Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Kızlar sorum hpv aşısını yaptıranlara olucak. Aylardır aşı konusunda kararsizim yaptırıp yan etki gören var mı? Eksi sözlükte aşıdan önce testlerinizi yaptırın falan yazmışlar ne testi anlayamadım kan testi falan mı? Yaptıran kişiler bilgi verebilirse çok sevinirim 😊
2008 yılında
Cervalıx ıkı tıpten koruyan asıyı oldum
Ası koruculugu yaklsık asıyı vurulurken 7 yıl dedı
O zamanlar cok yogun derecede bende dagılmıstı kasıntı vs Aldı basını gıttı
Ilk gıttım doktor asit verdı belkı bır ıkı olsa ıse yarardı Sonra krem verdı aldara o zaman ve halen cok pahalı devlet odemıyor
Baska doktora gıttım
Bu sırada aldı basını benım ora dagıldı her yere 70/80 adetdı siz dusunun
Ankara zubeyde hanımda doktor buldum koter oldum
Ama o kadar fazlaydıkı
Bır ay arayla ıkı kere koter oldum

doktorum vurusu artık aldın cervalıx ol dedı 16/18 tıplerınden koruyor
Benım o zaman 6 cıkmıstı
Ikıncı koterımde cervalıx oldum
ılk ay belırlı gunu 1.doz
Ikıncı ay aynı gün 2 .doz
6 ay sonra 3.doz
Sımdı koruyuculu 7 sene dedıgı zaman dan 12 sene gectı
Her sene hpv negatıf poz vs dıye baktırıyorum
Bu 12 senede vıtamını aksatmadım
Sımdı 12 sene gectı gıttıgım doktor tek doz gardesıl olmamı onerdı
Gardesılde 4 tıpten koruyor6/11/16/18
Bakalım hafta sonu olucam
Tanıdık bır yerle anlastım 585 tl tek dozu
560 dan verıcek
Pıyasada ıkı ası var zaten

Asının tek yan etkısı belkı vuruluan gun halsızlık ates olabılır o kadar

yanı test yaptısam da yaptırmasam da o zaman doktorum muhakkak ası olmamı onerdı
Iykıde olmusum

Yanlış bilgi olmaması için yazmak isterim, hpv tiplemesini cerrahpaşa da ücretsiz, kendi özel doktorumda da 600 tl ye yaptırmıştım . 1500 tl cok uçuk
Hayır ben tıpleme degıl smer yaptırdım
Bıde hpv negatıf pozıtıf onu yaptırdım
Tıplemesı dedınız gbı yuksek yanlıs aktardım sanırım kusura bakmayın

Selamlar :)

Öncelikle ciddi ve ciddi derece bu HPV mevzusunu bu kadar büyütüp hayatınızı zindan etmeye gerek yok. çünkü ben de öyleydim ilk öğrendiğimde. Ağlama krizleri mi panik atak krizleri mi neler neler...

İki ay aralıklarla iki kere kolposkopi oldum. Bir Prof. Onk. gittim o da görmek istediğini söyledi. Siğillerim de vardı birkaç tane üstelik Hpv 16 olmama rağmen. Normalde Hpv 16 siğil yapmıyor diyorlar ama yapabiliyor ve tipi diğerlerinden çok farklı. Kahverengi et beni gibi. Yassı bir siğil oluşturuyor.

Kolposkopilerim vs temiz geldi. Aylardır yeşil çay, köy yumurtası, propolis, polen, arı sütü, c ve d vitamini, imuneks ya da imutor kullanıyorum.

Ne zaman ki amaan ben bunun da üstesinden geleceğim. Neredeyse her kadında var çoğu farkında bile dğeil sen farkındasın ve önlemlerini alıyorsun dedim o ara düzeldi her şey.

Onun dışında haftada 3 kez 6 km koşmaya gayret ediyorum. Size öncelikli tavsiyem ciddi ve ciddi anlamda hareketi hayatınıza adapte etmeniz. Koşmasanız spor yapmasanız bile ne olur yürüyün. Hem ruh halinize hem de bedeninize çok iyi gelecek. Direnciniz artacak.

