Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

ben de bu virüsten çok korkuyorum.2 yıldır yakın bir arkadaşım bu dertle uğraşıyor.ben de tuvaletlerden bikini gibi şeylerden bulaştığı duyunca o (daha önce hiç incelememiştim) söylemesi ayıptır vajina bölgesini inceledim ve iyice iç kısmında iç dudakta pütürcükler gördüm korkudan ölüyordum. hemen bir jinekolağa gittim dr bana o pütürüklerin vajina iç dudağının duvar yapısı oldunu hpv ile ilgili olmadığını söyledi. 1.5 yıldır psikiyatri tedavsi görüyorum obsesif kompolsif bozukluktan dolayı bu nedenle ikna olmam ve paniğimin geçmesi kolay olmuyor.bu muayeneden 6ay sonra falan beni yine panik ve veham tutu ve başka bir jinekolağa gittim o da aynı şeyi yani o vajinanın yapısı olduğunu hpv siğilinin farklı şekilde olduğunu söyledi.açıkcası bu hastalığı duymadan önce o bölgeyi hiç incelemediğimden dolayı ben çok panik içindeyim.bu herkeste böyle mi sorum size acaip gelebilir fakat yardımcı olursanız çok sevinirim.oradaki pütürükler hiç büyümüyor ve yayılmıyorda doktorlar yanılmış olabilir mi:kedi:senağlamasenağlamasenağlamasenağlama

arkadaşım boşuna panikleme dr hpv ve siğil değil diyorlarsa için rahat olsun. zaten hpv taşıyor olsan kendini muhakkak belli eder aşırı kaşıntıdan anlarsın.kafana fazla takma allh korusun aman haaa.......

kızlar bende de siğil vardı,popom ve veajinam arasında. smer testi temiz çıkınca cildiyeye gösterdim.o da bir krem verdi,çooook pahalı..130 tl ... gün aşırı kullandım,siğilleri yaraya çevirdi,sanırım kuruyup geçecek...
var mı bunu kullanan?

kızlar bende de siğil vardı,popom ve veajinam arasında. smer testi temiz çıkınca cildiyeye gösterdim.o da bir krem verdi,çooook pahalı..130 tl ... gün aşırı kullandım,siğilleri yaraya çevirdi,sanırım kuruyup geçecek...
var mı bunu kullanan?

Canım öncelikle geçmiş olsun. Dediğin kremin adı aldara. Genelde bu krem veriliyor zaten. Burdaki bayanların hemen hemen hepsine yakını bu kremi kullanmıştır sanırım. Bende şuan 3. kutudayım. Ama sadece aldara ile sonuca ulaşılıyormu inan onu pek bilmiyorum. Çünki genelde ya siğiller yakılıyor yada donduruluyor ve sonrasında aldara krem tedavisine başlanıyor. Ama minikse siğiller sadece aldara iş görüyor sanırım. Smear testininde temiz çıkmasına çok sevindim canım. Bizler hep bu dertten muzdaribiz maalesef. Ama geçecek illaki geçecek, Geçmeme gibi bir lüksü yok bu virüsün :))) Tekrar geçmiş olsun tedavini aksatma tatlım. Doktorunla irtibat halinde ol. Evlisin sanırım. Siğiller olduğu müddetçe bulaştırıcılığın oluyor. Evet tedavini askatma ama kafana da çok takma. Forumu okursan çok fazla paylaşım oldu fikir edinebilirsin güzelim. Sevgiyle kal....a.s.

Ege3576 canım zaten bunun bı testı yada hpv sıĞıkı olduĞunun anlaŞılması ıÇın bı sıstem yok ılerlıyen evrelerde patalojıye parÇa gÖnderıyorlar ılk teŞhısı Çıplak gÖzle oluyo onun ıÇın ÜzÜlme doktorun deĞıl dıyorsa deĞıldır ıÇın rahat olsun

arkadaşlar imkanı olanlar lütfen aşıyı aksatmasınlar benim tekrar çıkmadı 1 kez yaktırdım doktorum aşının tam etkileri bilinmiyo aşı olduğun içinde çıkmamış olabilir dedi moralininizi yüksek tutun takmayın kafanıza

