Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

arkadaşlar merhaba...öncelikle geçmiş olsun...bende dahil olmak üzere =) yakın zmnda bu lanet şeyden kurtuldum,dilerim hala çekenler varsa aranızda onlarda bir an önce iyileşebilirler inşallah..
2008 kasım ayında hayatımda büyük bir kayıp yaşamanın verdiği üzüntü ile bünyem zayıf düştü ve hemen ardından genital bölgemde birşeyler çıktı..doktora gittim kıl kökü iltihaplanması dedi,antibiyotik kullandım ilk başta geçti fakat bir ay sonra yine nüksettiler,ve bu sefer daha farklı şekilde belirdiler...ilk cilt doktorum bunları hemen yakalım kondilom bunlar dedi...700 tl fiyat çıkardı..sigortam yoktu,biraz bekledim.kadın doğuma gittim o da önce antibiyotik verdi belki kondilom değildir bakalım geçmezse biyopsi alıp test yaparız sonra da yakarız fln dedi..gözüm korktu..en sonunda ablamın kadın doğum uzmanına gittim baya ünlü ve iyi bir profesör...ne yakma ne biyopsi..bunlar kondilom korkulcak bişi yok 15 gün aldara ya da efudix kremi kullan geçicekler..geçmezse bakarız icabına dedi...öncelikle özel hastaneleri kesinlikle tavsiye etmiorum..genelleme yapmak istemem ama malesef çoğunluk böyle..nerde en pahalı tedavi hemen onu önüne sürüyorlar..yakma tedavisini bi araştırdım memnun insan sayısı çok az..benim en son gittiğim doktor kndi muayenesinde çalışan muhteşem biri...15 gün efudix i kullandım üç kere de kontrole gittim...şimdi tertemizim...tabi bundan sonra yaşantıma daha dikkat edicem..sağlıklı beslenip,vitamin kullanıcam,sigarayı bırakmaya çalışıorum..sonuç olarak bu virüs bizim vücudumuzda hep durucak,bunun etkilerini azaltmak bizim elimizde..pozitif düşünün kendinize iyi bakın ve bu lanet bırakın kndi kndine yaşasın vücudumuzda,bizden hbrsiz =) bu virüsü uçuk gibi düşünün..dudağımızda uçuk çıkmasına neden olan aslında bir çeşit virüstür..ve uykusuz kaldığımızda,halsiz düştüğümüzde ya da hastalandığımızda kndini gösterir...o yüzden ne yapıyoruz,,kndimize iyi bakıyoruz,ayy çıktı mı ayy bi tane daha mı var acaba gibi düşüncelerle kndimizi rahatsız etmiyoruz..panik yok,yalnız değiliz...ve bu kondiloma neden olan hpv virüsleri zararsız olan virüsler..senede bir kere smear testinizi yaptırın gerisini hiç düşünmeyin..ayrıca aşıya da karşı bir insanım ben..bu hpv yüzlerce çeşiti olan bir virüs ve bu 1000 ytl ye patlayan aşı bu kadar çeşit içinden sadece 4 tanesine karşı koruyor...her sene smear testinizi yaptırdığınız sürece hiç bir sıkıntı yok =)

Canım merhaba geçmiş olsun sanada. Atlattığına çok sevindim. Rahatsızlığımı ilk öğrendiğimde ilk gittiğim doktor bana da efudix kremi vermişti. Kulak çubuğu ile iyce bastırarak sür demişti. Hatta bir benzetme yapmıştı. Silgi ile nasıl silersin bir yazıyı aynen öyle yapacaksın bastıracaksın iyce demişti. Dediği gibi yaptım ama haliyle siğil dışına da taştı hatta siğilleri etrafı yara oldu sulandı. Canım öyle yandıki oturup kalkmakta çok zorlandım o derece. Şuan bende siğil felan yok çok şükür ama sana sormak istediğim şu. Bu kremi sen nasıl kullandın ??? Siğiller ne derece büyüktü ??? Merak ettim sadece hemde burda siğilleri geçmeyen arkadaşlara belki bir fikir olabilir diye soruyorum.

