uzun ilişki sonucu evliliğin sonu boşanmak mı oluyo

Eskiden bende böyle düşünüyordum heyecanımız kalmayacak, birbirimizi tüketeceğiz vs. vs. ama hiç öyle olmadı sanki yıllardır birbirimize uzak kalmış gibiyiz. Birbirimizin karşısına evet çok erken çıkmışız ama kader değil midir? Yani ben ne bileyim staj' da göreceğiz birbirimizi, aşık olacağız derken bi bakmışız 9 sene oluvermiş ancak evlenmişiz ve 23 günlük evliyiz :)

Biz lise 2 den beri birlikteyiz üniversitede 2. senemiz şu an.. saygıyı, sevgiyi kaybetmedikçe sorun yok bana kalırsa.. heyecan zaten sürekli olabilecek bir şey değil.. genelleme yapmak yanlış. çok iyi örnekler de olabilir çok kötü de.. kişiye bağlı..

Espriyi herkes yapamaz zeka seviyesiyle orantili biraz ve
gulecek bisey bulamadim ben
tanimadigin insanlara kalitesiz espri yapma bence bazıları 'bu' karakterde olabiliyor kusura bakma

bence sıkar bir süre sonra ....
ama alışkanlıktanda bitirlemez . uzun süreli bir ilişkide bir erkeğin sadık kalıcağına pek inanmıyorum ben ...
o yüzden flörtü kısa tutup evlenmek daha doğru ...

7 yıl çıktım eşimle.eylülde 5.yılım biticek evleneli.alakası yok bence.zaten ne kadar çıkarsan çık aynı evde yaşamadan her huyunu her halini tip olarak dahil görmen mümkün değil.ama ben şunada inanıyorum az çıksanda mutlu olamayınca olamıyorsun çok sürede birlikte olsanda biraz şans meselesi.

evliliğin sağlıklı olması eşlere bağlıdır canım sevgililik süresiyle bi alakası yok ve en önemlisi iş ve askerlik süreci cok zordur eğer gercekten seviyorsanız kopmazsınız birbirinizden. bizde 6 sene sevgili olduk okul iş askerlik bekledik ve gercekten cok zordu.
sonuç : evli,mutlu,cocuklu

10 yıl çıktık 12. Seneye girdik ben çok mutluyum 1 bck yıldır evliyiz ve hergün görüştüğüm insanla evlenince aslında ne kadar özlem doluymusuz onu gördük. Tam tersi ortada imza yok çocuk yok aileler yok ayrılması bir sözümuze bakıyorken bile 10 sene ben bu adamla mutlu olmuşsa evlendikten sonra daha sağlam temele kurmuş oluyorsun. Bu yuzden katılmıyorum.

Aynen öyle canım ben şunu anladım ki çok üstüne dusmeyeceksin devamli arayıp sormayacaksin aama sevdiğini de bilecek hem serbest hem sıkı tutacaksin o çizgiyi ayarlayacaksin ve her isteğini yapmayacaksin o zaman yürüyor bu işler :)

Bence heycan ile alakasi yok. Birbirine seven, asik olan, ayni zamanda saygili olan,kafa dengi ayni olan insanlar daima bu duygulari yasar. Yoksa o zaman herkes 10-20 yil evli kaldiktan sonra bosansin, nede olsa heycan yok diye degil mi? Ki evlilik, o kisi ile gelecek 60,70 yilin beraber yasamak demek. Bu 60 yilda, o 5 yil ekstra flört zamani göze batacaksa,...

Yani sorun heycan degil bence, sorun yanlis zamanda uzun bir iliskeye baslamaktir. Yani bir 16,17 yasindaki biri, 5,6 yil biri ile beraber olursa, elbette o iliskinin yürüme sansi azdir (istisnalar kaideyi bozmaz). Niye? Eh 16 yasinda insan farkli düsünüyor, farkli seylere öncelik veriyor, 20,22 yasinda farkli oluyor. Yani insan heycan tükendigi için degil, degisiyor diye iliski bitiyor.

Ve son olarak, simdi bunlari düsünmenin manasi yok. Eger erkek arkadasin evlenecegin kisi ise, ne güzel, degilse hayatin sonu degil. Neticede dogru kisiyi dogru evlilik yapmak en önemlisi.

sadece bir tane uzun flirt + evliliğe şahit oldum 9 yıl mıydı 10 yılmıydı sonra evlilik 3 ay sonra boşanma... bu çok uç bir örnek sanırım. hayırlısı olsun..

darısııı banaaaaaa aminnn aminnnn. maşallah size

4 yıl evlilik, toplamda 13 yıl. Sana tek diyeceğim, değişeceğini düşündüğün bir huyu varsa ve seni rahatsız ediyorsa ona göre kararını ver.

Uzun süreyi nasıl geçirdiğine bağlı.
Eşimle evlenmeden önce 6 yıl ilişkimiz vardı. Üstelik farklı şehirlerdeydik.
3 yıldır evliyiz. Her sabah uyandığımda şükrederim, gece bile uyku anında bile beni sevdiğini söyleyen bir eşim var.
O kadar süre boyunca birbirimizi özlemenin zorluğu çekmeseydik, şu an yaşadıklarımız belki normal gelecekti. Ancak şimdi ekstra mutlu ediyor ve her zaman ona göre davranıyoruz.
Hiç genellemelere bakmayın. Siz, aşkı kaybetmedikçe 5 yıl değil 20 yıl daha geçecek olsa dahi hiçbir şey olmaz.

masallah size :) insandan insana ilişkiden ilişkiye değişiyo bence bu bizim elimizde teşekkürler yorumun için canım

masallah size :) insandan insana ilişkiden ilişkiye değişiyo bence bu bizim elimizde teşekkürler yorumun için canım

Teşekkür ederim. Uzun kısa farketmez Rabbim herkese anlaşabileceği, her yönden birbirini tamamlayan çiftler nasip etsin. İlişkiyi canlı tutmak çiftlerin elinde ve nikah'ta keramet var dedikleri doğru herhalde çünkü 9 seneden bahsediyorum aynı üniversite, aynı şehir, çevre, biz sürekli görüşürdük eşimle, herşeyimizi beraber yapardık bağlıydık birbirimize bağlıyız derdik ama evlendik bakıyorum daha fazla bağlandık, daha fazla düşkünüz birbirimize yani evlenince sanki herşey anlam ve boyut değiştirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…