Üzüntüm mutluluğumu aştı…

cileklihurma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2024
1.002
2.941
Öncelikle merhaba uzun zamandır buraya bir konu yazmıyorum yada yazacak kadar elhamdulillah bir dert sıkıntı yaşamıyorum her günümüze şükür şöyle ki
28 yaşındayım bana 2024 te ne öğrendin deseler hiç böyle bir şey düşünmezdim böyle bir konudan kalbimin acıyacağını … annem iyi bir insandır lakin son1-2 yıldır ne diyeyim ben pasta yaptım börek yaptım ne bileyim veyahut kendi bir şey yaptı , tabaklara koyar ve bende rastgele alırım , bir süredir bana o abinin tabağı ona onu koydum , o abinin dilimi onu abine ayırdım gibi söylemlerde bulunuyor kapısına çikolata götürür meyve götürür bir kız evlat olarak hiçbirini görmedim ve bu 1-2 yıldır var , Öyle zoruma gitmeye başladı ki nasıl tepki vermeliyim ne demeliyim bilmiyorum bugün daha 1 saat önce yine yaptı böyle bir şey ve dayanamadım , şaka yapıyorsun değil mi dedim şaka değilse zerre hoş değil çünkü suratıma baktı kaldı , daha ağır daha büyük konuşurum da kendimi tutuyorum dedim . Rabbim başımızdan eksit etmesin lakin bir anne evlat ayrımını neden yapar anlamadım ve dediğim gibi 1-2 yıldır oluştu bu , artık içimde kaldırmayacağım bir yük haline geldi . Bulaşığı yıkayan ben işten gelip yorgun yorgun mutfağı toplamaya yardım eden ev işlerine yardım eden ben , şunu en kötü evlat bile haketmez bence . Ne diyeyim siz siz olun evlatlarınıza asla böyle yapmayın kalplerinde acılar bırakırsınız . Ne kadar dile getiremesem de gönlüm sana çok kırgın annne.

Ooooo senin ki dert mi demicem…
Benim annem en son tencereyi elimden aldı. Tavuklari abime doldurdu. Bana da eti en en az olan bi tane baget verdi. Sen yemezsin yeter sana dedi ve salatayı abimin önüne koydu.

Ben evlat ayrımını iliklerime kadar yaşamış bir insanım. Neler neler neler…

Ama bu son olay beni mahvetti. Bir başladım sofrada ağlamaya…
İki çocuğuma baktım…

Ben artık ailemle görüşmüyorum.
Hem evlat ayrımı olarak canımı yakıyorlar hemde başka konularda.

Sizi üzmek istemem ama bu durum değişmiyor.
Ben neler yaptım değişmedi.

O abinin tabağı bu abinin yemeği denilince tamam deyip kenara çekilme. Niye ne özelliği var onun deyip özellikle onunkini ye. 28 yaşındasın işinde gücündesin, sana bu şekilde davranılmasına niye müsaade ediyorsun ki.
Şöyle bir ortamda abim nasıl davranıyorsa öyle davranırdım. O işten gelince dinleniyor mu ben de dinlenirdim. Valla oğluna ayrı tabaklar hazırlayıp kapısına götürmeye gücü olan bi zahmet mutfağı da toplasın.

Çok üzüldüm .
Dün de yaptı da bu tatlıyı abine ayırdım dedi hiç bir şey demedim abim o tatlıyı yemedi o tatlı sabaha kadar kaldı masada sonra ben işten gelince al abin yememiş dedi , bende ben onu yer miyim sence dedim çöpe dökmek zorunda kaldı . yani devam etsin bakalım oğluna böyle davranmaya ben şurada 2-3 aya evlenip gideceğim o zaman ne olacak bakalım .

Ooo bi rahata eriyorlar.
Yemin ederim ben evlendim gittim evde konfor alanları daha da keyiflendirdi. Hiçbir şey olmayacak mutlu olacak, ogluşuna prenses gibi davranırken sen olmayacağın için…

Evlendim balayından geldim annem geldi.
Ay yemin ederim sarılmak gelmedi hissizleştim yaşattıklarından.
Çok bozuldu..

