- 26 Mart 2024
- 1.002
- 2.942
-
- Konu Sahibi cileklihurma
Yok böyle bir şeyi talep etmez ben arada veririm ama bu türden düşündüğünü sanmıyorum çünkü hani para konularına hiç girmeyen birisiParasal olarak annene yardımcı olduğun bir dönem oldu mu ? 1-2 yıldır nisanlisin diye kendi ihtiyaclarini aliyorsundur annen de para kaynağı gitti mantığına girmiştir
Farkına varmiyordur belki, erkek kardeşin de tersi biriyse aman sesi çıkmasın diyordur.Yok böyle bir şeyi talep etmez ben arada veririm ama bu türden düşündüğünü sanmıyorum çünkü hani para konularına hiç girmeyen birisi
Annelerin erkek evlatlarına olan aşkı da artık gerçekten bıktırdı sıktı yani. Sen de babana yüklen. Ananı dışla valla sinir oldumBabam kendi babasından yaşamış böyle şeyleri ve hala yaşıyor bu sebeple bana böyle yaptığını hiç görmedim abime neyse bana o dur her zaman her konuda ama işte annem bir
Süredür böyle ve anlam vermekte zorlanıyorum .
O seni rahatça üzüyor, boşver sen de üzülme. Kendi toplasın yapsın bakalım . Sen evlenince o ev boş olunca kıymetini anlar ama iş işten geçerSenin adına da üzüldüm canım …. Mesela bu olay yaşandı mutfağı öylece bıraktım toplamadım bi tane çatal bile kaldırmadım , şimdi kendi topluyor üzülüyor muyum evet sonuçta anne ve yorulmasını istemem ama benim kalbime bıraktığı acılar böyle davranmama sebep oluyor . Bi süre hiç ellemeyeceğim kendi toplasın .
Ne kadar üzüldüğünüzü, sizi ne kadar yaraladığını açıkça söyleyin. Hiç birşeyi içinize atmayın. Kızlar kendi işlerini görüyorlar diye erkeğin üstüne düşüyorlar bence. Benim annemde de vardı, ben de bir gün kızmıştım gençken. O da bana "kızım o beceremez diye önüne koyuyorum, sen herseyi halledersin benim gözümde, bilinçli yapmıyorum aslında " demişti. Sizinki de bu tarz bir şeydir muhtemelen ama paylaşın ki içinizde büyümesin.Bu arada annem şimdi bana erkek kardeşime olduğundan çok daha düşkün. Çünkü annenin en yakın arkadaşı kızı oluyor, zamanla anlıyorlar..Öncelikle merhaba uzun zamandır buraya bir konu yazmıyorum yada yazacak kadar elhamdulillah bir dert sıkıntı yaşamıyorum her günümüze şükürşöyle ki
28 yaşındayım bana 2024 te ne öğrendin deseler hiç böyle bir şey düşünmezdim böyle bir konudan kalbimin acıyacağını … annem iyi bir insandır lakin son1-2 yıldır ne diyeyim ben pasta yaptım börek yaptım ne bileyim veyahut kendi bir şey yaptı , tabaklara koyar ve bende rastgele alırım , bir süredir bana o abinin tabağı ona onu koydum , o abinin dilimi onu abine ayırdım gibi söylemlerde bulunuyor kapısına çikolata götürür meyve götürür bir kız evlat olarak hiçbirini görmedim ve bu 1-2 yıldır var , Öyle zoruma gitmeye başladı ki nasıl tepki vermeliyim ne demeliyim bilmiyorum bugün daha 1 saat önce yine yaptı böyle bir şey ve dayanamadım , şaka yapıyorsun değil mi dedim şaka değilse zerre hoş değil çünkü suratıma baktı kaldı , daha ağır daha büyük konuşurum da kendimi tutuyorum dedim . Rabbim başımızdan eksit etmesin lakin bir anne evlat ayrımını neden yapar anlamadım ve dediğim gibi 1-2 yıldır oluştu bu , artık içimde kaldırmayacağım bir yük haline geldi . Bulaşığı yıkayan ben işten gelip yorgun yorgun mutfağı toplamaya yardım eden ev işlerine yardım eden ben , şunu en kötü evlat bile haketmez bence . Ne diyeyim siz siz olun evlatlarınıza asla böyle yapmayın kalplerinde acılar bırakırsınız . Ne kadar dile getiremesem de gönlüm sana çok kırgın annne.
Abim çok uysal sakin biridir yani şöyle her fikre olumlu bakan bir insan yani bana da hep abilik yapan konuştuğum dertleştiğim birisi :) ondan yana sıkıntım hiç olmadı , işte annemde iyi biri ama bu huyları yüzünden bazı şeyleri bende değiştiriyor artık .Farkına varmiyordur belki, erkek kardeşin de tersi biriyse aman sesi çıkmasın diyordur.
