- 3 Mart 2020
- 37
- 23
- 30
Alva supplementin internet sitesinden aldım ben time health marka ahcc, 1 hafta önce sipariş ettim, 2 günde geldi ve şimdi kullanıyorum. Diğer hpv forumlarında da alva supplementin sitesi veya telefon numarası üzerinden üzerinden sipariş ediyorlar.Kızlar selam, ahcc kullananlar time health marka ahccyi nereden temin ettiler? Benim bulunduğum yerdeki eczaneler depolarında abay pharma marka ahcc satıyor. Bir kutuda 45 kapsül var ve günde 7 tane içmem gerekiyor dozu tamamlamak için. Time health kullananlar nerden temin etti ve güvenilir mi?
Teşekkür ederim canım verdim siparişAlva supplementin internet sitesinden aldım ben time health marka ahcc, 1 hafta önce sipariş ettim, 2 günde geldi ve şimdi kullanıyorum. Diğer hpv forumlarında da alva supplementin sitesi veya telefon numarası üzerinden üzerinden sipariş ediyorlar.
Gecmis olsun, insaAllah yakin zamanda kurtulursunuzGeçen haftaki koterizasyon işlemimden sonra bugün kontrole gittim ve eskilerin geçmeye başladığını söyledi doktor ama 2 tane yine çıkmış. Çok aktif virüslerin dedi. Aşı ile baskılanır izleyelim yoksa koterizasyon yapacağız tekrardan dedi. Vallahi iliğimi kemiğimi sömürdü bu hastalık benim.
Verrutol tarzı sürülerek uygulanan şeyleri hiç denemedim ama genital bölgeden çok el ve ayaklar için etkili onlar sanırım. Yakma işlemi eğer siğil küçükse tavsiye edilmiyor. Acısını bilmiyorum. Ben sıvı nitrojen ile dondurtmuştum. Çok pratik ve acısızdı dondurmak.Arkadaşlar verrutol kullanan var mı ? Özellikle siğiliniz et beni gibiyse. Sürdükten sonra orayı bez ile kapatmaya gerek var mı ?ve kabuğu soyarken deride kalkıyor bunu nasıl ayarlıyorsunuz? Yakma işlemi çok acıtan bişi mi ?
Bende 1 tane var ama böyle et beni gibi olmuş artık kasık bölgesinde cildiyeye gidip dondurur musunuz mu demem gerek ? Birde şu korona döneminde birde patoloji ye yollamak falan isterse ne diyim işlem uzasın istemiyorum yani siz en son ne zaman dondurdunuz da kaç gün sonra düştü ? Ve şuan çıktı mı tekrar ?Verrutol tarzı sürülerek uygulanan şeyleri hiç denemedim ama genital bölgeden çok el ve ayaklar için etkili onlar sanırım. Yakma işlemi eğer siğil küçükse tavsiye edilmiyor. Acısını bilmiyorum. Ben sıvı nitrojen ile dondurtmuştum. Çok pratik ve acısızdı dondurmak.
Benim çook uzun zamandır bir şeyim yok çok şükür görünürde. Hatırlamıyorum ne zaman dondurduğumu o kadar uzun yani. Öyle defalarca falan da olmadı iki seans yetti. Benimkinin tipi çok çok minikti yani düşecek bişey bile yok gibiydi o yüzden anlamadım düştü mü ne oldu. Sadece kızardığını hatırlıyorum bir iki gün krem sürdüm ve geçti. İz de kalmadı hiç. Patolojiye göndermedi zaten tipleme yaptırmıştım biliyodum tipini.Bende 1 tane var ama böyle et beni gibi olmuş artık kasık bölgesinde cildiyeye gidip dondurur musunuz mu demem gerek ? Birde şu korona döneminde birde patoloji ye yollamak falan isterse ne diyim işlem uzasın istemiyorum yani siz en son ne zaman dondurdunuz da kaç gün sonra düştü ? Ve şuan çıktı mı tekrar ?
