Uzun konum ( okuyun lütfen)

Adamın hayatında birisi olduğu bariz belli. Kızlarınız için boşanmanız şart. Adam senede 2 defa geliyormuş zaten. Ben olsam boşanmadan önce ondan gelen maaşla güzel bir birikim yapardım. En azından 1 sene kadar dayanırdım. Telefonda da umursamazdım davranışlarını. Kapatır uzatmazdım tartışmalarımızı. Anladığım kadarıyla sevmiyorsunuz zaten eşinizi, yada seviyordunuz ama yaptıkları sizi soğuttu ona karşı. Bu yüzden umursamamak çok zor olmasa gerek.

Önce maaşıyla bir spor salonuna yazılın. Onun için değil kendiniz için yapmalısınız bunu. Güzel bir diyet programı ve spor. Kızlarınız da size destek verir. Hem bir uğraş bulursanız kendinize onu takmazsınız. Güzel kıyafetler alın ve geldiğinde o adamı pişman edin. Tabi bu zaman diliminde kızlarınızın geleceği için birikimi ihmal etmeyin. Sonra açın boşanma davasını. bırakın o kudursun.. Ben olsam böyle yapardım. O adamdan bir cacık olmaz. Ama kendini güvenceye almadan bunca yılın emeğini de başka kadının önüne sunma. Cefasını ben çektim buyur sefasını sen sür demeyin.. Önce 4 ünüzün geleceğini düşün ona göre hareket et. Balıklama atlayınca ayazda kalan kızlarınız ve siz olursunuz.. Allah yardımcınız olsun. Kızlarınızı size bağışlasın..

sevgili VuslataDair VuslataDair yazmaya nasıl başlasam bilemedim. benim eşimde y.dışında çalışıyor. farklı ülkelerde çalıştı bazen beraber yaşadık, bazen ayrı. kazakistan'da da çalıştı eşim, yaşadığı yer konusunda yalan söylemiyordur onu kenara koyalım. eşimin yanına afrikaya bile gitmiştik kazakistana gidemedik. gerçekten şehirden uzak şantiyelerde çalışıyorlar. haftada 1 izinleri oluyordu. hayatında biri var diye şüpheniz varmı, bunu size hissettirdi mi eşiniz?
size yaptığı hakaretler, psikolojik şiddet kesinlikle affedilemez. ama bence bu aşamada boşanmayı düşünmeyin. konuşmayın birbirinizle, bırakın tatillerinde de gelmesin. siz nafaka alır gibi maaşı almaya devam edin. maaşla ilgili bir hamle yapar almanızı engellerse o zaman dava açarsınız. çünkü boşanma durumunda şuanki gelirinizin yarısını bile alamayabilirsiniz. adam işten çıktım der vs birşey bulabilir. büyük kızınız 18 olana kadar dişinizi sıkın bence. ev aldım yazmıştınız kızınızın üstüne yaparsınız. çocuklarımızın geleceği için biriktirdiğimizden onların adına olmasını uygun gördüm dersiniz. avukat arkadaşlar daha bilgilidir bu konuda ama belki işe yarar bir yöntem olur.

Aynı konuyu 28 Ocak’ta anlatmışsınız. Evet yaşadıklarınız çok zor Allah yardımcınız olsun ama yapacak şey belliyken siz yıllardır yapmamışsınız. Eminim kızlarınızda sizinle defalarca konuşup en sonunda yorulmuşlardır. Annem aynı şeyi yaşıyor olsa bu şekilde davransa anneme de saygım kalmazdı( babama zaten olamazdı) . Lütfen artık son kararınızı verin yapamıyorsanızda aklınızdan boşanmayı silip kabullenmeye bakıp hayatı daha çekilir hala getirin. Bu git gel sizi daha çok yıpratır.

Dava actiniz mi bir gelisme var mı?