Ege3576 canım zaten bunun bİ testİ yada hpv sİĞİkİ olduĞunun anlaŞılması İÇİn bİ sİstem yok İlerlİyen evrelerde patalojİye parÇa gÖnderİyorlar İlk teŞhİsİ Çıplak gÖzle oluyo onun İÇİn ÜzÜlme doktorun deĞİl dİyorsa deĞİldİr İÇİn rahat olsun

merhaba canım yanlışlık oldu sanırım.panikleyen arkadaşımız dorothee di bende yorum yaptım yazısına.karıştırdın sanırım.ben zaten siğillerimi 3 kez yaktırdım alıştım gbi onlara inanki :)) güldüğümede bakma yenileri çıkıyor moralim bozuluyor aslında ama çevremdekilere çaktırmak istemiyorum.daha diğer yaralarım geçmemişken...

:) ayyy evet yanlıŞlık olmuŞŞŞ pardonnnn olsun sende takma kafana gerÇı takma kafana demek kolay tabı senı Çok ıı anlıyorum benım dÜnyam kararmıŞtı ama artık yoklar ınŞ Çıkmazlar bırdaha

bu siğillerden bendede var.hamileliğimde çıktı ve halen geçmedi doğum yapalıda 1,5 ay oldu nerdeyse.siğiller yüzünden normal doğum yapamadım.artık beni çok rahatsız etmeye başadı aylardır ya çıldırcam.iç çamaşırı bile değdiği zaman acıtıyo kaşınıyo sinir oluyorum.

bu siğillerden bendede var.hamileliğimde çıktı ve halen geçmedi doğum yapalıda 1,5 ay oldu nerdeyse.siğiller yüzünden normal doğum yapamadım.artık beni çok rahatsız etmeye başadı aylardır ya çıldırcam.iç çamaşırı bile değdiği zaman acıtıyo kaşınıyo sinir oluyorum.

Canım öncelikle geçmiş olsun. Bebeğini Allah analı babalı büyütsün hayırlı olsun inş. Güzelim bu siğillere doktor birşey yapmadı mı? yada hamilesin diye yapmadı diyelim, hiç birşey demedi mi? Bir bilgi vermedi mi? Bu siğiller varken bulaştırıcısın be canım. Eşinede geçmiştir. Bir an önce bunun için doktora gitmeni öneririm. İhmal etme lütfen. Tekrar geçmiş olsun canım. Sevgiyle kal....a.s.

:) ayyy evet yanlıŞlık olmuŞŞŞ pardonnnn olsun sende takma kafana gerÇİ takma kafana demek kolay tabİ senı Çok İİ anlıyorum benım dÜnyam kararmıŞtı ama artık yoklar İnŞ Çıkmazlar bİrdaha

önemli değil canım...inşallh bende senin gbi kurtulurum bu siğilerden....

Canım öncelikle geçmiş olsun. Bebeğini Allah analı babalı büyütsün hayırlı olsun inş. Güzelim bu siğillere doktor birşey yapmadı mı? yada hamilesin diye yapmadı diyelim, hiç birşey demedi mi? Bir bilgi vermedi mi? Bu siğiller varken bulaştırıcısın be canım. Eşinede geçmiştir. Bir an önce bunun için doktora gitmeni öneririm. İhmal etme lütfen. Tekrar geçmiş olsun canım. Sevgiyle kal....a.s.

çok saol canım.doktorum bunları tek tek sıkmamı söyledi ve küçücük dahi kalsa tekrar üreme yapar bu virüs dedi sıktıktan sonrada batikomla mutlaka sil dedi.hamileliğimde yaptım ama tekrar üreme yaptı.tekrar gidicem doktora inş. kötüye gitmez sonu.

duyduğuma göre rahim ağzı kanserine kadar gidiyomuş allah korusun.doktorumdan pek memnun kalmadım şuan araştırıyorum iyi bir doktor varsa ona gidicem korkutuyo beni.
allaha emanet ol canım hoşçakal...

var mı bunu kullanan?

