Kimbab tuzlu ve hafif yagli yosun yapragina pirinc serip ortasina 5 cesit yiyecek koyuyorlar. Ben evde yapmistim. (istersen yaptigim yemekleri benim blogtan bakabilirsin. http:/guneykoredeyasam.blogspot.com) Ben yaptigimda icine japon tursusu,havuc,peynir,sebze,tonbaligi ve mayonez koymustum. Esim daha yaparken yiyip bitirmisti ^^ Yosun'u ilk basta kokuyor diye yiyemiyordum ama simdi bir kac cesit yosun ve yosun corbasi yiyorum. Inan sirf sagligim icin yiyorum. Kendine ozgu o kadar cok sey var ki! Neredeyse urunlerin tamami kendine ozgu. Turkiye'de hic gormedigim, duymadigim sebzeler, meyveler ve deniz urunleri var. Ben Seoul'deyim. Evet burasi cok pahali. Ama yuksek maasla calisirsan normal bir hayat surebilirsin. Ben calisamadigim icin esim biraz zorlaniyor. Evimiz merkeze yakin ve evimize yakin bir sebze pazari var. Hergun acik. Sebze pazarindan dun 1 kilo kayisiyi 2 dolara aldim. Inan cok sasirdim. Karpuz ve kiraz cok pahali. 15 Adet kiraz 8 dolar. Ama sebze pazarinda piyasaya gore neredeyse yari fiyatina satis yapiyorlar. Bu benim isime geliyor. 1 kilo patlican 1,5 dolar. 1 kilo dolmalik biber 2 dolar. Bazi seyler tane ile satiliyor. Genellikle posette satilir yani. Artik kimse geneleksel evlerde yasamiyor. Yani kraliyetten gelmiyorsa ve budist rahipleri falan degilse normal apartmanda yasiyorlar. Apartmalarda yalitim sistemleri cok guzel. Ben kisin isitma sistemini calistirmadan oturabiliyordum. Sadece gece uyumadan 1 saat calistiriyordum. Bunlarin isitma sistamleri yerden oldugundan yere hali falan sermezler. Ayaklarin isindigi icin vucudun her yeri isinmis oluyor. Benim bobreklerde sik sik tas-kum olurdu ama Kore'ye geldikten sonra hic olmadi cok sukur. Ama yazin yagmur mevsimi beni biraz sarsti. Cunku nem orani 98% e cikmis durumda. Hani hamama girersin heryer nem ya... aynen oyle. Camasirlarim 4 gunde bile kurumuyor. Kuruyamadiklari icinde kokuyor
simdi iceride klimayi acip kurutmaya calisiyorum insallah bugun kururlar.
Vaaay cok uzun bir yazi oldu ve konu sahibine biraz ayip oldu. Bundan sonra sorularini bence KORE PAYLASIM ALANINA yapalim.