Bu hpv sandığımızdan çok daha karışık sizde hangi tipler vardı ilk baktırdığınızdaMerhabalar,
Öncelikle hepimize çok geçmiş olsun, Mart 2019 da bende HPV diye birşeyi başıma gelince ilk defa duydum ve hiçkimseye birşey söyleyemezken bu platformu çok fazla okuyarak herkesin tecrübelerinden, bilgilerinden, hatalarından yararlandım diyebilirim; bugün bende size yaşadığım olumsuz-olumlu süreçlerimi paylaşacağım
Eet Mart 2019 da genital bölgemde yayılmış durumda bir sürü bişey vardı, ne olduğunu anlamadan hemen internette araştırmaya koyuldum ve siğil olduğunu anladım ve rahim ağzı kanseri ile ilişkisini duyunca dünyam yıkıldı, bir gün sonrası (cumartesi) apar topar özel bir hastanede kadın bir doktora gittim, doktor muayenesi sırasında " aa sen kiminle birlikte oldun böyle, napmışsın" kelimeleri ile beni ikinci kez yıktı ! neyse bunları yakmamız lazım ücreti 2500 tl dedi. hem fiyatının yüksek gelmesi hem de moralimi bozması sebebi ile oradan kaçtım. Sonra internette hpv ile ilgili doktor aramaya koyuldum, bir tane kadın doktora ulaştım-2 günlük süreci anlatıım, hiç muayene falan olmadan "yakılması için randevu oluşturabileceğini, işlemden 10 dakika sonra kalkıp yürüyebileceğimi, rahat olmam gerektiğini, insanın elinde nasıl siğil çıkıyorsa herhangi bir organında da çıkabileceğini" söylemesi beni bi rahatlattı, hemen randevu aldım 2 gün sonrası gittim tek başıma, genel anestezi ile yakma işlemi uygulandı (1000 tl). Gözlerimi açıp eve zar zor geldim ve yaklaşık 15 gün boyunca simsiyah , ağrı ve iltihaplanma ile geçirdim (bu arada hala yanık izleri var!). iltihaplanma bitince hem kontrol hemde smear için gittim, smear verdim ve sonuç LSIL çıktı. Bağışıklık sistemimi güçlü tutmamı, 2 ay sonrasında yeniden smear alıp eğer bi gerileme olmazsa biopsi yapılması gerekliliğini söyledi, tabi moraller yine 0 !
Sonrasında işyerimden bir arkadaşında yıllar öncesinde aynı durumu yaşadığı Cin3 iken doktorların çocuk sahibi olmayı unut dediğini ancak gittiği bir onkolog-jinekolog (prof) a tedavi olduğu ve 2 çocuk sahibi olduğunu söyledi. Arkadaştan aldığım yönlendirmeye istinaden, Cerrahpaşa ya gidip smear ve hpv tiplemesi yaptırdım (ilk smearimden 2 ay sonra), smear im bu sefer ASCUS geldi ve yüksek riskli hpv (16, 18, 45 haricinde) pozitif çıkarken, düşük riskli de pozitif çıktı. Sonuçları aldığım gibi arkadaşın "onkolog-jinekolog" doktoruna gittim , kesinlikle tavsiye ederim (ismi için özelden yazabilirsiniz). 80 yaşlarında efsane bir adamdır kendisi, inanılmaz derecede her yönüyle detaylandırdı, inanılmaz rahatlattı beni. sonuçlarıma istinaden kolposkopi yaptı ve biyopsi almaya gerek olmadığını, 6 ay takip sonrası tekrar değerlendireceğini söyledi.