janım bnım dewlet o ılacı karsılıo dr sana rapor cıkarıo toplam 3 dr da onaylıo kasesıle ımzalıo bashekımde onaylıo ezaneden alıon artık dewlet oduo bu ılacı

dondurma dılde yaktırma ıslemını tawsıe edıom bu konudaaa bendede uzun zamndır war cunku kanser 20 yılda oluo endıselenme asını ol ama .... sımdı yapcan sey ıyı bı dr bul gusel arkadsım sona baktın kucuk mu kucuk dahı olsa yaktırmnaı tawıse edıom benım kı 2 ay mınıcıktı oynamadı gecer sandım dr dedı keske yaksaydık dedı
2 ayın sonunda bı anda dagıldı etın yuzeyn de bı katman daha olustu rsmen sana tawsıyem kucuk dahı olsa dr krem kullanc dıck ama bence yaktır sona aldara we batıcon basla we stredn uzak dur uzuldun de we bagısıklın dustunde ucuk gbı oluo aynı ona gore sonada ımkanın warsa hastanede dewlet ası ol dewlet asıyı toplu aldı ıcın bıraz ındırım oluo ona gore aldara keremıde dr yazıo 3 dr onayı bı bashekım kasesıle ıyı ol moral yuksek tut oldumu ben 3 ay sıkıntı yaptım onunda etkısıle cogaldı ama ole dıl ıste moral cok onemlı dagılsa bıle et benı gbı dusun onu kı ole korkma ama sunu unutma elını surme benım kı gece kasınıodum uyku serserı gunduz dokunmuodum ama gece kasınmalarım yuzunden de dagldı ona gore

dondurma dılde yaktırma ıslemını tawsıe edıom bu konudaaa bendede uzun zamndır war cunku kanser 20 yılda oluo endıselenme asını ol ama .... sımdı yapcan sey ıyı bı dr bul gusel arkadsım sona baktın kucuk mu kucuk dahı olsa yaktırmnaı tawıse edıom benım kı 2 ay mınıcıktı oynamadı gecer sandım dr dedı keske yaksaydık dedı
2 ayın sonunda bı anda dagıldı etın yuzeyn de bı katman daha olustu rsmen sana tawsıyem kucuk dahı olsa dr krem kullanc dıck ama bence yaktır sona aldara we batıcon basla we stredn uzak dur uzuldun de we bagısıklın dustunde ucuk gbı oluo aynı ona gore sonada ımkanın warsa hastanede dewlet ası ol dewlet asıyı toplu aldı ıcın bıraz ındırım oluo ona gore aldara keremıde dr yazıo 3 dr onayı bı bashekım kasesıle ıyı ol moral yuksek tut oldumu ben 3 ay sıkıntı yaptım onunda etkısıle cogaldı ama ole dıl ıste moral cok onemlı dagılsa bıle et benı gbı dusun onu kı ole korkma ama sunu unutma elını surme benım kı gece kasınıodum uyku serserı gunduz dokunmuodum ama gece kasınmalarım yuzunden de dagldı ona gore

merhaba arkadaşım aldara kremi devlet karşılamıyor artık senin şansına bir kez almışsın. kanser teşhisi konmadığı takdirde devlet karşılamıyor artık.paşa paşa kendimiz alıyoruz aldarayı anlıyacağın canım.dedğin gbi moral çok önemli bu siğillere karşı ama insan bazı an oluyor ki kafasına takıyor siğilleri.bekar olanlarda fazla sorun yok canım ama evliysen ve aylarca siğillerinle uğraşıyorsan pisikolojinide etkiliyor ister istemez. eşin her ne kadar sana destek olsada yardımcı olmaya çalışsada moralini düzeltmek için çaba sarfetsede sen kendinle başbaşa kaldığın zaman ruhen çöküntü yaşıyorsun ister istemez arkadaşım.senin yazına karşı biraz olumsuz yazdım ama bunlarda bir gerçek et beni gbi düşünüp geçemiyorsun işte....:sinifsinif:

çok saol canım.doktorum bunları tek tek sıkmamı söyledi ve küçücük dahi kalsa tekrar üreme yapar bu virüs dedi sıktıktan sonrada batikomla mutlaka sil dedi.hamileliğimde yaptım ama tekrar üreme yaptı.tekrar gidicem doktora inş. kötüye gitmez sonu.

duyduğuma göre rahim ağzı kanserine kadar gidiyomuş allah korusun.doktorumdan pek memnun kalmadım şuan araştırıyorum iyi bir doktor varsa ona gidicem korkutuyo beni.

Canım öncelikle geçmiş olsun... Ama benim bildiğim bu siğillerin asla sıkılmaması gerektiği sıkınca daha çok yayılıyormuş dedi benim doktorumda... ARkadaşlar bu konuda bilgisi olna varsa aydınlatsın bizi ltfn...

