- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.456
yok canim GUL daha komigini desoyleyim mi zamaninda kopek sever gibi sevdi kayinbiraderimin kopegi var onun ismiyle oksadi beni... :)))Ay kusura bakmayın çok güldüm sinirim bozuldu
Ya ben zaten uyku sorunu yaşayan bir insanım. Gece çok zor uyurum. Bir de eşim böyle olunca.. Bazen tam dalacakken başlıyor. Ses çıkarmıyorum ama uykum gidiyor yine.
Daha ileri boyuta gelirse diye endişeliyim açıkçası; uyurgezerlik, uykuda kavga ederken bana vurma vs vs
Ayyok canim GUL daha komigini desoyleyim mi zamaninda kopek sever gibi sevdi kayinbiraderimin kopegi var onun ismiyle oksadi beni... :)))
Geçer vallahi benimki çok ciddiydi o bile azalttı seninki de azaltır bide benim eşimin askerlikten hakkaride yapmış arkadaşları falan şehit olmuş düşün ki biz nisanliyken camları yumruklamış bizim evde gece bağıra bagira konuşmuş annemde bilmiyor tabi konuştuğunu bana sabah bu telefonda konuşuyordu dedi baktım telefon salonda sonra sorunca ben uykumda konuşurum dedi annem öyle ikna oldu yoksa hemen yapistirmisti gizli gizli tel konusuyo diyeYok öyle kendi haline bırakmıyorum hep. Sarilmasam da saçını okşuyorum elini tutuyorum. Deliksiz uyusa o kadar mutlu olurum ki.. Ama her gece mutlaka konuşur. Oturur yatağa.. Sorar.
Yarın birgun allah nasip eder de bebegimiz olursa, gece yarisi aglasa, kafayı yer heralde bu çocuk kim diye
O psikoloji bambaşka bir şey işte. Kolay unutulmaz. Hatta hiç unutulmaz. Allah sabir versin eşinize, doğudaki tüm askerlere, bütün şehit yakinlarina.Geçer vallahi benimki çok ciddiydi o bile azalttı seninki de azaltır bide benim eşimin askerlikten hakkaride yapmış arkadaşları falan şehit olmuş düşün ki biz nisanliyken camları yumruklamış bizim evde gece bağıra bagira konuşmuş annemde bilmiyor tabi konuştuğunu bana sabah bu telefonda konuşuyordu dedi baktım telefon salonda sonra sorunca ben uykumda konuşurum dedi annem öyle ikna oldu yoksa hemen yapistirmisti gizli gizli tel konusuyo diye
Evet başta konuşturdum, hata ettim, bilgisizligime geldi ama artık hiç ellemiyorum. Bebeğini uyutan anneler gibi uyuyunca sessizce izliyorum seviyorumUyandirmayin ve cevap vermeyin bence.
Üsten gelince yorum yapmicam anlat ne istiyosan şok içini de günün kritiğini yapın biz eşim işten gelince bir 15 dakika is konularını arkadaş aile konularını konuşuruz o yüzden geceye kalmıyor konuşacak birşeyO psikoloji bambaşka bir şey işte. Kolay unutulmaz. Hatta hiç unutulmaz. Allah sabir versin eşinize, doğudaki tüm askerlere, bütün şehit yakinlarina.
