Uzun konum ( okuyun lütfen)

Ben sizin konularınıza yorum yazamıyorum.
Gerçekten okuyorum, üzülüyorum, ama söyleyecek bir şeyim yok, çıkmazdaymış gibi geliyor.
Böyle bir adama sabredin evli kalın demeye dilim varmıyor
Bırakın gidin demeye çocukların şartları değişmek zorunda kalacağı işin cesaret edemiyorum.

Ama....
sizin sorununuzun sadece kocanızla sınırlı olduğunu da düşünmüyorum.
Öncelikle 40 yaşındasınız. 40!
Benden 9 yaş büyüksünüz.
Ben 40 yaşımda yaşlıymış gibi davranacağımı sanmıyorum. Ben 40 yaşında hala yeni ne var diye deneyenlerden, aynaya baktığımda kendimi güzel görmek isteyenlerden olacağım muhtemelen.
Hayat ne getirir bilmiyorum, belki büyük bir kaybım olur, bir hastalık olur, çocuklarıma bir şey olur , hayatım alt üst olur değil 40, 32 yaşımda hayatım biter.
Ama böyle bir durum yok, çocuklarınız sağlıklı, yanınızda...
ben kocanız için bir şey yapmanız gerektiğini düşünmüyorum.
Ama kendiniz ve kızlarınız için yapmak zorundasınız.
Kızlarınız sizinle abla-kardeş gibi alışverişe gitmekten, kuaföre gitmekten keyif almalı.
Birlikte makyaj yaparsınız, bilmiyorsanız öğrenirsiniz, artık genç kızlar, birlikte bir yerlere yemeğe, kahve içmeye gidersiniz.
Belki ilerleyen yaşlarda birlikte ehliyet kursuna.
Yani kendinize hayatı dar ederek evse bekleyerek ömrünüzü geçirmeyin.
Siz bunları yaptıkça, kendinize güveniniz yerine gelir. Senede 1 ay katlanılır olur.
Ben sizin yerinizde olsam küçül de okula başladığında açıköğretim üniversite bile düşünürdüm.
Bunu çalışmak için değil, kendinizi iyi hissetmek için yapın. Dediğim seyler için servete ihtiyacınız da yok.
Bugüne kadar gitmediniz, sosyal hayatınızın olmaması, spora gitmemek, kuaföre gitmemek Bunlar meziyet değil.
Kimse sizi ekonomi yaptı aferin kadına diye takdir etmez.

İş işten geçmiş, ama en başa dönersek, ben olsam kocamla giderdim.
Yada 2 sene sonunda ortalığı yıkar geri döndürürdüm .
Yapamadım diyelim, yaz tatilleri çocukların okulları tatil oldukça gider orada 3 ay kalırdım.
İmkansız mı? O zaman dönecek. Kayınvalide kayınpeder kim varsa uğraşırdım.
Dönmüyorsa da 3. Çocuğu düşünmezdim.
Çocuk teselli ödülü olmamalı kimseye.
Çocuklar sağlıklı aile ortamında yetişmeli.
Hadi boşanmış bile olsanız babaları ile irtibatı olmalı. Burada baba yok hükmünde.
Ve çok üzülerek söylüyorum, biraz burada da konuları takip ediyorsanız, erkenden evlenen, kaçan, yada kendinden yaşça çok büyük insanlara aşık olan, yanlış evlilik gerçekleştiren kızların çoğunda baba figürü problemli.
Anne mükemmel olabilir, ama annenin bölünerek çoğalamama sebebi bence babaya da ihtiyaç olması.

