Uzun konum ( okuyun lütfen)

Konu nu okudum abla simdi yazilan yorumlarida okudum annemle hemen hemen ayni yasdasin oldukcada guzelsin ben sadece guzel bi bayan oldunu soylemek icin yazdim Allah sana kolaylik versin boyle bi hodukle

Kesin vardır
Bunu Kazakistana giden inşaat mühendisi bir abimiz söylemişti, yalnız gelen kazançlı işi olan erkeklerle dost hayatı yaşamak için bekleyen kadın çok demişti

Kesin dost buşmuştur orda bu herif de durmamıştır yani. Orda bir kadından ilgi gördüm diye de poposu kalkmış işte, burda karısına laf ediyor.

Yada ne yârdan vazgeçiyor ne serden...
Kadın gayet güzelmiş, adamın belliki hem gidesi var, hem de konu sahibinin özgüvenini yerle bir edip gidiyor ki kendini bir şey sanmasın, dışarı çıkamasın, sosyal hayatı olmasın vs...
Valla ben adamın tavrından kadını çok başka hayal ettim, kadın da kendini öyle zannediyorsa adam başarmış.

Gayet güzel bir hanımefendisiniz. Çocuklarınız çok güzeller Allahım bağışlasın. Asıl o terbiyesiz herif önce bir kendisine baksın. Siz kendinize değer vermezseniz kimse size değer vermez bu böyledir. Uçakta bile pilot, acil bir durumda oksijen maskesini çocuğunuza eşinize değil önce kendinize takın sonra onlara diyor. Yani bu ne demek? Siz iyi olmazsanız kimseye yardımınız dokunmaz. Önce siz iyi olun. Bu bencillik değil. Evli değilim, anne değilim o yüzden bu konu hakkında size anca dua edebilirim. Ne yapmaya karar verirseniz verin kendinizden vazgeçmeyin. Kendiniz için yapın ne yapıyorsanız.

Çıkın, gezin, dolaşın. Yeni bir parfüm alın, dil kursuna gidin. Tiyatroya gittiniz mi hiç? Çok hoşunuza gidecek eminim :) Bir hayvan alın. Köpek, balık, kuş, kedi artık ne istiyorsanız. Bu hayat çok güzel :) ve bir DENYO yüzünden kendinizi böyle kapatmayın. Yaşınız çok genç :) Kendinizi lütfen ezdirmeyin

Bakış açınız beni ne kadar üzdü
Yani ben 85 kilo olduğum için bunları hak ediyorum öyle mi?
Peki benden daha kşlolu bayanlar var onlar neyi hak ediyor ? Boşanmayı aldatılmalı şiddeti ya da öldürüp kurtulalım olmadı
Hanım efendi biz hayat arkadaşıydık hayat
Ben yaşlanacağım yüzüm kırışacak belim bükülecek çizgiler basacak göz kenarlarımı
Ben 40 yaşındayım manken değilim olmak zorunda da değilim
Ha zayıflama derseniz denedim olmadı
Ben bu evin hem kadını hem erkeğiyim güzellik salonlarında kuaförlerde gezmeye vaktim olmadı isteğim olmadı çok mu zordu beni olduğum gibi kabul etmek?
Eksik dediğiniz kısmı cevaplayayım size saçma gelecek evet ama o uzaktayken WhatsApp üzerinden görüşmek değil ki benim şikayetim
İzne geldiğinde Canıma okuması olay
Evet böyle yazınca saçma geliyor ama olay bu
Ha bir de şunu da söyleyeyim hani bu zavallı (!)kocam bizim için ordaymış ya 12 yıl olacak 12 ve borç yok harç YOk yani maddi olarak orda olmasını gerektiren hiçbir şey yok burda olsun az olsun öz olsun bir arada geçsin ömür olmaz mı? Herkesin eşi yurtdışında mı çalışıyor herkes öyle mi kalkınıyor yapmayın allah aşkına ya

Ha bu arada şunu da eklemek isterim. Yaşlandıkça kırışıklıkların artmasi saçların beyazlamasi gibi bazi seyler bizim elinizde degil ama kilo konusu istisnalar haric bizim elimizde. Eşiniz de sizden bir gayret bekleyip bunu göremediğini düşünüp size karşı cok kinlenmis okabilir. Ha haklı demiyorum sakın yanlış anlamayın ama bazı erkeklerin bakış açısı böyle