Teşekkür ederin ilginiz için
Eşim 13. Gün ( Kadir gecesiydi) bana mesaj attı SMS olarak çünkü onu WhatsApp üzerinden engellemiştim ama normal yoldan engellememiştim
Hiçbir şey olmamış gibi en büyük kızıma izne gelen arkadaşıyla kargoya verdirdiği cep telefonunu sordu geldi mi diye ( ki bu onun özür dileme şekildir birşey olmamış gibi davranır) bende mübarek gün hürmetine normal cevap verdim
O günden beri yazıyor arıyor kısa cevaplar veriyorum beklediğim bir maddi olay var sabrediyorum
Kendisi düzelsin dönsün beni anlasın elbette çok isterim bir yuva kolay kurulmuyor
Ama ne olur nasıl olur bilmiyorum rabbime bıraktım

Teşekkür ederin ilginiz için
Eşim 13. Gün ( Kadir gecesiydi) bana mesaj attı SMS olarak çünkü onu WhatsApp üzerinden engellemiştim ama normal yoldan engellememiştim
Hiçbir şey olmamış gibi en büyük kızıma izne gelen arkadaşıyla kargoya verdirdiği cep telefonunu sordu geldi mi diye ( ki bu onun özür dileme şekildir birşey olmamış gibi davranır) bende mübarek gün hürmetine normal cevap verdim
O günden beri yazıyor arıyor kısa cevaplar veriyorum beklediğim bir maddi olay var sabrediyorum
Kendisi düzelsin dönsün beni anlasın elbette çok isterim bir yuva kolay kurulmuyor
Ama ne olur nasıl olur bilmiyorum rabbime bıraktım
Ne zaman gelecek en yakın izne belli mi

Bi süre hhiç adım atmayın bakalım belki o çabalar artık siz herseyin altından kalkabiluyorim mesajı vermissiniz yeterince..
Yani ilk defa onu 13 gün aramadım ( o da beni tabii) ve kulağına gideceğini bilerek küçük görümceme konu ile ilgili “ben zaten kızları yalnız büyüttüm sadece allah yardım etti hep tek başınaydım bugün boşansam hayatımda değişen hiçbirşey olmaz beni haksız görecek istediklerimi vermeyecek hakim tanımıyorum daha bunu neden çekeyim ki?” Dedim
Fikrimde bu gerçekten
Tüm bunlara istinaden bir dönüş yaparsa amenna
Şu an ağzından çıkanlara azami dikkat ettiğinin de farkındayım bir anda pat diye de düzelmez bunu da sanmıyorum o kadar iyimser değilim
Allah’a bıraktım

Yani ilk defa onu 13 gün aramadım ( o da beni tabii) ve kulağına gideceğini bilerek küçük görümceme konu ile ilgili “ben zaten kızları yalnız büyüttüm sadece allah yardım etti hep tek başınaydım bugün boşansam hayatımda değişen hiçbirşey olmaz beni haksız görecek istediklerimi vermeyecek hakim tanımıyorum daha bunu neden çekeyim ki?” Dedim
Fikrimde bu gerçekten
Tüm bunlara istinaden bir dönüş yaparsa amenna
Şu an ağzından çıkanlara azami dikkat ettiğinin de farkındayım bir anda pat diye de düzelmez bunu da sanmıyorum o kadar iyimser değilim
Allah’a bıraktım
Iyi hoş diyorsunuz da o adam gerçekten üstünüze gül koklamayip orda işine odaklı çalışmaktan başka bi hayat döngüsü yoksa hakkına girmiş olmaz mısınız evet zorluk yaşamış o çocukları tek başına bu güne getirmiş olabilirsiniz ama maddi açıdan sıkıntı cekmemis olamadı olalmayina borçlu değil misiniz? Hep aksatmadan gelenler maddiyatin rahatlığı ona güvendiginizden değil mi Rabbime bırakmak çok basit kaçmak değil değilmi ince çaba sonra dua ederek tevekkül edin demiyor mu Yaradan? O adam dişini tırnağina takip çalışıyorsa hiç dinlenmeden siz de pes etme hakkına sahip değilsiniz bence ya biraz çaba biraz sabır belki sizi bugünkü buhrandan kurtaracaktir gerçek anlamda bir boşanma sebebi olmadan pes etmek ne kadar uygun Rabbinin yol diye gösterdiğine ?

X