aldara kullanıyorum ama pek bi faydasi olmuyo bende
efudix i doktor tavsiyesi olmadan kullansam nolur
yeter ki gecsin ya
bir de sigil cikip sonra gecenler, kac ayda gecti? benim 4.5 ay oldu ama hala da cikiyor, ne zaman bitecek bu illet
arkadaslar biraz sorulara cevap verelim lutfen ne yazdiysam havada kaliyor, bense bilgim olan konularda hep cevap veriyorum
burdan kac kere seslendim kac soru sordum ama malesef 1 kisi disinda kimsenin umurunda degil, herkes kendi durumunu yazip gidiyor sadece
Merhabalar kızlar :1hug: nasılsınız bakalım sırnaşık şey
Kaidem, siğilinin olması virüs olduğu anlamına gelir canım. Sidelya79 unda dediği gibi sen HPV DNA PCR testimi yaptırdın yoksa başka bişey mi?
Belkide sendeki şey siğil değildi. Aklım karıştı şimdi :uhm:
Bu arada bende geçen hafta dondurtmuştum, ama sanırım siğil olmayan bi bölgeye siğil var zannederek tedavi uyguladı ve hala o bölge iyileşmedi, iltihap bile topladı.
4. kez dondurtuyorum ama daha önce hiç böyle olmadı acaba yanlışmı gördü başka bişeyimi siğil zannetti?
Sizdede böyle bişey oldumu arkadaşlar?
Sade kahve canım, efudix ithal bir ilaç. Doktorumun bana söylediği yakıcı bir krem. Siğillerin tedavisinde başarılı bu demişti. Doktora sormadan da alacağını biliyorum ben. Uygulaması zor bir ilaç. Başkası tarafından uygulanması gerekiyor sonuç almak istiyorsan. Kendin fazla bastıramıyorsun çünki. Yine buda doktorumun bana söylediğiydi. Ama suistimale açık bir ilaç ithal oldugundan dolayı. Fiyat olarak diyorum tabiki. O zamanlarda söylemiştim. Bir kaç eczaneye sordum. Biri 130 biri 115 biri 85 biri 70 biri ise 60 tl fiyat verdi. ılacı önceden getirtmiş olanlar ucuza getirttikleri için ucuza satabiliyorlar. Bu konuda araştır derim öncelikle...
Diğer soruna gelince, beni biliyorsun 5 ay felan oldu bu meretin farkına varıpta tedaviye başlayalı. ılk bir ay efudix kullandım ve tahrişler yaralar oldu canım çok yandı. Bir süre ara verdim ve sonra şimdiki doktoruma gittim. Çok şükür. ilk 2 ayda 2 kere krio yapıldı. ılk seferinde 25-30 tane dondurdugunu söylemişti doktorum. 2. cisinde ise 5-6 tane bişeydi. Doktorum durumdan çok memnundu. 3. kereye gerek olacağını sanmıyorum dedi. Cidden de olmadı. 2 aydır siğil felan yok. Ama bu zaman zarfında aldarayı hep kullandım gün aşırı aksatmadım hiç. Reglken bile kullandım. Doktorum bir sorun olmaz kullan demişti çünki. Şuan aldaranın 3. kutusundayım ve haftada yada 15 günde bir sürüyorum. Aşıyıda oluyorum biliyorsun.
Güzelim sende aşı olmaya başladın yanılmıyorsam. Bunun bile moralini düzeltmesi lazım. ıyileşeceksin hemde çok geç değil bu süreç sade kahvecim. Sidelya demiştin dersin :))). Öpüyorum seni kocaman. Sevgiyle kal tatlım...
sade kahvecim soruna daha öncede cevap vermiştim benim siğillerin geçmesi 10-11 ayı bulmuştu nerdeyse benim 5 -6 aydır siğillerim yok allaha şükür seninde gecicek ama sen uzatıyosun canım bu süreyi kafana takarak bende aynı şeyi yaptım çünkü o yüzdende uzun sürdü geçmesi ama seni çok ii anlıyorum insanın elinde olmuyo moralini bozmaması yinede gayret et canımm hoşçakal ..
cevabina tesekkurler canım
2. doz asiyi dun oldum, kolum aciyor hala, ustune yatamiyorum, sende oldu mu boyle bisey, cervarix oldum ben, 11 ve 66 tipleri var bende
aldara yi ben de hic aksatmadan kullaniyorum fakat yoketmiyor, sadece buyumesini engelliyor, ben 4 aydir aldara kullaniyorum ama yakici bisey olmadigi icin sigiller gitmiyor
napicami sasirdim, doktora gidip te yaktirali 1 ay oldu ama yenileri cikti yine
Canım bende gardasil aşının 2. dozunu ayın 7 sinde oldum. ılk aşı istanbulda yani burda yapılmıştı kolumdan yaptılar kas içine. Sadece o gün kolum cansızlaştı sadece o kadar. Üstüne yatamama gibi birşey olmadı morarma şişkinlik vs hiçbirşey olmadı. 2. doz ise tatildeyken oldum. Ordaki doktor kas içine yapılıyor kalçadan yapalım dedi. Ok dedim bende. ıkişnciyede böylece kalçadan vuruldum kas içine. Ama onda da sadece biraz cansızlık oldu o kadar. Başka herhangi birşey olmadı tatlım.