Onun dışında ben korunmalı bir şekilde ilişkiye devam ediyorum. Zaten çoğu doktor da korunmasız ilişki durumunda rahim ağzının tehlikeye gireceğini söylüyor. O nedenle korunmalı devam etmekte bir sıkıntı yok. Tabii ki karşınızdaki kişiye güvenmeniz gerek. Ben şu anki erkek arkadaşımla en başından her şeyi konuştum. O yüzden biraz daha rahatım.

Hollanda da yaşayan bir arkadaşım daha var. 1 yıldır kendinisinde CİN1 vardı. Geçtiğimiz ay İstanbula geldi ve smear aldırdı. müjde! CİN1'den eser yok :) Her şeyin başı moral İzelcim dedi bana. Ben ne zaman mutlu olmaya karar verdim sağlık beslendim o zaman iyileştim dedi.

Siğil çıkarsa gidip yaktırırsınız dert değil. Ama önemli olan kendinize bu denli yüklenmemeniz. Bağışıklık sisteminin en büyük düşmanı: Korku, stres ve endişe. Bunlardan kurtulamadığınız vakit HPV'yi de atlatabilmeniz mümkün değil.

O nedenle kendinizi sevin, hayatınıza devam edin.

Bir de şunu söyeleyebilirim, Cin 1 muhtemelen kendiliğinden yokolmuştur, olmasa bile cin 3'ün de çözümü var ve doğum yapmayı etkilemiyor, siz zaten 2 doğum da yapmışsınız bu yüzden endişe edeceğiniz hiç bir şey yok bana kalırsa.
Ya cok tesekkur ederim yanitlar icin. Ozellikle cocuklar ve esimle ilgili kisimda icim cok rahatladi :) yani allah icimi biliyor, esime dair hic bir suphem yok.
Bu sorulari doktora da soracagim zaten ama sizin yanitlariniz inanilmaz rahatlatiyor beni. Tecrubelerinizi paylastiginiz icin cok tesekkur ederim tekrar.

Selamlar :)

Öncelikle ciddi ve ciddi derece bu HPV mevzusunu bu kadar büyütüp hayatınızı zindan etmeye gerek yok. çünkü ben de öyleydim ilk öğrendiğimde. Ağlama krizleri mi panik atak krizleri mi neler neler...

İki ay aralıklarla iki kere kolposkopi oldum. Bir Prof. Onk. gittim o da görmek istediğini söyledi. Siğillerim de vardı birkaç tane üstelik Hpv 16 olmama rağmen. Normalde Hpv 16 siğil yapmıyor diyorlar ama yapabiliyor ve tipi diğerlerinden çok farklı. Kahverengi et beni gibi. Yassı bir siğil oluşturuyor.

Kolposkopilerim vs temiz geldi. Aylardır yeşil çay, köy yumurtası, propolis, polen, arı sütü, c ve d vitamini, imuneks ya da imutor kullanıyorum.

Ne zaman ki amaan ben bunun da üstesinden geleceğim. Neredeyse her kadında var çoğu farkında bile dğeil sen farkındasın ve önlemlerini alıyorsun dedim o ara düzeldi her şey.

Onun dışında haftada 3 kez 6 km koşmaya gayret ediyorum. Size öncelikli tavsiyem ciddi ve ciddi anlamda hareketi hayatınıza adapte etmeniz. Koşmasanız spor yapmasanız bile ne olur yürüyün. Hem ruh halinize hem de bedeninize çok iyi gelecek. Direnciniz artacak.

Onun dışında ben korunmalı bir şekilde ilişkiye devam ediyorum. Zaten çoğu doktor da korunmasız ilişki durumunda rahim ağzının tehlikeye gireceğini söylüyor. O nedenle korunmalı devam etmekte bir sıkıntı yok. Tabii ki karşınızdaki kişiye güvenmeniz gerek. Ben şu anki erkek arkadaşımla en başından her şeyi konuştum. O yüzden biraz daha rahatım.

