- 14 Mart 2009
- 686
- 8
arkadaşlar merhaba...öncelikle geçmiş olsun...bende dahil olmak üzere =) yakın zmnda bu lanet şeyden kurtuldum,dilerim hala çekenler varsa aranızda onlarda bir an önce iyileşebilirler inşallah..
2008 kasım ayında hayatımda büyük bir kayıp yaşamanın verdiği üzüntü ile bünyem zayıf düştü ve hemen ardından genital bölgemde birşeyler çıktı..doktora gittim kıl kökü iltihaplanması dedi,antibiyotik kullandım ilk başta geçti fakat bir ay sonra yine nüksettiler,ve bu sefer daha farklı şekilde belirdiler...ilk cilt doktorum bunları hemen yakalım kondilom bunlar dedi...700 tl fiyat çıkardı..sigortam yoktu,biraz bekledim.kadın doğuma gittim o da önce antibiyotik verdi belki kondilom değildir bakalım geçmezse biyopsi alıp test yaparız sonra da yakarız fln dedi..gözüm korktu..en sonunda ablamın kadın doğum uzmanına gittim baya ünlü ve iyi bir profesör...ne yakma ne biyopsi..bunlar kondilom korkulcak bişi yok 15 gün aldara ya da efudix kremi kullan geçicekler..geçmezse bakarız icabına dedi...öncelikle özel hastaneleri kesinlikle tavsiye etmiorum..genelleme yapmak istemem ama malesef çoğunluk böyle..nerde en pahalı tedavi hemen onu önüne sürüyorlar..yakma tedavisini bi araştırdım memnun insan sayısı çok az..benim en son gittiğim doktor kndi muayenesinde çalışan muhteşem biri...15 gün efudix i kullandım üç kere de kontrole gittim...şimdi tertemizim...tabi bundan sonra yaşantıma daha dikkat edicem..sağlıklı beslenip,vitamin kullanıcam,sigarayı bırakmaya çalışıorum..sonuç olarak bu virüs bizim vücudumuzda hep durucak,bunun etkilerini azaltmak bizim elimizde..pozitif düşünün kendinize iyi bakın ve bu lanet bırakın kndi kndine yaşasın vücudumuzda,bizden hbrsiz =) bu virüsü uçuk gibi düşünün..dudağımızda uçuk çıkmasına neden olan aslında bir çeşit virüstür..ve uykusuz kaldığımızda,halsiz düştüğümüzde ya da hastalandığımızda kndini gösterir...o yüzden ne yapıyoruz,,kndimize iyi bakıyoruz,ayy çıktı mı ayy bi tane daha mı var acaba gibi düşüncelerle kndimizi rahatsız etmiyoruz..panik yok,yalnız değiliz...ve bu kondiloma neden olan hpv virüsleri zararsız olan virüsler..senede bir kere smear testinizi yaptırın gerisini hiç düşünmeyin..ayrıca aşıya da karşı bir insanım ben..bu hpv yüzlerce çeşiti olan bir virüs ve bu 1000 ytl ye patlayan aşı bu kadar çeşit içinden sadece 4 tanesine karşı koruyor...her sene smear testinizi yaptırdığınız sürece hiç bir sıkıntı yok =)
Canım merhaba geçmiş olsun sanada. Atlattığına çok sevindim. Rahatsızlığımı ilk öğrendiğimde ilk gittiğim doktor bana da efudix kremi vermişti. Kulak çubuğu ile iyce bastırarak sür demişti. Hatta bir benzetme yapmıştı. Silgi ile nasıl silersin bir yazıyı aynen öyle yapacaksın bastıracaksın iyce demişti. Dediği gibi yaptım ama haliyle siğil dışına da taştı hatta siğilleri etrafı yara oldu sulandı. Canım öyle yandıki oturup kalkmakta çok zorlandım o derece. Şuan bende siğil felan yok çok şükür ama sana sormak istediğim şu. Bu kremi sen nasıl kullandın ??? Siğiller ne derece büyüktü ??? Merak ettim sadece hemde burda siğilleri geçmeyen arkadaşlara belki bir fikir olabilir diye soruyorum.
Evet özel hastaneler hakkında genel olarak kanı senin düşüncen gibi. Soyanda var soymayanda bu doğru. Fakat bu rahatsızlıkta özellikle evli isen en güzeli ilk başta lezyonların yakılması ve dondurulmasıdır. Çünki tedavi siğilleri yok etmeye yöneliktir. Bunun sebebide siğiller olduğu sürece bulaştırıcılık yüzde yüz oranında olabiliyor. Bekar kişilerde uzun vadeli tedavi mümkün olabiliyor ama evlilerde direkt siğilleri yok etmek en mantıklısı bana göre.
Moral konusunda pozitif düşünce konusunda da sana katılıyorum canım. Kesinlikle stresle bağıntılı bir rahatsızlık bu. Zaman sabır ve moralle bu hastalığın üstesinden gelinir bencede.
Birde son olarak şunu belirtmek istiyorum kızlar her zaman dediğim gibi. Kondiloma sebep olan virüsler tehlikeli değildir demeyin. Bir kişi birden fazla virüs tipi taşıyabiliyor. Hem tehlikelisini hem tehlikesizini. Ayrıca bende Yüksek riskli tip taşıyorum ve siğillerimde vardı nur topu gibi. O yüzden bende siğil çıktı ben tehlikede değilim gibi düşünmeyin. Bilinçli olmakta yarar var. Tabiki herkes tip tayini yaptırmak zorunda değil ama en azından ilk 3 sene 6 ayda bir smear testi yaptırmak mantıklı olsa gerek. Aşı için ise görüşler farklı farklı. Taşımış olduğunuz tip aşının korudugu tipler arasında yok ise neden aşı olmayasanız. Üstelik bu aşı için her kadının daha çocukken aşılanması gerektiği bilinçlendirilmeye çalışılırken !!!!
Sevgiyle kalın...
Son düzenleme: