- 5 Mayıs 2020
- 93
- 53
senin çalıştığın hastanedeki doktorlarmı dedi negatif olmaz diyeUtanmasam sonucu çerçeve yaptırıp negatif olmaz diyen doktorlara karşı çalıştığım yere asacağım
Evet bir çoğusenin çalıştığın hastanedeki doktorlarmı dedi negatif olmaz diye
Tekrar gozunaydin canim hayatinda hep güzellikler olsun cok sevindim darisi herkesin basinaBugün Sonuçlarımı 9 ay önce aldım ilk hpv ve cin 3 olduğumu öğrendiğimde dünyanın sonu gelmişti benim için ama bugün kolposkopi temiz smear temiz ve hpv negatif sonucumu aldım mutluluğumu anlatamam hiç korkmayın hepsi geçecek neler neler yaptım negatif olmak için merak edenlerle mutlaka paylaşırım hepinizin aynı mutluluğu yaşamanız dileğiyle
Bugün Sonuçlarımı 9 ay önce aldım ilk hpv ve cin 3 olduğumu öğrendiğimde dünyanın sonu gelmişti benim için ama bugün kolposkopi temiz smear temiz ve hpv negatif sonucumu aldım mutluluğumu anlatamam hiç korkmayın hepsi geçecek neler neler yaptım negatif olmak için merak edenlerle mutlaka paylaşırım hepinizin aynı mutluluğu yaşamanız dileğiyle
Bendede tip16 var CIN1 boyutundaydı..Leep yapıldı banada..Takviye olarak da hemen hemen aynı şeyleri kullanmışız..ilk 6.ay smearım temiz geldi..Şuan 9.ayımdayım bende..Belkide negatif olmusumdur(heveslenmekte istemiyorum gerçi)Ama sizin gibi erkenden negatif olanları görünce de sevinçle karışık heyecanlanıyorum vallahi büyük moral oluyor..Tekrar hayirlı olsun..Allahım HPV ile bir daha yolunuzu kesiştirmesin...Beeo up %30 alkol bazlı propolis hergün yoğurt ile 30 dml tükettim bir ay kadar yeşil çay hergün içtim immotor kompleks 4 ay kullandım aşımı oldum duşta en son genital bölgemi organik elma sirkeli su ile yıkadım 3 ay sigarayı bıraktım alkol azalttım ve tabiki konizasyon olmam oradaki virüs yükünü azalttı 9 ayda sadece bir kez prezervatif ile cinsel beraberliğim oldu bukadar birde propolis arı sütü ham bal karışımı vardı beeo up onu ve redoxan c kullandım immotor kompleks sonrası covid servisinde çalışıyorum o yüzden redoxan c kullandım
Benim doktorumda negatif olmayı önemsemiyor.."Bir kere bu vücuduna girdi artık"diyorUtanmasam sonucu çerçeve yaptırıp negatif olmaz diyen doktorlara karşı çalıştığım yere asacağım
Bugün test sonucumu aldım. Dediğiniz gibi Cin 1 kendiliğinden yok olmuş :) Bu HPV tamamen yok olmuş mu demek acaba, bunun üzerine düşmeli, araştırmaya devam etmeli miyim sizce?Bir de şunu söyeleyebilirim, Cin 1 muhtemelen kendiliğinden yokolmuştur, olmasa bile cin 3'ün de çözümü var ve doğum yapmayı etkilemiyor, siz zaten 2 doğum da yapmışsınız bu yüzden endişe edeceğiniz hiç bir şey yok bana kalırsa.
Bugün test sonucumu aldım. Dediğiniz gibi Cin 1 kendiliğinden yok olmuş :) Bu HPV tamamen yok olmuş mu demek acaba, bunun üzerine düşmeli, araştırmaya devam etmeli miyim sizce?