Hollanda da yaşayan bir arkadaşım daha var. 1 yıldır kendinisinde CİN1 vardı. Geçtiğimiz ay İstanbula geldi ve smear aldırdı. müjde! CİN1'den eser yok :) Her şeyin başı moral İzelcim dedi bana. Ben ne zaman mutlu olmaya karar verdim sağlık beslendim o zaman iyileştim dedi.

Siğil çıkarsa gidip yaktırırsınız dert değil. Ama önemli olan kendinize bu denli yüklenmemeniz. Bağışıklık sisteminin en büyük düşmanı: Korku, stres ve endişe. Bunlardan kurtulamadığınız vakit HPV'yi de atlatabilmeniz mümkün değil.

O nedenle kendinizi sevin, hayatınıza devam edin.
Çok haklısın. Ben de aynı şeyi dedim bikaç sayfa önce. Bende hem hpv hem hsv2 çıktı 2 sene önce ve hayatımda 2 sevgilim oldu. Vee 5-6 aydır birlikte olduğum insandan bulaştı. Kendisi negatif çıktı hatta ilk ilişkim nişanlım ona bile hsv2 yaptırdık yine o da negatif. Hsv2 nin nerden bulaştığını bulamadım. Hpv vücuttan atılıyor 2-3 senede korkmayınnn lütfenn rica ediyorum. Ben hayatımı 1.5 senedir zindan ettim. İşimi gücümü bıraktım hayatımı mahvettim. Değmez yapmayın. Ki bakın bende ömür boyu geçmeyecek ve bulaşıcı genital uçuk var. Belki bu yüzden evlenemicem bileee. Hala çok üzülüyorum ama siğile asla üzülmedim. Beterin beteri varr sizin yerinizde olup sadece hpv olması için her şeyimi verirdim. Lütfen hpv yi dert etmeyin lütfennn

Ya cok tesekkur ederim yanitlar icin. Ozellikle cocuklar ve esimle ilgili kisimda icim cok rahatladi :) yani allah icimi biliyor, esime dair hic bir suphem yok.
Bu sorulari doktora da soracagim zaten ama sizin yanitlariniz inanilmaz rahatlatiyor beni. Tecrubelerinizi paylastiginiz icin cok tesekkur ederim tekrar.
Rica ederim :)

M
Evet kesinlike doğru değil. Dediğiniz gibi bi laboratuvarın buna izin bile vermemesi gerek. Para almaya çalışıyorlar işte. Sürüntü vermekten çekinmeyin utanmayın. Bu sağlık öcü bir şey korkunç bir şey utanılacak bir şey tabu olacak bir şey değil. Bacağınız kırıldığında nasıl doktora gidiyorsanız buna da gitmekten kaçınmayın
Mavi lab güvenmiyorum açıkçası

Bende üstünkörü bi testle bile hpv 56 çıktıysa başka tipte var büyük ihtimal bu herpes negtaifti bende uçukta çıkmadı yoktur dimi olsa çıkarmıydı şimdiye ben covid atlattım o dönemde çok kötüydü bağışıklığm yinede siğil veya uçuk çıkmadı 6-11 tipleride yoktur heralde

2008 yılında
Cervalıx ıkı tıpten koruyan asıyı oldum
Ası koruculugu yaklsık asıyı vurulurken 7 yıl dedı
O zamanlar cok yogun derecede bende dagılmıstı kasıntı vs Aldı basını gıttı
Ilk gıttım doktor asit verdı belkı bır ıkı olsa ıse yarardı Sonra krem verdı aldara o zaman ve halen cok pahalı devlet odemıyor
Baska doktora gıttım
Bu sırada aldı basını benım ora dagıldı her yere 70/80 adetdı siz dusunun
Ankara zubeyde hanımda doktor buldum koter oldum
Ama o kadar fazlaydıkı
Bır ay arayla ıkı kere koter oldum

doktorum vurusu artık aldın cervalıx ol dedı 16/18 tıplerınden koruyor
Benım o zaman 6 cıkmıstı
Ikıncı koterımde cervalıx oldum
ılk ay belırlı gunu 1.doz
Ikıncı ay aynı gün 2 .doz
6 ay sonra 3.doz
Sımdı koruyuculu 7 sene dedıgı zaman dan 12 sene gectı
Her sene hpv negatıf poz vs dıye baktırıyorum
Bu 12 senede vıtamını aksatmadım
Sımdı 12 sene gectı gıttıgım doktor tek doz gardesıl olmamı onerdı
Gardesılde 4 tıpten koruyor6/11/16/18
Bakalım hafta sonu olucam
Tanıdık bır yerle anlastım 585 tl tek dozu
560 dan verıcek
Pıyasada ıkı ası var zaten

