- 5 Mayıs 2020
- 93
- 53
Bendede olmadı keşke 9 lu aşı gelsede onuda yaptırsamKızlar sorum hpv aşısını yaptıranlara olucak. Aylardır aşı konusunda kararsizim yaptırıp yan etki gören var mı? Eksi sözlükte aşıdan önce testlerinizi yaptırın falan yazmışlar ne testi anlayamadım kan testi falan mı? Yaptıran kişiler bilgi verebilirse çok sevinirim
Merhaba. Cin1 var sizde. Cin1 in olması, hpv varlığından kaynaklıdır. Ama hpv tiplemesi testi bu test değildir. İkisi farklı testlerdir. Kendimden örnek vericek olursam ben de önce hpv testi yapıldı 16,18,51 tespit edildi ve 3 de yüksek risk olduğu için hemen kolposkopi yapıldı, patolojiye gitti. Patoloji sonucunda cin1 çıktı. Cin 3 çeşittir. Cin1 hafif düzeyde servikal displazi oluyo. Yani hpv kaynaklı hafif düzeyli hücresel değişiklikler.Arkadaslar tekrar merhaba, dun yazmistim kafamdaki sorulari, bana cok yardimci olmustunuz. Gecen yil almayi ihmal ettigim sonucumu ekliyorum, hpv var mi yok mu anlamadim. Bir goz atabilir misiniz?Eki Görüntüle 2672528
Ben de iki dozumu oldum. Eylülde kısmetse son doz olucam. 9 lu olsaydı onu yaptırirdim. Yan etki de olmadi Allah'a şükürler olsun.Kızlar sorum hpv aşısını yaptıranlara olucak. Aylardır aşı konusunda kararsizim yaptırıp yan etki gören var mı? Eksi sözlükte aşıdan önce testlerinizi yaptırın falan yazmışlar ne testi anlayamadım kan testi falan mı? Yaptıran kişiler bilgi verebilirse çok sevinirim
Bana da ismini gönderebilir misin? Ben Eyüp devlette bir KBB ye gittim anlattım her seyi. Ağıza hpv testi yapıldığından haberi yoktu. Ağzımın içine de baktı. Bir şey göremedi. Geçenlerde Antalya da cildiyeye ve acile gittim iki yerde de ağzımın içini gösterdim siğil benzeri oluşum yok dedi.Özelden yaziyorum
Ağzınız için 180 lira verdiyseniz bilemem ama rahim için yapılan hpv dna 1500 liradan aşağı değil. Bilgilendirmek istedimhpv ornegımı aldı onu ogrenın ben ozelde yaptırdım 180 tl hpv varmı yokmu dıye
Smaer almıs olabılır sızden devlette
Bagıslıgı guclu tutup ası olun
Ağzınız için 180 lira verdiyseniz bilemem ama rahim için yapılan hpv dna 1500 liradan aşağı değil. Bilgilendirmek istedim
Evet bende özel hastanede kendi doktorumda 520 tl ye yaptırdım hpv dna tipleme testiniYanlış bilgi olmaması için yazmak isterim, hpv tiplemesini cerrahpaşa da ücretsiz, kendi özel doktorumda da 600 tl ye yaptırmıştım . 1500 tl cok uçuk
Ayy evet afedersiniz. Ben o zaman yakma etme vs yaptırmıştım doğru. Ama çok yere de sormuştum. Doktora yani. Çünkü zaten doktorlarda lab a yolluyorlar. Doğru 550 vermiştim 2 sene önce sadece tiplendirmeye ama 180 gibi düşük bir şey de değildi hatırlıyorum. 180 o kadar can acıtmaz :) ayrıca en kapsamlı bu tiplendirmeyi yapan mavi lab. Reklam falan yapmıyorum her yeri arayıp araştırabilirsiniz. Benim sorduğum laboratuvarlarda en çok tipe bakan mavi lab dı. Genelde lablar sadece tüm yüksek risklere bir de siğil yapan 6-11 e bakıyor o kadarYanlış bilgi olmaması için yazmak isterim, hpv tiplemesini cerrahpaşa da ücretsiz, kendi özel doktorumda da 600 tl ye yaptırmıştım . 1500 tl cok uçuk
Ayy evet afedersiniz. Ben o zaman yakma etme vs yaptırmıştım doğru. Ama çok yere de sormuştum. Doktora yani. Çünkü zaten doktorlarda lab a yolluyorlar. Doğru 550 vermiştim 2 sene önce sadece tiplendirmeye ama 180 gibi düşük bir şey de değildi hatırlıyorum. 180 o kadar can acıtmaz :) ayrıca en kapsamlı bu tiplendirmeyi yapan mavi lab. Reklam falan yapmıyorum her yeri arayıp araştırabilirsiniz. Benim sorduğum laboratuvarlarda en çok tipe bakan mavi lab dı. Genelde lablar sadece tüm yüksek risklere bir de siğil yapan 6-11 e bakıyor o kadar