Valla bizim sıkıntımız işi, borçlarımız, ailelerdeki hastalıklar.. Beyni yandı kocamin artik bir gece kulaklarindan dumanlar çıkacak gibi geliyor. Ben konuşarak atıyorum negatif dusunceleri ama o içine atıyor çoğunu
Yok ben de sefkatliyimdir o konuda, sabaha kadar anlatsin sabaha kadar dinlerim. Pozitif konusurum. Ama ne kadar anlatirsa anlatsin, ne yaparsam yapayim kafasinda hic rahatlamiyor. Sivilceler falan cikmaya basladi. Az takıntılı benim eşim. Lider ruhlu. Sabirsiz. Her şeyi halletmezse ici rahat etmiyor. Psikologa gitme fikri onu ürkütüyor iste benim bir seyim yok diyor. Ama ben ikna ederim allahin izniyleÜsten gelince yorum yapmicam anlat ne istiyosan şok içini de günün kritiğini yapın biz eşim işten gelince bir 15 dakika is konularını arkadaş aile konularını konuşuruz o yüzden geceye kalmıyor konuşacak birşey
Çoğu kişide az biraz var sanırım bu sorun. Ilerlemesin de önemli olan o. Tedbir almalı. Benim bir arkadaşım gece kalkıp dış kapının kilidini falan açardı dışarı çıkardı. Annesi kapıyı acamasin diye önüne agir cisimler falan koyuyordu her gece. Bu boyut çok kötü işte. Boyle ufak ufak baslayip ilerde bu hale gelir mi korkum o.bende yaparım konusmak degil de kalkarım birseyler yapar yatarım kapıyı kapatırım esim kalkar gece kapıya toslar falan :) uykumdan uyanır anne diye seslenirim veya kalkar gider odalarda dolanır geri yatarım
Öncelikle hepinize çok güzel haberler alacağınız mutluluk dolu bir gün diliyorum
Ben 1 yıllık evliyim. Eşim her gece uykusunda konuşuyor. Allah daha büyük dert vermesin tabi ama bu iş artık beni ürkütmeye başladı.
Başlarda komik geliyordu gündüz anlatıp gülüşüyorduk ama artık tuhaf geliyor.
Bazen kısık, bazen yüksek sesle konuşuyor.
Geçen gece yüksek sesle bir şey anlattı. Irkildim uyandım "Noldu bitanem" dedim. "Sen sordun ya ona cevap veriyorum" dedi. Ben bir şey sormamistim
Yeni evlendigimizde bir gece uyur halde oturup ettehiyyatu okumaya başladı. Amin diyip yattı anında horlamaya başladı. Nasıl korktum uyku sersemi bir ben bir allah bilir
Bazen ben yeni yatıyor oluyorum veya lavabodan gelmiş oluyorum, bana "Gel babanne, gel anne" falan diyor
Bazen acil bir sey oluyor uyandırmak durumunda kalıyorum. Kısık sesle sesleniyorum. Uyandı gibi gözüküyor, bir konuşuyor delirdi sanıyorum.
Bütün konuşmalarını anlatmayayim baya var. Bekarken de konuşurmuş kayinvalidem söylemişti.
Şunu merak ediyorum, konuştuğunda veya bana bir şey sorduğunda cevap vermem sakıncalı mı? Mesela bana anne babanne falan dediğinde bozuntuya vermeden yatmali miyim yoksa "Ne annesi bitanem, benim" diye duzeltmeli miyim.
Başlarda bazen gülünç oluyor diye konuştururdum sonra acaba zararlı mıdır diye bıraktım ses çıkarmamaya başladım. Uyanıkken bile bu kadar güldürmüyordu beni ne yapayım
Az önce şarj aletimi arıyordum, kalktı "Nereye gidiyosun anne" dedi. Oturdu yüzüme bakıyor. Ne diyecegimi de bilemedim.
Ay gülsem mi ürksem mi bilemiyorum artık
"Psikolojik olabilir doktora gidelim" dedim yanaşmıyor. İkna etmem lazım sanırım çok bunaldim bu durumdan. Eşim için endişeleniyorum ileri boyutlara gelirse diye.
Var mı başına gelen.. Ne yapmalı.. Ne yapmamalı..