Asının tek yan etkısı belkı vuruluan gun halsızlık ates olabılır o kadar

yanı test yaptısam da yaptırmasam da o zaman doktorum muhakkak ası olmamı onerdı
Iykıde olmusum
Bende artık her sene hpv negatif mi pozitif mi diye test yaptırmayı düşünüyorum sizde pozitiflesme oldu mu tekrardan?

Ağzınız için 180 lira verdiyseniz bilemem ama rahim için yapılan hpv dna 1500 liradan aşağı değil. Bilgilendirmek istedim
Negatıf pozıfılık bakıldı tıp bakılma
Bende artık her sene hpv negatif mi pozitif mi diye test yaptırmayı düşünüyorum sizde pozitiflesme oldu mu tekrardan?
hayır olmadı her sene dedım gbı yaptıruorum kontrol takıbı hıc bırakmadım

Bende üstünkörü bi testle bile hpv 56 çıktıysa başka tipte var büyük ihtimal bu herpes negtaifti bende uçukta çıkmadı yoktur dimi olsa çıkarmıydı şimdiye ben covid atlattım o dönemde çok kötüydü bağışıklığm yinede siğil veya uçuk çıkmadı 6-11 tipleride yoktur heralde
Vıtamınsız kalmayın takvıye alın muhakkak
Herpes c vıtamını eksıkglı ve korkuyla da cok baglantılı
Corona da d vıtamını cok onemlı ampul devletın odedı ayda bır cok ıyı sevgıler

Vıtamınsız kalmayın takvıye alın muhakkak
Herpes c vıtamını eksıkglı ve korkuyla da cok baglantılı
Corona da d vıtamını cok onemlı ampul devletın odedı ayda bır cok ıyı sevgıler
Herpesin kuluçka süresi 14 gün müş genelde olsaydı çıkardı yani çok şükür olmadı. ama anladığım kadarıyla bende düşük tipli hpv yok çünkü koronadan dolayı az daha ölüyordum o ara siğil çıkardı heralde çok kötüydü kızlar ve iyiki o zman hpv olduğumu bilmiyormuşum kendimi bilerek salar ölürdüm kesin ilk öğrendiğimde ben hpv yi serviks kanseri ameliyatlarını izledim aklım çıktı 6 ay ağladım arada ağlıyorum tabi yine herkes öğrense keşke hpv taşıdığını ilerlemiş vakalarda mesaneleri alınan bile var ömür boyu sonda falan takıyorlar Allahım sen bütün kadınları koru amin amin aminnn🙏🏻

HPV ile mücadelede aşı öne çıkıyor. Aşı; bu virüse birebir benzeyen, laboratuvar ortamında oluşturulan içi boş bir yapıdan oluşuyor. Bu sayede virüsün hastalık yapma potansiyeli olmaksızın, kimliği vücuda tanıtılıyor ve bağışıklık sistemi bu virüse özgü savunma sistemleri geliştiriyor.

Vücut daha sonra gerçek virüsle karşılaşırsa, bu savunma sistemleri hazır olduğu için virüsün vücudu etkilemesine izin verilmeden vücuttan yok edilmesi mümkün oluyor.

HPV’nin yaklaşık 14 yüksek riskli tipi bulunuyor. Bunlardan, aşının da içerisinde bulunan tip 16 ve 18 hastalığın yüzde 70’inden sorumlu. Geriye kalan yüzde 30’luk bölümün henüz aşısı olmadığı için rahim ağzı kanserinin tarihe karışacağını söylemek şu an için zor.