Yaşadıklarımı yazıp sizi üzmek germek istemem.
Sana tavsiyem;
Nişanlından memnun ve eminsen evlendikten sonra, evine odaklan…
İlk sen eşim ve evin olsun.
Ben eşimden emindim evime odaklandım.
Zaten bir laf varya ekmek bölünüyor diye bu çok doğru.

Kendi hayatına bak… Ama evlenince seni üzmelerine izin verme ben o salaklığıda yaptım ama Allahtan kolay akıllandım…

Bundan en sonraki yaşamınız dilerim çok çok güzel geçer
Elhamdulillah nişanlımdan eminim iyi birisi hepte öyle kalır inşallah .

Benim bir çocuğum var, bu yüzden iki evlat aynı mı sevilir 2 ve daha çocuklu anneler kadar net yorum yapamam ama 2 kedim var kedilerime bile mama koyarken aynı şekilde aynı miktarda koyuyorum o kadar diyeyim.
Ne oluyor bu çocuklar erkek olunca assssla anlamıyorum. Bir kızım var, 100 erkeğe değişmem.
Canınızı sıkmayın, zaten evlenip gidecekmişsiniz umarım yuvanızda mutlu olursunuz. Değiştirmeye de çalışmayın, çevremden gördüğüm kadarıyla değişmiyorlar

Bazı aileler hiç değişmiyor ne yaparsan yap aynıdır. Ben de kız erkek ayrımcılığını çok yaşadım. Hatta ailemin tavırlarından dolayı lise zamanı erkeksi takılırdım çünkü erkek gibi görünürsem daha güçlü olurum diye düşüncem vardı. Annem yemek yapıyor, ben evi temizliyorum çamaşır ütü bulaşık vb tüm ev işleriyle uğraşıyorum . Boşanan abimin kızıyla okul işleriyle de ilgileniyorum. Yemek sonrası hemen mutfağı bulaşıkları toplarim kirli bırakmayı sevmem. Bazen dizi günüm olur ya da yorgun olursam bırakırım. Geçen gün bana masada bardağını bırakmışsın niye makineye atmadın dedi. Unutmuşum dedim. Ama kardeşlerim bazen bizden sonra yemek yer , yemek saatinde gelmez tabağını bulaşığını tezgaha bırakır onlara laf etmez. Acıkınca yemek seçiyorlar her yemeği yemiyorlar annem de ayrı yemek yapıyor,ayaklarına odaya yemek götürüyor. Bu yaptığın yanlış boş yere kendini yoruyorsun bırak kendine yumurta kırsın bir şeyler öğrensin sonra sen yorulup şikayet ediyorsun diyorum. Ama hâlâ aynı. Yıllar önce kardeşim rahatça gezer şehir dışına arkadaşına giderdi benim 1 saat mesafede arkadaşıma gitmeme müsaade etmezdi. Niye kardeşim geziyor da ben arkadaşımla görüşemiyorum üstelik çok uzak mesafede değil, diye sorduğumda sen kızsın bu saatte gidilmez. Gideceksen şu saatte erkenden dönmen gerekir falan demişti. Bir fark var ben çalışmıyorum. Sen çalışıyor olmana rağmen durum böyle. Yaşadıkların üzücü kuzum. Ailelerimizi değiştiremeyiz. Ben anne babamı böyle kabul ettim mümkün olduğunca duygusal olarak uzak duruyorum onlardan

Ben üzülüyorsam karşı tarafı da üzerim. Bana annem o abinin dese olay çıkarırım şahsen. O yemeği tüm ev halkının boğazına dizerim şahsen.
Çünkü sizin yaptığınız gibi yaparsam üzülen sadece ben olurum. Abiyle annenin keyfi yerinde maşallah.
Siz ev işlerini yapıp yükünü hafifletirken iyi ama en ufak özveriye gelince dirsek gösteriyorsa orada sıkıntı var demektir.

