ile yakıcağını söyledi korkudan gidemedim ama şimdi daha çok arttı. Bursada lazerle yakan kadın doktor öneriniz varmıdır?

Bana lip yapmadilar cin 1 hucre bozulmasi diyor
Cin1 bende de gecen yil cikti hpv16 vardi smear negatif oldu daha sonra. Ama bana da takip dediler..Cin1 de leep e gerek yok canim. Genel de ozel hastanelerde doktorlar da yapmıyor ama bazilari para almak icin yapıyorlarmış. Benim hic akintim vs sorunum yok. Tam yilim dolsun kontrole giderim. Icimden bir his atlattigimi söylüyor bakalim. Bagisiklik kuvvetlendirici seyler ic.

Arkadaşlar hpv nin 200 e yakın türü var. Bunların 40 kadarı genital bölgede siğil yapiyo. Koltuk altında, elde, yüzde de siğili olanlar diğer 160 türden birine sahip olanlardir. Her tip her bölgede siğil yapmıyor. Ayrıca kanda belli olsaydı kolumuzdan kan alıp hpv tipleme testi yaparlardı. Vajinamizi acmazdik doktora dimi? Yani yarım yamalak bilgilerle bisiler yazıp insanları korkutmayin nolur. Bir de asla geçmez diyenler var. Öyle olsaydı her hpv kapan bir gün kanser olur ölürdü. Benim ilk testimde 16,18,51 çıkmıştı. 8 ay sonra tekrar yapıldı. Sadece 18 çıktı. Demekki vücuttan atabiliyoruz. Sürekli pozitif çıkan hala cinselliği devam edenlerdir. Az mantıklı düşünün hem siz de hem eşinizde hpv varken sekse devam ederseniz, hpv virüs yükünü birbirinize habire bulaştırıp durursunuz. Hiçbir zaman negatif olamazsınız tabi.

Merhabalar bir sorum olacak tam 1 ay önce koter yaptırdım ama koter olan yerlerdeki şişkinlik geçmedi hiç, bu şişkinlik ne zaman tam olarak geçiyor? Daha önce yaptıranlar aydınlatabilirler mi beni?

Merhabalar bir sorum olacak tam 1 ay önce koter yaptırdım ama koter olan yerlerdeki şişkinlik geçmedi hiç, bu şişkinlik ne zaman tam olarak geçiyor? Daha önce yaptıranlar aydınlatabilirler mi beni?
antibiyotik içerikli krem vs kullandın mı? 15 gün sonunda şişkinlik inmişti benim, ama yanmadan kaynaklı siyahlıklar & acısı cok uzun süre geçmedi (4-5 ay) :KK43:

Marttan beri olan siğillerim aldarayla geçmişti ama roaccutane kullanmaya başladıktan sonra tekrar çıktı bununla alakası olabilir mi?

Canim kanda bulunmasaydi popilloma viusunun hansi tipden oldugunu anlamak icin kandan test
Yapilmazdi
Tatlım genital bölgenden sürüntü alıyorlr ben tiplememe kan vermedim direk sürüntü aldılar 2tane biri tipleme biride smear için seni yanlış bilgilendirmişler eğer kanda olsaydı sürekli enfeksiyon geçirirsin ve ben 3 ayda bir kan veren insanım enfeksiyonum yok yani ki keza doktorum seminer veren sempozyumlara davet edilen bir doktor ve haccettepede kuzum ve öğretim görevlisi yurdışına seminerlere giden birisi kanda asla bulunmaz diyor sana yanlış bilgi sunmuşlar şuan hamileyim ve hpv negatifim eğer kanda bulunsaydı kan tahlilinde enfeksiyon çıkardı mutlak bağışıklığın düşük çünkü gerisini sen düşün...

Kızlar selam,benim aklıma bir şey takıldı yardımcı olur musunuz, şimdi bende hpv çıktı. Sonra siğillerim oldu, solüsyon ile doktor yok etti. Her türlü kontrollerime rutin olarak gidiyorum. Hpv pozitif olduğumda başka biriyle beraberdim. Ondan bulaştı bana. Sonrasında 2 3 yıl geçti. Yeni biriyle beraberim ama hala hpv pozitifim. Bu durumda benim vücudumun hpv den kurtulması mümkün mü? Sürekli ben ona o bana bulaştırır mıyız pin pon topu gibi.. Şimdi onda var mı bilmiyoruz. Benim siğilim bir daha hiç çıkmadı. Siğilli dönemimde cinsel aktif değildim. İyileşip tekrar çıkmayınca ki üstünden 1 2 yıl geçti,yeni biriyle başladım. Şimdi onda yoksa bile benden ona geçti, ya da onda da vardı hpv bilmiyoruz. Sonuç olarak şuan her ikimizde hpv pozitifiz çünkü benden ona geçmiş oldu. Bu durumda bizim iyileşmemiz mümkün mü? Teşekkürler

antibiyotik içerikli krem vs kullandın mı? 15 gün sonunda şişkinlik inmişti benim, ama yanmadan kaynaklı siyahlıklar & acısı cok uzun süre geçmedi (4-5 ay) :KK43:
Tabiki kullandım hatta ilaçlarımın bitmesine yakın doktoruma da gösterdim şişkinlikler o zamanda vardı. Tamamdır bunlar geçecek dedi ve yeni siğillerin çıkmış diye söylemişti hatta. 2.doz aşımı da oldum baskılar aşı dediler ama bendeki virüsler maşallah çok aktifler.