Günümüzde 3 farklı koruyucu HPV aşısı kullanılıyor. Bunlardan birincisi; sadece en çok rahim ağzı kanseri yapan iki HPV tipine karşı koruması olan ikili aşı.

İkincisi ikili aşıda var olan tiplerin yanında erkek ve kadında siğillere neden olan HPV tiplerine karşı da koruması olan dörtlü aşıdır. Dörtlü aşının kapsadığı HPV tipleri, rahim ağzı kanserlerinin yaklaşık yüzde 70’inden sorumlu tutulan HPV 16 ve HPV 18’in yanında, genital siğillerin yaklaşık yüzde 90’nından sorumlu olan ve kanser ile ilişkili olmayan HPV 6 ve HPV 11’i de içermektedir.

Üçüncüsü ise erkek ve kadında siğillere neden olan HPV tipleri yanında kansere neden olan ek yedi HPV tipine karşı koruması olan dokuzlu aşı. Dokuzlu aşı henüz Türkiye’ye girmemiştir. Ancak kısa sürede girmesi beklenmektedir

Bu yazıyı acıbadem saglık grubundan kopyalayarak aldım

Bugün Sonuçlarımı 9 ay önce aldım ilk hpv ve cin 3 olduğumu öğrendiğimde dünyanın sonu gelmişti benim için ama bugün kolposkopi temiz smear temiz ve hpv negatif sonucumu aldım mutluluğumu anlatamam hiç korkmayın hepsi geçecek neler neler yaptım negatif olmak için merak edenlerle mutlaka paylaşırım hepinizin aynı mutluluğu yaşamanız dileğiyle

Bugün Sonuçlarımı 9 ay önce aldım ilk hpv ve cin 3 olduğumu öğrendiğimde dünyanın sonu gelmişti benim için ama bugün kolposkopi temiz smear temiz ve hpv negatif sonucumu aldım mutluluğumu anlatamam hiç korkmayın hepsi geçecek neler neler yaptım negatif olmak için merak edenlerle mutlaka paylaşırım hepinizin aynı mutluluğu yaşamanız dileğiyle
Çok çok geçmiş olsun, senin adına çok sevindim, darısı hepimizin başına 🙏

Allah razı olsun senden içimize su serptin buradaki herkes negatif olur ve ömür boyu öyle kalır inşallah ben kendimi koruyacağım herşeyi yapacağm negatif olmak için sadece kendim için değil artık buradaki insanlarada moral olmak için burada kayıtlı olmayıp yazılanlarıda takip edenler var biliyorum herşey geçecek inşallah🌸🌸

Ne güzel bir haber Maşallah 🧿...Darısı bizlerin başına inşallahh🤲..Ben çok merak ediyorum bu süreçte negatif olmak için neler yaptiginizi...Anlatırsanız çok sevinirim zevklede okurum.Benimde 9 ay oldu bende hpv olduğunu öğreneli o yüzden yüreğime su serpti bu güzel haber..🙏

Ne güzel bir haber Maşallah 🧿...Darısı bizlerin başına inşallahh🤲..Ben çok merak ediyorum bu süreçte negatif olmak için neler yaptiginizi...Anlatırsanız çok sevinirim zevklede okurum.Benimde 9 ay oldu bende hpv olduğunu öğreneli o yüzden yüreğime su serpti bu güzel haber..🙏
Beeo up %30 alkol bazlı propolis hergün yoğurt ile 30 dml tükettim bir ay kadar yeşil çay hergün içtim immotor kompleks 4 ay kullandım aşımı oldum duşta en son genital bölgemi organik elma sirkeli su ile yıkadım 3 ay sigarayı bıraktım alkol azalttım ve tabiki konizasyon olmam oradaki virüs yükünü azalttı 9 ayda sadece bir kez prezervatif ile cinsel beraberliğim oldu bukadar birde propolis arı sütü ham bal karışımı vardı beeo up onu ve redoxan c kullandım immotor kompleks sonrası covid servisinde çalışıyorum o yüzden redoxan c kullandım

Utanmasam sonucu çerçeve yaptırıp negatif olmaz diyen doktorlara karşı çalıştığım yere asacağım

X