• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzağa gelin gidecekler, gidenler, destek için burada toplanalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi poldi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Haklısın canım, zor değilmi. Benim yaşım küçükde değil, hani gözüm kapalı hiç değil, ama ne yaparım, yapabilirmiyim bende bilmiyorum.
Senin 4 yıl olmuş, demek hiç alışamadın canım, bunda eşinin ilgisinin payı çok olabilir.Yani beklediğin ilgiyi ve sevgiyi göremeyince alışma sürecin uzamış gibi. İnşallah alışırsın canım, değerli yorumun için teşekkürler..
yok canım eşim yönünden sorun yok zaten ilgisi hep var onun sevgisi ve ilgisi beni burda tutuyor şehirede alıştım ama aile bambaşka belkide ben aileme anneme çok düşkünüm ana kuzusu :9: şöyle söylim annemle telde konuşmadığım birgün olmadı uzaklık zormuş ama insan daha bir güçleniyor hayata karşı yani 10 yılda geçse anneden uzakta o boşluğu kimse dolduramaz ama ben giderim onlar gelir sık sık görüşürüz ama aşk herşeye değer.....:16:

bende uzağa gelin gidicem ailemden uzağa
bir yandan üzülüyorum ama
bir yandan da zaten uzaktım diyorum
çünkü 3 buçuk yıldır mesleğime adım attım atalı ailemden zaten ayrıyım
fakat gelin olmak başka olsa gerek...

bende uzağa gelin gidicem ailemden uzağa
bir yandan üzülüyorum ama
bir yandan da zaten uzaktım diyorum
çünkü 3 buçuk yıldır mesleğime adım attım atalı ailemden zaten ayrıyım
fakat gelin olmak başka olsa gerek...

Her ne kadar iş içinde ayrı şehirde yaşasan, evlenip ayrılmak da zor dur muhtemelen. Ama sen gurbete azda olsa alışmışsındır canım, ailenden ayrı yaşamayada.İnşallah yeni hayatımızda çok mutlu oluruz, gittiğimize değer.
Sevgiler..:71:

kızlar eşinize karşı her konuda güveniniz tamsa ve seviyorsanız zamanla herşey alışılıyor zaten aileler gelip gidiyor internet var zaten evlilik de olmasa birşekilde iş nedeniylede ayrı yaşicaktık sonuçta birgün kanatlanıp evimizden uçucaz size tek tavsiyem kendinizden karakterinizden hiçkimse için taviz vermeyin uzakta olup mutlu olmanın ipucu hepinize mutluluklar dilerim :16:

Artık teknoloji gelişti, internet, cep tel var.iletişim fazla. Eskiden çok zordu uzaktaki birinden haber almak, şimdi çok daha kolay.
Söylediğin gibi canım, çok fazla ödün vermeden yaşamak gerek..
Değerli yorumun için sağol:71:

eşimin ailesi için aslında gerçekten mükemel insanlar diyebilrim.ama gökten melek olup inseler yine de aynı binada zor.şu anlamda zor;üzerinize ister istemez sorumluluklar yükleniyo.evlerine misafir gelse inmeniz gerekir,rahatsızım dse durmanız gerekir,hadi yemek hazırladım dese kıvırma şansı yok :) en ufak rahatsızlığında yanına gelen arkadaşları gelin hanım nerde diye soruyolar örneğin,hani bi kat aşağısında yada yukarısındasın ya,yanında durman gerekliymiş gibi.ben pek rahatsız değilim açıkçası ama yinede tavsiye etmiyorum,beklentiler yorabiliyo, mesafe gerçekten en iyisi.bende 8 saat uzakta yaşıyorum aileme ve memleketime,alışmasına alışıyosun geldiğin yere ama alışmak yetmiyoo,kuzenlerim evlenir nişanlanır,ha deyince gidemiyorum.babaannem vefat etti cenazesine yetişemedim,arkadaşlarım doğum yaptı ya gittim ya gidemedim,insan alışkanlıklarını da özlüyo..çat kapı annem gelsin istiyorum,çat kapı ablama gideyim,bi moralim bozulduğunda kuzenime gidip geleyim,ama gurbette olmuyo.evliliğim güzel olmasına güzel gidiyo ama uzağa gidecekken ya da aileyle birlikte yaşayacakken bazı şeyleri önceden göze alıp sonradan ben bunu göze almıştım diyebilmek gerekiyo...

