• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üzüldüm ve nasil yaklasacagimi bilmiyorum.

Keşke arayıp hepsini yemeğe davet etseydiniz böylesi daha makbul olurdu gibi
Ben de soyle dusundum. En basta bi plan yapıldı, seve seve kabul ettiler. Sonra kendileri o plani degistirip birkac saatligine geleceklerini soyledir ama yine gelmediler. Simdi ben israrla gelin benim cocuklarimi gorun diyemem ki

yani ben olsam gelin alın demezdim. binerdim taksiye giderdim yarım saatlik yol ne kadar tutabilir ki? eve dönerken de onlar size teklif eder bırakırlardı zaten. yani isteseniz giderdiniz. rahatınızı düşünüp gitmediniz şimdi de bozuluyorsunuz. haksızsınız.

Ben de soyle dusundum. En basta bi plan yapıldı, seve seve kabul ettiler. Sonra kendileri o plani degistirip birkac saatligine geleceklerini soyledir ama yine gelmediler. Simdi ben israrla gelin benim cocuklarimi gorun diyemem ki
Tamam işte o birkaç saatliğine geleceklerini söylediklerinde ben arar nerde kaldıklarını sorardım. Evime gelecek misafir bile geç kalsa arıyorum ben bı sorun mu var diye. İlla ki biseyler çıkmıştır hiç kafanı takma 🤗

Onlarin oyle birsey dusunduklerine ihtimal vermiyorum. Görüntülü arasiyoruz, benim burda olmama cok seviniyorlar, tabi ki gelir aliriz diyorlar. Cocuklari gormek istiyorlar ama buraya gelince ses yok. Su dakikadan sonra tabi ki ihtimal yaratip gidemem evlerine. Ufacik bir rahatsizlik hissetsem boyle bir talep de bulunmazdim. Bizim ailede kimde arac varsa birbirlerine verirler. Hatta onlarin geldigi arac da dayimin aslinda. Ne oldu da vazgectiler bilmiyorum.

aile içi iletişiminizi en iyi siz bilirsiniz tabi ki. ama bazen yaşlı tontişler bu gibi konularda alıngan olabiliyorlar. o nedenle ben bu ihtimali düşündüm.
ayrıca herkes birbirine araç verecek kadar samimiyse bir taksi ile sizin gidip sürpriz yapmanız sorun olmaz bence.
neticede yaşlılar ve bir daha ne zaman denk geleceğinizi bilemezsiniz ki.

Beş senedir görmediğiniz ama samimi olduğunuz insanlar...

Bence samimiyetle alakalı değil. Benim arabam ortalık malı gibidir, herkesi alırım bırakırım hatta ihtiyacı olana veririm. Ama biri gelip de beni al dese bozulurum. Çünkü ayıp bir şey bence.

Bir de yaşlı insanlar sizi gelip görmediler ya da almaya gelmediler diye bozuluyorsunuz da bizim gelenek görenekler mi değişti? Küçük büyüğü görmeye gitmez mi normal şartlarda?
Hanimefendi ben enistemden bizi gelip almasini istedim. Dedemle anneannem buraya yorulmasin ben gidip onlari goreyim diye. Dedem surmeyecek arabayi. Benim teyzemle enistemle olan muhabbetimi siz nereden biliyorsunuz? Size samimiyetimi mi ispatliyim simdi? Hala ayip ayip diye yorum yapiyorsunuz ya. Ben her koşulda zaten giderdim, onlar bu kadar hevesli olmasa zaten annem teklif etmezdi. Karsisindaki kisi kardesi ya. Ne kadar resmi davranmamizi bekliyorsunuz herkese. Siz oyle olabilirsiniz ama biz de boyle. Benim teyzem gelmek istese ve bizde araba olsa, gelip beni alin dese, gider aliriz. Bunu soylemek icin 5500 kere dusunmeyiz.