Neyse siz karışıksınız, ben de karışığım :)
Özetle, mevcut medeni durumunuzu sürdürüp, alıştığınız standartları bozmadan, kendi iyiliğiniz için kendinize güzel bir hayat kurmak, kızlarınız ve sizin icin daha akıllıca bir çözüm.
Varsın adam sizin para kaynağınız olsun

Niye bir tek adam olacak kız gördü hıh

Benim annem de yıllarca aynı şeyi yaşadı ayrı ülkelerde geçen uzun süreli bi evlilik, 3 çocuk, iftiralar, hakaretler vs şimdi ona da okudum yazdıklarınızı çünkü kader arkadaşınız resmen ve boşansın dedi daha nereye kadar çekecek sonu yok dedi. Gerçekten de nereye kadar dayanacaksınız ? Çocuklarınızı da daha fazla olumsuz etkilemesine izin vermeyin bu adamın. Annem de çocuklarının artık zarar gördüğünü fark ettiği an son noktayı koymuştu. Nafaka alır mısınız durumlar ne olur bilemiyorum ama gerekirse çalışın çalışmamanız için hiç bi sebep yok annem yıllardır çalışıyor. Kaybettiğiniz huzuru geri kazanın gerisi hallolur.

Maaşı bu kadar yüksekken bile böyle mi olur yani gerçekten nafaka :-(
Senam,seni küçük kızına hamileliğinden beri tanıyorum,çocuklarının belirgin kaliteli bir yaşamları var,onların standardı düşerse nasıl hissederler?Öte yandan seni üzgün ve çaresiz görmemeliler,ne desem bilemedim

VuslataDair Allah yardımcın olsun ablacım, en doğru kararı veriyorsun... bu yaştan sonra çalışamam deme çalışırsın! Benim babam annemi sizin kadar aşağlamıyordu ama yine tatsız olaylar oluyordu evde, annem boşanmadı, biz 6 kardeştik. Ha hepimizi maddi olarak yetti, genel aile durumumuz iyi sayılır çok şükür, hepimiz okuduk, 2 muhendis 2 doktor bir hukukçu bir işletmeci olduk, ama manevi olarak çok yara aldık, evli 2 ablam malesef annem gibi oldu, hiç kendilerine değer vermediler, biri doktor biri avukat, ama yeni yeni farkettiler biz malesef yalnış örnek gördük, annemiz keşke boşansaydı, babamı seviyoruz, ama işte bir insan ilk önce kendine değer vermeli kendini sevmelidir, annem hep fedakarlık yaptı peki ne oldu, şu an biz bir olay olduğunda annemizi suçluyoruz... böyle olmak istemiyorsan boşan, esaretten kalıp durumu iyi olmaktansa aza kanaat edip hür olmak her zaman iyidir.
Eşiniz büyük ihtimalle orda kendisine hayat kurmuştur.
Kızlarınız için güzel örnek olmak istiyorsanız boşanın, onların illerde eşlerin tarafından ayni muameleyi görmelerini istemiyorsanız boşanın...

birikiminiz var mı? ev sizin ama kıyıda köşede paranız var mı? eğer yoksa bu süreci köşeye biraz para atarak başlatırsınız. önce düzeninizi oturtun, iş bulun mesela bir düzen kurun en kötü koşulları düşünüp önlem almak gerek nafaka olmayada bilir... eşiniz zaten yanınızda değil o adamla aynı evi paylaşmak için bile 6 ay zamanınız var bu süreci değerlendirip bir avukat tutun kendinize... dava süresince tedbir nafakası bağlatabilirsiniz. zaten iyi bir avukat sizi yönlendirecektir. önemli olan karar vermek. ve düzeni oturtmak,ayaklarınızın üstüne basabiliyor olmak. hakkınızda hayırlısı olsun.

Hanımefendi her çalışmayan kadının kızı kötü adamlarlamı evleniyor saçmalıyorsunuz. Ben bu ablamızın kızlarını çok güzel bir şekilde yetişdirdiğine ınanıyorum. Annesi çalışmayan bir sürü okumuş kendine güvenen kadınlarımız var.

Ablacım durumunuza çok üzüldüm öncelikle allah yardımcınız olsun. Kesinlikle alacağınız nafakaya güvenmeyin. Öncelikle kilo vermeye deneyin, size önerebileceğim dukan diyeti var bir yakınım şuan bu diyetle 3 ayda 17 kilo verdi. Hemde aç bırakmayan bir diyet bu konuda kitaplarıda var. Boşanmasanızda kilo vermeniz lazım, sonrada kesinlikle kendinize yapabileceğiniz bir iş arayın. Kendinizi kurslarla geliştirebilirsiniz. Boş durmayın bir an önce birşeyler için çabalayın derim.