eşimin ailesi için aslında gerçekten mükemel insanlar diyebilrim.ama gökten melek olup inseler yine de aynı binada zor.şu anlamda zor;üzerinize ister istemez sorumluluklar yükleniyo.evlerine misafir gelse inmeniz gerekir,rahatsızım dse durmanız gerekir,hadi yemek hazırladım dese kıvırma şansı yok :) en ufak rahatsızlığında yanına gelen arkadaşları gelin hanım nerde diye soruyolar örneğin,hani bi kat aşağısında yada yukarısındasın ya,yanında durman gerekliymiş gibi.ben pek rahatsız değilim açıkçası ama yinede tavsiye etmiyorum,beklentiler yorabiliyo, mesafe gerçekten en iyisi.bende 8 saat uzakta yaşıyorum aileme ve memleketime,alışmasına alışıyosun geldiğin yere ama alışmak yetmiyoo,kuzenlerim evlenir nişanlanır,ha deyince gidemiyorum.babaannem vefat etti cenazesine yetişemedim,arkadaşlarım doğum yaptı ya gittim ya gidemedim,insan alışkanlıklarını da özlüyo..çat kapı annem gelsin istiyorum,çat kapı ablama gideyim,bi moralim bozulduğunda kuzenime gidip geleyim,ama gurbette olmuyo.evliliğim güzel olmasına güzel gidiyo ama uzağa gidecekken ya da aileyle birlikte yaşayacakken bazı şeyleri önceden göze alıp sonradan ben bunu göze almıştım diyebilmek gerekiyo...

Çok doğru anlatmışsın canım, bazı şeyleri göze alarak, yada nasıl diyeyim kendimi hazırlayarak evleniyorum. Çok fazla beklenti içine girmeden. Uzak şehir, özlemler, alışkanlıklar cidden çok zor. Burdaki bir diğer meselede aynı binada oturmak, söylediğin gibi kayınvalide bir bekleyiş içinde olacak. Gelin hanım gelse evime, misafirlerine hürmet etse felan. Bu ilişkileri iyi ayarlamak gerek, ne çok soğuk nede aşırı samimi. Bu düşünceler bazen çok yoruyor beni, vazgeçmeyi bile düşündüğüm zamanlar oluyor, sonra aynı şehirde yaptığım bir evliliğin mutluluk garantisi olabilirmi diyorum kendime. Yada sevdiklerimin ne kadar yanımda olacağını..
Değerli yorumun için çok teşekkürler canım..

Allah ölüm ayrılığı vermesin canım:5: Ben Ankara' dan Bursa' ya gelin gideceğim inşallah:34:

Ayyy bizim tam tersi yaaa! Ben de Bursa'dan Ankara'ya gelin oluyorum :9: Ay canım Bursam burnumda tütüyor yemin ederim. İnan bayılacaksın bak demedi deme! :9: Bursa'da ne tarafta oturacaksınız canım biliyor musun tam olarak? Kayıvalideyle aynı binada oturmak zor olsa gerek ama sen tavrını net koyarsan rahat edersin diye düşünüyorum. :9:

Ayyy bizim tam tersi yaaa! Ben de Bursa'dan Ankara'ya gelin oluyorum :9: Ay canım Bursam burnumda tütüyor yemin ederim. İnan bayılacaksın bak demedi deme! :9: Bursa'da ne tarafta oturacaksınız canım biliyor musun tam olarak? Kayıvalideyle aynı binada oturmak zor olsa gerek ama sen tavrını net koyarsan rahat edersin diye düşünüyorum. :9:

Ay evet, senin tam tersi canım:1: İnsan alıştığı yerlerden gitmek istemiyor. Bursayı hiç görmedim canım, 1 aya kadar gideceğiz görmeye, sonrada yüzüklerimiz takılacak. Herkez güzel yer diyorlar ama tabi alışabilirmiyim bilmiyorum:26: Kestel ilçesinde oturuyorlar canım, ufak sanayi bölgesi diye biliyorum. Ne dersin alışabilirmiyim sence?
değerli yorumun için, çok çok teşekkürler tatlım, :29:

Selam hanimlar,
Ben 2 yillik evliyim. Evlenip baska sehire yerlestik is dolayisiyla. 6-7 saat mesafede. 2-3 ay gectikten sonra da evimizi kapatip yurt disina ciktik, gene is dolayisiyle. Insan ailesini tabi ki de ozluyor. Bu bir gercek ancak bir zaman sonra, yani esinizle gercekten aile oldugunuzu hissettiginizde anne-babayi eskisi gibi ozlemiyorsunuz. Oncelikleriniz, aliskanliklariniz yeniden sekilleniyor. Mesela ben simdi de annemi 6 ayda bir goruyorum ama esimden 1 gun ayri durmaya tahammul edemiyorum. Benim ailem artik kocam. Annemi cok ozluyorum ama artik teknoloji cok ileride (telefon internet ucak). Ayri sehir insana okadar koymaz, anne gel dediginizde 1-2 saat icinde yaniniza varverir. Ama yurtdisi biraz zor oluyor. Ha demeye gelip gidemiyorlar.
Ama uzaga gelin gitmek benim icin cok iyi oldu. Hem kendi ailemden, hem de esimin ailesinden uzakta evliligimizin ilk 2 yilini gecirdik. Mudaheleden uzak bir sekilde birbirimizi tanidik ve birbirimize alistik. Karisan kimse olamadi. Bu mukemmel birsey. Cunku nasil baslarsa oyle gidiyor. hic pisman degilim. 3-4 ay sonra Turkiye ye kesin donus yapiyoruz, ailelerimizle ayni sehirde olacagiz. Yani gurbet bitiyor. Tekrar evime ceyizlerime kavusacagim. Yeni gelin olmamama ragmen ben de ceyiz sayfasi acip resimler kayacagim... Ah ahh...hic hevesimi alamadan esyalarimi depoya koyup ciktik yurtdisina. Insan herseye alisiyor. Onemli olan agiz tadi. Ailenizin dizinin dibinde olup da mutsuz olmaktansa, gurbette mutlu mutlu yasamak daha iyidir.

Canım çok teşekkürler, içimi rahatlattı, bu yorumun. Ne güzel, sen aşmışsın bazı şeyleri, söylediğin gibi tek ailemiz eşimiz olmalı. İnşallah benim eşimde iyi biri çıkar, ailemi çok fazla aramam. Gerçi benim aile dediğime bakma, sadece annem var. Babam hayatta değil. Anneme gelir, gidersin devamlı, bende kalırsın diyorum, o pek yanaşmıyor gerçi, hani rahatsızlık veririm diyor.

Bu arada demek geri dönüş yapıyorsunuz, ne güzel. Tabi koy çeyizlerin resimlerini, bakalım neler almışsın. Şimdi paketlerini çıkarır, kullanırsın işte, Ne güzel:46:

Canım çok teşekkürler, içimi rahatlattı, bu yorumun. Ne güzel, sen aşmışsın bazı şeyleri, söylediğin gibi tek ailemiz eşimiz olmalı. İnşallah benim eşimde iyi biri çıkar, ailemi çok fazla aramam. Gerçi benim aile dediğime bakma, sadece annem var. Babam hayatta değil. Anneme gelir, gidersin devamlı, bende kalırsın diyorum, o pek yanaşmıyor gerçi, hani rahatsızlık veririm diyor.

Bu arada demek geri dönüş yapıyorsunuz, ne güzel. Tabi koy çeyizlerin resimlerini, bakalım neler almışsın. Şimdi paketlerini çıkarır, kullanırsın işte, Ne güzel:46:

Allah dogru ve guzel insanlarla karsilastirsin...Eslerimizden yana yuzumuz gulsun de gerisi bir sekilde a$iliyor. Hem sen de yasamissin benim gibi, daha aci ayriliklar var.

Allah dogru ve guzel insanlarla karsilastirsin...Eslerimizden yana yuzumuz gulsun de gerisi bir sekilde a$iliyor. Hem sen de yasamissin benim gibi, daha aci ayriliklar var.