Evet özel hastaneler hakkında genel olarak kanı senin düşüncen gibi. Soyanda var soymayanda bu doğru. Fakat bu rahatsızlıkta özellikle evli isen en güzeli ilk başta lezyonların yakılması ve dondurulmasıdır. Çünki tedavi siğilleri yok etmeye yöneliktir. Bunun sebebide siğiller olduğu sürece bulaştırıcılık yüzde yüz oranında olabiliyor. Bekar kişilerde uzun vadeli tedavi mümkün olabiliyor ama evlilerde direkt siğilleri yok etmek en mantıklısı bana göre.

Moral konusunda pozitif düşünce konusunda da sana katılıyorum canım. Kesinlikle stresle bağıntılı bir rahatsızlık bu. Zaman sabır ve moralle bu hastalığın üstesinden gelinir bencede.

Birde son olarak şunu belirtmek istiyorum kızlar her zaman dediğim gibi. Kondiloma sebep olan virüsler tehlikeli değildir demeyin. Bir kişi birden fazla virüs tipi taşıyabiliyor. Hem tehlikelisini hem tehlikesizini. Ayrıca bende Yüksek riskli tip taşıyorum ve siğillerimde vardı nur topu gibi. O yüzden bende siğil çıktı ben tehlikede değilim gibi düşünmeyin. Bilinçli olmakta yarar var. Tabiki herkes tip tayini yaptırmak zorunda değil ama en azından ilk 3 sene 6 ayda bir smear testi yaptırmak mantıklı olsa gerek. Aşı için ise görüşler farklı farklı. Taşımış olduğunuz tip aşının korudugu tipler arasında yok ise neden aşı olmayasanız. Üstelik bu aşı için her kadının daha çocukken aşılanması gerektiği bilinçlendirilmeye çalışılırken !!!!

Sevgiyle kalın...

Son düzenleme:
selam 4.5 ay oldu ben bu derde bulasali, 3 kez yakildi ve su an hala var
aldara kullaniyorum 2 gunde bir, kullanmasam sigiller buyuyor
ama malesef yokolmuyor bikere cikti mi
artik yaktirmak istemiyorum, bunu kendikendime yenicem
incir sutu tedavisi uyguluyorum, ise yariyor

kızlar slm, benimde 10 günlük tatilim bitti ve geldim. bu arada test sonuçları çıkdı, korkucak bir şey yokmuş virüs filan çıkmadı yani içim rahatladı anlıyacağınız ama hala yaralarım geçmedi sizlerin yaraları ne zaman geçti kızlar

kızlar slm, benimde 10 günlük tatilim bitti ve geldim. bu arada test sonuçları çıkdı, korkucak bir şey yokmuş virüs filan çıkmadı yani içim rahatladı anlıyacağınız ama hala yaralarım geçmedi sizlerin yaraları ne zaman geçti kızlar

Geçmiş olsun canım ama ben anlamadım tam olarak. Siğillerin vardı sanırım. Alındı onlar ve hatta dikişte atıldı dimi. Ben mi yanlış hatırlıyorum. Yanlışsa kusura bakma olurmu. Ama siğil çıktı ise virüs nasıl olmuyor anlamadım. Kaldıki bu virüs vücuttan atılmıyor. Seninki başka birşeymiydi acaba güzelim. Ne olursa olsun geçtiğine de ayrıca sevindim. Sevgiyle kal....

SİGİL VARSA MUTLAKA VİRUS TE VARDİR ya
emin misin

ya canım şimdi bir kaşıntım tutdu sorma, kaşımamak için zor sabrediyorum, simer testi temiz çıkdı, yakılan yani kesilen parçalar otopsiye gitti temiz çıkdıi doktor korkulcak bir şey yok dedi ama şimdi sen böyle yazınca kafama takıldı sizlere de aynı testler yapılmadı sanırım yoksa başka bir test de mi var

