Bakın beni ikna etmek Zorunda değilsiniz zaten :) ben size 2 aydır çeşitli devlet kurumlarından bizzat giderek aldığım cevapları yazıyorum. Ankara’da yaşıyorum toplum sağlığı evime 10 dakika gittim konuştum. Elime bir kaĞıt yazıldı aile hekimim arandı Bilgi verildi yanımda. Gidin hem DNA testi yapılsın hemde gerekli diğer işlemler sonrasında yapılacak dendi. Aile hekimim 10senelik aile hekimim artık aileden oldu gerçekten. Gittim ancak sisteme girince hata verdi. Devlet hastanesine gitmem söylendi. Gittim alamıyoruz DNA keteme git dendi. Gittim yaş sınırı burada da varmış. Tekrar doktoruna git almak zorunda dendi. Gittim konuştum zor bela aldırdım. Aşı peki dedim. Vurmuyoruz dedi. Tekrar toplum sağlığına gittim aile hekimleri yapıyor ancak yaş sıkıntınız var dendi. Devlet hastanesinde taşıyıcı olduğunuz taktirde vurulur dendi. Şimdi ne kime nasıl inanayım? Sizde sağlıkçı olarak cebimden almam gerektiğini söylüyorsunuz. Bu insanlar neden ben ve eşim bu kadar siğil taşıyıp risk altındayken 2 aydır oyalıyor? Sağlık başkanlığına doktor isimler ve kurumlar adına şikayette bulundum ve bu aşı gerçeğinin tarafıma nasıl işlediğinin anlatılmasını istedim. Pazartesi sabahtan aranacağım. Bakalım ne sonuç gelecek... ben öğrendiklerimi ve başımdan geçenleri aktardım. Gerçeğini bilsem sonuca varırım zaten.Umarım ve keşke sizin dediğiniz gibi olsa kaç yaş olması gerekiyormuş bu arada kanser haftası yapılan yani bir ay önce haberi okursanız aslında yardımcı olur şu an ben ne söylesem sizi ikna edemeyeceğim hpv aşı takvimine girdi mi yazın çıkar bir yıl içinde aşı takvimine girmesine 11_12 yaş gurubuna yapılması planlandığı yazıyor
Anlıyorum sizi bende bu işin içinde biri olarak size söylediğim bu hpv aşısı şuan Türkiye'de aşı takviminde değil ücretli olarak yapılan bir aşı geçmiş olsunBakın beni ikna etmek Zorunda değilsiniz zaten :) ben size 2 aydır çeşitli devlet kurumlarından bizzat giderek aldığım cevapları yazıyorum. Ankara’da yaşıyorum toplum sağlığı evime 10 dakika gittim konuştum. Elime bir kaĞıt yazıldı aile hekimim arandı Bilgi verildi yanımda. Gidin hem DNA testi yapılsın hemde gerekli diğer işlemler sonrasında yapılacak dendi. Aile hekimim 10senelik aile hekimim artık aileden oldu gerçekten. Gittim ancak sisteme girince hata verdi. Devlet hastanesine gitmem söylendi. Gittim alamıyoruz DNA keteme git dendi. Gittim yaş sınırı burada da varmış. Tekrar doktoruna git almak zorunda dendi. Gittim konuştum zor bela aldırdım. Aşı peki dedim. Vurmuyoruz dedi. Tekrar toplum sağlığına gittim aile hekimleri yapıyor ancak yaş sıkıntınız var dendi. Devlet hastanesinde taşıyıcı olduğunuz taktirde vurulur dendi. Şimdi ne kime nasıl inanayım? Sizde sağlıkçı olarak cebimden almam gerektiğini söylüyorsunuz. Bu insanlar neden ben ve eşim bu kadar siğil taşıyıp risk altındayken 2 aydır oyalıyor? Sağlık başkanlığına doktor isimler ve kurumlar adına şikayette bulundum ve bu aşı gerçeğinin tarafıma nasıl işlediğinin anlatılmasını istedim. Pazartesi sabahtan aranacağım. Bakalım ne sonuç gelecek... ben öğrendiklerimi ve başımdan geçenleri aktardım. Gerçeğini bilsem sonuca varırım zaten.
Devletin hiç bir kurumunda çalışan kurumun gerekliliğini bilmiyor bunu anladım ben. Her kafadan başka bir ses çıkıyor adam oynatır gibi. O zaman bu böyledir diye toplum sağlığı çalışanları bilgilendirilsin niye 2 ay zaman kaybettim ki ben. Saçmalık. Acilen kurs görmeleri lazım. Kurumda baş ne diyor son ne diyor belli değil. Biz kendi başımıza bir şeyleri öğreniyoruz. Bakalım sağlık Bakanlığı bu yaşadığım karmaşaya nasıl bir açıklık getirecek. Gerçekten çok sinirlendim ve pazartesi tekrar aile hekimine gidip bu nedir diye soracağım. Bir de hpv aşıları geldi diyor hemşiresi :) kafayı yememek elde değil. DNA testi için bir sIkıntı yok devlet hastanesinde yaptırdım onu bir şekilde tabii kavga kıyamet oldu ama oldu.Hpv aşısı 3 doz olarak uygulanır ve her dozun ücreti 524tl’dir. Dağıtımını Merck group yapmaktadır ancak şu anda ülke genelinde stok sıkıntısı vardır çünkü tüm dünya 9 lu aşıya geçmişken biz tedavülden kalkmaya yüz tutmuş 4lü aşıya mahkumuz. Kendileriyle geçen hafta mailleştim ve bu ay aşıların geleceğini söylediler. Bu aşı malesef devletin aşı takviminde değildir. Özel olarak alıp uygulatmak gerekmektedir.
