Uzağa gelin gidecekler, gidenler, destek için burada toplanalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi poldi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
evet hep kalıcam aynen ailemden uzakta nasıl yaparım hep aynı düşünce kafamda çok zorlanıcam çünkü ben burda büyüdüm küçük bi ilde nasıl olurum bilmiyorum

Ailen sırf uzak olduğu içinmi istemiyor canım, tamam ilk başlarda hepimiz zorluk çekeceğiz, ama zamanla alışırız be inşallah. Peki onunla aranız nasıl canım?

Son düzenleyen: Moderatör:
onunla aramız çok iyi yani çok iyi anlaşıyoruz bi problem yok ama işte kafam çok karışık ailemden dolayı bide şehri beğenmiyolar sıkıcıymış küçükmüş gibi yorumlar alıyorum

Bende doğduğumdan beri İstanbul'dayım.
Nişanlımın anlattığına göre oraya gelen herkes bizim gibiymiş o nedenle pek sıkıntı olmazmış ama bilemiyorum.
İnşallah çabucak alışırız...

inşallah ama bizim gideceğimiz yerleri beğenmiyolar küçük ve sıkıcıymış

Mutlaka bir büyük şehir gibi olmaz, ama zamanla neler değişir, neler olur bilinmez. Çoğu kişi maddi sıkıntılar nedeniyle, yaşadığı şehri değiştiriyor. Belki ilerde farklı bir şehre yerleşirsiniz:26:

Mutlaka bir büyük şehir gibi olmaz, ama zamanla neler değişir, neler olur bilinmez. Çoğu kişi maddi sıkıntılar nedeniyle, yaşadığı şehri değiştiriyor. Belki ilerde farklı bir şehre yerleşirsiniz:26:

haklısın da bunları aileme anlatamıyorum sölüyorum bakın belki burda oturdum hayırsız biriyle evlendim mutlu olamadım maddi durumum kötü olduu bunlar hiç hayatımızda belli olmayan şeyler öle deil mi

canım benim, zor oluyor tabiki, ne olursa olsun aileden uzak kalınıyor ama istedigin zaman özlediğinde çıkıp gidersin özlem giderirsin,
bende ankarada oturuyordum, istanbula taşınıyorum bu pazar düğünüm var kısmetse:) istanbulda üniversite okudum aslında ama, yinede cok sık ankaraya gidiyordum
bi kaç kez ağladım arada bir , nişanlıma ağlıyorum sarılıp, saolsun istedigin her zaman gider kalırsın diyor, destek oluyor yoksa daha da zorlanırım diye düşünüyorum,
üzme kendini olurmu,benim üzüldüğümü görenler, aynı şeyi yaşayanlar genelde alışıyor insan, bi süre cok zorlanır ama alışırsın diyorlar,ben kayınvalidelerden uzakta oturacagım, aynı şehirdeyiz onlarla tabi ama evim daha uzak olacak, sen aynı binada oturacakmışsın sanırım, bunun için birşey diyemiyorum ama mesafeni korumaya çalışırsın, hayatınıza müdahale eder yada çok sıkıştırırsa, o zaman oda alışır, yani ben uzakta oturacagıma ragmen mesafemi koruma taraftarıyım her zaman, samimiyim ama mesafeli. Yoksa çok müdahale edebiliyor insanlar.
ailene zaten sende sık sık gidersin özledikçe, telefonla ararsın, yani ben öyle yapacağım canım,bilmiyorum nasıl alışacağım ağlıyorum durup durup, yeni bir düzen, yeni bir ev, çevre, allah yardımcımız olsun