5. ayım gibi bir sevgilim oldu tabi beni afakanlar bastı, yine internetlerde ve burda gezinirken kafamda yine deli sorular oluştu, bu sitede nevra-hakan topalismailoğlu hakkına yorumları okudum, internet sitelerine baktım ve hpv konusunda detay görerek hemen nevraya randevu aldım ve gittim. Hikayeyi baştan sona anlattım, muayene öncesi yaklaşık 30 dakika işyeri komşularından falan bahsetti , konuştuda konuştu. neyse muayene odasına girdik, vajina içerisine baktı "sen bunları hiç farketmedin mi elinle falan, içeriye yayılmış durumda siğillerin" dedi ve ben hoopp yine hayal kırıklığı ! bunları lazerle hallederiz dert etme dedi, sonra smear verdim , o gün enfeksiyon akıntım olduğu için "şimdi lazer yapamam , önce enfeksiyonun gecsin, haftaya gel , bir de istersen boğazdan da sürüntü alalım" dedi. Odasına gectiğimizde ise , hpv nin tedavisinin olduğu ahcc ilacından bahsetti ve bunun tedavisine başlamamız gerektiiğini söledi. Nese ben muayene ücretimi ödedim, lazer ücreti için 2000 tl olduğunu sölediler , çıktım ve gözyaşları yine pıt pıt ! Hemen ağlayarak doktorumu aradım, yeniden sğillerim var dedim, bir gün sonrası kendi doktoruma gittim ve muayene sırasında "ben çok yaşlandım heralde gözlerim bozulmuş hiçbirşey göremiyorum" die dalga geçti, nevra nın siğil dediği şeylerin " "fordyce spots" olduğunu, bunların peniste, vajinada, dudaklarda bolca bulunabileceğini ancak var oluşunun bilimsel bir açıklaması olmadığını ve zararsız olduklarını " söyledi, hatta elime bir mercek vererek, arştırma kitaplarından örnekler bile gösterdi ve bir an nasıl hafiflediğimi anlatamam ! Neyse gitmişken ona da smear aldırdım, her ne kadar doktorum şuan için erken dese de ben yine hpv tiplemesine baktırdım. Smear sonucum bu sefer temiz geldi hpv ise 61 68 pozitif geldi (bir öncekine göre mutasyona uğramış olabileceğini söledi). Ahcc yi sorduğumda ise bilimsel bir açıklaması olmadığını olumlu-olumsuz hicbirey soyleyemeyeceğini ancak bağışıklık sistemini artıracak çok daha ekonomik yollar bulunabileceğini açıkladı.
Tabi nevra için iyimser açıdan işin tam olarak bilmediğini kötümser olarakta para tuzağı olarak görüyorum
Ayrıca bu süreçte okuduğum ve nevranın aklıma soktuğu ağızda da hpv olayı beni başka bir boyuta attı, zaten hemen bir boğaz ağrım-yutkunamama-sol boyun lenfimde şişkinlik oluşuverdi ! Neyse mavilab da yapıldığını gördüm , gidip yaptırayım dedim , sonuc geldi pozitif ! 6 ve 61 tipleri (düşük riskli), ben yine depresif ve bir ay boğaz ağrısı .. Bu arada ilgili lab sorumlusu beni aradığında kendisine hpv konusunda deneyimli bildiğiniz kbb ci var mı diye sordum, aldığım cevap "hakan topalismailoğlu !" , dedim kendisi kadın hastalıkları değil mi ben size kbb sordum. adam ın verdiği cvp, kendisi sizin kadın hastalıklarında da değerlendirir, kbb içinde o yönlendirme yapabilir".. böylelikle kafamda herşey öyle bir soru işareti oldu ki ! yorumu sizlere bırakıyorum...
Nese birkaç kbb y e gittim muıayene olmaya ama hpv pozitif olduğunu utandığım için söyleyemedim, yapılan tüm tetkikler sonucu yaşadığım bulgulara sebep herhangi bir teşhis olmadığını, sadece sol boyun lenfinde büyüme olduğunu ancak takibin yeterli olacağını söylediler. En sonunda kadın bir kbb ci ye gittim ona anlattım, ağız içerisinde ve özellikle ses tellerinde siğil olabileceğini ama herhangi birşey görmediğini söledi, tabi ben aylardır hergün ayna karşısında elimde bir el feneri kendimi muayene ediyorum !
Sürekli bademciklerde bir değişiklik ve siğile benzeyen o kadar yapı var ki , hergün ayrı bir psikolojideyim hala
Bu süreçte boğaz ağrımla birlikte sigarayı bıraktım , beslenmeme dikkat etmeye başladım ve beeo nun propolis ini kullanıyorum (damlasını kullanamadım ama ballı karışımını kullanıyorum), en son smearimden 9 ay gecmişti (kovid sürecinden dolayı), geçen hafta yaptırdım oda temiz geldi ama hpv tiplemesi yaptırmadım.
Şimdi de yorumlarınızda HIV i gördüm , belirtilerine bakim derken bir belirtisnde lenflerde büyüme yazyor :S yine kafalar karıştııı..
Böyle işte kızlar benim hikayemde, umarım en kısa sürede hepimiz kurtuluruz...
Bu hpv sandığımızdan çok daha karışık sizde hangi tipler vardı ilk baktırdığınızda ve nerde taptırdınız testi
ağzınızdakiyle genital bölgedeki tipler uyumlu yalnız. 6 da vardı sizde muhtemelen ama yaktırdığınız için çıkmamıştır testte 68 boğazınızda yoktur inş onu almamışsınızdır ben galiba salıyorum artık kendimi tüm umudum gitti valla bu değişik virüsle uğraşamayacağımAslında doğru bilgiye doğru kişiden ulaşmak en önemlisi , kafa karışıklığı olmaması için.