Benim annem de abimi çok sever. Yani evde abimin sevdiği bi şey yapsak kesin ayırır falan biz de hep zaten senin bi tanecik oğluşun var diye takılırız. Yani siz ciddiye almayıp şakaya vursanız belki sürdürmez. Bilemiyorum ben annemlere gidince sabah ezanında kalkar mantılar açar börekler yapar. Sevgi olarak ayırdığını düşünmüyorum ben hiç. Sadece eskiden anneler erkek evladı güvence olarak görüyormuş yaşlanınca bakar gibi. Yanlış ama maalesef böyle. Siz de evden gidince özleyip geldiğinizde ihtimam gösterecektir. Bence bu kadar takılmayın. Babam da beni daha çok seviyo mesela gidince minik oğlumu gösterip sen de benim gözümde hala böylesin diyo.

Adına üzüldüm hurma ama böyle şeyler yaşayan çok fazla kız çocuğu var. Arkadaşım yaşamıştı. Hem babadan hem anneden. Baba 3 kızı olmasına rağmen tüm varlığı erkek evladın üstüne yapmış. Tavsiyem kendi hayatına bak. Abin hep kıymetli kalacak belli ki bunu değiştiremezsin. Çekişmeye girersen de daha da üzülürsün. Annen baban bile olsa sınırını bilmeli ve edebildiği kadar değer vermelisin. Ne ekersen onu biçersin hesabı. Abin evlenip kendi hayatına döndüğünde annen onun etrafında pervane olamadığında anlar belki yaptığı yanlışı.

Senin adına da üzüldüm canım …. Mesela bu olay yaşandı mutfağı öylece bıraktım toplamadım bi tane çatal bile kaldırmadım , şimdi kendi topluyor üzülüyor muyum evet sonuçta anne ve yorulmasını istemem ama benim kalbime bıraktığı acılar böyle davranmama sebep oluyor . Bi süre hiç ellemeyeceğim kendi toplasın .

en sinir oldugum anne tipi.
tüm angaryasini, yardimini, hastaliginda bakımını sen yaparsin ama errkek cocugu en kiymetlidir. imkanı varsa malını bile "elin oglu yemesin" diye ogluna bırakır.
malesef karadenizde bi cok aile böyle. benim ananemler de oglu doğunca kurban kestirmis, davul caldirmis. ama sorsan "asla evlat ayirmadik, evlat ayrilir mi hic? ben evlat kaybi yasadim-ne haddime evlat ayirmak allah korusun biri birinden farksiz" der. peki gercek öyle midir? tabii ki hayir.
onlarin da errkek errkek diye yetistirdigi asalak bir mal oldu cikti. daha yakin geçmişte kadin onun evinde fenalasinca hastaneye goturmek yerine yine yakinda oturan annemi aradi ki babam götürsün diye. Genelde böyle eat ayiranlarin paşa oğluşu böyle oluyor
bir de sadece son iki aydir bu halde demissin. normalde "sen evden gidecegin icin mi gözden çıkardı acaba, evdekine yaranmaya calisiyor" derdim ama boyle baska bir konun daha var. son derece yoğun isinden eve gelip bulasiga mutfaga yardim edip bir de abinin arkasini topluyormussun, bunu annen talep ediyormus.
yani bu yeni degil. annen en basindan beri oğlum da oğlum modundaymis.
bu kadin degismez. Ben yerinde olsam abine ayirdim dedigini de yerdim "ha abim ha ben ne farkeder senin çocuğun degil miyiz" diye:) asla da abimin arkasini toplamazdim. zaten evlenip gideceksin birkac aya. kavga etme ama kendini de ezdirme. az görmeye çalış böyle seyleri. giderayak büyük bi kavga cikarmaya gerek yok.

Teşekkür ederim yorumun için 1-2 ay değil de 1-2 yıldır böyle kendisi .

Parasal olarak annene yardımcı olduğun bir dönem oldu mu ? 1-2 yıldır nisanlisin diye kendi ihtiyaclarini aliyorsundur annen de para kaynağı gitti mantığına girmiştir

Babam kendi babasından yaşamış böyle şeyleri ve hala yaşıyor bu sebeple bana böyle yaptığını hiç görmedim abime neyse bana o dur her zaman her konuda ama işte annem bir
Süredür böyle ve anlam vermekte zorlanıyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…