Bende cok detayli bilmiyorum, InsAllah esinizle ilgili bir sorun yoktur, bana doktorumun dedigi bazi vücutlar hpv Atabiliyorlarmis bazisida 80 yasina kadar bunu tasiyabiliyormus, hani yani evlenmeden öncede kapmis olabilirsiniz.Yanitiniz icin cok tesekkur ederim. Hpv bende hic bakilmadi cunku suphelenilecek herhangi bir durumum olmadi. 8 yildir sadece esimle birlikteyim. Eger doktorun CIN ' in arkasina ekledigi 18, hpv turunu temsil ediyorsa, esimle ilgili baska sorunlarim da var demektir. Ama smear da hpv cikmaz diyorsunuz, acaba CIN 1,2,3 siniflandirmasi icinde sayisal bir degerden bahsetmis olabilir mi doktorum?
Cin 18 diye bir şey yok büyük ihtimalle yanlış anlamışsınız cin 1_2_3 olabilir merak etmeyin sonucunuza göre doktorunuz yönlendirecektirKusura bakmayin, bu konuda pek bilgili degilim, haftaya daha detayli konusacagim doktorumla. Hpv bakilmadi bana, sigil vs falan da hic sikayetim olmadi. Sadece spiral kaynakli vajinal enf sikayetlerim oluyordu. Gecen sene de sadece smear yapildi. Sadece smear testi uzerin CIN 18 dedi. Ama bana degil, yanindaki hemsireye soyledi. Kendi kendine gecmis bile olabilir ama takipte olmaliydiniz dedi. Simdi durumu bugun verdigim ve haftaya cikacak sonuca gore yorumlayip beni tam anlamiyla bilgilendirecegini dusunuyorum. 5 senedir ayni doktorda takipliyim, huyunu bildigim icin az bilgi vermesine pek takilmadim ama merak etmekten de geri duramadim. Sizlere bir danisayim dedim.
Hpv yi nezaman kaptığınız süre olarak bilemezsiniz bu yüzden boşuna eşinize yüklenmeyin evlilik önceside kapmış olabilir eşiniz sizde bağışıklık düşünce bulaşmış olabilir siz tedavinize yönlerini.Yanitiniz icin cok tesekkur ederim. Hpv bende hic bakilmadi cunku suphelenilecek herhangi bir durumum olmadi. 8 yildir sadece esimle birlikteyim. Eger doktorun CIN ' in arkasina ekledigi 18, hpv turunu temsil ediyorsa, esimle ilgili baska sorunlarim da var demektir. Ama smear da hpv cikmaz diyorsunuz, acaba CIN 1,2,3 siniflandirmasi icinde sayisal bir degerden bahsetmis olabilir mi doktorum?
KIZLAR İYİ BİR DOKTORA İHTİYACIM VAR KAFAM RAHATLAMIYOR BİR TÜRLÜ ÇÜNKÜKIZLAR RAHİM İÇİ, DIŞI, DUVARLARI, RAHİM AĞZI HERYERE SİĞİL VAR MI DİYE BAKACAK DOKTORA İHTİYACIM VAR TAVSİYENİZ YOK MUUU
Cok tesekkur ederim yanit icin. Pesin hukumlu olmamak adina elimden geldigince bilgi toplamaya calisiyorum. Isin asli, esime gercekten guveniyorum ama insan bu, sasar da beser de..Hpv yi nezaman kaptığınız süre olarak bilemezsiniz bu yüzden boşuna eşinize yüklenmeyin evlilik önceside kapmış olabilir eşiniz sizde bağışıklık düşünce bulaşmış olabilir siz tedavinize yönlerini.