7 8 bin tl gibi bir mebla elimize geçmiş her ay diyelim o paradan bir birikim yapmadınız mı? 40 yaşında genç kadinsiniz çocuklarınızda belli bir olgunlukta idrak edebilir kendilerine ve birbirlerine sahip çıkabilirler. Kendi ayaklarınızın üstünde durun önce çalışmaya kendinizi alıştırın. Boşanmak kolay değil psikolojik olarak meşakkatli olacak hakkınızda hayırlısı olsun.

kötü birşey söylemeyim diyorum ama tutamayacağım kendimi... böyle adamların kadınların özgüvenlerine saldırması beni benden alıyor... size laf edene kadar önce saç ektirmeyi düşünür mü acaba? siz gayet genç kalıyorsunuz yanında... Allah kızlarınızı size bağışlasın...

Kocanin hayatindan baskasi oldugunu dusuniyorum ben de
Ispatlaman zor ama

Valla nasil olur bilemem ama daha fazla asagilatma kendini

Bosa gitsin

Kesin vardır
Bunu Kazakistana giden inşaat mühendisi bir abimiz söylemişti, yalnız gelen kazançlı işi olan erkeklerle dost hayatı yaşamak için bekleyen kadın çok demişti

Kesin dost buşmuştur orda bu herif de durmamıştır yani. Orda bir kadından ilgi gördüm diye de poposu kalkmış işte, burda karısına laf ediyor.

üstteki cevapları okumadım kusura bakmayın yazıldı mı bilmiyorum. bu adam siz evliyken ev-araba bir şey aldı mı? ev sizin üstünüze mi? eğer onun üstüneyse aldığı her şeyden %50sini alma hakkınız var. bu mal olarak değil para olarak ödenir.
nafaka siz çalışmadığınız sürece size ayrı, çocukların her birinin eğitim masraflarına ayrı ödenir.

Hanifendi ben sizi kırmak veya üzmek icin yazmadim. Farklı acıdan bakmaya çabaladım sadece. Evet dediginiz gibi sizden cok daha kilolu kisiler var evet ama herkesin standardı farkli. Sizin eşiniz zayif birini bekliyor demekki. Siz de bu konuda adım atabilirdiniz demek istedim. Çabaladığımız konusunda bilgim yok öğrenmiş olduk. Bakın bu forumda ne kadar zalim eşler var okuyoruz surekli. Ben şunu demek istemedim suz kilolusunuz hak ediyorsunuz demek istenedim. Tabiki de insan kilolu olması hakaretleri hak etmez ama bazen hayat mantigimizin dışında ilerliyor belki gayret edip zayıflayabilirseniz eşinizin size bakış açısı değişir boşanma yerine hersey bir anda düzelmiş olur beklide 3 çocuğunuz car netice de ve nerdeyse yetişkin olacaklar. Yazdıklarımdan yanlış bir anlam çıkarmayın lutfen. Ki yazınızın başında farkki bakış acılarına görüşlerinize ihtiyacim var demissiniz. Ben sadece biraz daha evliliğin bitmemesi icin bugune kadar yaptıklarınızdan farkli nasil cevaplayabilirsiniz onu irdelemek istedim. Kilonuz eşinizin gözünde sizin bütün iyi vasıflarinizi gölgeliyor bunu gördüm ben kendi acimdan. Tabi hangi yöne yorumlamak size kalmış

Çok teşekkür ederim ve evet doğru tespit etmişsiniz bende yaşlandım düşüncesi var
Kesinlikle yaşın çok genç şimdi kadınlar 40 yaşında genç kız gibi nesil çok gençleşti ve sende çok gençsin seni yıpratıyor eşinin hakaretleri o yüzden kendine haksızlık ediyorsun.Toparlan eminim başaramayacağın şey yok kim tek başına 3 çocuk büyütür=güçlü bir kadın!!Sen bunu kendin için yap bir şekilde kilo ver bak nasıl gençsin gör eşin olacak insana diyecek söz bulamıyorum!ama eminim özgüvenini kazandığın ve gücünü farkettiğin an basacaksın sen ona tekmeyi!sen kendine İnan ve kendin için biryerlerden başla inşallah herşey gönlünce olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…