Ay fotoğrafa baktıkça gülesim geliyor...
Bu adam size nasıl,
Öküz gibisin, domuz gibisin diyebilmiş?
Ve dahası siz nasıl onu ciddiye almışsınız?
Ben annesiz babasız büyüdüm annem beni iki aylıkken terk etti ben eşimi şans gördüm kendime nimet gördüm onun dokunduğu yer kutsaldı baktığı yerden kıskanırdım ne olursa olsun asla boşanmam kendi yaşadığım parçalanmış aile durumunu kızlarıma yaşatmam derdim böyle böyle bu hale geldik işte

İltifatınız için çok teşekkür ederim

Gayet güzel bir hanımefendisiniz. Çocuklarınız çok güzeller Allahım bağışlasın. Asıl o terbiyesiz herif önce bir kendisine baksın. Siz kendinize değer vermezseniz kimse size değer vermez bu böyledir. Uçakta bile pilot, acil bir durumda oksijen maskesini çocuğunuza eşinize değil önce kendinize takın sonra onlara diyor. Yani bu ne demek? Siz iyi olmazsanız kimseye yardımınız dokunmaz. Önce siz iyi olun. Bu bencillik değil. Evli değilim, anne değilim o yüzden bu konu hakkında size anca dua edebilirim. Ne yapmaya karar verirseniz verin kendinizden vazgeçmeyin. Kendiniz için yapın ne yapıyorsanız.

Çıkın, gezin, dolaşın. Yeni bir parfüm alın, dil kursuna gidin. Tiyatroya gittiniz mi hiç? Çok hoşunuza gidecek eminim :) Bir hayvan alın. Köpek, balık, kuş, kedi artık ne istiyorsanız. Bu hayat çok güzel :) ve bir DENYO yüzünden kendinizi böyle kapatmayın. Yaşınız çok genç :) Kendinizi lütfen ezdirmeyin
Çok teşekkür ederim
Ben hep bir yuvam ve boy boy çocuklarım olsun istedim
Güzel olan herşeyi onunla istedim
Onu nimet bildim baştacı bildim
Sorun buydu galiba

Senamm valla yıllardır seni takip ederim, her açtığın konuda fiziksel özelliklerinden yakınırsin. Benim gözümde o kadaaar başka birşey canlanmisti ki paylaştığın resimleri görünce şok oldum.
O kadar genç ve güzel duruyorsun ki. Kocan da yanında baban gibi durmuş, beyaz saclariyla..
Bence adam size hakaret ede ede tüm ozguveninizi almış, kendinizi onun hakaretlerindeki gibi çirkin görmeye baslamissiniz.
Ama kesinlikle öyle değilsiniz :)
Boşanma konusunda da maalesef sorularınıza cevap veremem, bir avukata danışmak daha doğru olur. Ama bu adamın parasından daha önemli olan kizlariniza rolmodel olmak.
Üniversitede dayak yediği sevgilisiyle hala barışmak için yirtinan bir arkadaşım vardı. Hep kinardim kızı, bir gün konuşma imkanımız oldu: 'bir dayak için neden ayrılayim? Ben onu çok seviyorum' dedi. Dayak dediği de herkesin içinde meydan dayağı bu arada.
'Dayak atmayan erkek mi var? En iyisi benim babam,o bile anneme neler etti. Dövmeyen koca arasam evde kalırım. erkeklerin hepsi sinirlenince güç gösterisinde bulunurlar' falan dedi. Ben de dünyada herkesin böyle olmadığını, mesela benim babamın asla şiddet uygulamadigini söyledim, 'he he canım, eminim' gibi inanmaz bir tavra bürünmüştü.
Yani insan evinde ne görürse onu normallestirir. Bence çocuklarıniza bunu yapmayin

Hanımefendi her çalışmayan kadının kızı kötü adamlarlamı evleniyor saçmalıyorsunuz. Ben bu ablamızın kızlarını çok güzel bir şekilde yetişdirdiğine ınanıyorum. Annesi çalışmayan bir sürü okumuş kendine güvenen kadınlarımız var.

Birincisi msjindan bunu anlamaniz cok tuhaf. Konu sizin konunuz degil eger sacmaladigimi dusunuyorsa bunu konu sahibi belirtmeli
Konu sahibi ztn kizlarina kotu ornek oldugunun farkinda. Hayata karsi durusunu esini beklemek olarak belirlemis kotu ornek evet cunku anneleri yanlarinda tokat yiyor. Eski konularindada yazdim. Aslinda konu sahibi cok yol aldi, 35 yasinda da konu aciyordu ama asla bosanamam diyordu. Su an bsyler yapmak istiyor.
Evet calismasi/ uretmesi kendine guvenini tazelemesi kendi icin bsy yapmasi odak degistirmesi biseyler basarmasi ve cevre degistirmesi gerekiyor. Bakin bosanmak demedim. Tum bunlari yaparsa ztn hersey degisicek su an olmuste haberi yok gibi.