Arkadaşlar siğillerle oynamayın, sıkmayın, o bölgeyi jiletle temizlemeyin hatta bir müddet ağda bile yapmayın. Makasla kısaltın yada eldivenle çekin. Güzelim jiletle temizlik bile yasak iken doktorlar bunu bile önermez iken, senin doktorun nasıl olurda sık der. Hoş burda bir kaç kişiye daha öyle demişti doktorları. Ama bana saçma geliyor bu. Çünki bu virüs deride olan bir virüs. Deriyle temas halinde yani siğil olan derinin değdiği yerlerde bu virüs başka yerlere sıçrıyor. Jiletle bile yayılıyor. Buna özellikle dikkat edin derim. Oynamayın siğillerle. Bir an önce ya yaktırın ya dondurtun yada ilaç tedavisine başlayın. Kafanızada takmayın lütfen. Sabırlı olursanız bunlar geçecek. Emin olun geçecek. Temiz tutacaksınız, kuru tutacaksınız, beslenmenize dikkat edip abartmadan bağışıklık kazandırıcı şeyler yiyeceksiniz. Immunex içebilirsiniz mesela günde bir kere. Çörek otu bal karışımı yiyebilirsiniz sabah akşm birer tatlı kaşıgı mesela. Bitki çaylarına ağırlık verebiliriz mesela. Yeşilçay ısırgan içebiliriz. Ekinezya içebiliriz. Kuşburnuda öyle. Yapabildiğimiz kadarı yani. Bunlar kendi kendimize aldıgımız önlemler ve ciddi faydaları var. Hayatınızı düzene oturtun. Uykunuza beslenmenize dikkat edin abartmadan. Spora başlayabilirsiniz. Sigarayı bırakmaya çalışsın içenler. Sigaranın lezyonlar üstünde etkisi olduğu söyleniyor. Aşı olabiliyorsanız imkanınız var ise olun. Siğilleriniz henüz geçmedi ise eşinizle birlikte olmayın. Çünki eğer onda yok ise onada geçer. Lütfen arkadaşlar bunlara dikkat edelim. Tedavimizi olalım. Çekiniyorum doktora gidemiyorum gibi şeyler cahilce şeyler. Bilinçli olalım. Maddi durumumuz el vermese bile en azından eczaneden şu verrutol denen ilacı alıp dikkatlice kendimiz en azından siğilleri yok edelim ki bulaştırıcılık olmasın. Maddi imkanımız var ise doktor kontrollerine sadık olalım. Çünki bazılarımız tehlikeli tip taşıyor.

Arkadaşlar, en önemlisi moralli olmak. Bunu söylemesi kolay demeyin lütfen. Bende bu virüsü taşıyorum. Tehlikeli tiplerden birini üstelik. Lütfen arkadaşlar güçlü olalım. Öldürücü bir hastalıkla uğraşmıyoruz lütfen. Bilinçli olalım. Kendimize dikkat edelim. Eğer moralinizi sürekli buna yoğunlaştırırsanız emin olun geçmiyor. Yüzlerce kişi söylüyor bunu. Çok beter durumda olanlar var inanın. Daha ilerlemişleri var. Cin 1 cin 2 hatta kanser başlandıgı olan arkadaşlar bile vardır. Bu durumda olanlar bile ümitsiz değil. Çabalıyor ben bu virüsü yenerim diyor. Biz ancak kendimize zarar veririrz olumsuz düşünmekle. 2 yıldır uğraşanlar var. Yada dna pcr testi negatif olmuş ve 8 yıl sonra tekrarlamış olan arkadaşlar var. Lütfen arkadaşlar çok rica ediyorum. Moralinizi yğksek tutun. Emin olun yeneceğiz. Emin olun.

Sevgiler...