İlk cerrahpaşa da yaptırdım ; "smear ASCUS geldi, cerrahpaşa tüm tiplere bakmıyor, raporumda sadece yüksek riskli hpv (16, 18, 45 haricinde) pozitif, düşük riskli de pozitif çıktı. Düşük riskli de muhtemeln 6 veya 11 di , siğile sadece bu tipler sebep olduğu için.
Bende de 16 ve 53 var (rahim ağzinda)..Yanlız Ben ağızdan sürüntuyü KBB doktorundan aldırdim..Durumuda izah ettim utana sıkıla da olsa...Yani Hpv gözüyle baktı.Hemen fırcayı çıkarıp örnek aldı..Acaba sizinki ile aynı şeymi şimdi kafam karıştı.Merhabalar,
Öncelikle hepimize çok geçmiş olsun, Mart 2019 da bende HPV diye birşeyi başıma gelince ilk defa duydum ve hiçkimseye birşey söyleyemezken bu platformu çok fazla okuyarak herkesin tecrübelerinden, bilgilerinden, hatalarından yararlandım diyebilirim; bugün bende size yaşadığım olumsuz-olumlu süreçlerimi paylaşacağım
Eet Mart 2019 da genital bölgemde yayılmış durumda bir sürü bişey vardı, ne olduğunu anlamadan hemen internette araştırmaya koyuldum ve siğil olduğunu anladım ve rahim ağzı kanseri ile ilişkisini duyunca dünyam yıkıldı, bir gün sonrası (cumartesi) apar topar özel bir hastanede kadın bir doktora gittim, doktor muayenesi sırasında " aa sen kiminle birlikte oldun böyle, napmışsın" kelimeleri ile beni ikinci kez yıktı ! neyse bunları yakmamız lazım ücreti 2500 tl dedi. hem fiyatının yüksek gelmesi hem de moralimi bozması sebebi ile oradan kaçtım. Sonra internette hpv ile ilgili doktor aramaya koyuldum, bir tane kadın doktora ulaştım-2 günlük süreci anlatıım, hiç muayene falan olmadan "yakılması için randevu oluşturabileceğini, işlemden 10 dakika sonra kalkıp yürüyebileceğimi, rahat olmam gerektiğini, insanın elinde nasıl siğil çıkıyorsa herhangi bir organında da çıkabileceğini" söylemesi beni bi rahatlattı, hemen randevu aldım 2 gün sonrası gittim tek başıma, genel anestezi ile yakma işlemi uygulandı (1000 tl). Gözlerimi açıp eve zar zor geldim ve yaklaşık 15 gün boyunca simsiyah , ağrı ve iltihaplanma ile geçirdim (bu arada hala yanık izleri var!). iltihaplanma bitince hem kontrol hemde smear için gittim, smear verdim ve sonuç LSIL çıktı. Bağışıklık sistemimi güçlü tutmamı, 2 ay sonrasında yeniden smear alıp eğer bi gerileme olmazsa biopsi yapılması gerekliliğini söyledi, tabi moraller yine 0 !
Sonrasında işyerimden bir arkadaşında yıllar öncesinde aynı durumu yaşadığı Cin3 iken doktorların çocuk sahibi olmayı unut dediğini ancak gittiği bir onkolog-jinekolog (prof) a tedavi olduğu ve 2 çocuk sahibi olduğunu söyledi. Arkadaştan aldığım yönlendirmeye istinaden, Cerrahpaşa ya gidip smear ve hpv tiplemesi yaptırdım (ilk smearimden 2 ay sonra), smear im bu sefer ASCUS geldi ve yüksek riskli hpv (16, 18, 45 haricinde) pozitif çıkarken, düşük riskli de pozitif çıktı. Sonuçları aldığım gibi arkadaşın "onkolog-jinekolog" doktoruna gittim , kesinlikle tavsiye ederim (ismi için özelden yazabilirsiniz). 80 yaşlarında efsane bir adamdır kendisi, inanılmaz derecede her yönüyle detaylandırdı, inanılmaz rahatlattı beni. sonuçlarıma istinaden kolposkopi yaptı ve biyopsi almaya gerek olmadığını, 6 ay takip sonrası tekrar değerlendireceğini söyledi.