Nerde yaşıyorsunuzKIZLAR İYİ BİR DOKTORA İHTİYACIM VAR KAFAM RAHATLAMIYOR BİR TÜRLÜ ÇÜNKÜ
İstanbul beylikdüzü iyi olsun uzağada giderim detaylı baksın yeterkiNerde yaşıyorsunuz
Rahat ol elinden geldigince internette arastirma yapma! Güvenecegin bir Doktora git ve onada gercekten güven, sIk sIk doktor degistirme.İstanbul beylikdüzü iyi olsun uzağada giderim detaylı baksın yeterki
Çok teşekkürler verdiğin bilgiler için. Doktorum yakılmasını önermedi muhadelede bulununca yayılma yapma ihtimalinden dolayı sanırım. Yakilmasi daha mı iyi acaba? Yakilmadan bu dediğin uygulamaları yapsam sence yararı olur mu?İyi akşamlar kızlar. Oral hpv ile ilgili konuştuğunuzu görüp araştırmalarımı paylaşmak istedim. Boğazda veya ağızda oluşan kanser orafaringeal kanser olarak geçiyor. Bu kansere en çok neden olan hpv tipi istatiksel olarak tip 16. Sonra onu takip eden tip 18. Fakat ağızda bu noktaya gelebilmesi için bağışıklık çok çok düşük olması, virüsün farkedilememesi ve sigara oral seks gibi alışkanlıklara devam ediliyor olması gibi faktörlerin olması gerekiyor. Yani bu başlıktaysanız bu virüsün farkındasınız ve iyileşmek için çabalıyorsunuz demektir. Bundan dolayı rahminizden bir senede iki senede temizlenen bu virüs, boğazınızdan bu sürenin yarısı kadar sürede temizleniyor. Ağız epitali müsait değil çünkü uzun süre virüsün tutunmasına.
Siğil konusuna gelecek olursam, gerekli müdehale yapıldıktan sonra (dondurmak, yakılmak vs) beo markanın mentöllü ağıza sıkılan propolisi var. Boğazınızın gerisine bunu sıkın. Hızla doku yenilenecek. Elma sirkesini de fısfıslı bir şişeye koyup onu da kullanabilirsiniz. Şimdilik ağız ile ilgili bildiklerim bunlar. Sakin olun. Birbirinizi korkutmayın. Takviyeleri alın, bitki çayları için ve sürekli kendinizi kontrol etmeyin. Doktorunuza ve bağışıklığınıza güvenin
Bir de benim kafama takılan benim bu virüsü fark etmeden çok önce almış olma durumum var. Bu kadar uzun sürede atılmamış olması da beni strese sokuyor. Kendiliğinden atılır diye düşünmek istiyorum ama 2 3 yıldan önce almış alsam simdiye kadar neden atılmamış olabilir tamamen?İyi akşamlar kızlar. Oral hpv ile ilgili konuştuğunuzu görüp araştırmalarımı paylaşmak istedim. Boğazda veya ağızda oluşan kanser orafaringeal kanser olarak geçiyor. Bu kansere en çok neden olan hpv tipi istatiksel olarak tip 16. Sonra onu takip eden tip 18. Fakat ağızda bu noktaya gelebilmesi için bağışıklık çok çok düşük olması, virüsün farkedilememesi ve sigara oral seks gibi alışkanlıklara devam ediliyor olması gibi faktörlerin olması gerekiyor. Yani bu başlıktaysanız bu virüsün farkındasınız ve iyileşmek için çabalıyorsunuz demektir. Bundan dolayı rahminizden bir senede iki senede temizlenen bu virüs, boğazınızdan bu sürenin yarısı kadar sürede temizleniyor. Ağız epitali müsait değil çünkü uzun süre virüsün tutunmasına.