Şimdi bile den gidince ben kime dertlerimi anlatacağım arkadaşım gibisin diyor bende ona göre davranmalısın o zaman anne bazı huyların kötü diyorum … bilemiyorum ne düşünüyor neden yapıyor keşke anlayabilsemNe kadar üzüldüğünüzü, sizi ne kadar yaraladığını açıkça söyleyin. Hiç birşeyi içinize atmayın. Kızlar kendi işlerini görüyorlar diye erkeğin üstüne düşüyorlar bence. Benim annemde de vardı, ben de bir gün kızmıştım gençken. O da bana "kızım o beceremez diye önüne koyuyorum, sen herseyi halledersin benim gözümde, bilinçli yapmıyorum aslında " demişti. Sizinki de bu tarz bir şeydir muhtemelen ama paylaşın ki içinizde büyümesin.Bu arada annem şimdi bana erkek kardeşime olduğundan çok daha düşkün. Çünkü annenin en yakın arkadaşı kızı oluyor, zamanla anlıyorlar..
Boşver o zaman ,farkına varmıştır kırıldığını anlat konuşup barisinAbim çok uysal sakin biridir yani şöyle her fikre olumlu bakan bir insan yani bana da hep abilik yapan konuştuğum dertleştiğim birisi :) ondan yana sıkıntım hiç olmadı , işte annemde iyi biri ama bu huyları yüzünden bazı şeyleri bende değiştiriyor artık .
Sonradan bilinen kıymet fayda etmez bence. Ama yine de insan ailesinden güzel sözler duymak, aitliği hissetmek, sevilmek, değer görülmek istiyor. Ben durumu kabullendiğim için beklentim yok onlardan. Kendimle takılıyorum öyle. Aminn senin için de aynı şekilde kuzumEvet biliyorum , Rabbim en güzel kapıları açsın her zaman bunu söylüyorum Rabbim nerede nasıl mutluysan öyle yaşatsın senimaalesef bunları yaşamak üzücü sonradan bilinen kıymette fayda eder mi bilemiyorum diyorum ya hani ne desem boş kalıyor diye öyle bir durum IstanbulluhatunCeyo
Batsın o memleketler beybiÖzellikle bazı memleketlerde erkek çocuk pek kıymetli oluyor
Dedim ya bilinçli yapmıyor çoğu, bilinçaltında oğullarını beceriksiz diye kodlamışlar. Oysa bilmiyorlar ki o beceriksiz oğulları evlenince nasıl iş yapıyorlarŞimdi bile den gidince ben kime dertlerimi anlatacağım arkadaşım gibisin diyor bende ona göre davranmalısın o zaman anne bazı huyların kötü diyorum … bilemiyorum ne düşünüyor neden yapıyor keşke anlayabilsem
Siz hiç yemediğiniz halde, anneniz onu abine ayırdım vb gibi bir uyarı yapıyor ? Yoksa herkese eşit miktarlarda mı pay ediyor ?Öncelikle merhaba uzun zamandır buraya bir konu yazmıyorum yada yazacak kadar elhamdulillah bir dert sıkıntı yaşamıyorum her günümüze şükürşöyle ki
28 yaşındayım bana 2024 te ne öğrendin deseler hiç böyle bir şey düşünmezdim böyle bir konudan kalbimin acıyacağını … annem iyi bir insandır lakin son1-2 yıldır ne diyeyim ben pasta yaptım börek yaptım ne bileyim veyahut kendi bir şey yaptı , tabaklara koyar ve bende rastgele alırım , bir süredir bana o abinin tabağı ona onu koydum , o abinin dilimi onu abine ayırdım gibi söylemlerde bulunuyor kapısına çikolata götürür meyve götürür bir kız evlat olarak hiçbirini görmedim ve bu 1-2 yıldır var , Öyle zoruma gitmeye başladı ki nasıl tepki vermeliyim ne demeliyim bilmiyorum bugün daha 1 saat önce yine yaptı böyle bir şey ve dayanamadım , şaka yapıyorsun değil mi dedim şaka değilse zerre hoş değil çünkü suratıma baktı kaldı , daha ağır daha büyük konuşurum da kendimi tutuyorum dedim . Rabbim başımızdan eksit etmesin lakin bir anne evlat ayrımını neden yapar anlamadım ve dediğim gibi 1-2 yıldır oluştu bu , artık içimde kaldırmayacağım bir yük haline geldi . Bulaşığı yıkayan ben işten gelip yorgun yorgun mutfağı toplamaya yardım eden ev işlerine yardım eden ben , şunu en kötü evlat bile haketmez bence . Ne diyeyim siz siz olun evlatlarınıza asla böyle yapmayın kalplerinde acılar bırakırsınız . Ne kadar dile getiremesem de gönlüm sana çok kırgın annne.
Yemediğim halde rastgele bir tabağı seçiyorum. .Siz hiç yemediğiniz halde, anneniz onu abine ayırdım vb gibi bir uyarı yapıyor ? Yoksa herkese eşit miktarlarda mı pay ediyor ?
Sanırım yanlış anlaşıldı , yani mesela kek aldık diyelim parçalara bölüyor , biri biraz büyükse o abinin diyor anladın mıYemediğim halde rastgele bir tabağı seçiyorum. .
Buradan çıkaracağın ders bir gün anne olursan kızını veya oğlunu böyle yetiştirme, geçmiş geride kaldı değiştiremezsin ama gelecek senin elinde. Annen böyle yetişmiş tipik Anadolu insanı sorsan yapmıyorum der ama kodları böyle gelmişÖncelikle merhaba uzun zamandır buraya bir konu yazmıyorum yada yazacak kadar elhamdulillah bir dert sıkıntı yaşamıyorum her günümüze şükürşöyle ki