Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Okadar haklisinki bu supeler ,acabalar insani ucuruma goturur.

Kesinlikle çok haklısın, aslında bazen bilgisizlik bazen toplum baskısı yanlışlara sürükleyebiliyor bizi

merhaba, büyük ihtimalle bir çoğunuzdan yaşça küçüğüm. Psikolojik olarak çok zor durumdayım. 23 yaşındayım, sadece bir kişiyle korunmalı ilişki yaşadım. Hpv olmaktan şüpheleniyordum öncelikle kadın doğuma gittim. Tehlikeli bir şey gibi durmuyor, birkaç hafta takip edelim olmazsa yakarız dedi. Ben de biraz rahatlamistim. Ancak İnternette okuduklarıma bakarak ağız ve boğazda da olabileceğini okudum. Ağzımı boğazımı kontrol ettim küçük dilimin iki yanında minicik şişlikler gördüm. Kbb doktoruna gittim özelde. Baktı hpv oldugunu soyledi, hiç sigara içmedim bugüne kadar ama orada tutunmuş anlaşılan. Sonrasında bu herkeste oluyor ben çoğu kişide görüyorum ama söylemiyorum onemli bir sey degil ama alt tarafı ihmal etme ve kesinlikle aşı ol türlerine baktır dedi. Bogazda çok bir tehlikesi yok dedi. Benimde biraz içim rahatladı. Ancak ağızdan da hpv türlerine bakıldığını yazmışsınız. Birkaç sorum olacak cevaplarsanız cok mutlu olurum. Her devlet hastanesinde ağız, boğaz ve rahim için hpv testi yapılıyor mu? Ayrıca sizce siğilleri yaktirmak ve testler için özel mi devlet mi daha iyidir? Ozelde önerebileceğiniz doktor var mıdır?

Arkadaslar bisey sormak istiyorum biraz ayip olacak ama, hani bogazinizda hpv olmasindan süphe duyuyorsunuz ya siz oral yaptiginiz icinmi? bende korkmaya basladim, yalniz ben oral yapmamistim, biraz intim olacak ama esim oral yapip beni öpmüstü, bu sekildede bulas olurmuki?
Benim smear sonucumda hpv 16/18 Cikmisti. Doktoruma sordum, hpv bogaz bölgesinde olan daha cok erkeklerde meydana geliyormus, kadinlarinkide rahim agzinda dedi.

İyi akşamlar kızlar. Oral hpv ile ilgili konuştuğunuzu görüp araştırmalarımı paylaşmak istedim. Boğazda veya ağızda oluşan kanser orafaringeal kanser olarak geçiyor. Bu kansere en çok neden olan hpv tipi istatiksel olarak tip 16. Sonra onu takip eden tip 18. Fakat ağızda bu noktaya gelebilmesi için bağışıklık çok çok düşük olması, virüsün farkedilememesi ve sigara oral seks gibi alışkanlıklara devam ediliyor olması gibi faktörlerin olması gerekiyor. Yani bu başlıktaysanız bu virüsün farkındasınız ve iyileşmek için çabalıyorsunuz demektir. Bundan dolayı rahminizden bir senede iki senede temizlenen bu virüs, boğazınızdan bu sürenin yarısı kadar sürede temizleniyor. Ağız epitali müsait değil çünkü uzun süre virüsün tutunmasına.
Siğil konusuna gelecek olursam, gerekli müdehale yapıldıktan sonra (dondurmak, yakılmak vs) beo markanın mentöllü ağıza sıkılan propolisi var. Boğazınızın gerisine bunu sıkın. Hızla doku yenilenecek. Elma sirkesini de fısfıslı bir şişeye koyup onu da kullanabilirsiniz. Şimdilik ağız ile ilgili bildiklerim bunlar. Sakin olun. Birbirinizi korkutmayın. Takviyeleri alın, bitki çayları için ve sürekli kendinizi kontrol etmeyin. Doktorunuza ve bağışıklığınıza güvenin

Arkadaşlar bir sorum olacak diyelim vajina girişinde siğilimiz var ben şüpheleniyorum şahsen gideceğim en kısa zamanda kontrole. Peki ya rahim ağzında varsa siğil ne yapılacak onu yok Etmeden negatif olamayız ki rahim ağzına bakmıyorlar bildiğim kadarıyla

Evet Boğazda ve ağızda hpv Oral Seks sebebiyle oluşuyor..Ama tutunma olasıliğı rahim ağzına göre çok daha düşük.Özel sebepler gerekiyor bağisıkliğın çok düşük olması sigara alkol ve sürekli oral iliski yaşamak gibi....Siz oral yapmadıysaniz böyle bir riskiniz yok zaten..

arkadaslar merhaba, sizlere bir sorum olacak. Bugun kadin dogum doktoruma rutin kontrol icin gittim. Hikayesi biraz uzun ama kisa kesecegim.