Öyle tabi canım, her zaman söylerim, Allah ölüm ayrılığı vermesin. Bu arada güzel dileklerin için çok sağolasın, amin...cümlemize:29:

Ay evet, senin tam tersi canım:1: İnsan alıştığı yerlerden gitmek istemiyor. Bursayı hiç görmedim canım, 1 aya kadar gideceğiz görmeye, sonrada yüzüklerimiz takılacak. Herkez güzel yer diyorlar ama tabi alışabilirmiyim bilmiyorum:26: Kestel ilçesinde oturuyorlar canım, ufak sanayi bölgesi diye biliyorum. Ne dersin alışabilirmiyim sence?
değerli yorumun için, çok çok teşekkürler tatlım, :29:

Canım kestel mesela ankarada eryaman gibi falan bi yer. Yani şehre çok yakın ama hemen çarşıda da değil yani. Kestele hiç gitmedim bilmiyorum ama sonuçta çok rahat bi şekilde bursaya ulaşabileceksin istediğin zaman. Bence çok rahat alışırsın. Yani ben bayılıyorum bursaya. Hatta sözlüm bile işte benim sebebimle geldiği gittiği halde ankarada oturmaktansa bursada oturmayı tercih ediyordu iş bulabilseydi o gelecekti ama ben ankarada güzel iş bulunca ben geldim mecburen. Sonra güzel bi iş bulursak bursaya gitmeyi düşünüyoruz :9: Önce şu düğün işini bi halledelim hayatımızı bi oturtalım sonra bakıcaz artık. Ama sen hiç canını sıkma çok seveceksin bursayı bak! :71:

Canım kestel mesela ankarada eryaman gibi falan bi yer. Yani şehre çok yakın ama hemen çarşıda da değil yani. Kestele hiç gitmedim bilmiyorum ama sonuçta çok rahat bi şekilde bursaya ulaşabileceksin istediğin zaman. Bence çok rahat alışırsın. Yani ben bayılıyorum bursaya. Hatta sözlüm bile işte benim sebebimle geldiği gittiği halde ankarada oturmaktansa bursada oturmayı tercih ediyordu iş bulabilseydi o gelecekti ama ben ankarada güzel iş bulunca ben geldim mecburen. Sonra güzel bi iş bulursak bursaya gitmeyi düşünüyoruz :9: Önce şu düğün işini bi halledelim hayatımızı bi oturtalım sonra bakıcaz artık. Ama sen hiç canını sıkma çok seveceksin bursayı bak! :71:

Şehir merkezine çok uzak değilmiş, anlattığın gibi o zaman. İnşallah sever, alışırım canım. Demek sizde Bursaya gitmeyi istiyorsunuz, hadi hayırlısı bakalım, zamanın neler getireceği hiç belli olmaz. Görüşmek dileğiyle, sevgiler...:80:

bende izmire gelin gidiyorum biraz daha uzatsam gitmesem diyorum ne zor bişeymiş evlilik olayları yaa:(

bende erzurumdan ankara gidicem Allah izin verirse.haziran 21 de yolcuyum hayırlısıyla.Rabbim pişmanlık vermesin kimseye hele gurbete gidenlere hiiiiiiiiç vermesin.

bende izmire gelin gidiyorum biraz daha uzatsam gitmesem diyorum ne zor bişeymiş evlilik olayları yaa:(

aynen canım ya, düğün tarihim alındığından beri garip oldum. Gözümde büyütüyorum biraz galiba. İnşallah alışırız canım gittiğimiz yerlere. İlk günleri, ilk seneyi atlatırsak, alışırız inşallah:29:

bende erzurumdan ankara gidicem Allah izin verirse.haziran 21 de yolcuyum hayırlısıyla.Rabbim pişmanlık vermesin kimseye hele gurbete gidenlere hiiiiiiiiç vermesin.

Aminnnn canım:29: Benim memlekete geliyorsun, bende Bursaya gidiyorum:5: İnşallah evlendiğimize, yaşadığımız şehiri değiştirdiğimize değer. Allah utandırmasın:59:

bende bursadan samsuna gelin gideicem nasip olursa bu yaz nişanım olucak aslında kışın olsun istiyolardı ama ben biraz uzatma taraftarıyım annemler istemiyo zaten gtmemi yapamazsın diyor ama o kadar aileme düşkünlüğüm yok ve bursadan nefret ediyorum daha doğrusu büyükşehirleri sevmiyorum çokı tereddütlüyüm ama yapamazsın diyoılar bide kayınvalideyle aynı apartmanda oturucaz nasıl olucak bilemiyorumn rabbim altından kalkamıyacağım yükler yüklemesin diye dua ediyorum bakalım nolucak

Back