Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

sade kahvecim soruna daha öncede cevap vermiştim benim siğillerin geçmesi 10-11 ayı bulmuştu nerdeyse benim 5 -6 aydır siğillerim yok allaha şükür seninde gecicek ama sen uzatıyosun canım bu süreyi kafana takarak bende aynı şeyi yaptım çünkü o yüzdende uzun sürdü geçmesi ama seni çok ii anlıyorum insanın elinde olmuyo moralini bozmaması yinede gayret et canımm hoşçakal ..

ya şekerler günaydın hepinize,
canım ya valla benimde kafam karıştı bu hafta içinde kontrolüm var iyice sorcam doktora ama öyle virüs filan olsa doktor söylemezmi gerçi doktorlara da pek güven olmuyor ya oda çabası

cevabina tesekkurler canım
2. doz asiyi dun oldum, kolum aciyor hala, ustune yatamiyorum, sende oldu mu boyle bisey, cervarix oldum ben, 11 ve 66 tipleri var bende
aldara yi ben de hic aksatmadan kullaniyorum fakat yoketmiyor, sadece buyumesini engelliyor, ben 4 aydir aldara kullaniyorum ama yakici bisey olmadigi icin sigiller gitmiyor
napicami sasirdim, doktora gidip te yaktirali 1 ay oldu ama yenileri cikti yine

Son düzenleyen: Moderatör:

anladım ya ben 1 yıla da raziyim yeter ki gecsin
2 gunde bir kontrol ve aldara suruyorum, takiyosun mecburen kafana tabi
5 aya yaklasiyorum ben, yarisina geldim demek ki

bisi dicem ya sigillerin ciktigi yerler degisti bende son cikan sigillerde
ilkinde ic kisimlarda da vardi yani dudak iclerinde o kaygan yerlerde
ama simdi orda cikmiyor artik yukarda cikiyor yani en ust kısımda cikti simdi
yani en ustte vajinanin basladigi yer var ya ilk ayrim onun civarlarinda toplanmis durumda
sanirim bolge bolge bagisiklik kazaniyor vucut, en son da burayi deniyor, oyle dusunmek istiyorum
bi de ben kasimistim, dikkat ettim kasidigim yerlerde cikmis, kasimasam belki cikmayacakti, ben kendim bulastirdim galiba ordan oraya

sende nasildi? nerde cikiyodu? kac kez yakıldı? neler yaptin bi sureci anlatir misin

Canım bende gardasil aşının 2. dozunu ayın 7 sinde oldum. İlk aşı istanbulda yani burda yapılmıştı kolumdan yaptılar kas içine. Sadece o gün kolum cansızlaştı sadece o kadar. Üstüne yatamama gibi birşey olmadı morarma şişkinlik vs hiçbirşey olmadı. 2. doz ise tatildeyken oldum. Ordaki doktor kas içine yapılıyor kalçadan yapalım dedi. Ok dedim bende. İkişnciyede böylece kalçadan vuruldum kas içine. Ama onda da sadece biraz cansızlık oldu o kadar. Başka herhangi birşey olmadı tatlım.

Canım birde dondurtmayı denesen. Doktorunla bir konuşupta. Sen bilirsin yine de. Çok fazla kafana takıyorsun tatlım. İnan elimizde kafamıza takmamak. Biraz oluruna bıraksan göreceksin geçtiklerini. Tekrar geçmiş olsun canım. Güzel haberlerini alırsam .çok sevineceğim. Sevgiyle kal....

sen kafaya benim kadar takmadın sanırım
ben cok takıyorum haklısın
2 gun takmasam 3. gun buyuyen sigil gorunce yine basa donuyorum
napicami bilmiyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne yapacağın belli güzelim. Aşını oluyorsun ki bu büyük şans emin olabilirsin. Beslenmene dikkat ediyorsun. Tedavini oluyorsun. Aldara kullanabiliyorsun. Kendine dikkat ediyorsun. Temiz ve kuru tutuyorsun o bölgeyi. Güzelim daha ne istiyorsun. Allaha bırak artık. Takma kafanı lütfen. Geçecek elbette geçmeyip ne yapacak ki. Eninde sonunda geçecek. Ne güzel tehlikeli bir tipte taşımıyorsun. Eninde sonunda çıkmayacaklar artık. Lütfen biraz çevrene bak relaks ol bitanem. Kararını ver ve kafana takma. Değilse çoğalıyor görüyorsun işte daha ne diyim be bitanem. Öpüyorum çok seni. Sevgiyle sabırla kal....

