Üzüldüm ve nasil yaklasacagimi bilmiyorum.

Cok tesekkur ederim
 
Yakışanı annenizin kardeşini, anne - babasını arayıp yemeğe ,kalmaya davet etmesi veya bir araçla gidip onları evlerinde ziyaret etmenizdi. Olayı sadece sizin birbirinizi görmeniz olarak degerlendirmeyin belki çocuklara altın takmak gerektiğini düşünüp hazırlıkları yoksa mahcup da olmuş olabilirler. Siz onları davet ederseniz veya siz onlara giderseniz belki üstlerinde böyle bir baskı da hissetmezler.
 
rica da bulunmuşlar ama yerine gelmemiş karşı taraf öyle ya da böyle gönül etmemiş ve zorunda da değil. böyle bir durumda kırılmak çok saçma? ben teyze olsam atlayıp taksiye gelebilirdin kafamız yoğundu arayamadık neden hizmet bekliyorsunuz derdim. nazı geciyorsa buna kırılmaz yani demekki geçmiyormuş millet şoförlük yapmıyor diye kırılmak çok saçma.
 
Bu acidan bakmadim hic. Taki konusu hic aklima gelmedi.
 
Artik gelip beni almalarinda israrci degilim. Beni gelip almak icin plan yapan ve aciklama yapmadan bunu iptal eden insanlarin evi orasi. O yuzden siz gelip almadiniz ama ben kendim geldim, yapamiyorum.

iyi de sizi almalarını teklif eden de sizsiniz, yada annenizdi anımsamadım şu an.
bence siz karşı tarafın neye bozulabilecğini düşünmeden kendi derdinizdesiniz sadece. kusura bakmayın ama ben sizi haksız buldum bu konuda.
teyze ve enişteniz değil anneanne ve dedenize ayıp olmuş tutumunuz. koca insanları ayağınıza çağırmışsınız. şimdi de gelmediler diye bozuluyorsunuz.
anneanne ve dedenizin şunu düşünmesine ihtimal vermiyorsunuz: onca yoldan yazlığa geldi, burada iki adım mesafeden bizi ziyarete gelmiyor.
açıkçası herkese verdiğiniz yanıtlardan da kimseyi ziyaret etmeyi çok da önemsemediğinizi düşünüyorum. görüşmek bu kadar önemli olsa bir çözüm bulurdunuz sanırım.
neyse umarım anneanne ve dedeniz için pişman olmazsınız ilerde göremediğiniz için. neticede yaşlı insanlar.
 

tabi ki bu kadar samimiyet olur. tek yakın ilişki kuran siz değilsiniz merak etmeyin. herkesin ailesinde belli samimiyetler vardır. ama gelip almamışlarsa insan darılıp gitmem diye trip atmak yerine görmek istediği büyükleri için çözüm de üretebilir.
ayrıca madem mevzu samimiyet siz de onların bir hayatları olduğunu, unutmuş olabileceklerini düşünüp hoşgörü gösterebilirsiniz, bu saatten sonra gitmek içimden gelmiyor demek yerine :)
 
Ben sizi çok talepkar buluyorum. Belki böyle değilsiniz ama buraya yansıyan bu.

2 çocuğum var sabah gürültü oluyor ama komşular bir şey demesin.
Ben İzmir'e gideyim ailem 3-4 saat yol gelip beni oradan alsın, sonra yine 3-4 saat geri dönsün.
Teyzemle bizi alsın, götürsün.

Bunlar sizin konularınızın özeti. Çok talepkar değil misiniz sizce?

Ne kadar az beklenti o kadar mutluluk.
 