Kızlar selam,benim aklıma bir şey takıldı yardımcı olur musunuz, şimdi bende hpv çıktı. Sonra siğillerim oldu, solüsyon ile doktor yok etti. Her türlü kontrollerime rutin olarak gidiyorum. Hpv pozitif olduğumda başka biriyle beraberdim. Ondan bulaştı bana. Sonrasında 2 3 yıl geçti. Yeni biriyle beraberim ama hala hpv pozitifim. Bu durumda benim vücudumun hpv den kurtulması mümkün mü? Sürekli ben ona o bana bulaştırır mıyız pin pon topu gibi.. Şimdi onda var mı bilmiyoruz. Benim siğilim bir daha hiç çıkmadı. Siğilli dönemimde cinsel aktif değildim. İyileşip tekrar çıkmayınca ki üstünden 1 2 yıl geçti,yeni biriyle başladım. Şimdi onda yoksa bile benden ona geçti, ya da onda da vardı hpv bilmiyoruz. Sonuç olarak şuan her ikimizde hpv pozitifiz çünkü benden ona geçmiş oldu. Bu durumda bizim iyileşmemiz mümkün mü? Teşekkürler
İkinizde de siğil çıkmıyorsa bence kafanıza takmayın (sadece siğil yapan hpv türleri varsa tabi), düzenli smear yaptırıp korunarak devam edebilirsiniz bence.

Arkadaşlar nolur bana yardımcı olun.siğiller heryerime yayıldı gittiğim doktor genel anestezi ile yakıcağını söyledi korkudan gidemedim ama şimdi daha çok arttı. Bursada lazerle yakan kadın doktor öneriniz varmıdır?
Bende 1 tane vardı karnı bahar gibi int ten antihpv krem siparis verdim 199 tl kargo dahil 1 hafta içinde orayı ölü doku haline getirdi siyah oldu ve kabuk bağlayıp kendi kendine düştü almak isterseniz tavsiye ederim boşuna Dr a gidip bir sürü para harcamayın ve kremin çoğu olduğu gibi duruyor. Ondan önce int ten verrutol almıştım tavsiye ile ama onun yapısı 404 uhu gibi soyması vs zor geldi bende hem pandemi de Dr a gidip yaktırmak istemedim hemde herkes bu dediğim kremi çok övmüş kendi sitesinde bi girip yorumları okuyun. o yüzden denemek istedim zaten wp den ulaşıp bilgi alırsanız yardımcı oluyorlar. Birde ürün yeni olduğu için eczanede satılmıyor ilk güvenmedim ama gene de bi deniyim dedim birde aynı markanın bensil diye bi kremi daha var o da et benlerini ölü doku haline getiriyor. Dr a gitmeye utanan veya yaktırmak istemeyen varsa denesin bence. Eğer rahim içinde varsa yaktırın Dr a .

İkinizde de siğil çıkmıyorsa bence kafanıza takmayın (sadece siğil yapan hpv türleri varsa tabi), düzenli smear yaptırıp korunarak devam edebilirsiniz bence.
İkimizde de siğil çıkmıyor. 1 yıldır beraberiz benim zaten ondan önceydi siğilim. Onla tanıştığımda iyileşmişti. Bir daha da çıkmadı ki doktorum eğer 1 yıl içinde tekrar çıkmazsa muhtemelen bir daha tekrar etmez siğiller demişti ki öyle oldu. Tedavi bitimindan 1 yıl sonraya kadar hiç çıkmadı. Doktorun da dediği gibi tekrar etmedi sonrasında da. Ben de 16 18 yok. 1 tane orta riskli diğeri siğil yapanlar var. Gardasil aşı olmayı düşünüyorum. En azından 16 18 bulaşmasın diğerleri çok riskli değil. Cevabın için çok çok teşekkür ederim. İnsan düşündükçe delircek gibi oluyor....

Bugün biraz araştırdım aşı olup, rutin kontrollere devam edip normal ilişkiye devam edebilirmişiz. Cevabınız için çok teşekkür ederim

Canım benim de çok vardı 10 15 tane belki. Doktor bana dedi ki istersen yakma dondurma yapalım maks 2 seans sürer.istersen de verrutol solüsyon ile 1 2 aya bitirelim. Verrutolu tavsiye ederim dedi. Tavsiyesine uydum. Haftada 2 kere, sonra 1 kere sonra 10 günde bir gibi aralıklarla doktora gittim. Solüsyonu yanımda götürüyordum. Kendisi bana sürüyordu yani genitaldeki siğillere. O gün duş almıyordum etkisi geçmesin diye bu şekilde 1 1,5 ayda bitti siğiller. Dedi ki 1 yıl boyunca tekrar etmezse bir daha tekrar etme ihtimali çok düşüyor. Tedavi bitti, seyreden 1 yıl boyunca tekrar çıkmadı. Şuan 2 yıl oldu tedavinin üstünden. Tek bir tane bile çıkmadı bende. Bu şekilde bir tedavi protokolü uygulatabilirsin. Benimle aynı zamanda başka hastalara da uyguluyordu bunu. Onlar da memnun kalmışlardı. Geçmiş olsun

X