Üzüldüm ve nasil yaklasacagimi bilmiyorum.

Simdi bu söylediğiniz kisiyle aranizdaki muhabbetle alakali. Bunu onlar da bize soyleyebilir biz de onlara soyleyebiliriz. Bu kadar samimiyet var ki soyledik. Zaten bu samimiyet olmasa neden kirilayim ki?

Bahsettiğiniz kadar samimiyseniz keşke buraya konu açmak yerine teyzenizle konuşsaydınız.

Haksız değilsin de ben olayın teyzenlw değil eniştemle alakalı olduunu düşünüyorum belki gidemem demistir teyzen de bir şey diyememistir
Biz de kayınvalidenin oraya gideriz halalari hemen arar bizi almaya gel de yol paranı verelim diye acayip sınır olurum mesela çünkü kendi oğluna demez eşime der

Hayatımın 29 senesini arabasız geçirdim.

Hiçkimseden ama hiçkimseden beni almasını rica etmedim.

Bu bir kararliliktir bende. Gerekise sürünürüm... ama kimseden gelip almasını isteyemem..

Istanbulda bir kış günü lapa lapa karın altında, ellerim valiz taşımaktan su toplamış bir halde, daha önce hiç görmediğim yerlerde esnafa sora sora teyzemin evini arıyordum ... çok üşümüştüm. Kardan sırılsıklam olmuştum. Ellerimin içi valiz taşımaktan kabarmıştı. Ve o gün orda bulunmama sebep olan tek kişi teyzemdi. Illaki gel diyordu. Trabzondan kalkıp gitmiştim. Kimseye de gel beni al demedim. Ben kendim gelirim dedim.

Ama önce taksi sonra metro. metrobüs. Münibüs. Sonra yürümek beni o kadar zorlamisti ki koca valizle...karın altında hem ıslak hem de titreyerek yol sorarken üzülüp ağlamıştım. Bir esnaf sag olsun. Beni iceri sokup çay icirmist donarak ölmemem için.

Ama teyzeme durumumu söylemedim. Halen daha bilmez. Oysa tek sebep oydu...

Teyzem ve eşi istanbulun belki sayılı zenginlerindendir. Ama bu benim tabiatımla ilgili. Ne teyzemden ne kardeşimden gel beni al ricasında bulunamam.

Bazılarınıza aşırı gelecektir. Ama eşime de söylemem bunu. Bu inadım sebebiyle kafama koydum. Araba kullanmayı öğrendim ve bir araba edindim.

Kimseye gel beni al diyemem. Gerekirse donarım
Ve dondum da zaten

Bu iyi bir şeydir. Siz de yapın, diyemem.
Iyi bir şey değildir.

Ama kötü bir sey de değildir.

Çünkü sonunda kırgınlık garantilidir bu işlerin.

Neden rica ettiniz demiyorum. Samimiyetle rica ettiniz. Ama demek ki etmemeliymişsiniz.

Siz o konuda yanlışsınız.

Onlar da önce tamam deyip sonra derin bir sessizliğe gömüldüğü icin kırıcı olmuş.

Kırılmayın ama.

Nasıl ki siz bir hata yaptınız. Onlar da yaptı.

Ben sizin yerinizde olsam dedem ve anneannem icin taksi tutup giderdim.

Kendim icin. Kendi vicdanım için.

Eğer aile icin de rica etmenizi olağan kılan bir samimiyetiniz varsa.. gelip sizi almamalarını tolere edebilecek kadar da hoşgörü var demektir.

Teyzenizi arayıp gideceğinizi söyleyin. Önceli muhabbet hic olmamis gibi yapın. Ve gidin. Dede ile anneanne misafir sayılır. Gidip görmemeniz çok çok yanlış olur.

Ve iki yanlıştan 1 doğru çıkmaz.

Teyzeniz konuyu acarsa da çok olagan ve normal davranın.

Aa evet teyze tahmin ettim işinizin çıktığını biz de dedik annemle gel kız biz bunlara baskın yapalim dedik, dersiniz. Şaka yOlu ile konuyu kapatırsınız.

Bu arada eklemek isterim ki. 3 senedir aktif olarak arabam var
Ve yakınlığı ne olursa olsun... çocuk mazereti ile gelemeyeni almaktan hic hoşlanmıyorum.
Özellikle bunu belirteyim ki okuyan arkadaşlardan belki pay çıkaran olur ❤

Konu sahibi ben sizin yerinizde olsam cocuklarimi anneme birakirim tek basima taksiye biner giderim. Dogan cocuklarinizi gormeseler de olur ,sonucta o cocuklar birer yabanci su anda onlara hic tanismadiklari icin,esas sizi gormeliler bence. Siz bir adim atin,gerisi onlara kalsin

Eger bugun gelmezlerse çocukların ogle uykusunda gidebilirim aslinda. Ben bugun bi arayip sormaya karar verdim. Belki teyzemin gecerli bi sebebi vardir

Eger bugun gelmezlerse çocukların ogle uykusunda gidebilirim aslinda. Ben bugun bi arayip sormaya karar verdim. Belki teyzemin gecerli bi sebebi vardir
Sebep sormaniza gerek yok ki,yasli insanlar,sizin gitmeniz daha dogru her sekilde. Ben gelmek istiyorum musait misiniz diye izin isteyin yeterli. Onlar sizin aileniz.

Arabayla yarım saatlik yolsa, anneniz çocuklar ve siz taksiyle gidin. Sonuçta onlar da gelip alsa aynı sürede olacak. Aslında basit bir şekilde çözülecek olay beklentiye girilip, karmaşaya dönmüş.
Gelmeme yada gelememe sebepleri de sanki ailevi bir problem gibi geldi bana. Teyze telefonda rahat konuşamadığı için de söyleyememiş olabilir.

benim canim dedem hayatta olaydi kesin gelip gorurdu
ama iste 5 yil gorusmemek de sizin hataniz olmus bence.

benim canim dedem hayatta olaydi kesin gelip gorurdu
ama iste 5 yil gorusmemek de sizin hataniz olmus bence.
Gorusmedim degil, rica ediyorum soyle yansitmayin artik. Ben evlendim, batmanda yasiyorduk. Sonra tayinimiz mersine cikti. 2 tane pes pese gebelik yasadim. Ilk bebegim kolikti, uzun yola cikamazdim. Ertesi yaz kucuktu ve benim karnım burnumdaydi. Agustosta dogum yaptim. Bu yaz biri 3 yas digeri 10 aylik ve ucak yolculugu olmasina ragmen zar zor gelebildik. Izmirden 3 saat gelene kadar abartmiyorum agladi ve 3 gun ishal oldu. Simdi hazir buradalarken gorusme imkanim oldu, cok sukur. Teyzemlerle iletişim sorunu oldu sanirim. Onlar gelse de gelmese de ben dedemleri gormeye gidecegim, bana hic bisey soylemediler diye kirildim sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…