Tabiki mevcuttur benim sorduğum istanbuldaki en iyi 3-4 labtan biriydi. En çok tipe bakan 40 küsürle mavi olmuştu benim için. Tabiki karar sizin sonuçta herkes bi araştırma yapabilecek bir durumda :) yalnızca yaşadığım bir örnek. Bir arkadaşımda siğil çıktı. Gitti hpv dna yaptırdı. Sonuçlar negatif geldi. Bir şey yok siğil olmasına rağmen. Sonra baktık 22 tipe mi ne bakılmıştı. 20 si yüksek tip 2 si de 6 ve 11. Yani her yer kapsamlı bakmıyor. Yine tüm araştırmaları yapıp giden. Kaç tipe baktıklarını vs
Evet canım lezyon ağzinda varsa vardir yoksada yoktur diyorlar Bir bayan genel cerrah ve 2 tane KBB doktoruda öyle söylemisti...Özelden yazıyorum.Bana da ismini gönderebilir misin? Ben Eyüp devlette bir KBB ye gittim anlattım her seyi. Ağıza hpv testi yapıldığından haberi yoktu. Ağzımın içine de baktı. Bir şey göremedi. Geçenlerde Antalya da cildiyeye ve acile gittim iki yerde de ağzımın içini gösterdim siğil benzeri oluşum yok dedi.
Buna laboratuvar izin vermesi saçma zaten rahim ağzına ulaşıp nasıl aldınız anlamış değilim büyük ihtimalle vajina içine sürdünüz bu zaten doğru alım şekli değilBen testimi mavi labda kendim yaptım çok özensiz yapmama rağmen tip 56 çıktı bende testlerinin çok hassas olduğunu düşünüyorm ve eminim bende başka tiplerde vardır çok pişmanım kendim yapcam diye tutturduğm için.gelişimide araştırdım virüsü miktar olarakta söyleyen tek laboratuarmış ama bazı sitelerde gelişimde tekrar test yapanların tip değiştirdikleri yazıyordu kafam karıştı o yüzden bir sonraki testimi hem mavi labda hem başka bi hastanede yaptıracağm garanti olsun devlet yaparsa ordada yaptırırım
Merhaba, ben de 2 doz oldum, mutlaka yaptırın.Kızlar sorum hpv aşısını yaptıranlara olucak. Aylardır aşı konusunda kararsizim yaptırıp yan etki gören var mı? Eksi sözlükte aşıdan önce testlerinizi yaptırın falan yazmışlar ne testi anlayamadım kan testi falan mı? Yaptıran kişiler bilgi verebilirse çok sevinirim
Evet kesinlike doğru değil. Dediğiniz gibi bi laboratuvarın buna izin bile vermemesi gerek. Para almaya çalışıyorlar işte. Sürüntü vermekten çekinmeyin utanmayın. Bu sağlık öcü bir şey korkunç bir şey utanılacak bir şey tabu olacak bir şey değil. Bacağınız kırıldığında nasıl doktora gidiyorsanız buna da gitmekten kaçınmayınBuna laboratuvar izin vermesi saçma zaten rahim ağzına ulaşıp nasıl aldınız anlamış değilim büyük ihtimalle vajina içine sürdünüz bu zaten doğru alım şekli değil
Merhaba, çok teşekkür ederim. Bana hpv testi yapılmadı, zaten bu bir yıl önceki sonucummuş.. Ben hastane bişey çıksa beni arardı diye ardına düşmedim, onlar da ben aramadım diye beni bilgilendirmemiş. Böyle saçma bir durum. Şimdi cuma günü yeni testim çıkacak, umarım durum ilerlememiştir ve halab Cin1 seviyesinde kalmışımdır. Kendi kendine geçme ihtimali olmuş mudur bilemiyorum.Merhaba. Cin1 var sizde. Cin1 in olması, hpv varlığından kaynaklıdır. Ama hpv tiplemesi testi bu test değildir. İkisi farklı testlerdir. Kendimden örnek vericek olursam ben de önce hpv testi yapıldı 16,18,51 tespit edildi ve 3 de yüksek risk olduğu için hemen kolposkopi yapıldı, patolojiye gitti. Patoloji sonucunda cin1 çıktı. Cin 3 çeşittir. Cin1 hafif düzeyde servikal displazi oluyo. Yani hpv kaynaklı hafif düzeyli hücresel değişiklikler.