Son düzenleme:
Değerli yorumun için teşekkür ederim canım.:29: Çok az kalmış düğüne, sana şimdiden mutluluklar diliyorum:16: Herşey gönlünce olsun inşallah:70:
Artık son günlerin, ağlaman normal aslında, bizim daha yüzüklerimiz takılmadı ama aklıma geldikçe hüzünleniyorum.:5:
Kayınvalidenden uzak olman çok iyi, evet dediğin gibi ilk başlarda o mesafeyi koymalıyımki, fazla yüz göz olmamam lazım. Hani ne soğuk, nede çok haşır neşir olmamak gerek.
İnşallah bizde zamanla alışırız canım, çok zorluk çekmeyiz inşallah:97:

bende Sakaryaya gidicem büyük ihtimalle(yani onun ista gelme durumu var onun için dedim:1:)
ama şimdiden heyecanlıyım ki daha ortada isteme-söz falanda yok:19:
biran önce yuvamı kurup sevdiğimle yaşamak için sabırsızlanıyorum:21:
ne diye üzüleyimki ha ist ha sakarya ha bilmem nere,önemli olan mutlu huzurlu olmak:24:

Söylediğin gibi, mutlu, huzurlu olmak en önemlisi. Ama yinede yaşadığın alıştığın şehirden uzağa gitmek zor olsa gerek. Sen gerçi pekde uzağa gitmiş olmuyorsun:1: gerçi gurbet, her yerde gurbettir demişler:40:

Söylediğin gibi, mutlu, huzurlu olmak en önemlisi. Ama yinede yaşadığın alıştığın şehirden uzağa gitmek zor olsa gerek. Sen gerçi pekde uzağa gitmiş olmuyorsun:1: gerçi gurbet, her yerde gurbettir demişler:40:

Annem hep der bu kapıdan çıktıktan sonra ha 2 bina ötesi ha başka bi şehir ülke ne farkeder diye
hem ölüm var ne olcağımızı belli değilki anne babamız heran yanımızda olamıcaklarki:50:
sen hangi şehre gidiyosun cnm?:51:

Annem hep der bu kapıdan çıktıktan sonra ha 2 bina ötesi ha başka bi şehir ülke ne farkeder diye
hem ölüm var ne olcağımızı belli değilki anne babamız heran yanımızda olamıcaklarki:50:
sen hangi şehre gidiyosun cnm?:51:

Allah ölüm ayrılığı vermesin canım:5: Ben Ankara' dan Bursa' ya gelin gideceğim inşallah:34:

yok hayatım bendede belli değl henüz:92:
isteme de olmadı bizim

aynen:13: ama Nisan ayında bekliyorum bişeyler, bakalım. :97:
Senin içinde inşallah en güzeli olur canım, sevgilerimle:16:

bende güzel samsunumdan bursaya geldim evlenince 4 yıldır burdayım ama hala alışamadım evin tek çocuğuyum ve anneme çok düşkünüm annemle ayrılık zormuş, :5: o yaşlarda (23) insan aşık olunca acaba oraya alışır mıyım diye düşünmüyor doğup büyüdüğün şehri arkadaşlarını aileni herşeyini seni sen yapan bütün değerleri arkanda bırakıp yeni bir şehre geliyorsun yeni bir çevre uyum süreci burda ne kadar akrabalar olsada asla ailenin yerini tutmuyor uzağa gidicekler çok iyi düşünmeli....

bende güzel samsunumdan bursaya geldim evlenince 4 yıldır burdayım ama hala alışamadım evin tek çocuğuyum ve anneme çok düşkünüm annemle ayrılık zormuş, :5: o yaşlarda (23) insan aşık olunca acaba oraya alışır mıyım diye düşünmüyor doğup büyüdüğün şehri arkadaşlarını aileni herşeyini seni sen yapan bütün değerleri arkanda bırakıp yeni bir şehre geliyorsun yeni bir çevre uyum süreci burda ne kadar akrabalar olsada asla ailenin yerini tutmuyor uzağa gidicekler çok iyi düşünmeli....

Haklısın canım, zor değilmi. Benim yaşım küçükde değil, hani gözüm kapalı hiç değil, ama ne yaparım, yapabilirmiyim bende bilmiyorum.
Senin 4 yıl olmuş, demek hiç alışamadın canım, bunda eşinin ilgisinin payı çok olabilir.Yani beklediğin ilgiyi ve sevgiyi göremeyince alışma sürecin uzamış gibi. İnşallah alışırsın canım, değerli yorumun için teşekkürler..

Back