Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

merhaba arkadaslar bana doktor deılde bı arkadasm onermıstı ama kendısı eskıden hemsıre olrak calısmıs, ımmunex hapların surubu deıl bu, bio vital die bı markanın adı ımmun 7 ml seklınde bı kutuda 1 haftalık olcak sekılde satılıo, kapagı cevırınce ıcerıdekı toz surupla karısıo , ıcıosunuz sızde, 4 haftaya kdr kullanmamı soledı bana, kullanıyorum bende

Anladım canım sağolasın a.s.

Canım sakın moralini bozma ki, moral bozulacak birşey yok. Ne güzel itp tayinide yaptırıyorsun. Sonuç riskli tip bile çıksa sakın olaki üzülmüyorsun tamam mı? Bunu bilip ona göre bilinçli olarak kontrol yaptırmak çok büyük bir nimet güzelim. İçini ferah tut lütfen. Doktorun dediği gibi korkacak hiçbirşey yok canım. Sevgiler...a.s.

işte bende bu yüzden tip testi istiyorum ne taşıdığımı ne kadar riskli olduğumu biliyim ona göre hareket ediyim diye ama doçent olan doktorum bide bayan olucak hiç anlamıyor insan psikolojisinden bu zamana kadar gittiğimiz 6 doktor ve bunlardan bir tanesi kuzenim sayılır sadece yılda 1 kere smear aldırman yeterli gerisini boşver vücudunuza girdi bir daha çıkmaz aşı ol ki diğer tiplere karşı korun dediler... heleki eşimin gittiği doktorlar hiç önemli bişe değil yeni nesil hastalığı bu vücut zaten kendini yeniliyor ve bu virüsü atıyor diyorlar hemde prof diyor bunu artık düşünmek ve kafamı bu konuda yormak istemiyorum Allahım hepimize güç versin...

ARKADALAR TUM BAYANLAR LUTWEN BU MINIK BI RAHATISLIK ILERLEMEYEN SAFALRI HARIC HPV 6 11 TIPINE BULASTIK WEYA BULASMADIK AMA LUTWEN KENDINI BUNUN YUKSEK TIPLERINDEN KORUYUN ASI OLUN KIZLARINIZI YIGENLERINIZI KUZENLERINIZI BILGILENDIRIN BENI ANNEM BILGILENDIRSEDI BU KONUDA COK FARKLI OLURDU AMA ONADA KIZMIORUM .... AMA ASI OLUN GELICEK NESILLERIN TEMIZ OLMASI ICIN...:enbuyukkk:

benim gittiğim dr tip testi gereksiz 16 çıksada yapılan işlemler aynı düzenli takip dedi neden illa tip testi yaptırıyosunuz

arkadaslar sıze mujdem var vede onerım...daha once yazdıgım halde sıızn tarafınızdan pek onemsenmedı ama bu mazı ve kantaron yagı karısımı benım kocaman sıgılımı 2 gunde gecırdı ınanamadım...kalça içine cok surmemısdım işe yaramaz dıye dun orayada basladım ıster sade kantaron yagını surun kulak cubuguyla her gece ıster mazıyı ezıp karısıtrıp hamur kıvamında suurn ıyı gelıyor 4 aydr ılkdefa yuzum guldu umarım dıgerlerıde gecer paylasıırm aktarcı kadın bu işi bılyormus hihoyyyt

supermis. deniycem aksam
senin sigiller buyuk muydu ve tam olarak nerdeydi?

kızlar bende cuma günü trio ( dondurma ) uygulandı anestezi istedim ama dr gerek yok dedi biraz canım yandı ama çok değil bikaç saat ağırdı sonra geçti ağrısı... bağışıklığımı artırmak için immunex verdi bide yaralar su kabarcığı olabilir korkma dedi,onun içinde bi krem verdi... 15 gün sonra gel geçmemişse bi kez daha yaparız dedi,tip kontrolüne gerek yok bundan sonra düzenli smear testi yapsak yeter dedi...