5. ayım gibi bir sevgilim oldu tabi beni afakanlar bastı, yine internetlerde ve burda gezinirken kafamda yine deli sorular oluştu, bu sitede nevra-hakan topalismailoğlu hakkına yorumları okudum, internet sitelerine baktım ve hpv konusunda detay görerek hemen nevraya randevu aldım ve gittim. Hikayeyi baştan sona anlattım, muayene öncesi yaklaşık 30 dakika işyeri komşularından falan bahsetti , konuştuda konuştu. neyse muayene odasına girdik, vajina içerisine baktı "sen bunları hiç farketmedin mi elinle falan, içeriye yayılmış durumda siğillerin" dedi ve ben hoopp yine hayal kırıklığı ! bunları lazerle hallederiz dert etme dedi, sonra smear verdim , o gün enfeksiyon akıntım olduğu için "şimdi lazer yapamam , önce enfeksiyonun gecsin, haftaya gel , bir de istersen boğazdan da sürüntü alalım" dedi. Odasına gectiğimizde ise , hpv nin tedavisinin olduğu ahcc ilacından bahsetti ve bunun tedavisine başlamamız gerektiiğini söledi. Nese ben muayene ücretimi ödedim, lazer ücreti için 2000 tl olduğunu sölediler , çıktım ve gözyaşları yine pıt pıt ! Hemen ağlayarak doktorumu aradım, yeniden sğillerim var dedim, bir gün sonrası kendi doktoruma gittim ve muayene sırasında "ben çok yaşlandım heralde gözlerim bozulmuş hiçbirşey göremiyorum" die dalga geçti, nevra nın siğil dediği şeylerin " "fordyce spots" olduğunu, bunların peniste, vajinada, dudaklarda bolca bulunabileceğini ancak var oluşunun bilimsel bir açıklaması olmadığını ve zararsız olduklarını " söyledi, hatta elime bir mercek vererek, arştırma kitaplarından örnekler bile gösterdi ve bir an nasıl hafiflediğimi anlatamam ! Neyse gitmişken ona da smear aldırdım, her ne kadar doktorum şuan için erken dese de ben yine hpv tiplemesine baktırdım. Smear sonucum bu sefer temiz geldi hpv ise 61 68 pozitif geldi (bir öncekine göre mutasyona uğramış olabileceğini söledi). Ahcc yi sorduğumda ise bilimsel bir açıklaması olmadığını olumlu-olumsuz hicbirey soyleyemeyeceğini ancak bağışıklık sistemini artıracak çok daha ekonomik yollar bulunabileceğini açıkladı.
Tabi nevra için iyimser açıdan işin tam olarak bilmediğini kötümser olarakta para tuzağı olarak görüyorum
Ayrıca bu süreçte okuduğum ve nevranın aklıma soktuğu ağızda da hpv olayı beni başka bir boyuta attı, zaten hemen bir boğaz ağrım-yutkunamama-sol boyun lenfimde şişkinlik oluşuverdi ! Neyse mavilab da yapıldığını gördüm , gidip yaptırayım dedim , sonuc geldi pozitif ! 6 ve 61 tipleri (düşük riskli), ben yine depresif ve bir ay boğaz ağrısı .. Bu arada ilgili lab sorumlusu beni aradığında kendisine hpv konusunda deneyimli bildiğiniz kbb ci var mı diye sordum, aldığım cevap "hakan topalismailoğlu !" , dedim kendisi kadın hastalıkları değil mi ben size kbb sordum. adam ın verdiği cvp, kendisi sizin kadın hastalıklarında da değerlendirir, kbb içinde o yönlendirme yapabilir".. böylelikle kafamda herşey öyle bir soru işareti oldu ki ! yorumu sizlere bırakıyorum...
Nese birkaç kbb y e gittim muıayene olmaya ama hpv pozitif olduğunu utandığım için söyleyemedim, yapılan tüm tetkikler sonucu yaşadığım bulgulara sebep herhangi bir teşhis olmadığını, sadece sol boyun lenfinde büyüme olduğunu ancak takibin yeterli olacağını söylediler. En sonunda kadın bir kbb ci ye gittim ona anlattım, ağız içerisinde ve özellikle ses tellerinde siğil olabileceğini ama herhangi birşey görmediğini söledi, tabi ben aylardır hergün ayna karşısında elimde bir el feneri kendimi muayene ediyorum !