Canım sende anladığım kadarıyla siğil yani HPV virüsü yok.. Bahsettiğin şey molluskum hastalığına benziyor.
Molluskum hastalığında lezyonların sıkılması işlemi uygulanır doktorlar tarafından ve siğillere benzetilir genel olarak.. Ve siğillerin sıkılması gibi bir durum yoktur çünkü siğillerle oynanıldığı takdirde yayılma gösterirler :eek:lmaz:
Yeni bir doktora görünmende fayda var canım
Çok geçmiş olsun..

merhaba arkadaşım aldara kremi devlet karşılamıyor artık senin şansına bir kez almışsın. kanser teşhisi konmadığı takdirde devlet karşılamıyor artık.paşa paşa kendimiz alıyoruz aldarayı anlıyacağın canım.dedğin gbi moral çok önemli bu siğillere karşı ama insan bazı an oluyor ki kafasına takıyor siğilleri.bekar olanlarda fazla sorun yok canım ama evliysen ve aylarca siğillerinle uğraşıyorsan pisikolojinide etkiliyor ister istemez. eşin her ne kadar sana destek olsada yardımcı olmaya çalışsada moralini düzeltmek için çaba sarfetsede sen kendinle başbaşa kaldığın zaman ruhen çöküntü yaşıyorsun ister istemez arkadaşım.senin yazına karşı biraz olumsuz yazdım ama bunlarda bir gerçek et beni gbi düşünüp geçemiyorsun işte....:sinifsinif:

sewgılı arkadsım benım 4 arkadsımın basına geldı bu durum we hepımız aynı anda olduk gbı bısı 4 muzde farklı dr lara gıttık drlar bu keremı yazıo artık bakın raporla en az 6 ay alabılıosunuz kanser tesısı ewt bende ole bılıodum ama ıkı arkadsım ozel hastaneeye gıttı we orda yazdırdı ben dewlet hastanesınde hem yaktırdım hemde aldarayı yazdırdım unutmayın 3 dr kase we ımzası bashekım muhru alabılıoruz kızlar artık bu kremııı ona gore para wermeyeın dewlet odedı ıcın calısana 23 mılyon emeklıden maasından 11 mılyon kesıolııı bıde asınızı dewlette olun arkadslar dr bana yesıl cay we ada cayı ıcmemı tawsıye ettı ıkı dr gıttım bırıde yakın arkadsımdı bana dedı yesıl cay ıc ıkı bardak gun ıcınde onun harıcı cıwan percemı papatya ada cayını karıstır 2 kes ıc dedı gun ıcınde benım sıgıller o kadr cok we et seklınde yayyılmıstıkı bol bol yesıl cay we yapmıs oldum karısımlı cyaları gunde ıkıser bardaktan ıctım hem rahatlatıodu hem gewsetıodu cayada cok cok ınandım gecınee dyer arkadslarım da coktu onlar yaktırmadı aldarala gectı we onlar aldaranın mucıze bı krem oldunu soledı ama ben suna ınandım kucuk toplu ıne kadr olsa bıle once yaktırın sona aldaraya baslayın we ıyı bı hekım bulun dondurma ıslemını ben we dr onermedı dondurma ıslemınde cunku etkı cok az ama kullanılan bı yontem oldunu drum soledı aklınızda olsn opuorum hepınızı ınanın kızlar bende hala kurtulmadım tam ama ınanın we kremden once yaktırın sona kereme gecın kesın couzm cok onemlı :enbuyukkk:

Canım sende anladığım kadarıyla siğil yani HPV virüsü yok.. Bahsettiğin şey molluskum hastalığına benziyor.
Molluskum hastalığında lezyonların sıkılması işlemi uygulanır doktorlar tarafından ve siğillere benzetilir genel olarak.. Ve siğillerin sıkılması gibi bir durum yoktur çünkü siğillerle oynanıldığı takdirde yayılma gösterirler :eek:lmaz:
Yeni bir doktora görünmende fayda var canım
Çok geçmiş olsun..

canım bendeki siğil doktor dağıtmadan sık dedi onun içindeki sıvı bulaşırsa ordan tekrar üreme yapar dedi.ve başka bir doktora daha gittim oda donduralım dedi yada yakmada olabiliyor dedi bi kaçtane denedi dondurdu ama yine faydasını görmedim.

mafoldumben

canım benim bu yaktrma işlemi nasıl oluyor acı falan hissediyormusun pazartesi doktora gidicem ondanda bütün herşeyi sorcam ama bu yakma korkutoyo insanı.benimkide çok kaşınıyo kaşıyorum bazen dayanamıyorum ve alt kısımlardada var iç çamaşırı değdimi deliriom yaa acıtıyo kaşınıo ayy inş. geçer ya

X