Ben şu gelin bizi alın olayından pek hoşlanmıyorum kimseden böyle bişe istemem heralde. Taksiyle gitmeliydiniz
 
Siz su bakis acisiyla haklisiniz cunku olayin gelisme asamasina sahit degilsiniz. Teyzemler buraya gelmeden onceki gece goruntulu konuştuk hatta teyzem aradi. Ben buraya geldigim icin cok mutluydu, cocuklari gorecegiz diye sevinmis. Annem de kardesine nazi gectigini dusundugu icin sanirim boyle bir sey rica etti. Tabi ki taksiyle gidilir neden gidilmesin? Ama annem o ihtimali dusunmemis olabilir ya da aklina gelmedi bilmiyorum. Su an aklindan ne geçirdiğini bilemiyorum. Biz normalde oraya hep minibusle gideriz. O yine sadece minibusle gidildigini dusunup iki kucuk cocukla, biri de bebek daha, o kadar kalabaliga karismayalim diye fikret gelip bizi alabilir mi dedi. Teyzem de gayet mutlu tabi abla biz gelir aliriz sizi dedi. Biz de iki haftadır islerini ayarlayip gelip bizi alacaklar diye bekliyoruz. En son iki gun once teyzem arayıp merdiven yaptirdiklarini, onunla ugrastiklarini söylüyor anneme. Biz birkac saatligine gelip cocuklari gorelim diyorlar. Annem de tabi gelin biz bir yere cikmiyoruz hep evdeyiz zaten diyor. Dedemle anneannemi getirmezler zaten yorulmasinlar diye. Simdi en basinda gelip almayacaklarini bilsem bir sekilde giderdim tabi ki. Ama su an hic aciklama yapmadan boyle davranan kisi teyzem bile olsa evine nasil gideyim? Dedemle anneannemi gormeyi tabi ki istiyorum ama nasil gideyim? Hadi annem oyle bir ricada bulunarak hata yapti diyelim, teyzem uygun bir dille soyleseydi ablasina. En kotu birsey uydursaydi. Iki hafta bekleyip en sonunda biz birkac saat gelecegiz denir mi? Ertesi gun geldiklerinde biz aradik, hosgeldiniz nasil gecti yolculuk dedik. Her sey cok normal konusuldu. Sonra ne aradilar ne sordular. Belki de gerçekten onemli birsey oldu, bilmiyorum ama burada bana degil ablasina yapti en buyuk ayibi. Ben de anneme surekli surekli sorup uzmek istemiyorum. Hadi gel biz gidelim de diyemiyorum. Yani siz bir olayi degerlendirirken saldirmak uzerine yogunlasiyorsunuz. Aradaki insani iliskiler, aile kavrami, abla kardes bagi falan onemli olmuyor. Sanki biz cok alakasiz insanlari yuzsuz yuzsuz gelin bizi alin demisiz ve almadilar diye de trip atmisiz. Sizin acinizdan bu boyle ve aksi mumkun olamaz. Lutfen ya. Ben surada kendimi anlatmaktan cidden yoruldum. Bazi yorumlar hakarete kadar variyor. Siz hakaret ettiniz demiyorum ama cok agir cümleler kuruluyor. Bana 5 senedir sen niye gitmedin diye soruyorsunuz? Ya ben 4 senedir zaten ya hamileyim ya kucuk bebegim var. Bu sene firsat yarattim zar zor buraya geldim. Keske annem rica etmeseydi de biz bir yolunu bulup gitseydik. O da tahmin etmezdi boyle sonuclanacagini.
 
Aman canım boşver üzüldüğün bu olsun ne demişler akraba akbaba yani ben şimdiye kadar hiç bi iyilik görmediğim için akrabalarımdan böyle şeyler bana normal geliyo ayrıca şöyle düşünün demek sizi görmek istemiyolar sizde sizi önemsemeyen insanları takıp da hiç morelinizi bozmayın
 
 
abi kafayi yemediniz herhalde, bu insanlar aile. benim akrabalarimla hic aram yoktur ama sifir yani yolda gorsem tanimam cogunu. ama atiyorum halam babama gelecek, arabasi da yok ben kac kez halami evinden alip babama getirip sonra geri evine birakmisimdir. yapmayin allah askina ya sanki insanlar yoldan gecen birini cevirip hadi bizi suraya gotur demis gibi ne sacma tepki bunlar ya.

