- Konu Sahibi cansucansucan
Tamamdır teşekkür ederimKürtaj sonrası rahimde yapışıklık yaşadım ben kkntrollerinizi aksatmayın. Benim adetlerim azaldı umursamamkştım meğer rahim yapışıklıktan küçücük kalmış
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tamamdır teşekkür ederimKürtaj sonrası rahimde yapışıklık yaşadım ben kkntrollerinizi aksatmayın. Benim adetlerim azaldı umursamamkştım meğer rahim yapışıklıktan küçücük kalmış
Valla ben de ilk transferde düşük yaşadım 5. Haftada. Sonra perinatolog aradım buldum transfer hazırlığındayım şuan. verdiği ilaçlar bile farklı dozajlar farklı. Biz tedbiri aldık uzmana güvendik gerisi Allahtan.Nasıl bir yol izledi acaba perinatolog tüp bebeksiz hamile kalamıyorum zaten ama en azından sorunu bulabilir mi
Benim yaşım 38 de oldu bu 4 tüp bebek denemesi. Ben yaşıma baglamistim.Ya işte bilemiyorum benim yaşımda çok yok 28 yaşımdayım bu kadar bunların hepsi kalitesiz olamaz diye düşünüyorum rahimde bir proglem olduğunu düşünüyorum
KIZLAR HEMEN TÜM SORULARINIZA CEVAP VEREYIM.BEN 43 YASINDAYIM 2 TUP BEBEK DENEDIK.MAALESEF KIMYASAL OLDULAR.IKISINDE DE 2ŞER EMBRIYO TRANSFER EDILDI.COK IYI KALITEDE.TUTUNDULAR BETA HCG 10.GÜNE KADAR CIKTI SONRA DÜŞTÜ.DOKTORUM EMBRIYOLAR NE KADAR IYI KALITE OLSA DA ICERIGINI BIZ BILEMIYORUZ DEDI ANCAK GENETIKTE ORTAYA CIKAR DEDI.AMA SENIN ZATEN SADECE 2 YUMURTAN VAR HIC GEREK YOK GONDERMEYE DEDI.OLMAZSA TEKRAR KIMYASAL OLUR ZATEN DEDI.GENETIGE GIDINCE ISTER ISTEMEZ EMBRIYOLAR ZARAR GORUYORMUS KIZLAR.AYRICA DEDIKI KIMYASAL GEBELIK TE GEBELIK OLIYOR YANI TUTUNMADA SIKINTI OLMUYOR AMA EMBRIYO SIKINTILI OLDUGU ICIN RAHIM ATIYOR DEDI.EN AZINDAN TUTUNMA VAR BUNU BILIYORUZ BU DA IYI BISEY DEDI.KIMYASAL GEBELIKTE TUTUNMA OLDUGU ICIN KESINLIKLE SEBEP NE PIHTILASMA NE BESLENME NE BAGISIKLIK NE DE SIGARA HIC BISEY SEBEP DEGIL DEDI.EMBRIYONUN ICERIGI SEBEPMIS.KROMOZOM VS SIKINTILI OLDUGU ICIN.
Evet benim de doktorum maalesef bu ay düşüğüm gerçekleşti şunu söylemek istiyorum ki genetiğine de gönderseniz Sabri hocamın da dediği gibi nefes üflemeyi biz yapmıyoruz bir yere kadar yapabiliyoruz ama anne karnındaki gelişimlerine müdahale edilmiyor rabbim tüm isteyenlere versin çok zor bunu yaşayan bilir gerçekten Sabri hoca gerçekten güvenilir ve titiz bir doktor içim rahat elimizden geleni yaptık ama maalesef kaybettik zamanı değilmiş diyip avunuyorumCanım geçmiş olsun pgt değilde ngs daha kapsamlı kesinlikle öneririrm .. benim ngsye giden 5AA embriyom sağlıksız geldi . Yani aslında kaliteli görünmesi sağlıklı olduğunu ifade etmiyormuş . Eğer istanbuldaysan brüksel tüp bebekte kendi doktorumu tavsiye ederim prof.dr Sabri Cavkaytar .. doktorum işinin ehlidir gerekeni yapar gerekmiyeni yaptırmaz .