Dürüst olmak gerekirse, ben de sizin gibi düşünüyorum. Hani kendi kıt bilgimle yorumladığım şu oluyor: Eğer Cin 1 kendiliğinden geçtiyse, bağışıklık sistemim yeterince kuvvetli. Tek eşli bir hayat yaşıyorum, eşim de öyle. İkimiz de bağışıklığımıza dikkat ettikçe çok da kurcalamaya gerek yok sanki. Sadece eşimin kendine baktırmasını önerir mi diye soracağım doktora, ama eşim doktora ne diyecek? HPV türü vs belli değil.. belki de artık yok.. bilemedim..Gözün aydınhpv hala pozitif olabilirsiniz bunun için hpv testi yapılması gerekiyor ki pozitif veya negatif olduğunuzu anlayabilin. Ancak çoğu doktor, smear sonuçları temizse hpv testini yaptirmayabiliyor; bi taraftan kısının buvirüsü taşıyıp taşımadığını bilmesi gerekiyor diğer taraftan bilince ne oluyor ki tedavisi olmayinca daha fazla stres - endişe sebebi . Tek yapulmasi gerekn moral + bağışıklık sistemini güçlü tutmak. Bunlara dikkat edip smear kontrollerinizi aksatmayın yeter bence.
Eşiniz ile ilgili olan süreci doktorunuza danışmak daha sağlıklı olur tabiDürüst olmak gerekirse, ben de sizin gibi düşünüyorum. Hani kendi kıt bilgimle yorumladığım şu oluyor: Eğer Cin 1 kendiliğinden geçtiyse, bağışıklık sistemim yeterince kuvvetli. Tek eşli bir hayat yaşıyorum, eşim de öyle. İkimiz de bağışıklığımıza dikkat ettikçe çok da kurcalamaya gerek yok sanki. Sadece eşimin kendine baktırmasını önerir mi diye soracağım doktora, ama eşim doktora ne diyecek? HPV türü vs belli değil.. belki de artık yok.. bilemedim..
Çok sevindim :) Bence düzenli smearle devam edin hpv testi ile gereksiz yere stres yaratmayın kendinize, muhtemelen o da yok olmuştur negatiftir ama önemli olan zaten smear, bence smear yaptırmak düzenli olarak yeterli, ama nasıl rahat hissedecekseniz öyle yapın tabi :)Bugün test sonucumu aldım. Dediğiniz gibi Cin 1 kendiliğinden yok olmuş :) Bu HPV tamamen yok olmuş mu demek acaba, bunun üzerine düşmeli, araştırmaya devam etmeli miyim sizce?
Eşiniz ile ilgili olan süreci doktorunuza danışmak daha sağlıklı olur tabi
Yani kendimden örnek verirsem, siğil çıkmamış olsaydı hpv nedir bilmeyecektim, var olan kendi kendine yok olup gidecekti belkide.
yaklasik 1.5 yıldır stresini yaşayıp sürekli vücudumda bişey cikti mi o siğil mi bu ne diye psikolojim bozuldu , maddi - manevi zorladı. Benimde 2 seferdir smear sonucum temiz çıktı, en son geçen ay yaptırdığımda doktoruma hpv ye de bakalimmi dediğimde, hayır 1 yıl daha geçsin, bakıp öğrenince ne yapacaksın rahim ağzın tertemiz, belki negatif olmuşsundur belki de hala pozitifsindir, 6 aylık kontrol ve smear takiplerini ihmal etme bu kadar, dedi .