Bu virüsün olup olmadığına dair tek test yapılıyor tatlım. O da hpv dna pcr diye bir test. Bu test pozitif çıkarsa virüs var negatif çıkarsa yok yada varda inaktif demektir. Eğer bu test yapılmadı ise hpv virüsünün olup olmadığına dair birşey söylenemez canım. Smear testi ise virüsün varlığını yada yoklugunu göstermiyor, sadece hücresel değişiklik varmı yokmu onu gösteriyor. Kafana takılmasın bence, ya doktoruna tekrar sorabilirsin yada tetkikleri başka bir doktora da gösterebilirsin. ıçinin rahat etmesi adına... Sevgiyle kal...

ya canım şimdi bir kaşıntım tutdu sorma, kaşımamak için zor sabrediyorum, simer testi temiz çıkdı, yakılan yani kesilen parçalar otopsiye gitti temiz çıkdıi doktor korkulcak bir şey yok dedi ama şimdi sen böyle yazınca kafama takıldı sizlere de aynı testler yapılmadı sanırım yoksa başka bir test de mi var

sende siğil var mı bunu bi sorayim once
gerci doktor yok dediyse yoktur yani
ben sonuclara kendim de bakmistim, zaten neyin ne oldugu belli orda biraz bilgin varsa anlarsin
kasintinin sebebi mantar falan da olabilir bilmiyorum

bu arada otopsi degil canım :) guldurdun beni biyopsi...

Ya arkadaslar ne kadar surede tamamen gecıyor bu sıgıller
5 ay oldu benım hala daha var
ne zaman bıtecek artık cok bıktım ben offff

canlarım iki test yapıldı, 2 doktorda korkacak hiç bir şey yok dedi özellikle de siğilleri yakan doktor korktuğu gibi olmadığını söyledi temiz olduğunu söyledi gerçi kontrolum var yakın zamanda olmazsa açık ve net bir cevap alıcam gerçekten kafama takıldı.

merhaba arkadaşlar bende 6 aydır siğillerimle uğraşıyorum. dün tekrar 3.kez yaktırdım inşallh bu sefer son olur diyorum artık. ama inanasımda gelmiyor siğillerim beni hiç bırakmıcakmış gibi geliyor bir taraftanda.inanın çok sıkıldım 6 aydır onlarla uğraşıyorum. allah herkese sabır versin. arka arkaya çıktığı için siğiller (benim öyle oldu şimdiye kadar) çok sıktılar beni.allah herkese şifa versin nerde varsa arkadaşlar.....

merhaba arkadaşlar bende 6 aydır siğillerimle uğraşıyorum. dün tekrar 3.kez yaktırdım inşallh bu sefer son olur diyorum artık. ama inanasımda gelmiyor siğillerim beni hiç bırakmıcakmış gibi geliyor bir taraftanda.inanın çok sıkıldım 6 aydır onlarla uğraşıyorum. allah herkese sabır versin. arka arkaya çıktığı için siğiller (benim öyle oldu şimdiye kadar) çok sıktılar beni.allah herkese şifa versin nerde varsa arkadaşlar.....

canım tekrardan geçmiş olsun inşallah bu son olur . insan çektiği acıamı yansın yoksa ruhen çökmesine mi

Merhabalar kızlar :1hug: nasılsınız bakalım sırnaşık şey
Kaidem, siğilinin olması virüs olduğu anlamına gelir canım. Sidelya79 unda dediği gibi sen HPV DNA PCR testimi yaptırdın yoksa başka bişey mi?
Belkide sendeki şey siğil değildi. Aklım karıştı şimdi :uhm:
Bu arada bende geçen hafta dondurtmuştum, ama sanırım siğil olmayan bi bölgeye siğil var zannederek tedavi uyguladı ve hala o bölge iyileşmedi, iltihap bile topladı.
4. kez dondurtuyorum ama daha önce hiç böyle olmadı acaba yanlışmı gördü başka bişeyimi siğil zannetti?
Sizdede böyle bişey oldumu arkadaşlar?