Segili sevilan, o bahsettiğiniz hpv dna tiplendirme testidir çünkü bu test 30 yaşından sonra aile hekimlerinde öncesinde ise araştırma hastanelerinde yapılmaktadır.
Yine de isteğim sizin düşündüğünüz şekilde olmasıdır.
Şeey bir de o benim düşündüğüm değil onu tekrar belirteyim. Kurumlardan aldığım yanıtlar. Benim bu konuda herhangi bir düşüncem yok çünkü. Düşünmem için doğru bir bilgiye sahip olmam gerekir.Hpv aşısı 3 doz olarak uygulanır ve her dozun ücreti 524tl’dir. Dağıtımını Merck group yapmaktadır ancak şu anda ülke genelinde stok sıkıntısı vardır çünkü tüm dünya 9 lu aşıya geçmişken biz tedavülden kalkmaya yüz tutmuş 4lü aşıya mahkumuz. Kendileriyle geçen hafta mailleştim ve bu ay aşıların geleceğini söylediler. Bu aşı malesef devletin aşı takviminde değildir. Özel olarak alıp uygulatmak gerekmektedir.
Segili sevilan, o bahsettiğiniz hpv dna tiplendirme testidir çünkü bu test 30 yaşından sonra aile hekimlerinde öncesinde ise araştırma hastanelerinde yapılmaktadır.
Yine de isteğim sizin düşündüğünüz şekilde olmasıdır.
Öyleyse pazartesi güzel haberinizi bekliyoruzŞeey bir de o benim düşündüğüm değil onu tekrar belirteyim. Kurumlardan aldığım yanıtlar. Benim bu konuda herhangi bir düşüncem yok çünkü. Düşünmem için doğru bir bilgiye sahip olmam gerekir.
ortada tek bir gerçek olur. Belli ki o da sizlerin anlattığı çünkü bana söylenenler gibi olsaydı 2 ay zaman kaybına uğramazdım. Ama merak ettiğim bu yaşadığım karmaşaya sağlık Bakanlığı nasıl bir açıklık getirecek. Merakla bekliyorum.Öyleyse pazartesi güzel haberinizi bekliyoruz ☺
Evet şu anda malesef hiçbir yerde bulunmuyor, Türkiyeye dağıtımını sağlayan firma ile de mailleştim ancak kendileri bu ay başında eczanelere dağıtımın yapılacağını söyledi ama yok hala malesef. Size önerim aşı geldiği zaman 3 dozu da alın hemen ve eczanede dolapta kalsın sizin adınıza.ortada tek bir gerçek olur. Belli ki o da sizlerin anlattığı çünkü bana söylenenler gibi olsaydı 2 ay zaman kaybına uğramazdım. Ama merak ettiğim bu yaşadığım karmaşaya sağlık Bakanlığı nasıl bir açıklık getirecek. Merakla bekliyorum.Çarşamba günü de sgk ya verdiğim dilekçe sonuçlanacak. Hayırlısı. Zaten cebimden bile almaya kalksam aşı yok eczane bulamadığını söyledi.
Eşime de gerekiyor hepsini toptan alsam çok fazla gelecek bana baya pahalıymış. Kafam karıştı nasıl olacak bilmiyorum. Avrupa’da bu hpv aşıları 18 yaşını doldurunca bazı ülkelerde zorunlu. Neden biz bu çileyi çekiyoruz bilemedim.Evet şu anda malesef hiçbir yerde bulunmuyor, Türkiyeye dağıtımını sağlayan firma ile de mailleştim ancak kendileri bu ay başında eczanelere dağıtımın yapılacağını söyledi ama yok hala malesef. Size önerim aşı geldiği zaman 3 dozu da alın hemen ve eczanede dolapta kalsın sizin adınıza.
Gecmiş olsun.. güzel sonucunuza cok sevindim. Hangi tiplere bakılmış peki?Hpv DNA testim negatif çıkmış
Doktor ile görüşmedim. Geç çıkacağını söylemişti. Smear de çoksun birlikte bakalım demişti. E-nabızdan bir bakayım çıkmış mı dedim baktım hpv testi negatif yazıyor sadece. Detaylarını doktora gidince mi öğrenirim yoksa hiç mi öğrenemem bilmiyorum. İlk defa yaptırdım. Bende merak ediyorum ama smear bekliyorum.Gecmiş olsun.. güzel sonucunuza cok sevindim. Hangi tiplere bakılmış peki?
Hpv DNA testim negatif çıkmış
Teşekkür ederim darısı bu sonucu bekleyen herkese. Ama hala elime yaklaşmıyorum çünkü ondan siğiller varÇok güzel haber, gözünüz aydın olsun☘
Ne gibi bir anormallikten bahsediyorsunuzkizlar smear testinde herhangi bir anormallik olsa cikarmi ?
hpv gibi meselaNe gibi bir anormallikten bahsediyorsunuz
Hayır smear ile hpv belli olmaz hpv aynı smear gibi alınan ama başka bir işlem ve testhpv gibi mesela
ozel hastanelerde verebiliyormuyuz bu testi ketem almadi saglik ocagida almadi yasim tutmuyormusHayır smear ile hpv belli olmaz hpv aynı smear gibi alınan ama başka bir işlem ve test
normal smear aldilar oda iyi cikmistiozel hastanelerde verebiliyormuyuz bu testi ketem almadi saglik ocagida almadi yasim tutmuyormus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?