Uzun yıllardır evli olanlara soruyorum

Yılla ne alakası var 30 sene evli kalmayı beceren bunu çaresizlik parasizlik sahipsizlikten de yapabilir bu başarı degilki hayır 30 yıllık sanat hayatında en üste kaldım der insan o ayrı.Yillarin geçmesi kötü evliliği daha kötü daha kavgalı daha eski daha umursamaz yapıyor .Aslolan yıllar degilki anlar saygı sevgi keyif anlaşma paylaşma

Tahammül yoksa yoktur bir gidip bir gelmez, eşiniz size karşı tahammülsüz mü? Zamanını sizle paylaşmaktan kastınız arada bir kendisine ayırdığı zamanı da size ayırmaması mı yoksa size hiç zaman ayırmaması mı?

Çiftlerin haftada bir gün veya haftada birkaç saat sadece kendisine özel zamanı olmalı, bu zaman diliminde kadın da erkek de ister oyun oynar, ister arkadaşlarıyla buluşur, ister gezer tozar veya yatar uyur ama eşiyle çocuklarıyla hiç vakit geçirmiyorsa sıkıntı.

Evlendiğimizde beridir zaman konusu sorunlu . Bana zaman ayirinca rahatsız oluyor

Problemine göre değişir

Evlendiğimizde beridir zaman konusu sorunlu . Bana zaman ayirinca rahatsız oluyor
Biraz eski konularınıza göz gezdirdim de eşinizle uzak mesafe ilişkisi yaşamışsınız, sürekli bir arada olmadığınız için muhtemelen çok da birbirini tanıyarak evlenmiş bir çift değilsiniz gibi görünüyor.

Yaşlarınız da aynı sanırım, sizin sorununuz ikinizde artık ne istediğinizin ne istemediğinizin farkına varmaya başladınız buna olgunlaşma diyoruz, insan olgunlaşma sürecinde önce kendini tanıyor, sınırları neler, hayattan beklentileri neler, kariyer yapıyorsa hedefleri neler, amaçları hedefleri hayalleri, bunların hepsini sorgulayıp kendini bulunca sıra evliliği sorgulamaya geliyor.

Terapiye de gitmişsiniz ama galiba fazla bir yol katedemediniz ve sorunlarınızı çözemiyorsunuz.
Evliliklerde fikir çatışmaları, görüş ayrılıkları, her konuda hemfikir olmama, farklı şeylerden keyif alma, müzik zevkinin bile farklı olması gibi şeyler yaşanır çünkü evli çiftler birbirinin ikizi değil, ki kardeşler bile birbirine benzemez.

2 farklı ailede büyümüş 2 farklı çevrede yetişmiş, karakteri, hayat görüşü kendine münhasır bir kadınla bir erkeğin birlikteliğidir evlilik, bu farklılıklara rağmen sağlıklı yürüyen bir evlilik varsa eğer, bunun sebebi kadın ve erkeğin tüm farklılıklara rağmen birbirini dinlemeyi, birbirine saygı duymayı, sevmeyi bilmelerinden kaynaklıdır.

Sizin evliliğinizde ortak paydalarda buluşmak yerine karşılıklı tenkit etme var, mesela en ufak örnek o size maaş üzerinden siz ona spor üzerinden laf sokuyorsunuz, birbirinizi anlayıp dinlemek yerine tahammül edemez hale gelmişseniz, bir süre sonra inceldiği yerden kopsun demeye başlarsınız, ki konularınızın büyük kısmı evliliğinizi sorgulama üzerine, yani siz inceldiği yerden kopsun noktasına gelmişsiniz ama bu düşüncenizin aileniz tarafından da onaylanmasını istiyor gibisiniz, içeriğinizden benim anladığım bu en azından.

Zaman konusunda devamlı ben sıkıştırmak zorunda kalıyorum ev işlerini benim yapmamı istemez genelde kendisi yapar .
Son cümleye kadar haklısınız ancak ailemle pek bir bağım yok senede 1 defa görmekten başka birkac telefon görüşmesi haricinde bir ailem yok . Yani ayrılırsam muhtemelen onlar aylar sonra öğrenir

Acikcasi evlilik bence cocuktan sonra etkileniyor. Yani genelleme yapmiyim. Ama benim acimdan boyle oldu. Ben cocuktan sonra cok daha evhamli, cok daha tahammulsuz, daha agresif, daha hirsli biri oldum. Ve bunlari da cevreme degil de esime yansitiyorum ara ara. Anlayisli bir esim var, cok dert etmiyor bu degisimimi. Umarim yakinda ozume donerim, cunku ben aslinda artik ben degilim.
Yani evlenmek degil de cocuk iliskiyi etkiliyor.

