Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Hmm.. Ya şey durumu var ya o canimı sıkıyor yanlış biliyorsam duzeltin. Tip 66 mıydı 36mıydı neydi yine riskli ve siğil yapan bir tipmiş ama hastaneler genelde sadece tip 16 ve 18e bakıyormuş sanırım. Yani digerlerine bakılmazsa bu konuda acabam olsun istemiyorum açıkcası. Gittiğimde sorarım olmadı hem burada gidecek olan olursa da bilgi sahibi olur

İşte siğil fln olunca bakıyorlar bende hiç yaş sormadılar çnkü eşimde var siğil deyince hemen aldı test örneği ama mesela bir sorun yoksa bakmıyorlar galiba siğil fln yoksa

bi de 200 tipi var kaç tanesi hem yüksek hem siğil yapıyor onlar de bilmiyorlar bence çok çıkanları biliyorlardır

İşte siğil fln olunca bakıyorlar bende hiç yaş sormadılar çnkü eşimde var siğil deyince hemen aldı test örneği ama mesela bir sorun yoksa bakmıyorlar galiba siğil fln yoksa
asıl yoksa bakmaları lazım çünkü kanser yapıyor siğil ne ki bir kotere bakar güya süper sağlık sistemimiz var şu hale bak

eve
evet gunlerdir dusunuyorum ayninseyelri.haklisin kendimi nenzaman hazir hisedersem.söyleyecm yani artik astimbide bur durumi eskisi kadar kafaya takmiyorum yani gorustugum doktor devlette ama guzel bilgilendirdi acikcsasi

Bn eğitimde testten sonra doktora sordum yükseklere bakılmış hep dedi devletteki bana zaten sadece 16 18 olsa eğitime değil keteme git derdi bana ısrarla burda yok eğitime git dedi ama her hastane aynı mı bilmem sen onu sor gittiğinde

bi de 200 tipi var kaç tanesi hem yüksek hem siğil yapıyor onlar de bilmiyorlar bence çok çıkanları biliyorlardır
200 tip var ancak bu 200 tipin hepsi genital bölge için geçerli değil. Ellerde ayaklarda, yüzde, ağızda burun içinde vs vücudun herhangibir yerinde olabilecek toplamda 200 tip hpv virüsü var. Genital bölgeye etki eden yaklaşık 40 kadar varmış. O yüzden dna testi sadece genital bölgede etkili olan tipler için yapıliyor bu durumda 200 tipin tamamına değil..

Kesinlikle soracağım sadece 16 ve 18 bakıliyorsa lab ile görüşeceğim

benim dediğim hem siğil hem yüksek olanlar 40 tane olsa bile doktorlar bilmiyordur. benim sonuç 16 ve yüksek riskli başka bir tip diyor. bu ne dedim önemli değil dediler. 16-18 dışını önemsemiyorlar

eve

evet gunlerdir dusunuyorum ayninseyelri.haklisin kendimi nenzaman hazir hisedersem.söyleyecm yani artik astimbide bur durumi eskisi kadar kafaya takmiyorum yani gorustugum doktor devlette ama guzel bilgilendirdi acikcsasi
Yani sende hangi tip var bilmiyorum ama yüksek riskli dahi olsa kontrollere gidildiği sürece onu dahi takmana gerek yok bence. Sonuçta zaten istenmeyen bir durum olursa hemen müdahale ediyorlar. Öte yandan utanılacak bir durum asla değil

benim dediğim hem siğil hem yüksek olanlar 40 tane olsa bile doktorlar bilmiyordur. benim sonuç 16 ve yüksek riskli başka bir tip diyor. bu ne dedim önemli değil dediler. 16-18 dışını önemsemiyorlar
Hmm olabilir. Olsun yinede benim içim rahat etsin. Ayrıca hem siğil hem yuksek risk grubu 40 tane değil.. yanlıs anladın. Totelde genital bölgede riskli ya da risksiz 40 adet tipleme bulunuyormuş, bilinen. Lab söyledi bunu. Onlarda bu 40 tipleme uzerinden dusuk riskli ve yuksek riskli tüm hpv dnalarına bakıyorlarmış

yanlış anlamadım 40 tane içinden ikisini de yapan tipleri diyorum 40 tanenin kaç tanesi hangileri hem yüksek hem düşük riskli diye

yanlış anlamadım 40 tane içinden ikisini de yapan tipleri diyorum 40 tanenin kaç tanesi hangileri hem yüksek hem düşük riskli diye
Yani doktorlar o kadarıni da biliyorlardır diye düşünuyorum sonuçta bu internette dahi bulunan bir şey.. En kötü açar biz makale okuruz napalım.. Ne olduğunu bileyim de

nasil.bir insanmis arkadasmis o oyle

nasil.bir insanmis arkadasmis o oyle
Valla enteresan biriydi zaten ev içinde pek muhattap olmazdım odamda otururdum o sebeple bana asosyal olduğumu söyler dururdu. Yahu sanki ben seninle ne paylaşabilirim ki? 3 kere ev değiştirdiğim ve artık masraf yapmak istemediğim için süreci devam rttirmeye çalışıyordum sadece

canim.bende hpv 16 cin1 var doktor 6 ay arayla takip.dedi ben agladim 3 kere gittim.ayni doktora guzel anlatti bayagi bende yine gittim.ya bu cok onrmli bise6 degil senin psikologa yonlendirelim.dedi vucut atiyor bircok.kadinda var dedi normal hayatina devam et kadınlarin haberi olmadan atiyor dedi kondom.kullanirsan daha cabuk atarsin yani biz onemli uyarida bulunmuyoruz bisy demiyoruz sana gore hpv enfeksyinlu kadinlar tecrit altina alinmali sanirim onemli bisey olsa zaten sen sormadan biz soylrdik bukadar abartigini anlamadik dedi emin olki cok onemli bisey olsa saglik.bakanligi el koyardi dedi sen naptin ya dedi guzek bir fircaladi beni gonderdi

ayri 3 doktora daha gittim 1 cok korkuttu beni ozeldi digeride ozeldi ama guzel davrandi simirin temiz olmasi onemli dedi diger 2 tane daha devlette gittim doktora onlarda sadece takip bagisijkligin yenicegini soyledi

ayri 3 doktora daha gittim 1 cok korkuttu beni ozeldi digeride ozeldi ama guzel davrandi simirin temiz olmasi onemli dedi diger 2 tane daha devlette gittim doktora onlarda sadece takip bagisijkligin yenicegini soyledi
Yeniyor tabi ki bu kadar canını sıktiğına degmez. Ama lütfen erkek arkadaşınla konuş.. Kondom ve çift tedavisi olmazsa geciktirirsin bu süreci bunu kendine yapma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…