Evlendigimden beri duzenli muayene olurum ve kontrollerimi yaptiririm. Her sene temiz cikti sonuclarim. Gecen seneki sonucumu almayi unuttugumu bu yil farkettik doktorumla. Gecen seneki sonucumda CIN 18 cikmis, boyle dedi bana. Korkmamam icin pek aciklama da yapmadi. Bugunku testin sonucunu bekleyelim dedi. Anlamadigim bana konmus bi HPV teshisi yok. CIN ise 1,2,3 diye ayriliyor. CIN 18 bu durumda ne ola ki? Bir bilginiz varsa benimle paylasirsaniz cok sevinirim.

Yanlış anlamış olabilirsiniz tekrar konuşun doktorla cin 18 diye birşey tabiki yok hpv 18 var ve umarım değildir

KIZLAR RAHİM İÇİ, DIŞI, DUVARLARI, RAHİM AĞZI HERYERE SİĞİL VAR MI DİYE BAKACAK DOKTORA İHTİYACIM VAR TAVSİYENİZ YOK MUUU

Cevabiniz icin cok tesekkür ederim,

Cevabiniz icin cok tesekkür ederim bagisikligim asiri düsüktü bir aralar, ama diger faktörlerin hicbirine sahip degilim cok sükür, insAllah bulas olmamistir

Cevabin icin cok tesekkür ederim InsAllah hepimiz tez zamanda kurtuluruz bu illetten

Yanlış anlamış olabilirsiniz tekrar konuşun doktorla cin 18 diye birşey tabiki yok hpv 18 var ve umarım değildir
Neden bu sekilde soylediginizi anladim. Dedigim gibi doktorum tahlil sonucuna gore benimle konusacak sanirim. Size bir sey daha sormak isterim, 2 sene onceki smear testlerim temizdi, sorunsuzdu. Gecen sene hpv18 tespit edildiyse, onu temiz cikan testimden sonra kapmisimdir, dogru mu? Ve cinsel yollar disinda nereden almis olma ihtimalim olur?

Temiz çıkan smear ise hayır daha öncede kapmış olabilirsiniz bakılan nedir smear mi hpv mi cinsel yol dışında çok bilinen bir bulaş yolu yok

Smear ve hpv farklı şeyler

Smear ve hpv farklı şeyler
Kusura bakmayin, bu konuda pek bilgili degilim, haftaya daha detayli konusacagim doktorumla. Hpv bakilmadi bana, sigil vs falan da hic sikayetim olmadi. Sadece spiral kaynakli vajinal enf sikayetlerim oluyordu. Gecen sene de sadece smear yapildi. Sadece smear testi uzerin CIN 18 dedi. Ama bana degil, yanindaki hemsireye soyledi. Kendi kendine gecmis bile olabilir ama takipte olmaliydiniz dedi. Simdi durumu bugun verdigim ve haftaya cikacak sonuca gore yorumlayip beni tam anlamiyla bilgilendirecegini dusunuyorum. 5 senedir ayni doktorda takipliyim, huyunu bildigim icin az bilgi vermesine pek takilmadim ama merak etmekten de geri duramadim. Sizlere bir danisayim dedim.

Smear ve hpv testi farkli, smear testi temiz olup hpv positif olabiliyor, smear Testi temiz cikti diye hpv yi daha sonra kapmissinizdir diye bir sey yok, 1,2 hatta 5 yil öncede kapmis olabilirsiniz, sadece hpv testi yaptirmadiginiz icin bilmiyormussunuzdur sizde bu virüsün oldugunu.
hpv 16/ 18 cinsel yolla bulasiyormus.

Yanitiniz icin cok tesekkur ederim. Hpv bende hic bakilmadi cunku suphelenilecek herhangi bir durumum olmadi. 8 yildir sadece esimle birlikteyim. Eger doktorun CIN ' in arkasina ekledigi 18, hpv turunu temsil ediyorsa, esimle ilgili baska sorunlarim da var demektir. Ama smear da hpv cikmaz diyorsunuz, acaba CIN 1,2,3 siniflandirmasi icinde sayisal bir degerden bahsetmis olabilir mi doktorum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…