Belki enişte buna sıcak bakmamıştır(erkeklerin olur ara sıra böyle huysuzlukları), teyzenizde size bunu dile getirememiştir... Bu da bir ihtimal...

aile içi iletişiminizi en iyi siz bilirsiniz tabi ki. ama bazen yaşlı tontişler bu gibi konularda alıngan olabiliyorlar. o nedenle ben bu ihtimali düşündüm.
ayrıca herkes birbirine araç verecek kadar samimiyse bir taksi ile sizin gidip sürpriz yapmanız sorun olmaz bence.
neticede yaşlılar ve bir daha ne zaman denk geleceğinizi bilemezsiniz ki.
Evet en cok onu dusunuyorum ama gelip almadiklari icin gitmek icimden gelmiyor. Yani firsat yaratmalarini beklerdim. Belki de sandigim kadar onemli degilim onlar icin. Onlar istanbula dondukten sonra dedemler hala orada olacak. O zaman gidip gorebilirim.

Hanimefendi ben enistemden bizi gelip almasini istedim. Dedemle anneannem buraya yorulmasin ben gidip onlari goreyim diye. Dedem surmeyecek arabayi. Benim teyzemle enistemle olan muhabbetimi siz nereden biliyorsunuz? Size samimiyetimi mi ispatliyim simdi? Hala ayip ayip diye yorum yapiyorsunuz ya. Ben her koşulda zaten giderdim, onlar bu kadar hevesli olmasa zaten annem teklif etmezdi. Karsisindaki kisi kardesi ya. Ne kadar resmi davranmamizi bekliyorsunuz herkese. Siz oyle olabilirsiniz ama biz de boyle. Benim teyzem gelmek istese ve bizde araba olsa, gelip beni alin dese, gider aliriz. Bunu soylemek icin 5500 kere dusunmeyiz.

Ha tamam, siz her koşulda doğru davranan mükemmel insansınız. Karşınızdakiler bilememiş işte, büyüklük yapın affedin. Gelip elinizi öpsünler barışın.

Hastayım böyle konulara. Her koşulda gidip görebilecekseniz beş seneyi geçtim bunca gündür koşulları ayarlayıp gidip görürdünüz. Benim bakış açımla baştan sona hatalı davranan sizsiniz.

Ama bence anneanneniz ve dedenizin ayağınıza kalkıp gelmesi de uygun gelmedi ,en kabul yanı kimseye minnet etmeden bi taksi çağırıp gitmeniz olurdu,bu seferde corona diyceksiniz ama artık hayatımızda, önleminizi alıp taksiyle gitmeniz en doğrusu geldi bana .
Evet oyle de olabilirdi. Biz onlar yorulmasin diye oyle teklif ettik. Ama once tamam diyip sonra hic orali olmamalari uzdu acikcasi.

Ha tamam, siz her koşulda doğru davranan mükemmel insansınız. Karşınızdakiler bilememiş işte, büyüklük yapın affedin. Gelip elinizi öpsünler barışın.

Hastayım böyle konulara. Her koşulda gidip görebilecekseniz beş seneyi geçtin bunca gündür koşulları ayarlayıp gidip görürdünüz. Benim bakış açımla baştan sona hatalı davranan sizsiniz.
Rica ediyorum cekil git su konudan. Gece gece ban yemek istemiyorum. Höt höt konusmayi dobralik zannediyorsunuz ya. Burda amacin objektif yorum yapmak degil, karsindakini haksiz duruma dusurup cok zekice cevaplar vermis gibi gorunmeye calismak. Zaten evliligimin son 4 senesi hamile ve bebekli gecti. Ucaga mi bineyim otobuse mi kolik bebekle? Ne mantiksiz mantiksiz cevaplar bunlar ya. Surada hic kimseye bugune kadar boyle cevap vermedim. Resmen insani cileden cikariyorsunuz.

Evet en cok onu dusunuyorum ama gelip almadiklari icin gitmek icimden gelmiyor. Yani firsat yaratmalarini beklerdim. Belki de sandigim kadar onemli degilim onlar icin. Onlar istanbula dondukten sonra dedemler hala orada olacak. O zaman gidip gorebilirim.

sizin beklentiniz 2 küçük çocuğunuz olduğu için gelip sizi almaları sanırım.
hala görüşmek için gelip sizi almalarında ısrarcı olmanızı buna bağladım.