Canım birde dondurtmayı denesen. Doktorunla bir konuşupta. Sen bilirsin yine de. Çok fazla kafana takıyorsun tatlım. ınan elimizde kafamıza takmamak. Biraz oluruna bıraksan göreceksin geçtiklerini. Tekrar geçmiş olsun canım. Güzel haberlerini alırsam .çok sevineceğim. Sevgiyle kal....
Ne yapacağın belli güzelim. Aşını oluyorsun ki bu büyük şans emin olabilirsin. Beslenmene dikkat ediyorsun. Tedavini oluyorsun. Aldara kullanabiliyorsun. Kendine dikkat ediyorsun. Temiz ve kuru tutuyorsun o bölgeyi. Güzelim daha ne istiyorsun. Allaha bırak artık. Takma kafanı lütfen. Geçecek elbette geçmeyip ne yapacak ki. Eninde sonunda geçecek. Ne güzel tehlikeli bir tipte taşımıyorsun. Eninde sonunda çıkmayacaklar artık. Lütfen biraz çevrene bak relaks ol bitanem. Kararını ver ve kafana takma. Değilse çoğalıyor görüyorsun işte daha ne diyim be bitanem. Öpüyorum çok seni. Sevgiyle sabırla kal....
Olsun bende taşıyorum be gülüm. Napalım yani. Bahane arıyorsun sanki üzülmek için be gülüm. Bırak herşeyi oluruna. Sen tedbirini alıyorsun daha ne kafana takıyorsun be canısı. 6 ayda bir smear testi yaptır ilk 3 sene sıkma canını artık ya. Moralini bozma daha fazla....
anladım ya ben 1 yıla da raziyim yeter ki gecsin
2 gunde bir kontrol ve aldara suruyorum, takiyosun mecburen kafana tabi
5 aya yaklasiyorum ben, yarisina geldim demek ki
bisi dicem ya sigillerin ciktigi yerler degisti bende son cikan sigillerde
ilkinde ic kisimlarda da vardi yani dudak iclerinde o kaygan yerlerde
ama simdi orda cikmiyor artik yukarda cikiyor yani en ust kısımda cikti simdi
yani en ustte vajinanin basladigi yer var ya ilk ayrim onun civarlarinda toplanmis durumda
sanirim bolge bolge bagisiklik kazaniyor vucut, en son da burayi deniyor, oyle dusunmek istiyorum
bi de ben kasimistim, dikkat ettim kasidigim yerlerde cikmis, kasimasam belki cikmayacakti, ben kendim bulastirdim galiba ordan oraya
sende nasildi? nerde cikiyodu? kac kez yakıldı? neler yaptin bi sureci anlatir misin
smear yaptiramam canım sorun orda zaten o yuzden bu kadar taktim kafaya
kadın degilim, test yapilamiyor, evlenecegim de yok zaten
evlenmeyi beklemeden bu testi yaptirmam sart belki de
anladım ya ben 1 yıla da raziyim yeter ki gecsin
2 gunde bir kontrol ve aldara suruyorum, takiyosun mecburen kafana tabi
5 aya yaklasiyorum ben, yarisina geldim demek ki
bisi dicem ya sigillerin ciktigi yerler degisti bende son cikan sigillerde
ilkinde ic kisimlarda da vardi yani dudak iclerinde o kaygan yerlerde
ama simdi orda cikmiyor artik yukarda cikiyor yani en ust kısımda cikti simdi
yani en ustte vajinanin basladigi yer var ya ilk ayrim onun civarlarinda toplanmis durumda
sanirim bolge bolge bagisiklik kazaniyor vucut, en son da burayi deniyor, oyle dusunmek istiyorum
bi de ben kasimistim, dikkat ettim kasidigim yerlerde cikmis, kasimasam belki cikmayacakti, ben kendim bulastirdim galiba ordan oraya
sende nasildi? nerde cikiyodu? kac kez yakıldı? neler yaptin bi sureci anlatir misin
yyaaaaaaa kızlar bende 3 kez dondurdum ve dün baktım yine çıkmış walla çıldıracam artık iyice paranoya yaptım kıl köklerini bile siğil sanıyorum... ooooofffff nasıl bi derttir bu yaaa((((((