11 tehlikesiz ama 66 yabanci kaynaklarda yuksek risk diyor, doktor zararsiz dedi ama yabanci makalelerde son yillarda 66 nin da yuksek riskten sayildigini okudum

Olsun bende taşıyorum be gülüm. Napalım yani. Bahane arıyorsun sanki üzülmek için be gülüm. Bırak herşeyi oluruna. Sen tedbirini alıyorsun daha ne kafana takıyorsun be canısı. 6 ayda bir smear testi yaptır ilk 3 sene sıkma canını artık ya. Moralini bozma daha fazla....

smear yaptiramam canım sorun orda zaten o yuzden bu kadar taktim kafaya
kadın degilim, test yapilamiyor, evlenecegim de yok zaten
evlenmeyi beklemeden bu testi yaptirmam sart belki de

canım bende anüs çevresinde çıktı ve sadece 1 tanede dış dudakta vardı ama kocaman zaten en son o geçti.2 kez yaktırdım,2.si felaketti beni mahvetti dr ,sonra efudix kullandım oda geçirdi ama yara yaptı çok acı çektim sonra yine çıktı bu sefer aldara kullandım hemen hemen 2.kutuda geçmeye başladı 3.kutuda tamamıyle geçti 4 dü dekullandım hatta 1 tanede fazla aldım arada sırada olmasada sürüyorum kafama göre smear testimi yaptırcam bu ay 6 ayım doldu inşallah güzel çıkar yine sonuçlar böyle canım ...

tatlım sanırım bakire olanlarda smear testi yaptırabiliyor kızlığa bi zarar gelmeden burda okumuştum bende,bi araştırsana dr na falan bi sor bakalımm...

canım bakirelerdede smear testi yapılıyor. ama bunu her doktor yapmayabilir. bunu doktorla konuşup yaptırabilirsin. senin durumuna göre yapar yada yapmaz.

bebem bende ıkı kes yaktırdım 2 yaktırmam cok acımıstı ama 2 kes cıkmasının sebebı benım hatamdı cunku kasınıodum gunduz kasımasam gece bole uynıp uyku sersemı kasıodum ellerımı yaklasık bne gunde emınım saat bası yıkıodum gunluk ped kullanma hawa alması lazım bıde genıtal temızleme jelı kullan jelı de sabah aksam yıka genıtal bolgenı we sabah aksam deyıstır bu arada aldara kaygan yerde gecmesı bıraz zaman alıo onuda belıertım benım 4 ayım daha yenı gectı yaktırp aldara baslayarak ben 2 kes yaktırdım we 2 de de bu anus de cıktı anusun altında cıktı makatta cıktı 2 kes yaktırdım yakmadan sona aldara snoc werdı cok sukur ılesıom dr bol bol gunluk yesıl cay we ada cayı ıc dedı bıde hasta olma dedı gucsuz dustunde wucut bu wurusu tekrar cıkarır dedı wıtamnle destekle benım 2 ay uyuyamam sebep oldu abuk sabuk dr lar yzunde benı cok korktulular ama sıgıl bu et yane kormayınnn mutlaka asınızı olunkı hpw nn yuksek tıplerınden korunun kızlaarrrrr:enbuyukkk:

yyaaaaaaa kızlar bende 3 kez dondurdum ve dün baktım yine çıkmış walla çıldıracam artık iyice paranoya yaptım kıl köklerini bile siğil sanıyorum... ooooofffff nasıl bi derttir bu yaaa ((((((

yyaaaaaaa kızlar bende 3 kez dondurdum ve dün baktım yine çıkmış walla çıldıracam artık iyice paranoya yaptım kıl köklerini bile siğil sanıyorum... ooooofffff nasıl bi derttir bu yaaa ((((((

Canım belki dediğin gibi kıl kökleridir. Bende son kontrole gittiğimde var sanıyordum ama doktor kıl kökleri olduğunu söyledi. Gerçekten öyleymiş. Geçmiş olsun bitanem...

Canım öyle şey olurmu sonuçta senden sıvı alıyor, valla benimkini aldılar gerçi benim şansıma akıntım vardı, psikolojik olarak :) o yüzden yaptır bence sonuçta rahim ağzını açmıyacak ya bir sor, doktoruna ben şanslıydım tam da akıntıya denk gelmişti.

bebem prof arkadsım bana dedı dondurma ıslemıde ıyı ama dedı bız dedı yakma ıslemınden daha ffazla we hızlı sonuc olarıos dedı orayı temızledıkten sona yakma da ıslem daha kolay we olumlu sonuc wwerıo dondurma ıslemınde ole olmuoo ıste bence yaktır ardından aldarayaa basla
yada aldara kullan su an :enbuyukkk:

ben de bu virüsten çok korkuyorum.2 yıldır yakın bir arkadaşım bu dertle uğraşıyor.ben de tuvaletlerden bikini gibi şeylerden bulaştığı duyunca o (daha önce hiç incelememiştim) söylemesi ayıptır vajina bölgesini inceledim ve iyice iç kısmında iç dudakta pütürcükler gördüm korkudan ölüyordum. hemen bir jinekolağa gittim dr bana o pütürüklerin vajina iç dudağının duvar yapısı oldunu hpv ile ilgili olmadığını söyledi. 1.5 yıldır psikiyatri tedavsi görüyorum obsesif kompolsif bozukluktan dolayı bu nedenle ikna olmam ve paniğimin geçmesi kolay olmuyor.bu muayeneden 6ay sonra falan beni yine panik ve veham tutu ve başka bir jinekolağa gittim o da aynı şeyi yani o vajinanın yapısı olduğunu hpv siğilinin farklı şekilde olduğunu söyledi.açıkcası bu hastalığı duymadan önce o bölgeyi hiç incelemediğimden dolayı ben çok panik içindeyim.bu herkeste böyle mi sorum size acaip gelebilir fakat yardımcı olursanız çok sevinirim.oradaki pütürükler hiç büyümüyor ve yayılmıyorda doktorlar yanılmış olabilir mi:kedi:senağlamasenağlamasenağlamasenağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…