benim gittiğim dr tip testi gereksiz 16 çıksada yapılan işlemler aynı düzenli takip dedi neden illa tip testi yaptırıyosunuz

benimki de oyle demisti, tiplemesine gore yapilacaklar farkli olmadigi icin tipini ogrenmenin anlami yokmus...ama ben yine de istedim

Canlarım zaten tip testi yapılsada yapılmasada virüs yüksek riskli olsada olmasada yapılacak tedavi belli. Tedavi siğilleri yok etme amaçlıdır. Tip testi yaptırmak ise hastaya bağlı bişi doktorlar zaten genelde gerek yok diyor. Benim doktorumda tedavimiz aynı olacak yüksek risk çıkarsa moralin bozulacak risksiz çıkarsa sevineceksin olay budur demişti. Ama ilerisi için bilirsin ne tip taşıdığını. Senede bir smear yaptıracaksan normalde, yüksek riskli taşıdığını biliyor isen 6 ayda bir smear yaptırırsın ilk 3 sene. Senede birde kolposkopi yaptırırsın, demişti. Olay bu yani. Değilse yaptırmışsınız yaptırmamışsınız doktor şunu demiş doktor bunu demiş pekte önemi yok yani. Tamamen size kalmış birşey. Aşı gibi. Bazı doktorlar aşıya artık lüzum yok virüsü kapmışsın diyorlar. Bazıları ise siğiller için olmasa bile heleki yüksek riskli tip taşıyor isen kesin olmalısın diyor. Doktora bilgisine mevkisine herşeye göre değişiyor yani. Çok öpüldünüz kızlar. Tekrar çok geçmiş olsun a.s.

arkadaşlar herkese merhaba..

benimkisi biras farklı sanırım..

yaklaşık 2 sene önce kıl dönmesi oldu iç kısımda makata doğru sol yanakta.. ilk başta hiç dokunmadım. kıl dönmesi büyüdü.. sonra sıktım, sadece kan çıktı..yaklaşık 1 ay geçti hiç değişmedi ve tekrar sıktım belki iltihaPla birlikte kıl çıkar diye.. yine kan çıktı sadece.. bikaç gün ardarda sıktım.. en sonunda iltihaP çıktı yine kanla birlikte ama kıl filan çıkmadı.. sıktıığm yer kabuk bağladı. sonra kabuk kalktı orda et beni gibi bişi oluştu.. mnik minik Parçalı bu genital siğil resimlerine benziyor.. ağrı sızı hiçbişi yok arada bi kaşıntı yaPıyo oda çok nadir.. ama inanılmaz bi akıntım var.. çoğalmadı, büyümedi.. hala aynı.. ben ihmal ettim heP genital siğil diye bişey bilmiyodum, et benidir dediler heP bana..

bu ne olabilir? fikri olan var mı?

doktora gitmedin mi hiç canım??

canım malesef hepimiz jinekoloji denildimi biraz ihmal ediyoruz ben 3 yıllık evliyim ilk defa bu siğiller için gittim jinekoloğa ama bundan sonra 6 ayda bir semar yaptırmayı düşünüyorum kontrollerimi aksatmıycam.aşı işinide sordum 45 yaşına kadar yaptırabilirmişim ama biraz pahalı geldi bana kendimi ayarlarsam inşallah yaptıracam.c.tesi günü ilk dondurma yapıldı şimdi yaralar oldu 15 gün sonra tekrar gidecem geçmemişse bidaha dondurulacak inşallah geçmiştir.

hayır ihmal ettim ben hiç gitmedim anneme göstermiştim et benidir dedi.. sonra bikaç kişiye anlattım onlarda öle dediler.. ama et benine benzemiyorki :s

bide tamamen yaPışık değil derime.. küçük bi yer tutuyo yani kalkık farklı bişi :s

canım bende ilk gördüğümde et benidir dedim ama malesef et beni değilmiş. dediğin gibi sanki bi yerden tutunmuş gibi.. beyazmı?? ve bazen kendiliğinden yada sildiğinde falan yani sıkmadan kanadığı oluyormu??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…