Çok geçmiş olsun sanada canım Allah'ım inşallah en kısa sürede hepimizin sıkıntısına çare verir.. Kendini çok fazla yıpratma tekrar çıktığı için yerimseniben

çok teşekkür ederim arkadaşlar ilginizden dolayı. insan ister istemez bazı an oluyor ki kafasına takıyor şu siğilleri. yaktırmak ayrı dert kaşıntısı ayrı dert ve yaktırdıktan sonrada çektiğin sıkıntı ayrı bir dert.evli olunca da ayrı bir sıkıntı oluyor tabii bu siğiller.opuyorumnanaktan

tekrar merhaba =)
efudix kremi her akşam yatmadan önce kulak çubuğu ile üzerine sürdü ablam =) büyük olanlara bastırarak yedirmeye çalıştı ama ovularak emilen bi krem değil pek..doktorumun tavsiyesi sürdükten 15 dk sonra ıslak bir pamukla kremi temizlememdi ama ben bir an önce geçmesini istediğim için bu kurala uymadım ve yaklaşık 1 saat beklettim kremi..tabi bu zmn zarfında iç çamaşırı giymedim..herhangibir şekilde temas halinde olmadı krem.siğillerimin büyüklüğü genelde "o" bukadardı =)belki biraz daha küçük..tek bir tane büyük vardı yaklaşık "O" bundan çok az daha büyük..onun geçmesi biraz daha uzun sürdü ama kremi bitirmeme fırsat kalmadan hepsi geçti..belki gözden kaçanlar vardır ama bnm içim rahat..tekrar farkedersem tekrar krem kullanırım,olmadı geçmedi yaktırırım,çözümü olmayan bir sorun değil,yeterki bunu biz sorun haline getirmeyelim :KK66:
bekar olduğum için krem tedavisini rahat bir şekilde uygulayabildim..tabi eşli durumlarda erkekte bir belirtisi olmasa da önlem alınmadığı sürece siğillerin göründüğü bayanlarda tekrar nüksetme olasılığı oluyor.bu yüzden bünyemizi güçlü tutmalıyız aynı şekilde moralimizi de!!!
tabiki de kişide birdn fazla virüs olabilir..zaten bu hpv harici vücudumuzda kimbilir bşka hngi virüsler vardır...gripte bir virüstür,bi çeşidine bağışıklık kazanırız,sonra gelir bir bşkası bizi bulur...ama benim doktorum kondiloma neden olanlar kansere yol açan tipte olmayanlardır dedi..ama tekrar belirtiyorum bu bnde kansere sebep olacak virüs yoktur anlamına gelmez..kesinlikle katılıorum smear testimizi aksatmamalıyız..kanserde en iyi önlem erken tanıdır...kondilom olsun olmasın herkes mutlaka bu testi belli aralıklarla yaptırmalıdır!!!
unuttum söylemeyi bu efudix krem bnde çok büyük yaralara sebep olmadı,biraz tahriş etti,kızarıklık ve yanma yaptı,tuvalete çıkarken makat yolunda yanmaya sebep oldu ama bunlar geçici şeyler tabi ki dayanmaya çalıştım..yakın zamanda ablama yine baktırıcam,umarım yoktur =)

aldara kullanıyorum ama pek bi faydasi olmuyo bende
efudix i doktor tavsiyesi olmadan kullansam nolur
yeter ki gecsin ya

bir de sigil cikip sonra gecenler, kac ayda gecti? benim 4.5 ay oldu ama hala da cikiyor, ne zaman bitecek bu illet

arkadaslar biraz sorulara cevap verelim lutfen ne yazdiysam havada kaliyor, bense bilgim olan konularda hep cevap veriyorum
burdan kac kere seslendim kac soru sordum ama malesef 1 kisi disinda kimsenin umurunda degil, herkes kendi durumunu yazip gidiyor sadece