Bu bakış açınız kimyasal olduğunda mantıklı ama bizim gibi 7.-8.haftaya gidip kalp durması sonucunda biyopsi trizomi gelirse kötüS Sirena_existen ya katılıyorum
PGT ben de yaptırmıştım ama şöyle bir durum var embriyo sağlıksızsa düşük oluyor zaten
Düşük sonrası doğal yoldan hamile kalan çok okudum burada o sebeple bir daha asla PGT yaptırmam
Benim gibi hiç pozitif görmeyenler de var :/
Bebeğin Rahime tutunması da bizim gibi sorun yaşayanlar için zor zaten embriyo transfere uygunsa transfer ettirmek en mantıklısı
Canım geçmiş olsun ngslimiydi embriyon kaç haftalıkken kaybettin ? Çok çok geçmiş olsun rabbim en kısa zamanda kucağını doldursun ..Evet benim de doktorum maalesef bu ay düşüğüm gerçekleşti şunu söylemek istiyorum ki genetiğine de gönderseniz Sabri hocamın da dediği gibi nefes üflemeyi biz yapmıyoruz bir yere kadar yapabiliyoruz ama anne karnındaki gelişimlerine müdahale edilmiyor rabbim tüm isteyenlere versin çok zor bunu yaşayan bilir gerçekten Sabri hoca gerçekten güvenilir ve titiz bir doktor içim rahat elimizden geleni yaptık ama maalesef kaybettik zamanı değilmiş diyip avunuyorum
Amin hepimiz için değildi havuz yaptık biz ilk transferimdi 8 haftalıktı işte geçen cuma düştü maalesef hiç kalp atışı veya bebek göremedik ngs yaptırmadık amh düşüktü eşimde de spermde biraz sıkıntı vardıCanım geçmiş olsun ngslimiydi embriyon kaç haftalıkken kaybettin ? Çok çok geçmiş olsun rabbim en kısa zamanda kucağını doldursun ..
Geçmiş olsun canım rabbim kucağını doldursunAmin hepimiz için değildi havuz yaptık biz ilk transferimdi 8 haftalıktı işte geçen cuma düştü maalesef hiç kalp atışı veya bebek göremedik ngs yaptırmadık amh düşüktü eşimde de spermde biraz sıkıntı vardı
Çok geçmiş olsun. Pgt li embriyo ve dış gebelik. Pgt nin de tutunma şansı diğerleri kadar bence.Hepimize geçmiş oldun Allah insallah kolaylıkla ve saglıkla yakın zamanda gebelıkler nasip etsın arkadaslar..
bende 2022 yılında spontane gebelıkte 8 haftalık kalp atısı durdu, 6 ay sonra spontane gebelıkte dıs gebelık gecırdım ıc kanamadan tüpüm alındı. ıkı sene bekledıkten snra dogal yolla olmayınca ve amh dusunce tüp bebeğe basladım. Ocak 2025 de pgt lı embryo trnasferi oldum, ve yine dıs gebelık gecırdım. diğer tüpümüde aldılar..
Daha embriyon varmı brükselde ? Sabri hoca gerçekten mükemmel birisi her an yanında hastasının. Doktor desteği çok önemli bizler için..Amin hepimiz için değildi havuz yaptık biz ilk transferimdi 8 haftalıktı işte geçen cuma düştü maalesef hiç kalp atışı veya bebek göremedik ngs yaptırmadık amh düşüktü eşimde de spermde biraz sıkıntı vardı
bundan sonra spontane sansım hıc kalmadi malesef, sadece tup bebek ıle devam edebılıcem. 3 embrıyom daha var..Çok geçmiş olsun. Pgt li embriyo ve dış gebelik. Pgt nin de tutunma şansı diğerleri kadar bence.
Bundan sonra süreciniz nasıl ilerleyecek ?
Size o kadar katılıyorum ki doktora gittiğimde 9.haftadaydı 9+2 olması gerekiyordu gelişimi tam fakat kalp atışı durmuş dedi yıkıldım bir günlük ya da iki gün önce olmuş dedi ngs yaptırmayı eşim çok istemişti ben aman taze transfer olsun dedim çok pişmanım kalan tek embriyomu ngs ye gönderdim sonuç bekliyorum kürtaj olmak da ve psikolojik olarak o yıkılmıştık da işin cabası o yüzden burdan bağıra bağıra söylüyorum herkes ngs yaptırsınBu bakış açınız kimyasal olduğunda mantıklı ama bizim gibi 7.-8.haftaya gidip kalp durması sonucunda biyopsi trizomi gelirse kötü, o yüzden pgt durumu olanlara kesinlikle şart, bende pgt yaptırmadım ama kromozom bozukluğu geldi, işin maddi yani ayrı manevi yani inanılmaz ağır oldu, hem kalp sesini duyduğun bebek gitti, hem kürtaj, hem tekrar 2 ay bekleme süresi zor
![]()
evet ben birde şehir dışından geliyorum burda hocanın bir doktor arkadaşı var ikili tarama gibi oluyor benim çok yorucu gerçekten bakalım geride yumurtam var inşallah rabbim can verir aynı acıları hiçbirimiz yaşamayız elbet olacak bir günDaha embriyon varmı brükselde ? Sabri hoca gerçekten mükemmel birisi her an yanında hastasının. Doktor desteği çok önemli bizler için..
Amin Allahım isteyen herkese en kısa zamanda nasip etsinGeçmiş olsun canım rabbim kucağını doldursun
Benimde bazen umudum olmuyor doğal yoldan bir kez bile hamile kalamadım ama yine de bizden ümidi kesmeyin diye bir ayet varken sende kesme Allah’a zorluk yok inşallah en güzeli olur bizim gibi annelik babalık yolunda tüm bu acıları çekenlerebundan sonra spontane sansım hıc kalmadi malesef, sadece tup bebek ıle devam edebılıcem. 3 embrıyom daha var..