Problemine göre değişir
Ya 30 yaşında eşim ama birçok şey için sanki yaşlı gibi davranıyor mesela bir yere gidince 1 kare fotoğraf cekmezdi sınır küpüne dönerdi en son tam 1 gece ağladım üzüntüden ve sonra her gittiğimiz yerde bir sürü fotoğraf çekiyor artık ben asla söylemiyorum hatta çoğu zaman istemiyorum bile .

Son cümleye kadar haklısınız ancak ailemle pek bir bağım yok senede 1 defa görmekten başka birkac telefon görüşmesi haricinde bir ailem yok . Yani ayrılırsam muhtemelen onlar aylar sonra öğrenir
Anladım, dediğim gibi açtığınız konulara şöyle bir göz atınca siz evliliğinizi sürekli sorgular hale gelmişsiniz, demek ki sizi de eşinizi de mutsuz eden şeyler artmaya başlamış ve bunu karşılıklı çözemez hale geldiğiniz için de terapi almışsınız, ki bu da sorunlarınızı çözmenizi sağlamamış, evliliğinizin temelinde yanlış giden veya baştan yanlış başlamış bir şeyler var demek ki çünkü belki taaaa 40 yıl sonra tüketebileceğiniz tahammül şimdiden tükenmiş, aynı yolda yürümeye çalışan ama ilk sapakta yolları ayırmak isteyen yol arkadaşı gibisiniz ikinizde.

Belki evlilik hayatı eşinize göre değil, belki sizin için de eşiniz doğru insan değil, öyle sandınız ama zamanla olmadığına karar verdiniz.

İkinizde bu evlilikte genelde mutsuzsanız devam etmenizin bir manası yok ama önce bence tenkit etmeden yargılamadan sadece duygularınızı ve evliliğinizle alakalı düşüncelerinizi beklentilerinizi ortaya dökeceğiniz dostça bir konuşma yapmanız iyi olur karşılıklı.

Ilk cocuklar, sorunlu evlilikleri daha da sorunlu hale getirebiliyor, tabiki sorun cocuk degil, eş olmayi kavrayamamis iki kisinin ebeveyn olma sorumluluğunu ustlenmesi / ustlenememesinden kaynakli sorunlar buyuyor da buyuyor.

Bir de ne yazıkki bizim erkeklerimiz, analari tarafından sifir yetenek, beceriyle buyutuldukleri icin (tornavidayi tanimayan erkekler var) ev islerini, bebek bakimini kadinin ustune yikip kendilerine baba diyorlar. Arkasindan kadin elbetteki deliriyor, kendini hizmetci, cocuk bakicisi vs vs gibi sifatlarin icine hapsediyor.

Sizin sorunlariniz neler? Cocuk kac aylik? Esiniz destekleyen bir baba mi?

Soru ne tam olarak??

Problemine göre değişir
Ya 30 yaşında eşim ama birçok şey için sanki yaşlı gibi davranıyor mesela bir yere gidince 1 kare fotoğraf cekmezdi sınır küpüne dönerdi en son tam 1 gece ağladım üzüntüden ve sonra her gittiğimiz yerde bir sürü fotoğraf çekiyor artık ben asla söylemiyorum hatta çoğu zaman istemiyorum bile .

Aslında o konuşmayı terapist de yaptırdı bize ben açıkça ne istediğimi anlattıim eşim şuan ki halinden memnun olduğunu sadece benim onu rahat birakmami istediğini söyledi. Artık çay içer misin diye bile sormaya korkuyorum. Maddi konular demiş birisi gerçekten eskiden sorun olmaz diye düşünürken şuan sorunu görüyorum belki de erkeklerin hep daha çok kazanması gerekiyor

5 yıllık evliyim , evliliğin ilk yılı kadar hiç yorulmadım, o bir yıl ölüm gibiydi ama kimse de ölmedi ,öyle bişey 1 yılı sağ salim atlattıysan tamamdır sonrası sevgi saygı varsa yürüyor bir şekilde, istemediğin hiçbir konuda taviz vermemelisin, taviz tavizi doğuruyor...

Sınır sensin , senin sınırın ne elaleme bakarsa dayak küfür aldatma millet bunlara ok oluyor

Eşim 3 erkek kardeş ve ev işleri konusunda iyi OKB si var zaten genelde çamaşır yer silme süpürme işte perde battaniye yıkama vs kendisi yapar benim yaptığımı beğenmez de yaptırmaz da . Bizim sorunumuz ev işleri veya bebek bakimi değil de daha cok zaman üzerinden yaşanıyor yoksa bebeğe kayınvalidem de bakıyor öyle bırakıp gidebiliriz hemen yan apartman da bize yemek de getiriyor hani desem ki çocuk bakımı ev işi bana sor geliyor Allah yalanı sevmez hepsi bana bırakılmadan halleriliyo örneğin bebeğin maması bitti ararım alır getirir dedesi hiç düşünmem o yüzden evde eksik mi var yemek mi yok o konularda sorun yok benim arkadaşım bana nankörsün diyor bunlari yapanerkek yok diyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…