Siğil konusuna gelecek olursam, gerekli müdehale yapıldıktan sonra (dondurmak, yakılmak vs) beo markanın mentöllü ağıza sıkılan propolisi var. Boğazınızın gerisine bunu sıkın. Hızla doku yenilenecek. Elma sirkesini de fısfıslı bir şişeye koyup onu da kullanabilirsiniz. Şimdilik ağız ile ilgili bildiklerim bunlar. Sakin olun. Birbirinizi korkutmayın. Takviyeleri alın, bitki çayları için ve sürekli kendinizi kontrol etmeyin. Doktorunuza ve bağışıklığınıza güvenin
Ben doktorumdan çok memnunum araştırın isterseniz Süleyman engin Akhanİstanbul beylikdüzü iyi olsun uzağada giderim detaylı baksın yeterki
Allah allah öyle mi gerçekten.ben burdaki tavsiyeler sonucu gitmiştim. Gerçekten ne siğil ne siğil değil artık anlayamıyorum. 2-3 doktor muayenesinde doktor hiçbir şey demezken emin olmak için hakan hocaya gittim. Farklı bir ilaç sıkıp aletle baktı ama gerçekten bana da gösterdi yani siğilleri. Vajina içine girdiii ohoooo kaynıyor burası dedi. Yani 2-3 doktor görmedi o görünce vay bee demiştin. Burdaki olumsuz yorumları hiç okumamıştım ben
İstanbul beylikdüzü iyi olsun uzağada giderim detaylı baksın yeterki
Canim ben doktorumdan cok memnunum kendisi jinekolog Onkolog ve bu alanda ihtisas yapmiş Beylikdüzünde kendisi..Burdan yazmam etik olurmu bilmiyorum...Size mesaj yaziyorum
Muayene ücreti ne kadarBen doktorumdan çok memnunum araştırın isterseniz Süleyman engin Akhan
YazdımBana da yazabilir misiniz rica etsem
Kızlar herkese teşekkürler doktor tavsiyeleri içinBir de benim kafama takılan benim bu virüsü fark etmeden çok önce almış olma durumum var. Bu kadar uzun sürede atılmamış olması da beni strese sokuyor. Kendiliğinden atılır diye düşünmek istiyorum ama 2 3 yıldan önce almış alsam simdiye kadar neden atılmamış olabilir tamamen?
Benim arkadaşımda oldu rahiminin %30 unu aldılar şuan iyiarkadaşlar benim yaklaşık 9ay önce falan vajinada siğiller oluştu.doktora gittim tedavisi olmadığını yakarak tedavi edildiğini söyledi.yakıyorum bi ilaç sürüp geçiyo sonra tekrar çıkıyor.allah korusun rahim ağzı kanseri olma riski daha fazlaymış.bana bi tavsiyesi olan varsa lütfen yazsın.teşekkürler...
Vallahi şaşırdım. Aslında bir süredir ben de bunu düşünüyordum. 2 sene önceki korkumlaa ağlaya ağlaya ne gerekiyorsa yapın demiştim. 2-3 doktor bir şey görmezken 1 hafta sonra o vajinamın içinin kaynadığını söylemişti yakmıştı. Her neyse 2 senedir düzenli giderim arada. Aramızdaki bağ farklı bir duruma geldi o yüzden sanırım artık beni kandırmaya gönlü razı olmuyorBende burdaki olumlu yorumlara istinaden eşine gittim , ama hali hazirda zaten bir doktorum vardi sırf iç rahatlatmak için gittim, içeriye bakti " çok fazla yayılmış acil müdahale edilmesi gerekir " falan diye beni yıkmıştı, sonra kendi doktoruma gittim , baktı ve onların siğil değil fordyce spot dedikleri yağ bezeleri olduğunu söyledi. Hatta elime mercek verip araştırma kitaplarındaki görsellere baktırdı ve mercek altın da nasıl si bile benzedikleri ama sigil olmadiklarini açıkladı. Ve kesinlikle nevra hakan 'ın bu işi ticarete döktüklerini soyleyebilirim
Cinsel ıliskiye de devam etmedim aslında ama bilemiyorum belki bazı turlerini attım ama sigil yapanlar kaldi artık testin sonucunda görürüm inşallah güzel sonuçlar çıkarKızlar herkese teşekkürler doktor tavsiyeleri için2-3 yıl yüksek riskliyse atılmamış olması normal ama 1.5 yılda atanda var biçok faktör uzatır bu süreyi tıraş,ağda ve en önemlisi cinsel ilişkiye devam etmeniz yani sürekli karşı taraftan virüs almaya devam ederseniz tabiki negatif olamazsınız doktorlar gençler atıyor diyip geçince deliriyorm ya ilişkiye devam edersen nasıl atacaksın mümkün değil