Doktorun gerek görmüyorsa sende çok takılma bence
Yorumlarınız ve desteğiniz için çok teşekkürler. Doktorumla bu HPV sorusunu sordum. Bakmaya gerek var mı ne dersiniz dedim. Bana CIN 1 olduğu zaman kesin olarak HPV vardır diyemeyiz, nitekim sizinki de kaybolmuş dedi. Yani anladığım kadarıyla CIN1 varsa kesin HPV var demek değil, ancak HPV varsa CIN 1'e en büyük sebep. Normalde sizin yaş grubunuza 3 yılda bir smear istenir ama siz yılda 1 gelin dedi. Tamam dedim.Çok sevindim :) Bence düzenli smearle devam edin hpv testi ile gereksiz yere stres yaratmayın kendinize, muhtemelen o da yok olmuştur negatiftir ama önemli olan zaten smear, bence smear yaptırmak düzenli olarak yeterli, ama nasıl rahat hissedecekseniz öyle yapın tabi :)
Ne demek, sizi çok iyi anlıyorum ben de zor süreçlerden geçtiğim için bu konuda, sorularınız gayet makuldu :) iyi dilekleriniz için teşekkürler ve sağlıklı günler <3Yorumlarınız ve desteğiniz için çok teşekkürler. Doktorumla bu HPV sorusunu sordum. Bakmaya gerek var mı ne dersiniz dedim. Bana CIN 1 olduğu zaman kesin olarak HPV vardır diyemeyiz, nitekim sizinki de kaybolmuş dedi. Yani anladığım kadarıyla CIN1 varsa kesin HPV var demek değil, ancak HPV varsa CIN 1'e en büyük sebep. Normalde sizin yaş grubunuza 3 yılda bir smear istenir ama siz yılda 1 gelin dedi. Tamam dedim.
Yaşadığım başka bir takım şikayetlerim için de spirali çıkartmaya karar verdik. Cuma gidip o işi de halledeceğim.
Sonuç olarak bir seneliğine de olsa bu faslı rafa kaldırıyorum :) Seneye bakacağız artık.
Sizlere de sağlıklı, şifalı günler diliyorum :) tekrar çok teşekkür ederim bıkmadan saçma sorularıma yanıt verdiğiniz için
Yorumlarınız ve desteğiniz için çok teşekkürler. Doktorumla bu HPV sorusunu sordum. Bakmaya gerek var mı ne dersiniz dedim. Bana CIN 1 olduğu zaman kesin olarak HPV vardır diyemeyiz, nitekim sizinki de kaybolmuş dedi. Yani anladığım kadarıyla CIN1 varsa kesin HPV var demek değil, ancak HPV varsa CIN 1'e en büyük sebep. Normalde sizin yaş grubunuza 3 yılda bir smear istenir ama siz yılda 1 gelin dedi. Tamam dedim.
Yaşadığım başka bir takım şikayetlerim için de spirali çıkartmaya karar verdik. Cuma gidip o işi de halledeceğim.
Sonuç olarak bir seneliğine de olsa bu faslı rafa kaldırıyorum :) Seneye bakacağız artık.
Sizlere de sağlıklı, şifalı günler diliyorum :) tekrar çok teşekkür ederim bıkmadan saçma sorularıma yanıt verdiğiniz için
Cin lerden %90 hpv sorumludur ama illa hpv olmasına gerek yokbenim anlamadigim cin 1-2-3 olup hpv nasil negatif oluyor acaba, bir tanidigimdada pap 3 geldi smear sonuclarinda ama hpv Negatif cikti, bu smear sonuclarinin kötü gelmesindeki sebep hpv zannediyordum ben hep.
Acaba 10% neden oluyorki acaba buda cinsellikle bulasan Baska bir virüsden dolayimi, yada hani hpv bastan positif daha sonra negativ olsa bile cin olusmasina Sebep oluyormuCin lerden %90 hpv sorumludur ama illa hpv olmasına gerek yok
Cin demek oradaki hücre bozukluğu demek kalıtsal olabilir uzun süreli enfeksiyon olabilir hayır hpv kaynaklı cin varsa leep yada konizasyon olduysanız hpv negatif olduysa tekrar cin oluşmazAcaba 10% neden oluyorki acaba buda cinsellikle bulasan Baska bir virüsden dolayimi, yada hani hpv bastan positif daha sonra negativ olsa bile cin olusmasina Sebep oluyormu
Aynen öyle negatif olma çabamız bu zaten cin e ilerlemek istemiyorum.kalıcı enfeksiyon genelde cin e ilerliyor yüksek riskli hpv tiplerindeCin demek oradaki hücre bozukluğu demek kalıtsal olabilir uzun süreli enfeksiyon olabilir hayır hpv kaynaklı cin varsa leep yada konizasyon olduysanız hpv negatif olduysa tekrar cin oluşmaz