insanlarin hayatlari cok degisken olabilir, ben yillardir en yakinim olan arkadasimi uc yildir gormuyorum mesela. ben amerikadayken o italyadaydi, ben turkiyede tatildeyken o yaz okulundaydi, benim okulum basladi o turkiyeye geldi vs hic denk gelemedik. simdi ben arkadas degil miyim? yoo hala da ennnn yakin arkadasim odur. haftaici gorusecegiz mesela beni arayip yassy beni evden al da suraya gidelim dese ucarak giderim. bu kadar prosedur pesinde, kuralci olmayin. hayat bu. simdi oyle gerekmistir, baska zaman farkli sekilde gerekir yani yookkk illa boyle olmali diye bir sey yok.

konuya yorumum, sanki baska bir sey olmus da teyze soyleyemiyor gibi. belki enisteyle tartistilar. yoksa yaptiklari ayip.
 
Bosveerın
 
Doğruya doğru ben de bir takılır gibi olurdum. Ama sonra zaten 5 yıldır hayatımda olmadıkları aklıma gelir rahatlardım. Bence bu kadar takmayın, gitmeyin de.
 
Ben de buna takildim. Kucuk buyugun ayagina gider. Konu sahibinin bahaneleri olabilir, cocuklar araba olmamasi gibi, de buyuklerin bahanesi olamaz mi?
Ben de ne kadar samimi olsam da biri bana gel beni al dese bozulurum. O yolu git, onlari al gotur, aksam da geri birak. Gormek isteyen giderdi diye dusunuyorum. Iki cocukla Mersin'den o kadar yolu gidebilen o yarim saatlik yolu da giderdi.
 
Anneniz kardeşinden bir ricada bulunmuş. Doğru veya yanlış (ki bana hiç abes gelmedi). Kardeşi de bunu kabul etmiş. Buraya kadar tamam ama sonrasındaki kısım bana garip geldi. Yani gelmediler mi anneniz arayıp onları çağırabilir ya da oraya gitmek istediğinizi söyler gelip alıp alamayacaklarını tekrar sorabilirdi. Teyzengil tarafınızın sessizliği de garip. Bir sorun varsa anneniz teklif ettiğinde söylemeleri lazımdı. Veya sonrasında sorun olduysa arayıp planlarındaki değişikliği bildirmeleri lazımdı.
Burda yorumlarda aile ilişkileriyle ilgili bir sürü yorum yapılmış. Sizin yapınızı aile ilişkinizi bilemem ama empati yapıyorum. Sevdiğim bir insanın (akraba olmasına gerek yok) iki tane çocuğu olmuş. Aileye iki yeni birey katılmış ve ben onları kanlı canlı görmemişim. Doğumlarına vs gidememişim. Onları görmek için büyüklük küçüklüğü önemsemezdim. Sonuçta sizin çocuklarınız onların torunları yeğenleri. Hatta tanışmak için sabırsızlanırdım. Onun için bu konuda sizi haklı buldum.
Ama dediğim gibi bu kadar sessizlik garip. Bir arayın sorun yahu. Belki de hastalık falan söz konusudur.
 
Bozuldugum seyi anladiginiza emin misiniz?
Ben biliyorum seni canım...ilk çocuklarımız aynı zamanda doğdu...ilk çocuk 3 yaşında..doğumdan önce hamileliğin 9 ay...geçen sene ikinci çocuğun doğumundan önce ailenin yanına uçakla nasıl gideceğini düşünüyordun...biri elinde biri karnindaydi...gurbette yaşayınca anane dede bu kadar süre gormemen normal iki çocukla .tabii ki ilk firsatta anne babanın yanına gideceksin...benim de ailem mersinde...benzer şeyleri yaşıyorum.2.cocuk yok ama çalıştığım için şehir şehir gezmeye fırsat yok.
Teyzenizle ilgili konuda haklısınız ama çok da uzulmeyin.keske sizin kadar ince dusunselermis.sevgiler.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…