Son düzenleyen: Moderatör:
Egecim canım sıkma canını illaki geçecek. Öncede dediğim gibi arkadaşlar sürekli yaptırdıgınız bir tedavi var ise ve sürekli tekrarlıyorsa birde diğer yöntemi deneyin. Belki bu sefer çare olmuş olur. Hani hep dondurtuyorsanız bir kerede yaktırın. Kaybedilecek birşey var mı? Yada sürekli yaktırıyorsanız bir kerede dondurtun. Esmercim dondurulan yerde irritasyon olabileceğini şişlik yada su toplama olabileceğini doktorum bana söylemişti. Seninkide böyle birşey mi bilmiyorum. Bactroban vermişti bana doktorum bunun için. Birde biokadin srüyordum. Kocaman bir şişlik ve su toplaması olmuştu bende de bir hafta içinde geçmişti kendiliğinden. Canım arkadaşlarım emin olun geçecek bunlar. Ama hep dediğimiz gibi bazı tipler inatçı olabiliyormuş. Sanırım sıksık tekrarlayan arkadaşların bu sebeptendir. Ama şunuda unutmayalım. Tekrar tekrar enfekte olmakta var bu işin içinde. Özellikle evlilere diyorum. Bir süre cinsel perhiz veya prezervatif kullanmak kesin değil ama bir nebze önleyici olabilir diye düşünüyorum. Eşlerinizde siğil olsun olmasın bağışıklığını kuvvetli tutması için gereken hassasiyeti gösterin. Tabi ilk başta kendinizin. Geçecek hepsi lütfen kafanıza çok takmayın. Gördüğünüz gibi kafaya taktıkça geç-mi-yooorrr....
Öpüyorum hepinizi, acil şifalar hepimize inşallah. Sevgiyle kalın...

aldara kullanıyorum ama pek bi faydasi olmuyo bende
efudix i doktor tavsiyesi olmadan kullansam nolur
yeter ki gecsin ya

bir de sigil cikip sonra gecenler, kac ayda gecti? benim 4.5 ay oldu ama hala da cikiyor, ne zaman bitecek bu illet

arkadaslar biraz sorulara cevap verelim lutfen ne yazdiysam havada kaliyor, bense bilgim olan konularda hep cevap veriyorum
burdan kac kere seslendim kac soru sordum ama malesef 1 kisi disinda kimsenin umurunda degil, herkes kendi durumunu yazip gidiyor sadece

Sade kahve canım, efudix ithal bir ilaç. Doktorumun bana söylediği yakıcı bir krem. Siğillerin tedavisinde başarılı bu demişti. Doktora sormadan da alacağını biliyorum ben. Uygulaması zor bir ilaç. Başkası tarafından uygulanması gerekiyor sonuç almak istiyorsan. Kendin fazla bastıramıyorsun çünki. Yine buda doktorumun bana söylediğiydi. Ama suistimale açık bir ilaç ithal oldugundan dolayı. Fiyat olarak diyorum tabiki. O zamanlarda söylemiştim. Bir kaç eczaneye sordum. Biri 130 biri 115 biri 85 biri 70 biri ise 60 tl fiyat verdi. İlacı önceden getirtmiş olanlar ucuza getirttikleri için ucuza satabiliyorlar. Bu konuda araştır derim öncelikle...

Diğer soruna gelince, beni biliyorsun 5 ay felan oldu bu meretin farkına varıpta tedaviye başlayalı. İlk bir ay efudix kullandım ve tahrişler yaralar oldu canım çok yandı. Bir süre ara verdim ve sonra şimdiki doktoruma gittim. Çok şükür. ilk 2 ayda 2 kere krio yapıldı. İlk seferinde 25-30 tane dondurdugunu söylemişti doktorum. 2. cisinde ise 5-6 tane bişeydi. Doktorum durumdan çok memnundu. 3. kereye gerek olacağını sanmıyorum dedi. Cidden de olmadı. 2 aydır siğil felan yok. Ama bu zaman zarfında aldarayı hep kullandım gün aşırı aksatmadım hiç. Reglken bile kullandım. Doktorum bir sorun olmaz kullan demişti çünki. Şuan aldaranın 3. kutusundayım ve haftada yada 15 günde bir sürüyorum. Aşıyıda oluyorum biliyorsun.

Güzelim sende aşı olmaya başladın yanılmıyorsam. Bunun bile moralini düzeltmesi lazım. İyileşeceksin hemde çok geç değil bu süreç sade kahvecim. Sidelya demiştin dersin :))). Öpüyorum seni kocaman. Sevgiyle kal tatlım...

X