Aynı benim eşimde öyle sadece kendi dediği olsun programına herkes ayak uydursun hemen herşey oldu ister ama benimkini tek avantajı takmıyor o kadar o yüzden kolay atlattı ama bizimde öfke probleminiz var çabuk parlıyor bende bu yüzden diyorum gidelim diye ama o da aynı iyiyim ben diyoYok ben de sefkatliyimdir o konuda, sabaha kadar anlatsin sabaha kadar dinlerim. Pozitif konusurum. Ama ne kadar anlatirsa anlatsin, ne yaparsam yapayim kafasinda hic rahatlamiyor. Sivilceler falan cikmaya basladi. Az takıntılı benim eşim. Lider ruhlu. Sabirsiz. Her şeyi halletmezse ici rahat etmiyor. Psikologa gitme fikri onu ürkütüyor iste benim bir seyim yok diyor. Ama ben ikna ederim allahin izniyle
Uyurgezerlige ilerler mi korkum var. Bir de yüksek sesle konuşunca irkiliyorum. Zaten korkak bir insanımBende bazen konuşurum hatta bir gün annemi uykudan uyandırıp bağıra cağıra koştur koştur cama çıkartmıştım. Sonrada amaan rüyaymış diyip yattım. Annem korkmuş garibim uykusu kaçmış sabah anlattığında rüya değilmiydi diye tepki göstermiştim.Bu daha bir tanesi söylenirmişim sürekli annem ne oldu dediğinde terslenirmişim geri yatarmışım :) Şimdi evliyim bazen koltukta uyuya kalıyorum eşim yatağa giderken o kadar saçma sapan konuşmalarım oluyormuşki bir gün videoya çekicem halini falan gör diyo. Genelde uykumda rahatsız edildiğimde saçmalıyorum. Yada rüuamın etkisiyle bi doktora götürün ama pekte korkulacak bir şey olduğunu düşünmüyorum :)
benim cocuklugumdan beri var ama tehlikeli birseyler yapmadım neredeyse hergun kalkardım yorganları tuvaletlere tasırdım gider oturanların kafasına saclarını karıstırır hicbirsey olmamıs gibi odama yatardım gece yarısı okula diye kalkar hazırlanır ustumu basımı giyerdim daha neler neler ama yanımdakine zarar veriyim alıyım basımı cıkıyım olmadı hic zaten oyle ilgincki ne yaptıgını hatırlıyorsun cogu zaman hatta kendi kendine manyakmıyım falan diyorsun ama uykudan hemen cıkamıyorsunÇoğu kişide az biraz var sanırım bu sorun. Ilerlemesin de önemli olan o. Tedbir almalı. Benim bir arkadaşım gece kalkıp dış kapının kilidini falan açardı dışarı çıkardı. Annesi kapıyı acamasin diye önüne agir cisimler falan koyuyordu her gece. Bu boyut çok kötü işte. Boyle ufak ufak baslayip ilerde bu hale gelir mi korkum o.
Ay benim eşim çok duygusal ya kalbini yediğimAynı benim eşimde öyle sadece kendi dediği olsun programına herkes ayak uydursun hemen herşey oldu ister ama benimkini tek avantajı takmıyor o kadar o yüzden kolay atlattı ama bizimde öfke probleminiz var çabuk parlıyor bende bu yüzden diyorum gidelim diye ama o da aynı iyiyim ben diyo
Siz yaptığınızın farkindasiniz yani bu da ilginç. Çoğu kişi hicbir şey hatirlamazbenim cocuklugumdan beri var ama tehlikeli birseyler yapmadım neredeyse hergun kalkardım yorganları tuvaletlere tasırdım gider oturanların kafasına saclarını karıstırır hicbirsey olmamıs gibi odama yatardım gece yarısı okula diye kalkar hazırlanır ustumu basımı giyerdim daha neler neler ama yanımdakine zarar veriyim alıyım basımı cıkıyım olmadı hic zaten oyle ilgincki ne yaptıgını hatırlıyorsun cogu zaman hatta kendi kendine manyakmıyım falan diyorsun ama uykudan hemen cıkamıyorsun
Yani o an korkuyorum, sabahına gülüyorum, sonra yine korkuyorum ilerler mi diye. Tuhaf duygularAy çok güldüm ama o anda çok akorktuğuna eminim bence bi hastalığı var doktora gidin uyku bozuklukları mizac bozukluklarının belirtilerindenmiş tesadüfen gördüm bende bugün
Ay demeyin öyle içim gittiBenim kuzenim uykusunda en üst kattan pencereden atlamaya kalkmış zor engel olmuşlar üstelik sizin durum kadar ileri bi durumuda yoktu