merhaba arkadaslar bana doktor deılde bı arkadasm onermıstı ama kendısı eskıden hemsıre olrak calısmıs, ımmunex hapların surubu deıl bu, bio vital die bı markanın adı İmmun 7 ml seklınde bı kutuda 1 haftalık olcak sekılde satılıo, kapagı cevırınce ıcerıdekı toz surupla karısıo , ıcıosunuz sızde, 4 haftaya kdr kullanmamı soledı bana, kullanıyorum bende
merhabalar arkadaşlar. 3 gün önce biyopsi sonucumla birlikte tekrar doktoruma gittim. yakılan yaraları kontrol ettikten sonra rahim kontrolünde bu seferde beyaz bir leke var. aman allahım bu ne diyerek. koşarak diğer odadaki kidemli doktoru çağardı. Bi kaç doktor tepemde toplanıp yok bu hsv (uçuk) behçet yönünden araştırın yok, boyayarak rahim biyopsisi yapın, daha bi sürü şeyler saydılar. aman allahım bana noluyor ben yakında ölücem galiba dedim. Sanki bütün kötü hastalıklar bende olabilir gibi davranmaya başladılar. Çığlık çığlığa ağlamak istedim oracıkta. Benim zorlamamla hpv dna testi için sürüntü aldılar. Çıkınca yine gel ve koca devlet hastanesinde yapılmayan bir hsv testini dışarda yaptırıp onlara sonucu getirmemi istediler. Dün akşam üstüne kadar ağlamakla geçirdim bütün zamanımı. Tesadüfen bir prf doktorun muaynehane telefonunu bulup aradım. bende beyaz leke olduğunu ve yerini söylediğimde asla uçuk orda olmaz. Seni muayene eden doktorlar hastalığını anlayamayınca teşhis koymak için biyopsi yapmak istemişlerdir. rahim ağzında yaktırdığın siğilden kaynaklanan ölü dokudur o gördükleri muhtemelen. Bu hpv nin kanser yapan tipine bile yakalanmış olsan anca 20 yıl sonra kanser olursun. şimdi değil dedi. Hpv dna sonucun çıkınca bi muayeneye gel değerlendirelim. Çok sakin ol. Korkacağın hiç birşey yok sende dedi.
Birde şunu öğrendim arkadaşar. Yakma işleminden sonra 3 ay geçmeden smear testi yapılamıyormuş. yapılsada ölü dokulardan dolayı kanser varmış gibi sonuç çıkabiliyormuş. Bana bu testi yapmadan yakma işlemi yaptı çok bilmiş doktorlarım !!! prof doktor dan bu bilgiyide aldım. Aklınızda olsun. yeni yakalanan arkadaşlar önce smear testinizi yaptırın mutlaka.
Canım sakın moralini bozma ki, moral bozulacak birşey yok. Ne güzel itp tayinide yaptırıyorsun. Sonuç riskli tip bile çıksa sakın olaki üzülmüyorsun tamam mı? Bunu bilip ona göre bilinçli olarak kontrol yaptırmak çok büyük bir nimet güzelim. İçini ferah tut lütfen. Doktorun dediği gibi korkacak hiçbirşey yok canım. Sevgiler...a.s.
işte bende bu yüzden tip testi istiyorum ne taşıdığımı ne kadar riskli olduğumu biliyim ona göre hareket ediyim diye ama doçent olan doktorum bide bayan olucak hiç anlamıyor insan psikolojisinden bu zamana kadar gittiğimiz 6 doktor ve bunlardan bir tanesi kuzenim sayılır sadece yılda 1 kere smear aldırman yeterli gerisini boşver vücudunuza girdi bir daha çıkmaz aşı ol ki diğer tiplere karşı korun dediler... heleki eşimin gittiği doktorlar hiç önemli bişe değil yeni nesil hastalığı bu vücut zaten kendini yeniliyor ve bu virüsü atıyor diyorlar hemde prof diyor bunu artık düşünmek ve kafamı bu konuda yormak istemiyorum Allahım hepimize güç versin...
asi nereye yapilio vajinayami?
arkadaslar sıze mujdem var vede onerım...daha once yazdıgım halde sıızn tarafınızdan pek onemsenmedı ama bu mazı ve kantaron yagı karısımı benım kocaman sıgılımı 2 gunde gecırdı ınanamadım...kalça içine cok surmemısdım işe yaramaz dıye dun orayada basladım ıster sade kantaron yagını surun kulak cubuguyla her gece ıster mazıyı ezıp karısıtrıp hamur kıvamında suurn ıyı gelıyor 4 aydr ılkdefa yuzum guldu umarım dıgerlerıde gecer paylasıırm aktarcı kadın bu işi bılyormus hihoyyyt
benim gittiğim dr tip testi gereksiz 16 çıksada yapılan işlemler aynı düzenli takip dedi neden illa tip testi yaptırıyosunuz
arkadaşlar herkese merhaba..
benimkisi biras farklı sanırım..
yaklaşık 2 sene önce kıl dönmesi oldu iç kısımda makata doğru sol yanakta.. ilk başta hiç dokunmadım. kıl dönmesi büyüdü.. sonra sıktım, sadece kan çıktı..yaklaşık 1 ay geçti hiç değişmedi ve tekrar sıktım belki iltihaPla birlikte kıl çıkar diye.. yine kan çıktı sadece.. bikaç gün ardarda sıktım.. en sonunda iltihaP çıktı yine kanla birlikte ama kıl filan çıkmadı.. sıktıığm yer kabuk bağladı. sonra kabuk kalktı orda et beni gibi bişi oluştu.. mnik minik Parçalı bu genital siğil resimlerine benziyor.. ağrı sızı hiçbişi yok arada bi kaşıntı yaPıyo oda çok nadir.. ama inanılmaz bi akıntım var.. çoğalmadı, büyümedi.. hala aynı.. ben ihmal ettim heP genital siğil diye bişey bilmiyodum, et benidir dediler heP bana..
bu ne olabilir? fikri olan var mı?
Canlarım zaten tip testi yapılsada yapılmasada virüs yüksek riskli olsada olmasada yapılacak tedavi belli. Tedavi siğilleri yok etme amaçlıdır. Tip testi yaptırmak ise hastaya bağlı bişi doktorlar zaten genelde gerek yok diyor. Benim doktorumda tedavimiz aynı olacak yüksek risk çıkarsa moralin bozulacak risksiz çıkarsa sevineceksin olay budur demişti. Ama ilerisi için bilirsin ne tip taşıdığını. Senede bir smear yaptıracaksan normalde, yüksek riskli taşıdığını biliyor isen 6 ayda bir smear yaptırırsın ilk 3 sene. Senede birde kolposkopi yaptırırsın, demişti. Olay bu yani. Değilse yaptırmışsınız yaptırmamışsınız doktor şunu demiş doktor bunu demiş pekte önemi yok yani. Tamamen size kalmış birşey. Aşı gibi. Bazı doktorlar aşıya artık lüzum yok virüsü kapmışsın diyorlar. Bazıları ise siğiller için olmasa bile heleki yüksek riskli tip taşıyor isen kesin olmalısın diyor. Doktora bilgisine mevkisine herşeye göre değişiyor yani. Çok öpüldünüz kızlar. Tekrar çok geçmiş olsun a.s.
bide tamamen yaPışık değil derime.. küçük bi yer tutuyo yani kalkık farklı bişi :s