Sürekli bademciklerde bir değişiklik ve siğile benzeyen o kadar yapı var ki , hergün ayrı bir psikolojideyim hala
Bu süreçte boğaz ağrımla birlikte sigarayı bıraktım , beslenmeme dikkat etmeye başladım ve beeo nun propolis ini kullanıyorum (damlasını kullanamadım ama ballı karışımını kullanıyorum), en son smearimden 9 ay gecmişti (kovid sürecinden dolayı), geçen hafta yaptırdım oda temiz geldi ama hpv tiplemesi yaptırmadım.
Şimdi de yorumlarınızda HIV i gördüm , belirtilerine bakim derken bir belirtisnde lenflerde büyüme yazyor :S yine kafalar karıştııı..
Bende de 16 ve 53 var (rahim ağzinda)..Yanlız Ben ağızdan sürüntuyü KBB doktorundan aldırdim..Durumuda izah ettim utana sıkıla da olsa...Yani Hpv gözüyle baktı.Hemen fırcayı çıkarıp örnek aldı..Acaba sizinki ile aynı şeymi şimdi kafam karıştı.Ayrica Ağızda tutunabilmesi çok zor dediler ve konuştuğum doktor sayısının haddi hesabı yok.Bide ben rahim ağzından çok ağıza boğaza kafayı takanlardanım.Acaba sigara kullandiğınız için tutunabilmiş olabilir mi ? Sigarayı bırakmişsiniz belkide şimdi negatif olmuştur..
Hpv testı yaptırdınız mı negatıf ?Bende de 16 ve 53 var (rahim ağzinda)..Yanlız Ben ağızdan sürüntuyü KBB doktorundan aldırdim..Durumuda izah ettim utana sıkıla da olsa...Yani Hpv gözüyle baktı.Hemen fırcayı çıkarıp örnek aldı..Acaba sizinki ile aynı şeymi şimdi kafam karıştı.Ayrica Ağızda tutunabilmesi çok zor dediler ve konuştuğum doktor sayısının haddi hesabı yok.Bide ben rahim ağzından çok ağıza boğaza kafayı takanlardanım.Acaba sigara kullandiğınız için tutunabilmiş olabilir mi ? Sigarayı bırakmişsiniz belkide şimdi negatif olmuştur..
Evet Devlet hastanesi doktoru aldı...Ama yapılan direk HPV testimi bilemiyorum.Yani rahim agzindaki hpv varligini söyledim Ağzimda görünürde birsey yok ama yinede endişelendigimi dile getirdim.Hemen sürüntü alinacak fırcayı çıkardı zaten.Kendiside kontrol ederken "Şuan için görünen bir lezyon yok dikkat et ama .Virüs bir yere tutunup sonradanda çıkabilir"dedi..O yüzden yine düzenli olarak ağzımı kontrol ediyorum..Sigara ve alkol hiç kullanmadım hayatım boyunca zaten.Bagısıklığım da aralık ayından beri kullandigım takviyeler sayesinde iyi hamdolsun.Smear normal çıktı en son kontrolde ama hpv ne durumda bilemiyorum.Hpv testı yaptırdınız mı negatıf ?
Kulak burun bogaz doktoru almıs artık
Ası olun lutfen
Doktorun ornek alması ıyı bır durum gecıstırebılırdı
Sıgara cok etkın bence bagısıklıgı dusuruyor cıdden
Destek takvıye vıtamın asıyı olduktan sonra onemlı
Nacizane fikrimi yazıyorum çok yormuşsun kendini bu geçici bir süreç mavi lab güvenmiyorum açıkçası danışıklı dövüş gibi geliyor yapmayın hayatınızı bu kadar zora sokmayın hpv okadar kötü tedavisi olmayan bir şey değil hiv gelince lenf şişliği ufacık bir diş eti enfeksiyonunda da olur hiv çok kolay bir test internetten araştıedıkça kendinizi inceledikçe mutlaka bulursunuz birşeyler yapmanız gereken gerçekten güvendiğiniz bir hekim bulup ona takip olmak bağışıklığı yüksek tutup hayatınıza devam edin yoksa bu acabalar sizi çok yıpratırMerhabalar,