Evet oozelde 180 odedım smaer kan tatlıllrr vs 400 totel odedımHpv testimi 180 tl??
Merhaba, uzun süredir bu konuyla uğraşan ve araştıran biri olarak diyebilirim ki;Merhaba, çok teşekkür ederim. Bana hpv testi yapılmadı, zaten bu bir yıl önceki sonucummuş.. Ben hastane bişey çıksa beni arardı diye ardına düşmedim, onlar da ben aramadım diye beni bilgilendirmemiş. Böyle saçma bir durum. Şimdi cuma günü yeni testim çıkacak, umarım durum ilerlememiştir ve halab Cin1 seviyesinde kalmışımdır. Kendi kendine geçme ihtimali olmuş mudur bilemiyorum.
Sonuçta yine birşey çıkarsa bu sefer kolposkopi yapılacağını ve parçanın patolojiye gideceğini söyledi.
Şimdi cuma günü doktorumla görüşeceğim ancak bazı sorularım var.
1. Eşimde de bende de hiç siğil tarzı birşey olmadı. Genelde tehlikeli türler siğil gibi bir belirti vermez diyorlar. Bu durumda eşimin doktora gitmesi gerekir mi? Bende varsa onda da vardır, ne gibi bir önlem almalıyız?
2. Kuluçka süresi uzun olabilirmiş. 2016'da ilk, 2018'de ikinci çocuğumu dünyaya getirdim. İkisi de normal doğum. Onlarda da hastalık olma ihtimali var mı?
3. Eşimin de benim de birbirimizden önce cinsel hayatımız vardı. Ancak 8 senedir birlikteyiz. İkimizden birinin bu virüsü evlenmeden önce alıp da bunun 8 sene sonra ortaya çıkması mümkün mü? 5 yıldır düzenli smear yaptırıyorum ama hiç bir anormallik yoktu, dolayısıyla hpv filan bakılmadı.
Kafam baya karıştı, hiç birşeyi oturtamıyorum yerine.
Bir de şunu söyeleyebilirim, Cin 1 muhtemelen kendiliğinden yokolmuştur, olmasa bile cin 3'ün de çözümü var ve doğum yapmayı etkilemiyor, siz zaten 2 doğum da yapmışsınız bu yüzden endişe edeceğiniz hiç bir şey yok bana kalırsa.Merhaba, uzun süredir bu konuyla uğraşan ve araştıran biri olarak diyebilirim ki;
1. Eşinizde siğil yoksa doktora gitmesine gerek yok, zira erkeklerde hpv testi yapılmıyor genel yaklaşım olarak, laboratuarda gidip yaptırmak isterse yapılıyor ama erkeklerde hpv testinin doğruluk oranının çok düşük olduğu söyleniyor, bu nedenle yaptırması bir anlam ifade etmiyor. Siğil varsa müdahale ediliyor sadece.
2. Ancak siğil olması durumunda normal doğum yapılırsa çocuklara bulaşma ihtimali olduğu söyleniyor, ama siğiliniz olsa doktor zaten görürdü hamileliğiniz boyunca o yüzden endişe etmeyin bence.
3. Ben de 5 yıldır her sene smear yaptırıyordum hep temiz çıkıyordu, son smearim bir anda HSIL (yani cin 3 olma ihtimali yüksek) çıktı bunun üzerine kolposkopi yapılınca cin 3 olduğu anlaşıldı. Hem smear testlerinin her zaman yüzde yüz güvenli olmayabileceği hem de herkesde çok farklı sürelerde ilerleyebileceği söyleniyor, bu yüzden eşinizden önce kapmış olma ihtimaliniz var, bağışıklığınız düşmüş ya da farklı sebeplerle şimdi çıkmış olabilir. Doktorlar genelde bu konuda pek yorum yapmıyorlar aldatılma ihtimallerini de konuşmamak için, bu yüzden süreye çok takılmayın derim, bir şüpheniz varsa da sizin bileceğiniz bir şey tabi ama direk kesin aldatıldım demek değil bu.