Tadilat o bu derken zaman gecmistir , bazen denklestirmek zor oluyor günleri.

Peki bu beş yıl boyunca neden hiç görmediniz onları , eşinizle gitmeyi hiç dusunmediniz mi ?
Benim hamileliklerim pes pese oldu. Ilk bebegim de kolikti. Degil uzun yola gitmek, markete bile zor gidiyorduk onunla. O yuzden firsat bulamadik hic. Simdi imkan varken gormek istedim.

Ama bence anneanneniz ve dedenizin ayağınıza kalkıp gelmesi de uygun gelmedi ,en kabul yanı kimseye minnet etmeden bi taksi çağırıp gitmeniz olurdu,bu seferde corona diyceksiniz ama artık hayatımızda, önleminizi alıp taksiyle gitmeniz en doğrusu geldi bana .

iyi de corona ya rağmen başka uzak şehirden yazlığa giden biri aradaki yarım saatlik mesafeye de çözüm bulabilirdi sanırım.
anneanne-dede yerinde olsam ben de bozulurdum torunumun gelmek için hizmet beklemesine yada beni ayağına çağırmasına.

sizin beklentiniz 2 küçük çocuğunuz olduğu için gelip sizi almaları sanırım.
hala görüşmek için gelip sizi almalarında ısrarcı olmanızı buna bağladım.
Artik gelip beni almalarinda israrci degilim. Beni gelip almak icin plan yapan ve aciklama yapmadan bunu iptal eden insanlarin evi orasi. O yuzden siz gelip almadiniz ama ben kendim geldim, yapamiyorum.

iyi de corona ya rağmen başka uzak şehirden yazlığa giden biri aradaki yarım saatlik mesafeye de çözüm bulabilirdi sanırım.
anneanne-dede yerinde olsam ben de bozulurdum torunumun gelmek için hizmet beklemesine yada beni ayağına çağırmasına.
Hizmet beklemek mi? Nasil kafalar bunlar, gercekten anlamiyorum. Ya aile icinde bu kadar samimiyet kuramiyor musunuz siz? Annem gelip bizi alabilir mi dedi. Teyzem de gayet sevinerek tabi abla biz gelir aliriz dedi. Sonradan bir sorun ciktiysa arayip soyleyebilirlerdi. Ben de ona gore hareket ederdim. Bu kadar basit.

Yakın aile ilişkilerinde yok beni alsınlar dedim, yok 5 yıldır gitmedim gibi şeyler olmaz. Hiç mi nazı geçmiyor kimsenin kimseye. Konu sahibi son 5 yılda 2 gebelik geçirmiş. Küçük çocuklu, Mersin İstanbul arası gideceği en son mesafedir bu durumda zaten. Şu an arabaları yok, bi yarım saatlik yol arabası olan kimsenin gözüne gelmez normalde, yakın akrabaysa bir de... İnsanlar arkadaşlarını alıp bırakıyor bu mesafede, ki arabaları yok gitmek isteyenlerin... Bi ricada bulunmuşlar samimiyete dayanarak. Ayı olan hiç bir şey yok bu şartları düşünecek olursak.. Her olay kendi şartlarının içinde değerlendirilir sosyolojik olarak. Bunları göz önünde bulundurmadan oturduğumuz yerden konuşmak..... doğru değil.

Aman kardeşim boşver, kafana takma böyle şeyleri. Senin kapın açık onlara, ama onlar gelmemisler. Ozaman o onların problemi. İstersen bir ara ve sor, neden gelmemisler, veya çok özlemiştim sizi, niye gelmediniz de. Ama kafanı kurcalama, güzel havanın keyfini çıkar ve çocuklarınla güzel zaman geçir.

Oda doğru aslında, genelde toplu taşımayı öne sürüyorlar ya bende kimseye minnet etmeden taksi çağırırdim :))Ama anneneyle,dedemi arabaya koyup yanıma getirtmezdim,bu öneri tamamen yanlış olmus;))

Back
X