Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Bende cok detayli bilmiyorum, InsAllah esinizle ilgili bir sorun yoktur, bana doktorumun dedigi bazi vücutlar hpv Atabiliyorlarmis bazisida 80 yasina kadar bunu tasiyabiliyormus, hani yani evlenmeden öncede kapmis olabilirsiniz.
cin 18 hic duymadim.Hpv ye bakilsaydi doktorunuz size bunu söylerdi herhalde. Bendede hic süphelenilcek bir durum yoktu aslinda, 11 yildir düzenli smear yaptiriyorum hep temizdi sonuclarim, Bu sene ilk defa rutin olarak hpv yede bakildi ve maalesefki pozitif cikti.

Cin 18 diye bir şey yok büyük ihtimalle yanlış anlamışsınız cin 1_2_3 olabilir merak etmeyin sonucunuza göre doktorunuz yönlendirecektir

Hpv yi nezaman kaptığınız süre olarak bilemezsiniz bu yüzden boşuna eşinize yüklenmeyin evlilik önceside kapmış olabilir eşiniz sizde bağışıklık düşünce bulaşmış olabilir siz tedavinize yönlerini.

Cok tesekkur ederim yanit icin. Pesin hukumlu olmamak adina elimden geldigince bilgi toplamaya calisiyorum. Isin asli, esime gercekten guveniyorum ama insan bu, sasar da beser de..

O zaman benim su an yapmam gereken, ilk once bana smearla beraber hic hpv testi yapilip yapilmadigini ogrenmek, akabinde cuma gunu sonuclarimin cikmasini sakince beklemek.

Beni cevaplayan herkese cok tesekkur ederim.

İstanbul beylikdüzü iyi olsun uzağada giderim detaylı baksın yeterki
Rahat ol elinden geldigince internette arastirma yapma! Güvenecegin bir Doktora git ve onada gercekten güven, sIk sIk doktor degistirme.
Ben almanyada yasiyorum burada 35 yasin altinda olanlara hpv testi yapilmiyor (smear sonuclari temiz geldigi müddetce) sirf onlarin psikolojilerini bozmama adina, ne kadarda dogruymus burayi okudukca anladim. Gencler bunu genelde bir sekilde vücütlarindan atiyormus, cogu farkina bile varmiyormus hpv tasidiginin. Ben 35 yas üstü olmama ragmen birde üstüne üsttlük hpv 16/18 pozitif, doktorum gayet rahat korkulacak bisey olmadigini söyledi, kontrolmaltinda olacagim sadece, fakat burayi okudukca korkmaya basladim... simdi elimden geldigince kafaya takmamaya calisiyorum. Allahin izniyle kurtulacagiz bu illetten Iyi düsünelim iyi olsun

Çok teşekkürler verdiğin bilgiler için. Doktorum yakılmasını önermedi muhadelede bulununca yayılma yapma ihtimalinden dolayı sanırım. Yakilmasi daha mı iyi acaba? Yakilmadan bu dediğin uygulamaları yapsam sence yararı olur mu?

Bir de benim kafama takılan benim bu virüsü fark etmeden çok önce almış olma durumum var. Bu kadar uzun sürede atılmamış olması da beni strese sokuyor. Kendiliğinden atılır diye düşünmek istiyorum ama 2 3 yıldan önce almış alsam simdiye kadar neden atılmamış olabilir tamamen?

Bende burdaki olumlu yorumlara istinaden eşine gittim , ama hali hazirda zaten bir doktorum vardi sırf iç rahatlatmak için gittim, içeriye bakti " çok fazla yayılmış acil müdahale edilmesi gerekir " falan diye beni yıkmıştı, sonra kendi doktoruma gittim , baktı ve onların siğil değil fordyce spot dedikleri yağ bezeleri olduğunu söyledi. Hatta elime mercek verip araştırma kitaplarındaki görsellere baktırdı ve mercek altın da nasıl si bile benzedikleri ama sigil olmadiklarini açıkladı. Ve kesinlikle nevra hakan 'ın bu işi ticarete döktüklerini soyleyebilirim

Kızlar herkese teşekkürler doktor tavsiyeleri için 2-3 yıl yüksek riskliyse atılmamış olması normal ama 1.5 yılda atanda var biçok faktör uzatır bu süreyi tıraş,ağda ve en önemlisi cinsel ilişkiye devam etmeniz yani sürekli karşı taraftan virüs almaya devam ederseniz tabiki negatif olamazsınız doktorlar gençler atıyor diyip geçince deliriyorm ya ilişkiye devam edersen nasıl atacaksın mümkün değil

Benim arkadaşımda oldu rahiminin %30 unu aldılar şuan iyi

Vallahi şaşırdım. Aslında bir süredir ben de bunu düşünüyordum. 2 sene önceki korkumlaa ağlaya ağlaya ne gerekiyorsa yapın demiştim. 2-3 doktor bir şey görmezken 1 hafta sonra o vajinamın içinin kaynadığını söylemişti yakmıştı. Her neyse 2 senedir düzenli giderim arada. Aramızdaki bağ farklı bir duruma geldi o yüzden sanırım artık beni kandırmaya gönlü razı olmuyor iyisin iyisin hiçbir şeyin yok deyip içimi rahatlatıp yolluyor artık

Cinsel ıliskiye de devam etmedim aslında ama bilemiyorum belki bazı turlerini attım ama sigil yapanlar kaldi artık testin sonucunda görürüm inşallah güzel sonuçlar çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…