Adamin onca yildir gonderdigi paralardan biriktirip bi ev alsaydiniz kirasi filan gelirdi en azindan cunku uzun yillar olmus her ay da o kadar para gonderiyorsa gercekten kucuk bi ev alinabilirdi bence. Her neyse hayirlisi olsun insallah.

Ya cok uzuldum su an cok guzelsiniz inanamiyorum sizi bitirmis bu adam.
Asil kendi yasli ve cokmus
Ankarada imkan cok. En azindan sosyal cevre icin kurslar deneyin belediyenin kurslarina gidin taki tasarlayin kece ile ugrasin
lutfen kendiniz icin bsyler yapin

Senamm valla yıllardır seni takip ederim, her açtığın konuda fiziksel özelliklerinden yakınırsin. Benim gözümde o kadaaar başka birşey canlanmisti ki paylaştığın resimleri görünce şok oldum.
O kadar genç ve güzel duruyorsun ki. Kocan da yanında baban gibi durmuş, beyaz saclariyla..
Bence adam size hakaret ede ede tüm ozguveninizi almış, kendinizi onun hakaretlerindeki gibi çirkin görmeye baslamissiniz.
Ama kesinlikle öyle değilsiniz :)
Boşanma konusunda da maalesef sorularınıza cevap veremem, bir avukata danışmak daha doğru olur. Ama bu adamın parasından daha önemli olan kizlariniza rolmodel olmak.
Üniversitede dayak yediği sevgilisiyle hala barışmak için yirtinan bir arkadaşım vardı. Hep kinardim kızı, bir gün konuşma imkanımız oldu: 'bir dayak için neden ayrılayim? Ben onu çok seviyorum' dedi. Dayak dediği de herkesin içinde meydan dayağı bu arada.
'Dayak atmayan erkek mi var? En iyisi benim babam,o bile anneme neler etti. Dövmeyen koca arasam evde kalırım. erkeklerin hepsi sinirlenince güç gösterisinde bulunurlar' falan dedi. Ben de dünyada herkesin böyle olmadığını, mesela benim babamın asla şiddet uygulamadigini söyledim, 'he he canım, eminim' gibi inanmaz bir tavra bürünmüştü.
Yani insan evinde ne görürse onu normallestirir. Bence çocuklarıniza bunu yapmayin
Çok teşekkür ederim ama eşim sizin tam tersiniz gibi düşünüyor çünkü bir defa beraber avm de gezerken bana dedi ki hiç unutmuyorum “ bizi görenler bu adam bu yaşlı kadınla niçin evlenmiş” diyorlardır

Bana yıllarca sistematik olarak kilolu olduğumu çirkin olduğumu beceriksiz olduğumu empoze etti bende tamamını kabul ettim aynalara küstüm oturdum
Ama özellikle en büyük kızım sürekli anne sen güzelsin sen harikasın sen bulunmaz bir insansın diyerek bana özgüveni aşılamaya çalıştı deniz kenarındaki resmimi de o çekti benim resimlerimi çekmeye bayılıyor

Adamin onca yildir gonderdigi paralardan biriktirip bi ev alsaydiniz kirasi filan gelirdi en azindan cunku uzun yillar olmus her ay da o kadar para gonderiyorsa gercekten kucuk bi ev alinabilirdi bence. Her neyse hayirlisi olsun insallah.
Evimiz var kirada da mülkümüz var konu o değil ki siz beni anlamamışsınız
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için

Ya cok uzuldum su an cok guzelsiniz inanamiyorum sizi bitirmis bu adam.
Asil kendi yasli ve cokmus
Ankarada imkan cok. En azindan sosyal cevre icin kurslar deneyin belediyenin kurslarina gidin taki tasarlayin kece ile ugrasin
lutfen kendiniz icin bsyler yapin
Öyle mi ? Bende şaşkınım şu an hiç bu kadar iltifat almamıştım yani çok güzel olduğum gibi bir iddiam yok sadece çirkin değilim hilkat garibesi değilim demek istemiştim

X